sumire Re: Korona królów 02.01.18, 09:05 Mój znajomy aktor napisał na fejsie, obejrzawszy toto, że choć rozumie, że rachunki trzeba płacić i czasem w chłamie udział brać, to aktorstwo jest niewybaczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Korona królów 02.01.18, 09:14 no to jest wlaśnie ból. chłam - trudno, aktor tez człowiek i jesc musi. ale jak juz bierzesz rolę, to graj porządnie!... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Korona królów 02.01.18, 16:29 Oni graja porzadnie. Nie wybitnie, tylko porzadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Korona królów 02.01.18, 21:55 >Oni graja porzadnie. Nie wybitnie, tylko porzadnie. To może napisać tylko ktoś, kto tego nie oglądał. Oni nie grają porządnie- oni grają jak amatorzy w szkolnym teatrzyku. Łokietek i Aldona to grają tak, jakby parodiowali swoją postać. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Korona królów 02.01.18, 22:05 Oczywiście, że kwestia smaku decyduje o ocenie wielu rzeczy ale akurat aktorstwo w "Koronie Królów" jest tak podłe, że nikt, nawet szaleńczo zakochany w panu Ciemny Lud To Kupi Kurski nie nazwie tej gry aktorskiej "porządną", to zwykła tandetna amatorszczyzna. I szczerze mnie to dziwi bo do tego przecież wielkie pieniądze nie są potrzebne, powinna wystarczyć szkoła aktorska. Jak widać nie wystarcza. A może co aktorzy specjalnie sabotują tę produkcję? Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Korona królów 03.01.18, 22:01 livia.kalina napisała: > przecież wielkie pi > eniądze nie są potrzebne, powinna wystarczyć szkoła aktorska. Eeee tam - naturszczycy grali fenomenalnie bez żadnych szkół, to co prezentuje dzisiejszy aktorski narybek to absolutna żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Korona królów 02.01.18, 22:32 Raczej kwestia posiadania oczu i uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korona królów 03.01.18, 10:50 Smaku? Raczej kwestia poziomu tolerancji chałtury. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Korona królów 03.01.18, 00:25 To nie jest wybitne, ani porządne, to nie jest nawet przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Korona królów 03.01.18, 11:56 Same wybitne znawczynie, cha, cha, cha... Aktorstwo lepsze niz choby w takim arcydziele jak Sissi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korona królów 03.01.18, 11:58 Jako wielka miłośniczka teatru akurat potrafię odróżnić aktorstwo dobre od dziadowskiego, a jeśli inni aktorzy wypowiadają się baardzo krytycznie o pracy kolegów biorących udział w tym dziele, no to chyba coś jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Korona królów 03.01.18, 12:12 Nie trzeba być wybitnym znawcą tematu by widzieć, że król jest nagi. Może nie odróżnię dobrego aktora od wybitnego, za to widzę, kto w ogóle nie powinien pracować w tym zawodzie i lepiej niech ograniczy swoje parcie na szkło do reklam rogalików. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Korona królów 03.01.18, 15:06 Na litość boską, nie trzeba być teatrologiem, żeby widzieć, że ktoś gra jak drewno, tak samo jak nie trzeba mieć własnej knajpy z gwiazdką Michelin, by czuć, że potrawa jest przypalona. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Korona królów 03.01.18, 15:14 >Same wybitne znawczynie, Ty oczywiście, w naszym gronie, jesteś jedyna wybitną znawczynią. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Korona królów 03.01.18, 19:24 O Wasze bezsensowne czepialstwo. Tak dla zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korona królów 03.01.18, 19:28 Dlaczego bezsensowne? Jeśli coś jest złe, to jest złe. A tu mowa o czymś ewidentnie złym. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Korona królów 03.01.18, 19:36 Juz nie przesadzaj. Obejrzyj pare starych polskich seriali hist i przestan sie czepiac. Albo brytyjskich w konwencji teatralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Korona królów 03.01.18, 20:40 Ani nie rzucali na pozegnanie "widzimy sie u krola" 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korona królów 03.01.18, 20:36 Brytyjskie seriale są źle grane? O_o Które na przykład, tak konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Korona królów 03.01.18, 21:40 Tak, tak- produkcje BBC słyną z kiepskiego aktorstwa Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Korona królów 06.01.18, 16:12 Nie zle grane, a teatralne. Mam na mysli starsze produkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Korona królów 03.01.18, 22:30 no ale porównujesz np. serial Elizabeth z Glenda Jackson z lat 70-tych do serialu nakręconego prawie 50 lat później? Nie uważasz, że trochę choćby technika tworzenia i kręcenia filmów poszła do przodu? Poza tym jak można taki gniot porównać do serialu "Elizabeth" ? Choć oczywiście pomijam najwyższej klasy grę aktorów w produkcji BBC, tutaj należy się zastanawiać czyją córką jest Bryła, skoro tak od ręki dostała taką rolę a za moment znalazła się w głównej obsadzie NDiNZ Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Korona królów 03.01.18, 21:45 A ja mam raczej wrażenie twojej bezsensownej, całkowicie oderwanej od rzeczywistości obrony. Jakby to była produkcja tvn-u to też by ci się tak podobała? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Korona królów 04.01.18, 09:30 > Jakby to była produkcja tvn-u to też by ci się tak podobała? Bądźmy uczciwi: serial historyczny TVNu Belle Epoque też okazał się porażką. Chociaż imo i tak stoi kilka klas wyżej niż Korona królów. Po pierwsze nie ma tam Bryły, co podnosi poziom artystyczny o minimum 1 klasę. Po drugie nie oszczędzano tam na strojach. Jak oglądam KK to mnie bolą oczy od tych płaszczy i kubraków uszytych z najtańszego, cienkiego koca, poliestrowych futer, woali i pstrokatych kolorów, których barwniki zostały wynalezione w ciągu ostatnich 200 lat. Wizualnie to jest straszne: raz, że nie ma nic wspólnego z realiami historycznymi, dwa że królewski dwór prezentuje sobą tandetę i zły gust Polski B. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Korona królów 04.01.18, 09:59 Też chciałam napisać, że część kolorków to dopiero w XIX otrzymano. Wcześniej używano wyłącznie barwników naturalnych , farbując naturalne tkaniny, co siłą rzeczy nie dawało kolorów nadmiernie oczoyebnych, takich neonowych czy niektórych odcieni czerwieni, fioletów czy innych kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Korona królów 06.01.18, 16:47 morekac napisała: > Też chciałam napisać, że część kolorków to dopiero w XIX otrzymano. Wcześniej u > żywano wyłącznie barwników naturalnych , farbując naturalne tkaniny, co siłą rz > eczy nie dawało kolorów nadmiernie oczoyebnych, takich neonowych czy niektórych > odcieni czerwieni, fioletów czy innych kolorów. Niebieski był bardzo drogi, barwnik (lapis lazuli) pochodził z Azji z jednej kopalni, niebieskim wymalowana jest Kaplica Sykstyńska. Purpurowy pochodził od morskich ślimaków, produkowany już w starożytności. Czerwony kolor pochodził z Polski (zrobiony z robaczka, czerwiec polski), też był bardzo drogi. Bogacze fundowali sobie całe stroje, żeby pokazać swoją ważność. Barwnik od XV wieku. Biały kolor i bielenie tkanin było popularne za sprawą potażu (węglan potasowy pochodzący z popiołu), więc raczej od XVII wieku, wcześniej bielenie na słońcu. Poza tym były kolory zielone z kory i łyka, żółty, czarny, brązowy i fioletowy. Nie było tak źle, jak piszesz, ale ogólnie drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Korona królów 06.01.18, 17:42 bistian napisał: > Nie było tak źle, jak piszesz, ale ogólnie drogo. Czyli króla i królową raczej było stać? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Korona królów 06.01.18, 17:46 maniaczytania napisała: > bistian napisał: > > > Nie było tak źle, jak piszesz, ale ogólnie drogo. > > Czyli króla i królową raczej było stać? Nie wiem. Pewno były bogatsze osoby w państwie, wydatków było sporo, ale z drugiej strony, król i królowa też nie mogli występować jak ubodzy krewni. Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Korona królów 06.01.18, 16:28 ciuchy jak ciuchy, ja dzisiaj obejrzałam jakąś powtórkę co by móc legalnie brać udział w dyskusji i doznalam szoku jak zobaczyłam ich peruki. Takie najtansze, pewnie chińskie Gonera wyglada śmiesznie. odstają mu włosy. Nikt tego nie widzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Korona królów 03.01.18, 21:36 annajustyna napisała: > Same wybitne znawczynie, cha, cha, cha... Aktorstwo lepsze niz choby w takim ar > cydziele jak Sissi. O! Mamy ekspertkę! Prosimy wobec tego o szerszą wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Korona królów 03.01.18, 20:12 a co ten znajomy aktor powiedziałby na propozycję zagrania w tym serialu? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Korona królów 03.01.18, 20:40 rozumiem, ale przyjąłby czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Korona królów 03.01.18, 22:31 Gdyby musiał, pewnie by przyjął, wszak to ludzie do wynajęcia, a kredyt sam się nie spłaci. Ale nawet taki przymus nie zwalnia z obowiązku wykonywania swojej pracy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Korona królów 02.01.18, 14:06 Gdyby Amerykanie kręcili "Potop" by Cyber Marian trzeba poczekać na amerykańską wersję... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Korona królów 02.01.18, 14:11 ale polak tez potrafi tyle ze w kooperacji. "mlyn i krzyz" np.www.youtube.com/watch?v=tgEx6CIbnEc Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Korona królów 02.01.18, 14:12 Młyn i Krzyż - Oficjalny Zwiastun Blu-ray i DVD (polskie napisy) Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Korona królów 02.01.18, 14:22 Nowy serial TVP Korona Królów został zmiażdżony krytyką internautów. Ale nie tylko. Okazuje się, że nie przypadł także do gustu wiceministrowi kultury Pawłowi Lewandowskiemu. Lewandowski najpierw skrytykował, a potem... usunął wpis na Twitterze. śniadanie w poście? Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: Korona królów 03.01.18, 20:08 Szkoda, bo pomysł na serial historyczny bardzo mi sie podoba. Mało tego u nas, sam Wołoszański swomi programami luki nie zapełni. W dodatku jego tylko określona tematyka interesuje. A ile razy można Królową Bonę oglądać? Chętnie obejrzałabym coś z innej epoki. Szkoda, ze aktorzy tacy słabi. Aldona bardzo mi się nie podoba. Ale serial ma szansę odegrać rolę edukacyjną, nawet żeby pokrytykować trochę się moze niektórzy poduczą, czegoś dowiedzą. Dziś mój mąż który miłosnikiem historii nie jest usłyszał ode mnie o historii Klary Zach, była o niej wzmianka w serialu króciutka. Ach, jak sobie przypomnę te dyskusje na forach kiedy oglądało sie Tudorów! I choć mnóstwo było tam nieścisłości to serial był świetny a Anna Boleyn doskonała. Swoją drogą jak można wypominać twórcom, smukłego filmowego Henryka kiedy młodą Bonę grała bardzo .....dojrzała już aktorka? ale za to Dymna jako Radziwiłłówna-marzenie! KK na razie zupełnie mi sie nie podoba ale mam nadzieję że ten kiepski serial otworzy drogę innym, osadzonym w realiach historycznych serialom. Tyle udanych produkcji przecież zerealizowano. W Polsce powstało wiele bardzo dobrych seriali. Moze czas na historyczne? Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Korona królów 03.01.18, 20:31 Ale seriale historyczne byłyby jak najbardziej ok, gdyby był to serial o skończonej i ściśle określonej z góry ilości odcinków. Rozwlekanie w nieskończoność najczęściej szkodzi scenariuszowi większości seriali. Siada im dramaturgia i robi się takie bleble. Poza tym...u nas do królów podchodzi się nabożnie i na kolanach. A serialom służy wywlekanie ich niezbyt chlubnych czynów , przemoc i seks. I naprawdę byłoby fajnie obejrzeć , jak Kazimierz z postrzelonego młodzieńca, skłonnego do ekscesów seksualnych przeobraża się w się w seryjnego bigamistę, topiącego zgorszonych księży w Wiśle, ale i mądrego władcę, dbającego o skarb państwa i obronność. Zresztą same dzieje dynastii Piastów są gotowym scenariuszem na serial. Tylko trzeba to zrobić porządnie , a nie z ludźmi, którzy udają aktorów i poliestrami udająctmi gronostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Korona królów 02.01.18, 18:02 To jest polska produkcja, a nie żadna amerykańska. Nasza kultura. Nie obca. Poza tym jest o wspaniałej historii naszego kraju. Pociągnie się akcję do współczesności. Co najmniej 15 lat emisji! Aktorzy to Polacy. W polskiej telewizji. Zresztą moje drogie, wszyscy o serialu piszą i ta oglądalność... Sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Korona królów 02.01.18, 18:06 to się wiceministrowi kultury wypsło kultura.gazeta.pl/kultura/7,127222,22848185,korona-krolow-jest-tak-zla-ze-nawet-wiceminister-kultury.html#MT2 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 scena ze śniadaniem 02.01.18, 18:32 I rzeczywiście jest ostro. W kuchni stoi kuchcik, który rozkłada placki pszenne. Towarzyszy mu kucharka litewska. – Napal pod kuchnią, kobieto – zwraca się do swojej kompanki. – Znowu tylko chleb i piwo?! – odpowiada oburzona. – Przecież jest wielki post. Zapomniałaś – mówi jeszcze bardziej oburzony. Ale kucharka nie daje za wygrana. – To ma być śniadanie dla króla? – pyta. – Pan Jezus 40 dni pościł na pustyni – odpowiada mu niewzruszony kuchcik. – Ciekawe jak król ma być zdrowy, jak nic zdrowego nie je – drąży dalej Litwinka i oddala się od kamery. – Zbawienie duszy to przecież najważniejsze. Prawda chrześcijanko? – pyta ją kuchcik. Wtedy kucharka wraca, ale z nowym koszem i odważnie mówi: – Sera damy. Wtedy zaczyna się żenada. – Odnieś to z powrotem. Dziś piątek. Powiedziałem: tylko chleb i piwo – grzmi kuchcik. – To mojej pani (Aldonie – red.) chociaż pozwólcie dać kawałek sera – prosi kucharka. Ale chyba takiej odpowiedzi się nie spodziewała. – A, czyżby była brzemienna? Nie. W takim razie niech pości. Jak wszyscy – mówi kuchcik. A kucharka: – Ciekawe jak ma być brzemienna jak ciągle pości żenua Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: scena ze śniadaniem 02.01.18, 23:03 W średniowieczu jadano dwa posiłki - południowy i wieczorny. Rano to co najwyżej jedli coś chorzy i dzieci... (A posiłki na dworze królewskim to szykowała armia ludzi, a nie jakieś nędzne dwie sztuki). Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Korona królów 02.01.18, 21:38 tia, widziałam - jeden koń miał współczesny czaprak, taki jaki używa moja córka do jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Powiedzmy sobie wprost 02.01.18, 22:15 Co tu w ogóle gadać o "Grze o tron"? To miała być 'polska odpowiedź na Wspaniałe stulecie" - czyli tasiemiec dla kur domowych. Ale taki z klasą, który podoba się na całym świecie. Myślicie, że "Koronę Królów" kupią w Kanadzie, Szwecji i Nowej Zelandii?I będą każdego dnia panie domu czekały na kolejny odcinek? Kto nie wie, na czym polega różnica ro polecam ten fragmencik (do przeanalizowania muzyka, scenografia, montaż, zdjecia i dobór aktorów): Muhteşem Yüzyıl 69 bölüm-Hatice Sultan A dzisiejszy odcinek "Korony Królów" bardzo konweniował z tym, co Kurski zaproponował tuż po nim: występy Zenka Martuniuka na przemian z popłuczynami po Modern Talking. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Powiedzmy sobie wprost 02.01.18, 22:31 Wspaniałe Stulecie to był kicz. Ale aktorsko świetnie zagrany, wizualnie pięknie zrobiony, z klimatyczną muzyką. Kurski z całej tej listy zrozumiał jeden punkt: ten mówiący o kiczu dla mas. I wyszedł tandetny, groteskowy serial, który na pewno przejdzie do historii kinematografii w kategorii "jak przebimbać pieniądze podatników". Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Powiedzmy sobie wprost 03.01.18, 21:25 OT - Polemizowalabym z tym poziomem aktorskim WS. Oczywiście KK jest kilka klas niżej, to na pewno. Ale: Sulejman miał właściwie jedną minę z wytrzeszczem oczu, Hurrem dwie miny ( jedną z zębami, gdy niby była zła, drugą - fałszywy uśmieszek), matka Sułtana nie miała mimiki. W dialogach wiele umykało przez obcy język i lektora. Całość była dosyć dynamiczna (?) jak na telenowelę, chyba tym się broniła. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Korona królów 03.01.18, 00:38 Stwierdziłam, że nie będę toczyć beki z czegoś, czego nie widziałam, więc zasiadłam, włączyłam (na VOD TVP jest za free) i wytrzymałam. Musiałam robić częste przerwy, żeby dłoń odkleiła mi się od twarzy, albo żeby sobie troszeczkę poprzeklinać, ale zmęczyłam dwa pierwsze odcinki. Boże, co za paździerz. Peruki z pakuł i brody z dywanika "shaggy". Bezsensowne sceny. Montaż tasakiem. Absurdalne dialogi ("tatusiu"?! SERIO?). Pniaki zamiast aktorów. Halabardy z blachy. Gronostaj z poliestrowej krowy. Gwar miasta dograny z taśmy, bo na statystów nie starczyło. Płaskość, mierność, taniość. Nie, żebym spodziewała się czegokolwiek lepszego... ale czy nikt nie wpadł na to, że zamiast 68!!! odcinków można zrobić 10 porządnych? Że skoro brak kasy na efekty specjalne, czy efektowne lokalizacje, to można by przynajmniej zbudować interesujące postacie, ciekawie rozegrać budujące się między nimi relacje, zamiast skakać po wątkach, czasie i miejscach, a przed kamerą postawić poprzebierane pacynki? Straszne to, żenujące, przykre. Mam wrażenie, że to coś powstało wyłącznie po to, by upokorzyć wszystkich, którzy w tym przedsięwzięciu wzięli udział. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Korona królów 03.01.18, 11:02 redheadfreaq napisała: > > > Gronostaj z poliestrowej krowy. Płaczę, zaraz mi makijaż spłynie Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Korona królów 03.01.18, 12:58 a propos póznego średnioweicza wieku - ja tylko zwróce uwage ze równolegle 2 dnie temu na Canal + rozpoczął sie miniserial o Marii Brandenburskiej i MAksymilianie Habsburgu , epoka to XV wiek , ciemnota, brud, szarosć , przemoc i bezwględna wlaka o władzę , akotrzy tez raczej szerzej nieznani ale.... tak mozna pokazywac tę epokę militaria www.canalplus.pl/ms_galeria/galeria/47438_4.jpg" border="0" alt="https://www.canalplus.pl/ms_galeria/galeria/47438_4.jpg">, ja zwrocialm uwage na RECZNIE ( dosc krzywym sciegiem) pikowane kubraki księcia a to kostiumy www.canalplus.pl/ms_galeria/galeria/47438_1.jpg" border="0" alt="https://www.canalplus.pl/ms_galeria/galeria/47438_1.jpg"> i duzo zdjec w natulralnych wnetrzach - nie ma sily i siwatlo i dziwęk i kostium inaczej "grają" w w otoczeniu naturalnego kamienia i drewna a inaczej a kartonowych zastawkach przy tym wszytskim juz litosciiwe nie wspomne o cudownie widocznym piorunochronie na zamku w Bobolicach a propos sceny pojedynku na turnieju = w "Marii" nakręcono te jedną kamerą i nie pokazująć aniejednego statysty ale tak , ze ciarki brały . OPerator i reżyser powinni sie uczyc jak filmować ciemność na ekranie i mimo ze problemy miedzy dworem francuskim, austriackim i burgundzkim raczej powinni malo POlaka interesowac to ja nie moglam oka oderwać Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Korona królów 03.01.18, 13:39 wróć - o MArii BURGUNDZKIEJ , sorry Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Korona królów inspiruje! 03.01.18, 16:28 www.facebook.com/AnonimowyInternauta/videos/1993676750907679/ Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Korona królów inspiruje! 03.01.18, 22:34 Jest tego więcej twitter.com/hashtag/koronakrolow?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fkultura.gazeta.pl%2Fkultura%2F7%2C127222%2C22848185%2Ckorona-krolow-jest-tak-zla-ze-nawet-wiceminister-kultury.html Padłam zobaczywszy reklamę H&M Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Korona królów inspiruje! 03.01.18, 22:54 Podoba mi sie komentarz, ze Aldona z Kazimierzem powinni zatańczyć do despacito. Byłoby to bardzo w stylu Kurskiego a i suwerenowi dałoby wiele radości. Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: Korona królów 03.01.18, 22:05 o matko jakie to słabe niezrażona opiniami internautów zasiadłam przed ekranem i wymiękłam ( a mogłam nie oglądąć przeróbek z muzyką z Benny Hilla - bo cały czas ją słyszałam w tle ) mam pytanie - gdzie urzęduje leśniczy, którego córką jest p. Marta Bryła - nie wierzę, że wygrała casting Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Korona królów 06.01.18, 17:46 natemat.pl/226803,nawet-boty-atakuja-korone-krolow-i-wypisuja-pozytywna-ocene-o-serialu-prosilibysmy-o-ignorowanie-tych-wpisow jak widać pissdackie trolle nie próżnują Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Korona królów 06.01.18, 17:56 To już wiemy, czemu na każdy odcinek jest "skromny budżet" na kostiumy, dekoracje, ujęcia i montaż. Wszak starczyć musi jeszcze na opłacanie entuzjazmu w necie Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Korona królów 31.05.18, 18:50 Zmożona chorobą i korzystająca z tygodnia ferii zbindżowałam kilkadziesiąt odcinków na zasadzie: coś leci, czasem oglądam a czasem nie. Borze zielony, co za uzależniająca kicha już jestem w teamie króla Kazika i całej reszty, i z zachwytem obserwuję perypetie dworu Odpowiedz Link Zgłoś