Dodaj do ulubionych

Allegro problem pomóżcie!!

02.01.18, 12:22
Z racji tego że emama wie wszystko liczę że mi pomożecie. Kupiłam przed świętami przedmiot na allegro. Wybrałam przesyłkę pobraniową żeby było szybciej. Niestety przez tydzień nie udało kurierowi się dojechać do mnie (chociaż sprzedawca wysłał od razu), pomimo czekania w domu kurier dhl wpisał o nie zastaniu mnie w domu. Próbowałam potem sama odebrać z magazunu ale niestety to co działo się na miejscu nie mieści się w głowie i chyba tylko nadaje się do tv. Kontakt ze sprzedającym super, próbował pomóc mi odzyskać przesyłkę ale niestety do dziś to się nie udało. Więc postanowiliśmy że mam wysłać mail o rezygnacji z przedmiotu aby mógł odzyskać pieniądze z prowizji. I teraz pytanie do Was! Mam potwierdzić allegro że nie odebrałam przesyłki pobraniowej !! Czy grozi mi coś za to?? Ja bardzo chciałam ten przedmiot ale on zaginął, więc to nie moja wina, sprzedana sam proponował żebym odstąpiła od umowy. Mogę bez konsekwencji potwierdzić nie oderwanie chociaż nie było takiej próby? przepraszam za długi
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Allegro problem pomóżcie!! 02.01.18, 12:39
      Nic Ci nie grozi, kiedys minusowali za to, ale teraz znienil się system komentarzy i ocenia tylko kupujacy sprzedajacego, wiec nie maja jak Cie zaminusowac...
      • usmiech144 Re: Allegro problem pomóżcie!! 02.01.18, 12:48
        Sprzedający i tak by mi nie wystawił negatywna bo to bardzo fajny sklep i sami proponowali takie rozwiązanie ale czy allegro nie zablokuje mi konta, nie obciąży mnie kosztami albo nie da ostrzeżenia? Z góry dzięki za odpowiedź smile
    • tonik777 Re: Allegro problem pomóżcie!! 02.01.18, 13:56
      Ale po co kombinować? Jak allegro zapyta o powód rezygnacji to zgodnie z prawdą odpowiedz im, że pośrednik (DHL) nawalił i nie dostarczył przesyłki.
      • usmiech144 Re: Allegro problem pomóżcie!! 02.01.18, 14:06
        No właśnie z chęcią bym to napisała ale allegro zapytało "
        Sprzedający powiadomił Allegro, że warunki transakcji uległy zmianie i wskazał następujący powód:
        Kupujący nie odebrał przesyłki pobraniowej.
        Może sklep nie miał innej opcji do zaznaczenia ?
        • b-b1 Re: Allegro problem pomóżcie!! 02.01.18, 14:35
          usmiech144 napisała:

> No właśnie z chęcią bym to napisała ale allegro zapytało "
          > Sprzedający powiadomił Allegro, że warunki transakcji uległy zmianie i wskazał
          > następujący powód:
          > Kupujący nie odebrał przesyłki pobraniowej.
          > Może sklep nie miał innej opcji do zaznaczenia ?

Za bardzo się wczuwasz-odebrałaś przesyłkę? Nie odebrałaś-więc zaznaczasz opcję zgodnie z prawdą. Powód dlaczego przesyłka nie dotarła Allegro nie interesuje-dla nich ważne jest tylko, czy kasować prowizję, czy też nie.
        • tonik777 Re: Allegro problem pomóżcie!! 02.01.18, 14:38
          Technicznie to prawda - nie odebrałaś tej przesyłki. Nie ma tam informacji o tym czy nie chciałaś odebrać czy firma kurierska nie dostarczyła. Allegro zapytało mailem czy jakoś inaczej? Możesz im odpowiedzieć, że nie odebrałaś przesyłki ponieważ firma kurierska jej nie dostarczyła w wymaganym czasie.
          • b-b1 Re: Allegro problem pomóżcie!! 02.01.18, 14:44
            tonik777 napisał:

> Technicznie to prawda - nie odebrałaś tej przesyłki. Nie ma tam informacji o ty
            > m czy nie chciałaś odebrać czy firma kurierska nie dostarczyła. Allegro zapytał
            > o mailem czy jakoś inaczej? Możesz im odpowiedzieć, że nie odebrałaś przesyłki
            > ponieważ firma kurierska jej nie dostarczyła w wymaganym czasie.

Allegro pyta mailem do zaznaczenia są dwie opcje-tak lub nie ( w ogólnym rozrachunku na to zawsze wychodzi).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka