triismegistos 20.01.18, 08:26 Widziały? Bo ja właśnie zobaczyłam i nie mogę się zdecydować czy śmiać się czy płakac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo2.0 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 08:33 Ale jak? Bo my nie uczestniczymy w waszej paranoi więc nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 08:38 Te poproszę słowo komentarza, nie wiem jaki lis i co lis Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 09:10 Lis, mąż Hani. Taki tam redaktor w Newsweeku, co wsławił się słaboscią do ukraińskich prostytutek. Od kilku lat czytuję Newsweeka i nigdy nie zdarzyło mi się w całości przeczytać jego felietonu tak chrzani. Teraz po prostu przewijam stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 09:13 przypuszczam ze taki lis, a sprawa reklam z prostytutkami to chyba stara jest znow na te same grabie depnal? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 09:13 Nie no kiedys byl przystojnym mlodym dziennikarzem. Potem sie zLisil dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
shalalu Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 09:13 No Czarek Lis błyszczy teraz w TVN w śniadaniówce na kolanach Kingi, Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 12:01 Jedyny Lis (pisany z dużej litery), do którego czuję cień sympatii Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 09:12 "Prawdziwym celem ustawy #RatujmyKobiety, która oczywiście nie ma najmniejszych szans na wejście w życie, jest uderzenie w opozycję parlamentarną. Naprawdę jest więc to projekt #ratujmy lewicę. A że opozycja w sejmie dała się wypuścić to już inna sprawa." Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 12:02 A tak, wczoraj w TokFM był razem z Zanem i wygłaszał takie mądrości. Pacynki gadają jak im linia partii każe. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 14:03 triismegistos napisała: > "Prawdziwym celem ustawy #RatujmyKobiety, która oczywiście nie ma najmniejszych > szans na wejście w życie, jest uderzenie w opozycję parlamentarną. Naprawdę je > st więc to projekt #ratujmy lewicę. A że opozycja w sejmie dała się wypuścić to > już inna sprawa." uważam, że Lis miał rację. To nie był dobry moment na ustawę Nowackiej! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 20:24 Dla pani Godek i jej projektu nie ma złych momentów. "Ratujmy kobiety" powstał jako przeciwwaga dla prób zaostrzania ustawy a nie jak twierdzi Lis, żeby uderzać w opozycję parlamentarną. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 21:19 zona_glusia napisał(a): > Dla pani Godek i jej projektu nie ma złych momentów. nie, teraz jest dobry moment dla pani Godek i trzeba się było skupić na tym, żeby nie przeszedł. Jak toto przejdzie to będzie katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Lis zabłysnął ;) 22.01.18, 05:26 > nie, teraz jest dobry moment dla pani Godek i trzeba się było skupić na tym, że > by nie przeszedł. Jak toto przejdzie to będzie katastrofa. Nie wiem. Od 20 lat skupiano się na tym, żeby zaostrzenie ustawy nie przeszło, w efekcie jeteśmy od 20 lat eksponatem w europejskim panopticum. Być może jeżeli zaostrzą ustawę, to w efekcie wahadło bujnie sie w drugą stronę i nastąpi otrzeźwienie i liberalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Lis zabłysnął ;) 22.01.18, 05:46 No będzie. Będzie przez takie, co uważają, że warto umierać za zgnily i niedziałający 'kompromis'. Będzie przez takie, które uważają, że upodlanie kobiet jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 09:18 a watku apropo dzis mi moj facebook taka graficzke przypomnial bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/49/47/24/012b8c30c2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 11:04 Witam Nie widziałam. Podlinkujesz? Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 15:41 Fajny był komentarz któregoś z gości w poranku Żakowskiego: Zandberg do tej pory kojarzył nam się z takim misiowatym społecznikiem, a to polityk pierwszej wody, bardzo inteligentny, wyczekał na swój moment i teraz idzie po swoje. Problem w tym, że to swoje widzi w kompletnym rozbrajaniu PO i Nowoczesnej, i to akurat w momencie kiedy Pis postanowił przywdziać centrową maskę. Lewicę zagospodaruje Razem, centrowców ma normalizujący się Pis, a co jest na prawo od Pis to to, czego powinniśmy się tak naprawdę bać. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 17:15 Mnie się Z. nigdy nie wydawał misiowatym społecznikiem, wręcz dziwiłam się, dlaczego inni politycy (i dziennikarze) traktują go jak przerośnięte dziecko i próbują sugerować, co powinien robić. Że korzysta z okazji, to też mnie nie dziwi, pozostaje ubolewać, czemu PO zatraciła tę zdolność i podkłada się przy każdej okazji, zamiast wykazać polityczny spryt i, do diabła, doświadczenie. Tymczasem są żywym zaprzeczeniem przysłowia, że praktyka czyni mistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 19:42 lodomeria napisała: > Fajny był komentarz któregoś z gości w poranku Żakowskiego: Zandberg do tej por > y kojarzył nam się z takim misiowatym społecznikiem, a to polityk pierwszej wod > y, bardzo inteligentny, wyczekał na swój moment i teraz idzie po swoje. jest wręcz niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 20:26 Dlaczego niebezpieczny? Razem dalej ma około 5 %. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 21:21 zona_glusia napisał(a): > Dlaczego niebezpieczny? będzie szedł po trupach i z nikim mu nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 21:45 Jezu, może nie demonizujmy, co? a) nie ma podstaw, by twierdzić, że pójdzie po trupach b) to, że z nikim mu nie po drodze to wada? W obliczu tych wszystkich żywych trupów skaczących na marszach KOD? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 21:53 lellapolella napisała: > b) to, że z nikim mu nie po drodze to wada? tak. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 23:57 No właśnie w tym clou. Na rozpędzeniu PO i N zyskają: 1. Pis - przesuną się z tym swoim Mateuszkiem i utrwalaniem aparatu władzy na środek i 2. Bóg wie co, co jest na prawo od pisu i co się z tego wykluje - już teraz masz w parlamencie niezłych oszołomów, którzy stoją murem za Becią i Maciorewiczem, do tego te wszystkie ONRy, sekty smoleńskie, myśliwych, leśniczych, kiboli wyklętych, osoby od antyaborcyjnych bannerów. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Lis zabłysnął ;) 21.01.18, 11:41 lodomeria napisała: > No właśnie w tym clou. Na rozpędzeniu PO i N zyskają: 1. Pis Razem - tego chce? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Lis zabłysnął ;) 21.01.18, 11:43 Najwyraźniej samo PoN tego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Lis zabłysnął ;) 21.01.18, 13:25 triismegistos napisała: > Najwyraźniej samo PoN tego chce. rozmowa jest o Zandbergu i jego parciu na szkło, bo chyba o tym mówił Lis. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Lis zabłysnął ;) 21.01.18, 13:33 Ale to chyba nie Zandberg sprawił, że "opozycja" regularnie dokonuje samozaorania? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Lis zabłysnął ;) 21.01.18, 17:27 www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,22918454,goracy-spor-lisa-i-zandberga-w-tok-fm-niech-mi-pan-nie-opowiada.html Tu jest fantastyczna wymiana zdań na ten temat między samymi zainteresowanymi, polecam, bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Lis zabłysnął ;) 22.01.18, 05:18 Wiesz co, nie jestem pewna. Wydawało mi się, że nie, ale jak usłyszałam, jak działaczka Razem napadła na antenie na Scheuring-Wielgus parę godzin po głosowaniu nad ustawą Ratujmy Kobiety, to zaczęłam powątpiewać. Sch-W była zdenerwowana, rozczarowana zachowaniem kolegów, zawiesiłą członkostwo w klubie, a ta z Razem (niestety nie pamiętam nazwiska) na nią przez parę minut najeżdżała, że powinna oddać mandat poselski. Rozumiesz? Nie ci, których "nie było", nie ci, którym się o sumieniu przypomniało. Scheuring-Wielgus miała pokazać, że tak naprawdę zależy jej na losie kobiet i oddać mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Lis zabłysnął ;) 22.01.18, 00:27 > z nikim mu nie po drodze. A przepraszam z kim z naszego bogatego menu partyjnego normalnej osobie może być po drodze? W tych okolicznościach przyrody to akurat zaleta nie wada Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Lis zabłysnął ;) 22.01.18, 05:48 > będzie szedł po trupach Ten trup to sam mu się sciele pod stopami. Jakby opozycja sama się nie wykanczala, to by jej Zandberg nie zaszkodził. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Lis zabłysnął ;) 21.01.18, 18:05 A co z tym wszystkim ma wspólnego Zandberg? (Poza tym, że Razem kocha podpinać się pod wszystko)? To nie była inicjatywa Zandberga. Czuję tu szowinistyczne przekonanie, że żadna inicjatywa nie może wyjść od kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lis zabłysnął ;) 22.01.18, 09:53 To dużo mówi o polskiej świadomości. Razem nie ma lidera, więc trzeba tego lidera im dorobić: niech będzie to najbardziej wyróżniajacy się samiec w towarzystwie. Tez nie rozumiem tych komentarzy, że teraz Razem zagarnie wyborców lewicowych. Projekt Ratujmy Kobiety prowadzila Barbara Nowacka. To ona odpowiadala za organizację, pomoc innych partii w zbieraniu podpisow, ona występowała w sejmie i brała na klate cały hejt. To ona po upadku projektu zorganizowała spotkanie partii i ruchów lewicowych, które chce jednoczyć. Qrde, wszyscy ogladają Grę o tron, w której książę, którego obiecano okazał się być dziewczyną na smoku. Tak trudno zaakceptować fakt, że polski Macron moze być kobietą? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 17:26 Opozycja wyszła z tej akcji upokorzona, skompromitowana i osłabiona, co do tego nie ma wątpliwości. Te PiS-owskie głosy niby chcące oddać ustawę pod rozwagę to ściema; było to dokładnie policzone i nie było szans na to, aby o poluzowaniu dyskutować. To wyłącznie polityka, Kaczyńskiego niewiele obchodzą zarodki i płody. Za to Terlikowski to niereformowalny idealista: "Martwi mnie jednak, że aż ż 58 posłów PiS (i to nie ma co ukrywać ważnych) zagłosowało za odesłaniem proaborcyjnego projektu do dalszych prac. Dlaczego uważam, że to błąd? Otóż tak się składa, że dla osoby opowiadającej się po stronie życia ten projekt nie zawierał niczego, nad czym warto by było dyskutować. Był on jednym wielkim błędem, a procedowanie go mijało się z celem. Jeśli jest się rzeczywiście za życiem, to nie ma powodu, by choćby odsyłać taki projekt do Komisji, skoro od razu należy go tam odrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 17:48 Myślisz, że Terlik jest taki głupi? Bo ja myślę, że z jednej strony troszkę piskorzy dyspcyplinuje, ale z drugiej, pisiory karcone przez Terlika od razu wydają się jakies takie sympatyczniejsze Ja obstawiam raczej wyrachowanie niż naiwny idealizm. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Lis zabłysnął ;) 20.01.18, 18:08 U Terlika widzę szczerze przekonania, naprawdę. Co innego 58 posłów PiS, którzy chcieli projekt odesłać do dalszych prac. Kaczyński pięknie rozegrał opozycję, ehhh. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Lis zabłysnął ;) 21.01.18, 11:43 Oesu, opozycja sama się rozegrała. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Lis zabłysnął ;) 21.01.18, 13:17 Kaczyński przede wszystkim pięknie rozegrał swój elektorat, któremu wmówił, że jest "konserwatywną prawicą", gdy tymczasem jest narodowym socjalistą, któremu bardzo blisko do klasycznego lewactwa (vide idiotyczne ustawy: antyfutrzarska i antysamochodowa), Z konserwatyzmu zachował tylko pozytywny stosunek do kościoła, co zresztą i tak może być podobnym fałszem, jak w przypadku "nawiedzonej Duchem Świętym" Hanny Gronkiewicz-Waltz. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Lis zabłysnął ;) 22.01.18, 05:51 Hoho, cuda na ziemi, dynka ludzkim głosem przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Lis zabłysnął ;) 24.01.18, 08:53 Eee, ja myslalam ze wy o rozstaniu Lisow, a tu znow polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Lis zabłysnął ;) 24.01.18, 09:00 Otóż to. Ciekawe, Btw, czy Rusin ma satysfakcję. Taka babska, próżna i cudowna. Ja bym miała. Ale ja jestem człowiekiem o zimnym sercu Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lis zabłysnął ;) 24.01.18, 09:18 Mnie trochę żal Lisicy. W sumie to ona zgarnęła cały hejt za rozbicie małżeństwa Rusin, to ona ponosi zawodowe konsekwencje tego, że jest nielubianą dziennikarką. A to przecież Tomasz, a nie ona klęczał w kosciele i przysięgał Kindze. Niby XXI wiek, a kobiety nadal ponoszą wieksze konsekwencje obyczajowych skandali. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Lis zabłysnął ;) 24.01.18, 09:33 Ja bym miala, oooooj, mialabym Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lis zabłysnął ;) 24.01.18, 09:09 Przecież Lisy rozstały się już jakiś czas temu. Przy okazji procesu z Pawłowicz okazało się, że ani razem nie mieszkają, ani najwyraźniej ze sobą nie rozmawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Lis zabłysnął ;) 24.01.18, 09:29 Pacz pani, ja Myślałam, ze to nius. Ona podobno teraz się wyniosła. No cóż, takie jest zycie. Mnie jednak najbardziej było kingi. Cała Pplska patrzyła, jak mezus śmiga do ołtarza z jej przyjaciółka. Bardzo, bardzo niefajne. Odpowiedz Link Zgłoś