Dodaj do ulubionych

Brawo Sejm!

08.12.17, 15:44
Kolejny krok na drodze do prawdziwie wolnej Polski - Sejm przegłosował ustawy o SN i KRS , jeszcze tylko Senat i prezydent. A co ma do zaoferowania w odpowiedzi totalna opozycja - nic, histerię - oraz ulicę i zagranicę.
Jeszcze trochę wysiłku u PRL skończy sie w Polsce definitywnie.
Obserwuj wątek
    • lea.letizia Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 15:46
      Masz na mysli, ze zacznie sie PRL.2
      • krejzimama Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 15:53
        Myśli? U tego kacapa? Bot na twiterze ma wiecej polotu.
    • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 15:52
      Czyli dwa lata rzadow pis-u byl PRL?suspicious no i za poprzednich takze. Piekne
      • lea.letizia Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 15:58
        A nie zauwazylas ze byl? smile
        • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 16:06
          No tak ciagle gadali ze koncza z prlem przed wyborami, tak trolle przekonywaly ze az nie przyszlo mi do glowy nie wierzyc
          • lea.letizia Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 16:10
            Nathasha, ale JK najlepiej sie czuje w takim systemie jak PRL, on nie uznaje wlasnosci prywatnej, wolnej gospodarki, a kwestii miedzynarodowych nie ogarnia nawet w najmniejszym stopniu.
            Slyszalam tez, ze dazy podziwem Jozefa Stalina jako polityka. Coz czystki w armii juz mamy...
            • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 16:55
              Alez ja w to nie watpie. Dziwie sie tylko ze ich wyborcy kupuja te teksty, ze dwa lata rzadow a prl nadal sie swietnie trzyma.
              • lea.letizia Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:04
                A nie slyszalas tego; wyborca pis jest ten kto przeczytal ich program, a przeciwnikiem ten kto przeczytal i zrozumial...
                To tlumaczy wszystko smile
                • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:21
                  Ja szczerze watpie by oni cokolwiek czytali. Tzn ten betonowy elektorat. A dla miekkiego liczy sie niestety pelny brzuch i to czy sasiadowi krowa zdechnie
                  • lea.letizia Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:27
                    Ojej, to przenosnia przeciez, obiecali 500+, mieszkanie+ i jeszcze pare innych rzeczy, wiec na nich glosowali. Inni glosowali bo im Rydzyk kazal, no i sie zebralo sad
                    • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:32
                      Tylko to jest takie tragicznie smutne sad jak teraz tlumaczyc czym jest demokracja, jaka role pelni w niej sądownictwo...
                      • tiszantul Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 01:22
                        nathasha napisała:

> Tylko to jest takie tragicznie smutne sad jak teraz tlumaczyc czym jest demokra
                        > cja, jaka role pelni w niej sądownictwo...

Ludzie są tacy bezradni i niedouczeni, oni bardzo czekają, aż im oświecona ematka coś wytłumaczy. Siedzą w swoich chatynkach przy łuczywie i tak bardzo czekają na Was...
                        • mamma_2012 Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 01:38
                          Tiszu, ty się doczekałaś wymarzonych zmian. Bankster rządzi Polską. Może nawet namówi naczelnika na konto w swoim banku. Ty już przeniosłaś swoje do jedynego słusznego, hiszpańskiego czy nadal siedzisz w zapyziałym polskim PKO Bp?
                  • tiszantul Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 01:15
                    nathasha napisała:

> Ja szczerze watpie by oni cokolwiek czytali. Tzn ten betonowy elektorat. A dla
                    > miekkiego liczy sie niestety pelny brzuch i to czy sasiadowi krowa zdechnie

a wydawałoby się, że sierot po Unii Wolności już nie ma. To musi być frustrujące, "najlepsi i najmądrzejsi" odstawieni na boczny tor. Doceńmy nataszę, bo im więcej takich głosów, tym dłużej pis będzie rządził.
                • taki-sobie-nick Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 21:12
                  lea.letizia napisał(a):

> A nie slyszalas tego; wyborca pis jest ten kto przeczytal ich program, a przeci
                  > wnikiem ten kto przeczytal i zrozumial...

Stare. Kilkadziesiąt lat temu opowiadane w wersji: komunistą jest ten, kto przeczytał Marksa, a antykomunistą - i tak dalej.
                  • tiszantul Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 01:06
                    taki-sobie-nick napisała:

> lea.letizia napisał(a):
                    >
                    > > A nie slyszalas tego; wyborca pis jest ten kto przeczytal ich program, a
                    > przeci
                    > > wnikiem ten kto przeczytal i zrozumial...
                    >
                    > Stare. Kilkadziesiąt lat temu opowiadane w wersji: komunistą jest ten, kto prze
                    > czytał Marksa, a antykomunistą - i tak dalej.

No wiesz, nawet znajomość starych dowcipów to jest pewien kapitał kulturowy, zresztą na pewnym podstawowym poziomie przydatny - człowiek nie próbuje zabłysnąć sucharami w przekonaniu, że właśnie poznał wspaniały antypisowski dowcip.
                    • mamma_2012 Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 01:20
                      Dowcip to wam prezes zrobił. Premierek banksterek pod choinkębig_grin
            • szarsz Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 20:01
              > dazy podziwem Jozefa Stalina jako polityka. Coz czystki w armii juz mamy...

Cóż, Stalin był specjalistą od spraw polskich, jako że jedyny wyjazd zagraniczny, jaki odbył, był wyjazdem Krakowa. Lenina wizytował. Kaczyński jako premier odrobinę wyjeżdżał z kraju, ale na pewno się nie cieszył wink
            • taki-sobie-nick Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 21:11
              Slyszalam tez, ze darzy podziwem Jozefa Stalina jako polityka.

Tak, a gdzie słyszałaś?
    • krejzimama Klikać kosz! 08.12.17, 15:53

• mamma_2012 Re: Klikać kosz! 08.12.17, 15:57
        Dlaczego? Jak nigdy jestem ciekawa tego co napiszą ekli/tusze/homodynie/i gogologi
        • tiszantul Re: Klikać kosz! 08.12.17, 17:18
          > Dlaczego? Jak nigdy jestem ciekawa tego co napiszą ekli/tusze/homodynie/i gogol
          > ogi

ja jestem w żałobie po Szydło, więc się chwilowo poddaję
          • nathasha Re: Klikać kosz! 08.12.17, 17:23
            Nie po Szydlo, tylko po premier Szydlo, jak ty sie zwracasz do najlepszej premier w historii, komuchu!
            • miniulowa Re: Klikać kosz! 08.12.17, 17:56
              😂😂
          • mama303 Re: Klikać kosz! 08.12.17, 21:23
            tiszantul napisała:

> ja jestem w żałobie po Szydło, więc się chwilowo poddaję

e tam, za słabo christianizowała Europę. Morawiecki ma wizje w tej kwestii, powiedział o tym w TV trwam
            • chicarica Re: Klikać kosz! 09.12.17, 12:02
              My tu w północnej Europie nadal nieschrystianizowani, jakby ktoś pytał.
              • nathasha Re: Klikać kosz! 09.12.17, 12:12
                Pfff, wy to wojne macie od 2 lat, to sie poczeka z chytstianianizacja na wynik wink
                • chicarica Re: Klikać kosz! 09.12.17, 12:14
                  Siedzimy w bunkrze bo wojna domowa, wiadomo. Szkółki koraniczne wyrastają niczym grzyby po deszczu. Kobiety chodzą w burkach. Idę rozwiesić burki bo pralka skończyła. Potem coś napiszę, jak mi mąż pozwoli big_grin
    • mamma_2012 Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 15:53
      A co ma do zaoferowania partia rządząca? Bankstera uzależnionego od hiszpańskiego banku? Prawdziwa Polska siedzi w kieszeni hiszpańskiego banku. Co ty na to?
      • kim5 Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 15:57
        Czyli rządy PiS, zarówno obecne, jak i 2005-2007 oraz prezydentura Lecha Kaczyńskiego to też PRL? Interesujące wnioski.
        Z drugiej strony Piotrowicz w roli owego likwidatora... Hmmm, zacne.
        • lea.letizia Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 16:00
          Ale co Ci sie nie zgadza, do roli likwidatora demokratycznego porzadku prawnego pasuje jak nikt inny
          • kim5 Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 16:01
            Zna temat od podszewki...
            • lea.letizia Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 16:04
              Wlasnie, wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu. Choc Trybunal Stanu bedzie jeszcze wlasciwszy smile
      • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 15:58
        Nic. Ono nic nie sadzi bo siedzi w kieszeni rosyjskiego mocodawcy wiec za bardzo nie rozumie o co Ci chodzi wink
        • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 16:37
          Wasze komentarze to miód na moje serce. Tak trzymać - przy takiej opozycji jeszcze dwie kadencje murowane . Teraz pora na repolonizację mediów.
          Aha -klikajcie sobie na kosz. To tylko wyraz waszej bezsilności i braku umiejętności merytorycznej odpowiedzi.
          Mam za to nadzieję,że doczekam tej chwili gdy wszelka lewica wraz z swoimi liberalnymi odroślami wyląduje właśnie w koszu historii.
          Brawo Sejm -brawo PIS!!!
          • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 16:52
            Brawo prezes, najlepszy premier w historii Polski nie jest juz premierem, odszedl przygnieciony ciezarem wlasnych sukcesow big_grin brawo prezydent, dowiedzial sie z tvp big_grin brawo prl, przetrwal rzady najjasniejszego nam premiera, najlepszego prezydenta i dwa lata niepodzielnej wladzy. Hip hip hurra! Szczekak elka szczekaj
          • sumire Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:00
            Gdyby Leopold von Sacher-Masoch żył dziś, w swojej słynnej książce opisałby żywot smutnego internetowego trolla pod nazwą 1elka26, którego podnieca ucisk brudnego buta starego dziadygi z łupieżem i zepsutymi zębami. Tak tego dziadygę troll kocha, że się dla niego szmaci w internecie całymi dniami. Może kiedyś dziadyga zauważy go i doceni, choć bardziej prawdopodobne, że tylko ten swój bucior mocniej dociśnie.
            • aankaa Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 21:02
              sumire napisała:

> Tak tego dziadygę tro
              > ll kocha, że się dla niego szmaci w internecie całymi dniami. Może kiedyś dziad
              > yga zauważy go i doceni, choć bardziej prawdopodobne, że tylko ten swój bucior
              > mocniej dociśnie.

nie doceni bo w internetach mało biegły
          • antyideal Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:00
            Wylądować w koszu historii? Lol. Znów ci nie wyszło udawanie, że polski to twoj język ojczysty - u nas się mówi "wylądować na śmietniku historii". Kolejna oszibka.
            • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:45
              Szkoda, że czytanie z zrozumieniem, jest takie trudne. No cóż.
              • sumire Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:55
                Polska interpunkcja też, jak widać.
            • livia.kalina Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 23:42
              "Kosz historii" to kalka z rosyjskiego.
              • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 11:54
                Więc tak łopatologicznie - jedyna szansa. Chcecie moje posty wywalać do kosza, "klikać kosz", więc ja tego samego oczekuję w stosunku do wszystkich ideologii lewicowych. Mam nadzieję, ze kiedyś historia kliknie kosz dla lewactwa.
                Natomiast zaskakuje mnie fakt, że oświecone Europejki tak lubują sie w teoriach spiskowych i tak usilnie poszukują teraz tzw. rosyjskich trolli. Rozumiem - takie polecenie, trzeba wykonać.
                • livia.kalina Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 12:08
                  >Rozumiem - takie polecenie, trzeba wykonać.

Nie wszyscy działają tak jak ty i są sprzedajnymi kulsonami.
                  • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 12:34
                    livia.kalina napisała:

>
                    > Nie wszyscy działają tak jak ty i są sprzedajnymi kulsonami.

Najwyraźniej oceniasz innych mając świadomość, że sama możesz jesteś do kupienia. To chyba jest smutne żyć z taką świadomością?
                    Najwyraźniej nie znasz ludzi którzy po prostu posiadają swoje poglądy i zasady, a tym samym, są nie do kupienia?
                    • sumire Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 12:38
                      Napisało trolliszcze prostytuujące się politycznie w sposób tak oczywisty, że już bardziej nie można. I to jeszcze kiepską polszczyzną.
                    • livia.kalina Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 13:15
                      Wokół mnie są wyłącznie uczciwi, niesprzedajni ludzie. Może faktycznie, dlatego mnie też jest łatwo być uczciwą? Tyle, że moje współczucie dla twojego kulsonienia się za pieniądze (a bo może ojciec cię lał, wszyscy w koło się prostytuowali, ty nie miałeś dobrych wzorców itd itd) skończyło się z bohaterską śmiercią Piotra Szczęsnego. W obliczu takiego poświęcenia nie ma żadnej litości dla kulsonów za srebrniki.
                      • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 13:50
                        No cóż, pomimo tego, że posługuję się kiepską polszczyzną, to jednak wspólczuję. Taka narastająca agresja , połączona z jakimiś dziwnymi imaginacjami dotyczącymi nieznanych sobie osób to dość smutne zjawisko.
                        Ja akurat mam dużo litości dla ludzi którzy ,jak to trafnie opisał Herbert uważając siebie za elitę postępu postępują jednocześnie jak Hunowie niszczący wokół siebie to wszystko, co jest obce dla ich postrzegania świata.
                        Zapewne to jest źródłem tej agresji i niczym nie uzasadnionych insynuacji. Ale zawsze jesz szansa na zmianę zachowania, w co głęboko wierzę.
                        • bistian Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 14:23
                          1elka26 napisał(a):

> Taka narastająca agresja , połączona z jakimiś dziwnymi imaginacjami dotycz
                          > ącymi nieznanych sobie osób to dość smutne zjawisko.

To jest opis osoby z lustra, Twojego lustra!

Popatrz na siebie z dystansu. Piszesz tzw. obrońcy demokracji i tym podobne, a ostatnio nawet tzw. obywatele RP. Masz prawo mieć wątpliwości co do motywacji, ale określanie tego cały czas, jest cechą psychopaty. Poza tym, obywatelem jest każdy, od takiego negowania, do obozów dla wykluczonych, nie jest aż tak daleko, to jest mocno poruszające.

Podobnie robi PiS, nie jesteś w tym jedyna. Negowanie i przekształcanie wszystkiego pod kątem własnych korzyści jest zwyczajną anarchią. Łamiecie prawo, zasady i dobre zwyczaje, które są konieczne do istnienia państwa. Przy tym, korzystacie z tego dobrodziejstwa, które rozwalacie, każecie stosować się do zasad innym, samemu je niszcząc. Ty i cały PiS jesteście zwykłym pasożytem, korzystacie z dobrodziejstw, sami ich nie tworząc i niszcząc przy okazji.
                          Mam nadzieję, że jesteś zwykłym rosyjskim trollem, mam nadzieję, że Polacy nie są aż tak głupi, chociaż zdaję sobie sprawę, że oprócz ważnych historycznych momentów, zazwyczaj byli aspołeczni, zazdrośni i nieżyczliwi. Polacy sobie poradzą w tych trudnych dla kraju czasach, Polska niekoniecznie.

Herbertem sobie gęby nie wycieraj, żeby mieć prawo tak pisać, najpierw samemu trzeba być w porządku.
                          • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 15:18
                            Ma nadzieję, że znasz także poniższą wypowiedź Herberta:

"Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca. Oszust intelektualny. Ideologia tych panów, to jest to, żeby w Polsce zapanował 'socjalizm z ludzką twarzą' . To jest widmo dla mnie zupełnie nie do zniesienia. Jak jest potwór, to powinien mieć twarz potwora. Ja nie wytrzymuję takich hybryd, ja uciekam przez okno z krzykiem."

Taki właśnie świat chcieliście nam stworzyć. Nową wersję "socjalizmu z ludzką twarzą" z czekoladowym orłem i traktowaniem patriotyzmu jako "nienormalności". Dla was Polska to nie ojczyzna, tylko "ten kraj" i dlatego właśnie ludzie krzyczący teraz o potrzebie demokracji są tzw. obrońcami demokracji, gdyż dla nich demokracja ma tylko jedną wersję -zgodną z ich poglądami.
                            • bistian Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 16:29
                              1elka26 napisał(a):

> Ma nadzieję, że znasz także poniższą wypowiedź Herberta:
                              >
                              > "Michnik jest manipulatorem.(...)"

Wiem, wiem, Twój ulubiony cytat. big_grin Wypowiedź starego człowieka pod koniec jego życia, trudnego życia, bo przecież rocznik 1924.

> Taki właśnie świat chcieliście nam stworzyć. Nową wersję "socjalizmu z ludzką t
                              > warzą"
                              "Socjalizm z ludzką twarzą" był za Gierka. Doucz się jeszcze i nie goń tak z cytatami, najpierw trzeba pomyśleć. wink

> dlatego właśnie ludzie krzyczący teraz o potrzebie demokracji są tzw. obrońcami demokracji,
                              > gdyż dla nich demokracja ma tylko jedną wersję -zgodną z ich poglądami.

Przeczytaj najpierw, co napisałem wcześniej. Demokracja jest jakaś, nie jest to najlepszy ustrój, ale dostępny ze skutecznych i w miarę pasujących wszystkim. PiS rozwala system i nie proponuje nic innego oprócz anarchii, a tak się nie da funkcjonować. Ja mam w d... motywacje, nie interesuje mnie wytłumaczenie, że ktoś jest głupi, nieudolny, niewiele czytał, niewiele myślał, ale chce dobrze. Mnie to nie obchodzi, liczy się skutek, a skutek jest bardzo zły, cała działalność PiS prowadzi do upadku państwa.

Socjalizm stwarza PiS, to jest jak najbardziej partia socjalistyczna. Rozdawnictwo, duże obciążenia obywateli, ręczne sterowanie i niestosowanie się do prawa. Taki socjalizm z niebezpiecznym odchyleniem w kierunku komunizmu. Socjalizm nie jest najgorszy, o ile nie stabilny, ale nawet tej stabilności nie ma w socjalizmie PiS'u.

Wiesz, czym się różnimy? Ja myślę samodzielnie. Nie muszę czekać na wytyczne ani cytować. Zrób coś z sobą pozytywnego, bo żal czytać.
                              • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 17:59
                                bistian napisał:

>
                                > Wiem, wiem, Twój ulubiony cytat. big_grin Wypowiedź starego człowieka pod koniec jeg
                                > o życia, trudnego życia, bo przecież rocznik 1924.

Pomyłka - to nie jest mój ulubiony cytat. Ulubiony o Hunach postępu cytowałam w poprzednim poście. Ten jest tylko odpowiedzią na stwierdzenie, że nie mam prawa cytować Herberta nie będąc w porządku.
                                Ale ten wypowiedź o Michniku chyba mam prawo zacytować, zwłaszcza że całkowicie zgadzam się z powyższą diagnozą?
                                Co mam wiek do rzeczy? Tym bardziej wypowiedź Herberta warta jest uwagi, gdyż przemawia przez niego zarówno doświadczenie jak i osobista znajomość. Doskonale widział na jakie manowce może zaprowadzić Polskę ideologia prezentowana przez Michnika i ludzi skupionych wokół GW i jaka jest ich wizja wolności i tolerancji - po prostu lewicowy zamordyzm w białych ręlawiczkach.
                                >
                                >

> "Socjalizm z ludzką twarzą" był za Gierka. Doucz się jeszcze i nie goń tak z cy
                                > tatami, najpierw trzeba pomyśleć. wink

Po pierwsze , "socjalizm z ludzką twarzą" Gierka znam z autopsji, a nie z lektury. Tak, tak znam doskonale czasy gdy" Polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatniej."
                                Po drugie zanim coś napiszesz, to przeczytaj dokładnie na co odpowiadasz. Wyraźnie napisałam, że ponownie chcieliście stworzyć "socjalizm z ludzką twarzą" - przecież okres rządów PO to nieudolna kopia epoki Gierka. Sukcesy, prawie że mocarstwowa pozycja Polski, a w tle korupcja, nepotyzm i postępująca liberalna ideologizacja wszyskich dziedzin życia.
                                >

> PiS rozwala system i nie proponuje nic innego oprócz anarchii, a tak się nie da
                                > funkcjonować. Ja mam w d... motywacje, nie interesuje mnie wytłumaczenie, że k
                                > toś jest głupi, nieudolny, niewiele czytał, niewiele myślał, ale chce dobrze. M
                                > nie to nie obchodzi, liczy się skutek, a skutek jest bardzo zły, cała działalno
                                > ść PiS prowadzi do upadku państwa.

Mylisz się - to nie PIS pronuje anarchię, PIS proponuje upodmiotowienie Polski, w przeciwieństwie do wizji uprzedmiotowienia uprawianej przez elity III RP prowadzącej do upadku państwa. Warto nad tym zastanowić się.
                                >
                                >
                                > Wiesz, czym się różnimy? Ja myślę samodzielnie. Nie muszę czekać na wytyczne an
                                > i cytować. Zrób coś z sobą pozytywnego, bo żal czytać.

Owszem, muszę przyznać, że w zalewie obskurnej sieczki propagandowej wszechobecnej na tym forum, faktycznie twoje posty wyróżniają się bardzo pozytywnie. Czy są natomiast efektem w oełni samodzielnego myślenia? No cóż, zobaczymy.
                                Brednie o wytycznych możesz sobie darować, inteligentnej osobie nie uchodzi powtarzanie absurdów, a cytaty przecież są nagminnie używane przez posłów "totalnej opozycji", więc powinny byc akceptowane. Zwłaszcza poseł Grupiński lubuje się w łacińskich sentencjach, a poseł Brejza za to cytuje klasyków myśli leninowskiej.
                        • sumire Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 15:17
                          Zawsze jesz?
          • iwles Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:05
            1elka26 napisał(a)

> Brawo Sejm -brawo PIS!!!

O, serio? Ale masz jakies wsparcie?
            • lea.letizia Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:12
              Pewnie ma, przy takich zaburzeniach to juz psychiatra jest niezbedny. Choc, fakt, leki sa za slabe
            • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:50
              Żadnego - i to właśnie jest ta subtelna różnica. Wam wszystko kojarzy się z korzyściami, najlepiej materialnymi. A ja po prostu cieszę się z powolnego powrotu do normalności.
              I jeszcze taz -brawo Sejm!! Brawo PIS!!!
              • iwles Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 18:34
                Oj Elka, to byl cytat z filmu 😃😃😃
              • aerra Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 19:32
                Fakt, że te powrót do normalności to będzie powolny, jak już PiS wyląduje tam gdzie powinien - czyli w niebycie, a Kaczyński i spółka przed Trybunałem Stanu.
                Bo po tej demolce, którą tu robią, na pewno szybko do normalności wrócić się nie da.
          • chicarica Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 12:03
            W koszu historii to na razie raczej Polska wyląduje. Jestem pewna, że na Kremlu strzelił wczoraj korek od szampana.
    • lauren6 Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:03
      Wolna Polska, bo inne kraje nie będą honorować wyroków naszych sądów i staniemy się zaściankiem Europy?

Zmień nicka na putin_mi_płaci.
      • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:30
        Lauren, jak inne kraje moga nie honorowac wyrokow polskich sądow? suspicious
      • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:43
        Sądy miały być zalane setkami spraw z powodu "nielegalnie" uchwalonego budżetu. I co? Null -ale pocieszajcie sie nadal. Forum pogrąża się w coraz większych oparach absurdu.
        A poza tym dlaczego siedzicie na forum? Pod Sejm -tam zrezygnowany obywatel Kasprzak walczy prawie samotny a wy tutaj bzdety wypisujecie.
        • iwles Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 18:36
          Elu, moze u was w CCCP sa tylko komputery stacjonarne, u nas wiekszosc ma internet mobilny w komórce 😀
        • tiszantul Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 19:50
          > A poza tym dlaczego siedzicie na forum? Pod Sejm -tam zrezygnowany obywatel Kas
          > przak walczy prawie samotny a wy tutaj bzdety wypisujecie.

Chyba nie widziałaś dzisiejszych filmików z Kasprzakiem. Bardzo pobudzony, ale to nic dziwnego, właśnie przechodzi do historii smile Chociaż faktycznie mocno naciska, żeby przyjść pod sejm, aż dziwne, że jego sekretarka paszczakówna nie przekazała wezwania na emamę. Pomóżcie mu! W imię konstytucji, demokracji i Europy smilesmile
          • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 20:02
            Alez was Kasprzak boli. Niesamowite. Czujecie ze upadek wasz przyjdzie z tej strony? suspicious
            • paszczakowna1 Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 22:57
              Tylko niech Kasprzak tego dożyje. Zestarzał sie w ciągu ostatniego roku o dziesięć lat, nie dosypia, ciągnie równocześnie z ORP pracę zarobkową (jakoś nie ma z nią problemu, no jak to możliwe, panie Kijowski, że tak złośliwie spytam?), a do tego zmęczony jeździ samochodem na długie trasy.
              • 1elka26 Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 12:04
                Niech żyje jak najdłużej. Istnieje więc jakaś iluzoryczna szansa na to, że może zmądrzeje? Chociaż zawsze jest problem z takimi spóźnionymi bohaterami. W pogoni za spełnieniem swoich idee fixe narażają nie tylko siebie, ale co gorsza swoich wielbicieli.
                A upadek bywa bolesny, zwłaszcza dla ideowców.
                A tak przy okazji -współczuję tego kopania w barierki, nogi pewnie bolą? No,ale czego nie robi się dla idei powrotu Schetyny and company do władzy.
                Żal mi was -dajecie się wykorzystywać jako mięso armatnie.
      • tiszantul Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 19:44
        > Wolna Polska, bo inne kraje nie będą honorować wyroków naszych sądów i staniemy
        > się zaściankiem Europy?

Fajnie, że do dzisiaj nie kojarzycie, że hasła sprzed dziesięciu lat już nie działają.

Ani jednego zamachu w Polsce to faktycznie zaścianek i ciemnogród, jednak w każdej chwili możemy przyjąć milion muzułmanów i będziemy mieli tak samo super jak super jest w Europie. Może akurat pasjonujesz się kulturą islamu i bardzo brakuje Ci tego w Polsce, ale większość Polaków to zwykli katolicy i islam jest im całkowicie zbędny.

W Waszą "Europę" wierzą już tylko "wykształceni" - czyli ci, którzy nie mają pojęcia, co się dzieje za granicą. "Europę" ośmieszyliście tak samo jak "demokrację" czy "konstytucję". Weźcie następny slogan, ośmieszycie go tak samo.
        • sumire Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 19:55
          Zamordyzm wprowadzany przez PiS w żaden sposób cię przed zamachami nie chroni. Gdybyś nie było kretynem, to byś wiedziało, że PiSS w tym temacie cię oszukał. I w wielu innych. Jak ci się podoba Białoruś, to się tam wynieś. Nikt nie będzie tęsknił. Mojego kraju w nią nie zmieniaj. I cytując twojego idola despotę - WON.
          • nathasha Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 19:56
            Ale z Rosji na Bialorus to mala zmiana dla tisza smile
      • tiszantul Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 02:16
        > Zmień nicka na putin_mi_płaci.

Nieśmiało przypomnę, że jak Tusk oddawał śledztwo Putinowi, to Putin był jeszcze spoko gościem.
        • szarsz Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 11:43
          Chyba dla ciebie. Był, jest i będzie.
          • folsom_prison_blues Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 13:35
            O, doprawdy? Czyli rozumiem, że w kwietniu 2010 tu na forum głośno artykułowano nieufność w stosunku do Putina i protestowano przeciwko oddawaniu śledztwa FR? Bo Putin Waszym wrogiem był? Och, por favor...
            • chicarica Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 13:46
              W kwietniu 2010 Putin nie najechał jeszcze Ukrainy i trochę to inaczej wyglądało.
              Nikt nie "oddał" śledztwa. Śledztwo prowadzone jest na terenie kraju, w którym zdarzył się wypadek.
              • folsom_prison_blues Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 14:03
                Gruzja, Czeczenia, mordowani opozycjoniści, masz rację - to zupełnie inaczej wyglądało... a co do śledztwa, to chyba wiadomo GDZIE się je prowadzi, ale chyba ważne KTO je prowadzi? I temu człowiekowi wtedy zaufano. A kto miał wątpliwości, jakiekolwiek, ten był oszołomem. To kiedy Wołodia stracił Wasze zaufanie? Kiedy GazWyb zaczął go przytulać do Kaczyńskiego i Macierewicza, bo to trafiało do wyobraźni? I naprawdę nie widzicie, jak Wami sterują...a to jest ten sam człowiek.
                • nathasha Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 14:29
                  Kiedy muzulmanie stracili wasze zaufanie? Bo zdaje sie ze Polska popiera wstapienie Turcji do Unii, a zwlaszcza rzady erdogana.
                  • folsom_prison_blues Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 14:59
                    Wasze, tzn. Czyje? Zdefiniuj grupę docelową adresatów swego pytania i udowodnij moją do niej przynależność 😁 a może prościej jednak będzie odpowiedzieć na moje pytanie?
                    • nathasha Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 15:51
                      czyli tych ktorzy sa stoja po przeciwnej stronie barykady do tego zdania
                      "to kiedy Wołodia stracił Wasze zaufanie". uzywajac slowa wy stawiasz sie w pozycji my - wiec moje pytanie o erdogana jest jak najbardziej uprawnione. to kiedy przyjmujemy 80 mln muzulmanow jak postulujecie?
                      • folsom_prison_blues Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 16:13
                        Słowa Wy używam w stosunku do ematek rozjuszonych obecną sytuacją w Polsce, których jest tu 99% i wszystkie jak w transie klepią to samo😁 msjąc jednocześnie słaby kontakt z rzeczywistością. Ja zaś nie należę do żadnej z tego rodzaju grup, a zwłaszcza do fanklubu Erdogana, więc zwyczajnie nie wiem, co mam Ci odpowiedzieć i w czyim imieniu, nie mam pojęcia o jakie 80 mln chodzi ( miże Marsjan?).A co do Wołodii - jasne, nikt mu nigdy nie ufał. Tylko nikt jakoś tego nie artykułowali dopóki Gazownia nie przestawiła wajchy i z miłego, pokojowe nastawionego męża stanu stał się satrapą.
                        • nathasha Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 16:17
                          aha, czyli ciebie nie rusza sytuacja demontazu demokracji w Polsce i wprowadzenia autokracji?
                          80 mln to jest liczba mieszkancow Turcji, Turcja jest w przytlaczajacej wiekszosci muzulmanska, naprawde, wybacz, ale to sa jakies podstawowe informacje.
                          co mielismy artykulowac? wojne rozpetac po Smolensku bo akurat wypadek zdarzyl sie na terenie Rosji? oddzialy zbrojne wysylac? mam wrazenie ze niektorzy sa Dory i to co sie zdarzylo ledwie 7 lat temu w dwie sekundy zostalo zapomniane. Przypominam ze nawet Unia ktora nalozyla na Rosje sankcje utrzymuje z nia kontakty. to sie nazywa dyplomacja. jak chcesz wprowadzic swoja wersje to polecam przeprowadzke do Korei. Polnocnej.
                          • folsom_prison_blues Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 16:37
                            Wiem, geniuszu, ile ludności i jakiegovwyznania ma Turcja. Rozumiem zatem, że chcesz mi przekazać, iż jakiś polityk postuluje sprowadzenie 100% ludności Turcji do Polski. To bardzo ciekawa informacja, więc może zalinkujesz, kto i kiedy opowiadał o takich zamiarach? Ja jestem przeciw, jakby co. Ale zacytuj proszę, bo to dla mnie nowość, a i inne osoby na pewno chętnie się dowiedzą.
                            • nathasha Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 16:46
                              ojej, ominela cie informacja twojego prezydenta? no niemozliwe. popatrz, nawet rezimowe media o tym pisza
                              www.tvp.info/34426659/prezydent-duda-polska-popiera-starania-turcji-o-wstapienie-do-ue
                            • nathasha ps. 09.12.17, 16:47
                              gdybys wiedziala ile ludnosci i jakiego wyznania ma Turcja to bys sie nie dziwila 80 mln, naprawde, ja wiem ze poziom wpolityki lyknie wszystko ale jak sie zaczyna pisac na gw to trzeba troche wiecej oleju w glowie niz wyciskana kropelka
                              • folsom_prison_blues Re: ps. 09.12.17, 17:24
                                Ale że co, wstąpienie Turcji do Unii miałoby polegać na przesiedleniu jej obywateli do Polski, bo o to zdaje się pytasz? Takich numerów to nawet w Kraju Rad nie robili 😀 Weź się wypowiadaj zrozumiałej, bo zdaje się że jeszcze brakuje Ci do tego wysokiego poziomu, o którym piszesz. Dzięki za uświadomienie, że w Turcji dominuje islam, cóż można powiedzieć, oprócz słynnego „ I know, Forrest” 😀 - i to jest też ematkowy rozjazd z rzeczywistością - twierdzenie, że poza tym gettem ludzie nic nie wiedzą😀
                                • nathasha Re: ps. 09.12.17, 17:30
                                  gdzie pytalam o przesiedlenie Turkow do Polski? ale owszem, jak wstapia do Unii beda sie mogli osiedlac gdzie chca. Jak np 5 mln zechce w Polsce to nie bedziesz miala nic do powiedzenia, ale to 10 syryjskich rodzin jest zagrozeniem. Przepraszam, ale moze poducz sie najpierw jak funkcjonuje Unia a potem sie wypowiadaj.
                                  • folsom_prison_blues Re: ps. 09.12.17, 23:03
                                    . to kiedy przyjmujemy 80 mln muzulmanow jak postulujecie
                                    O tutaj. Sorry, wypowiedź tak absurdalna, że człowiek zastanawia się, o co chodzi i w jakim stanie umysłu jest ten, co to pisze. Ale zbaczamy z tematu, a ja dalej proszę bezskutecznie o określenie momentu, w którym towarzysz Władimir przeistoczył się z nowoczesnego męża stanu w dyktatora z krwią na rękach. Wiem, duże to wyzwanie dla osoby szczycącej się tajemną wiedzą o dominującej religii w Turcji i o zasadach osiedlania się w Unii😀 imponujące, ale może proszę o małą, samodzielną wypiwiedź. Tomasz Lis o tym nie pisał i nie wiesz jak do tematu podejść? O jakże mi przykro.
                • chicarica Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 16:00
                  Wydaje mi się, że Putlerowi nigdy nikt specjalnie nie ufał. Dlatego właśnie z takim niepokojem przyglądamy się ruskiemu agentowi ministrowi wojny.
    • black.emma Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 17:16
      Tak późno dostałaś przekaz? A co tam słychać u Piotrowicza?
    • morgen_stern Re: Brawo Sejm! 08.12.17, 20:03
      "Wytyczne dla wszystkich na polskich forach. Entuzjazm, euforia, radość, nadzieja. Powtarzam. Dużo entuzjazmu, poczucie zwycięstwa, odmiany na lepsze. Reszta przekazu bez zmian."
      • tiszantul Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 00:50
        > "Wytyczne dla wszystkich na polskich forach. Entuzjazm, euforia, radość, nadzie
        > ja. Powtarzam. Dużo entuzjazmu, poczucie zwycięstwa, odmiany na lepsze. Reszta
        > przekazu bez zmian."

Akurat elektorat jest chwilowo wściekły na pis za tracenie czasu i trwonienie poparcia w bezsensownych rozgrywkach personalnych, kiedy my oczekujemy dalszego orania III RP, konkretnych działań, chcemy codziennie widzieć protesty opozycji.
        • livia.kalina Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 00:59
          Przecież wytyczne nie są dla elektoratu tylko dla płatnych propagandowych szczekaczek, które " optymizmem" mają suwerena zarażać.
          • chicarica Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 12:07
            Elektorat był potrzebny do czasu. Teraz już jest potrzebny jakby mniej, więc zaraz się dowie ile ma do powiedzenia.
            • sumire Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 12:41
              Potwierdzam. Elektorat przy okazji historii z Beatą dowiedział się, jak sobie ceni jego zdanie prezes. Prezes generalnie ma Polaków w czterech literach, czy popierających PiSS, czy nie. Wszystko mu jedno. Cieszy się jedynie z głupoty tych pierwszych, bo to ona pozwala mu demolować demokrację, a gdy pisiorki się zorientują,jaki bat na siebie ukręciły, już będzie za późno.
        • kub-ma Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 14:39
          Czy wszystko w Polsce wymaga "zaorania"? Nic dobrego przez te lata nie wypracowaliśmy? Nic a nic?
          Czy "dobra zmiana" to zaoranie wszystkiego? Z mizernymi perspektywami na przyszłość?

No np. "zaorano" edukację. Dalej nie wiem dlaczego. I teraz jest kiepściutko.

A może by się tak zabrać za służbę zdrowia? Przecież też można szybciutko wprowadzić program naprawczy, kilka szybkich poprawek, pierwsze, drugie czytanie i już tylko senat i prezydent w nocy. I będzie lepiej, bo rządzący wiedzą wszystko najlepiej.
          Tylko dlaczego nie wiedzą jak naprawić służbę zdrowia a wiedzą jak zepsuć edukację?
      • chicarica Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 12:16
        Tu ilustracja:

www.facebook.com/bezczelnalewaczka/photos/a.1203090203059612.1073741828.1202235566478409/1496873557014607/?type=3&theater
    • kub-ma Re: Brawo Sejm! 09.12.17, 14:31
      A co takiego mamy z PRL-u co należy zmienić? A co było z PRL-u w SN i KRS?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka