Dodaj do ulubionych

Zapomniałam. .

23.02.18, 15:31
...jak dzieci szybko rosną :p Młoda ma miesiąc a ja już mam więcej ciuchów w sekcji "za małe" niż tych, które są dobre :p dziś byłam ją ważyc, 5 kg z kawałkiem żywej baby.. Co z tym kurde robić? Jedyna ciężarna jaką znam jest trochę ą ę I nie znamy się na tyle żeby proponować, w rodzinie nikt dzieci nie planuje, z resztą bez sensu do Włoch ciuchy dziecięce wysyłać. .
Nie ma tu jakiejś ematki holenderskiej z Zeeland która się dziewczynki spodziewa? :p
Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: Zapomniałam. . 23.02.18, 15:35
      Ja się zgadałam z lokalnym domem samotnej matki.
      Nie wiem czy wszystkie przyjmują ciuchy, może tylko ten u nas ma takie potrzeby, ale wzieli. Tylko pluszaków nie chcieli - ale ja nauczona wielokrotnymi informacjami, że wszystkie takie miejsca są pluszakami zarzucone, nawet ich nie proponowałam.
      • same-old_mona Re: Zapomniałam. . 23.02.18, 15:39
        Ja nawet nie wiem gdzie tu jakiś dom samotnej matki czy coś w tym stylu funkcjonuje, ale może zapytam pielęgniarki jak na szczepienie będę szła. 90% ciuchów jest nowa, bo się młoda od początku nie mieściła :p
        • beataj1 Re: Zapomniałam. . 23.02.18, 15:50
          Ja tez nie wiedziałam - ale google wiedziało smile
    • 1matka-polka Re: Zapomniałam. . 23.02.18, 17:52
      Juz pare razy byl ten temat poruszany na forum. Mam rozwiazanie. Zacznijcie kupowac/zdobywac ciuchy uzywane i wyrzucac bez zalu, kiedy przestana byc potrzebne.
    • cauliflowerpl Re: Zapomniałam. . 23.02.18, 17:59
      A miejskie i okoliczne grupy na FB? Takie typu "sprzedam, oddam, wymienię"?
    • kaka-llina Re: Zapomniałam. . 23.02.18, 18:00
      Jakiś grup na FB poszukaj.. freecycle macie? na pewno ktos weźmie...
    • aerra Re: Zapomniałam. . 23.02.18, 18:31
      Najmniejsze ubranka z pocałowaniem ręki brali w szpitalu (ale jak w Holandii to nie wiem, u nas w szpitalach też różnie, w niektórych trzeba mieć swoje ubranka, w innych dziecko jest w szpitalnych - i te biorą chętnie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka