Dodaj do ulubionych

Kabinówka do Ryanaira

17.12.17, 17:08
To znaczy taka, która idealnie pasuje do ich norm - 55 x 40 x 20 cm. Mogę oczywiście biegać z centymetrem po sklepach, ale wołabym coś sprawdzonego, o czym wiadomo, że nawet o pół centymetra nie wylezie poza te wymiary czyli zmieści się w ramkę. Dziecko będzie beze mnie na lotnisku i nie chcę, żeby już na początku złapało stresa. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • czarnaryba78 Re: Kabinówka do Ryanaira 17.12.17, 17:35
      A nie może być plecak? Cabin Zero lub wersja mini? Nie pamiętam dokładnie która jest która, ale podróżuje się z nimi doskonale.
      • bardoszka Re: Kabinówka do Ryanaira 17.12.17, 17:38
        Nie, bo dziecko oprócz walizki typu kabinówka będzie miało jeszcze mały plecak. Tyle może wziąć ze sobą na pokład.
        • naturella Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 20:31
          To chyba bardzo malutki plecak, bo można wziąć kabinowkę i torebkę wielkości 35 x 20 x 20 cm.
          • bardoszka Re: Kabinówka do Ryanaira 19.12.17, 08:05
            Przedstawiciel biura podróży na spotkaniu pokazał nam swoj plecak i powiedział: "Oprócz walizki typu kabinówka dzieci mogą wziąć plecak tej wielkości". Zwykly plecak, jaki dzieci noszą, gdy idą na wycieczkę w miasto. Taki, w którym bez problemu zmieszczą się kanapki, woda, dokumenty, kurtka od deszczu. Mniejszy od szkolnego.
    • koronka2012 Re: Kabinówka do Ryanaira 17.12.17, 19:28
      Ja mam taką z Witchen, podobną do tej:
      www.wittchen.com/bagaz/walizki/ryanair,f,spa3

Nigdy nie kupuję tych plastikowych boxów, bo nie da się ich upchnąć, a taka zawsze się ugniecietongue_out
      na stronie masz wyszukiwarkę wg linii to będzie łatwiej
    • araceli Re: Kabinówka do Ryanaira 17.12.17, 19:43
      Najlżejsze (bo przy 10kg ograniczenia do ma znaczenie):
      www.americantourister.pl/herolite-walizka-na-2-kolach-55cm-volcanic-black/80370-0662.html
      www.americantourister.pl/litewing-walizka-na-2-kolach-55cm-volcanic-black/89456-0662.html
    • kaka-llina Re: Kabinówka do Ryanaira 17.12.17, 19:45
      Juz się nie czepiają tak jak kilka lat temu, weź cos miękkiego jakby co się ugniecie..
      • bardoszka Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 10:38
        A jak nagle zaczną się czepiać? Jak już pisałam, dziecko będzie na tym lotnisku beze mnie. Muszę na wszelki wypadek zastosować się do wszystkich zasad.
        • same-old_mona Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 10:43
          To się zastosuj do wymiaru, nie pchaj na siłę żeby nie była pękata i to wystarczy.
          • same-old_mona Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 10:44
            I nie musisz biegać z centymetrem po sklepach, na walizce będzie po day wymiar wink
    • iwoniaw Re: Kabinówka do Ryanaira 17.12.17, 20:10
      W sklepach z walizkami, a nawet w supermarketach przy alejkach z walizkami chyba już wszędzie mają tę kratkę do wstawiania walizek, jak na lotniskach, z wymiarami wg wymogów najpopularniejszych linii dla porównania.
    • madameblanka Re: Kabinówka do Ryanaira 17.12.17, 20:31
      I tak jej nie weźmiesz na pokład. Chyba, że wykupiłaś droższą opcję. Zmienili zasady.
      Praktycznie wszystkie kabinowe mają ten sam rozmiar (Wizzair już tez zmienił na normalnysmile, także niech ekspedientka ci je pokaże i tyle. Ja kupiłam w Tesco - akurat była promocja -50%, kilka sztuk w Puccini bo tez był promocje. Moim zdaniem nie warto ładować pieniędzy w walizkę ktora ma leżeć w luku, i nie o leżenie chodzi tylko wykopywanie jej na taśme przez pracowników.
      • bardoszka Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 10:01
        Nie zmienili. Mieli zmienić, ale przesunęli to na styczeń. Może wcale nie wprowadzą zmian? Na razie obowiązują stare zasady.
      • same-old_mona Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 10:20
        Ja ostatnio musiałam wziąć choć wcale nie miałam na to ochoty. Ale że byliśmy ostatni w kolejce, nie załapaliśmy się już na naklejkę wink (leciałam dokładnie 9 dni temu)
        • same-old_mona Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 10:26
          A co do walizki, to mam jakąś bezfirmówkę mieszczącą się w wymiarach, których i tak mi nigdy nie sprawdzali, a latam z nią od jakichś 2 lat, raczej często. W ryanair w ogóle mają wszystko gdzieś, takie mam wrażenie :p dokument ciążowy siłą prawie facetowi wcisnęłam, taki był zainteresowany :p
    • kkalipso Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 11:19
      Lecimy za kilka dni dostałam wiadomość żeby zabrać bagaż o odpowiednich wymiarach (nigdy wcześniej nie wysyłali). Walizka (55x40x20cm) bagaż podręczny (35x20x20cm).
      • konstancja16 Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 11:42
        a ile lat ma dziecko, ze samo leci? bo mam wrazenie, ze w Ryanair dopiero 16latek moze leciec sam?

z ciekawosci pytam, bo moze cos sie zmienilo, mamy w rodzinie mlodsze dziecko i na razie ciagle trzeba kombinowac z tymi lotami, bo Ryanairem sam nie moze leciec. latal Air Berlinem, ale Air Berlin upadl wiec jestem bardzo zainteresowana jak go wyslac samego Ryanairem.
        • bardoszka Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 14:01
          Nie w tym sensie. Dziecko leci z wycieczką szkolną.
    • maadzik3 Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 11:52
      lecę za 3 dni. nic na razie nie przysłali. biorę plecaczek jak zawsze
      • naturella Re: Kabinówka do Ryanaira 18.12.17, 20:33
        Ja też za 3 dni lecę Ryanairem smile Dwa bagaże rejestrowane i tylko każdy po małej torebce, wiec ominie mnie kołomyja z podręcznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka