skat_0 28.01.18, 11:39 Wlasnie czytam, ze założył firme w wieku 17 lat, niezle osiągnięcia, chociaz czas II wojny na minus. Czy jest ktoś, kto nie ma czegokolwiek z Ikei? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola-kotka Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 12:02 Ja nie mam nic raz w zyciu bylam i nigdy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 13:07 Ale dlaczego? Wiesz jak tam sie fajnie mozna bawic z dzieckiem w chowanego? Zreszta maja tez sklep internetowy Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 13:12 Raz ze to jest strasznie takie proste zupelnie nie moj styl dwa ze dziadoskie sie wydaje trzy ze przereklamowane czttery tam pamietam sie dusilam jakies strzalki na podlodze masa ludzi masakra. Sa duzo fajniejsze miejsca zeby sobie meble kupic duzo lepszej jakosci i takie jakie mi sie podobaja a daleka jestem od stylu ikea Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 13:22 Nie masz racji. Jestem jak najdalszy od wielbienia jakichkolwiek masowek, nie podoba mi się też zimny skandynawski styl Ikei, ale... Ale po pierwsze, od jakiegoś czasu są tam różne meble, równiez dużo droższe porządnie wykonane rzeczy, po drugie, można tam tanio kupić wiele solidnie wykonanych dodatków, po trzecie, produkty Ikei są funkcjonalne, trwałe i praktyczne, czego nie można powiedzieć o wielu dizajnerskich wytworach (porównanie mam, urządzalem mieszkania zarówno w wersji "na ultra bogato", jak i w wersji "Ikea po minimalnych kosztach". Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 17:02 >produkty Ikei są funkcjonalne, trwałe i praktyczne, czego nie można powiedzieć o wielu dizajnerskich wytworach Też się o tym przekonałam, przy założeniu, że mowa o drobnych gadżetach. Bo meble jednak uważam za średniej jakości, także te droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 13:23 Styl ikea bardzo roznorodny moze byc wlasnie to jest w tym dobre. Tanie dostepne od reki co miec do ludzi pretensje ze biora? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 12:42 Ty masz jakis problem i kochasz obgadywac dupe zmarlym? Jeden len drugi rasista zobacz jaki ty jestes . Plociuch Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 13:14 Rozumiem ze znales obu panow osobiscie bo tylko wtedy to co piszesz moze byc stu procentowa prawda jesli nie sa to ploty Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 13:23 Wyborcza pisała kiedyś o nim, to źródło chyba uznajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 15:50 Ja mam z IKEA bardzo dużo, praktycznie większość mebli. Owszem, jakość niektórych nie powala, lepiej jest wybierać drewniane niż z płyty, ale to chyba w każdym sklepie. Natomiast jak się składa mebel, to raczej nie brakuje śrubek i nic nie jest krzywo no i rzeczywiście nie udają z podejściem do ekologii. Zdecydowana większość popakowana w kartony bez folii, nieposklejane taśmą klejącą, na tyle miękkie, że można ręcznie przemielić na drobne kawałki i wrzucić do kosza z makulaturą i nie trzeba się dłubać ze zrywaniem taśmy, wydłubywaniem zszywek, itp. No i w zdecydowanej większości mają urocze pluszaki i bardzo przemyślane zabawki dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 17:24 O wlasnie, zabawki! Moje dziecko mialo miśka, ktorego dostalo w prezencie od kogos. I to by bylo na tyle, jesli chodzi o ikee. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 17:35 On nie tylko rasista byl ale i skapiec, i unikacz placenia taxes wiec jakas piekna postacia to na pewnie nie byl. Niemniej imperium stworzyl, dziesiatki wysmienitych designers dla IKEA pracowalo i pracuje, meble & gadgets z IKEA sa w domach na calym swiecie. Imponujace. Ale plakac po Ingmarze to raczej nie ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 17:55 No i jak rzadko zgadzam się z bi_scotti Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 18:35 Ale na Boze Narodzenie pieniadze wszystkim zatrudnionym rozdawal. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 17:27 Pan Ikea byl bardzo oszczedny. Kiedy odwiedzil Polske, postanowil przemieszczac sie lokalna komunikacja. Polscy organizatorzy wizyty podali mu cene transportu, pan Ikea srwierdzil, ze jest za drogo i znalazl alternatywne polaczenia, ale oczywiscie tansze😀 Odpowiedz Link Zgłoś
rozaly Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 18:25 Z tego co wiem, to raczej po prostu był oszczędny, nie tylko na pokaz. Ikeę lubię, ale pan Kamprad był faszystą, przykro mi bardzo. Polecam książkę lubimyczytac.pl/ksiazka/154411/w-lesie-wiedenskim-wciaz-szumia-drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zmarl pan od Ikei 28.01.18, 18:36 rozaly napisała: > Z tego co wiem, to raczej po prostu był oszczędny, nie tylko na pokaz. Jak wiekszosc ludzi urodzonych w Småland Odpowiedz Link Zgłoś