Dodaj do ulubionych

Potworne poty.

08.01.18, 15:09
Potrzebuje jakiejś konkretnej porady drogie e-mamy.
Otóż potwornie się pocę. Ale nie jest to takie pocenie się pod pachami. Mi się poci głowa, włosy. Do tego stopnia że jestem mokra, mokrusieńka. Nie czuję się z tym dobrze a i wygląda to słabo. Do pełnego obrazu dodam, że mam niedoczynność tarczycy. Biorę euthytox, i tarczyca jest pod kontrolą. Mam celiakię i jestem na diecie bezglutenowej. Ograniczyłam też laktozę. Mam jakieś 8kg nadwagi ale walczę z tym dzielnie w czym pomaga mi dietetyczka. Nie mam pojęcia od czego to pocenie się. Pomożecie? Jak z tym walczyć?
Obserwuj wątek
    • milka_milka Re: Potworne poty. 08.01.18, 15:10
      Zbadałaś poziom wit. D? Bo niedobór może dawać takie objawy.
      • kiarnao Re: Potworne poty. 08.01.18, 15:20
        Zbadany. W normie.
    • chatgris01 Re: Potworne poty. 08.01.18, 15:24
      A czy jestes w przedziale wiekowym 45-50+ ? Bo takie zlewne poty moga tez pojawic sie na kilka lat przed menopauza (czasem nawet przed 40, ale wtedy to rzadkie przypadki).
      • chatgris01 Re: Potworne poty. 08.01.18, 15:25
        Badalas poziom hormonow?
        • kiarnao Re: Potworne poty. 08.01.18, 15:28
          No właśnie nie badała. Biorę od kilku lat tabletki antykoncepcyjne ale dobrze się po nich czuję.
      • kiarnao Re: Potworne poty. 08.01.18, 15:27
        Mam 41 lat.
    • ruscello Re: Potworne poty. 08.01.18, 15:38
      W pakiecie z tarczycą często idą zaburzenia hormonów płciowych oraz glukozy i insuliny. Najlepiej znajdź ginekologa-endokrynologa, żeby zrobić badania.
      • kiarnao Re: Potworne poty. 08.01.18, 16:18
        Dzięki.
        • jagodka_mare Re: Potworne poty. 08.01.18, 22:01
          Ja tak mam w nocy. W chwili zalewa mnie pot od głowy po stopy i jednocześnie trzęsie mnie z zimna. Okropne
          • milka_milka Re: Potworne poty. 08.01.18, 22:20
            Nocne poty wymagają analizy lekarza. Takie objawy mogą dawać bardzo groźne choroby.
            • muchy_w_nosie Re: Potworne poty. 08.01.18, 22:24
              Powiwdzmy po ludzku: rak.
              • milka_milka Re: Potworne poty. 08.01.18, 22:27
                Nie tylko.
                Poza tym ja nie diagnozuję, tylko zachęcam do wizyty u lekarza.
            • tmk123 Re: Potworne poty. 08.01.18, 22:34
              Uwaga obrzydliwe ! Kiedyś spałam w dużych workach na śmiecie. Trwało to ok miesiąca. To były nocne poty w niesamowitej ilosci. Pierwszego dnia to myslałam że sie posikałam. Badałam tarczycę, różne badania różni lekarze i nic. robiłam sobie sama elektrolity do picia i zastanawiałam sie kiedy coś przegapię i będzie out. Na szczęscie samo przeszło.
              • ania_2000 Re: Potworne poty. 08.01.18, 22:38
                omg tmk123, przepraszam, ale wlasnie oplulam ekransmile

ciesze sie ze ci przeszlo!
              • milka_milka Re: Potworne poty. 08.01.18, 22:38
                Jak to spałaś w workach?
              • kura17 Re: Potworne poty. 08.01.18, 22:40
                Tmk, ja tak mialam po ciazach - musialam oddac wode, ktora zgromadzilam w czasie ciazy w organizmie ... przebieralam pizame kilka razy w nocy, czasem musialam spac w goscinnym lozku, bo moje bylo mokrusienkie ...
                • tmk123 Re: Potworne poty. 08.01.18, 23:10
                  Spałam w workach bo pierwszego dnia jak pisałam wpierw myslałam ,ze się posikałam- suszenie materaca, wąchanie wykazało, że nie. Potem podłozyłam jakąs folię, ale przescieradło było totalnie mokre-kapało z niego. Więc spałam w bardzo dużych workach na śmieci. Podejrzewałam wszystko chłoniak, AIDS, przełom tarczycowy coś egzotycznego typu ebola. NIGDY nie przypuszczałam, że cos takiego jest możliwe , nie miałam wysokiej gorączki , nie pociłam się w dziń, tylko tachykardia, mocne osłabienie i rózne ale delikatne nerwobóle. A i biegunka. No i nikt nie chciał wysłac mnie do szpitala. To było 10 lat temu. Nieco dolegliwości zostało no i takie zapasy jak chlorek magnezu, siarczan potasu , itp itd wszystko cz,d.a.
                  Wtedy straciłam zaufanie do medycyny
                  • raczek47 Re: Potworne poty. 10.01.18, 19:27
                    Normalna jesteś? Czy jakimś trollem?
                    Zbieram szczękę z podłogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka