24.02.18, 00:36
Kończą się ferie... Gdzie byłyście na nartach? Są miejsca, gdzie nie stoi się po pół godziny w kolejce a stoki są fajne (myślę o Polsce)?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Narty 24.02.18, 00:40
      koniec ferii, pora na podsumowanie -> powstanie super artykuł na gazecie big_grin
    • misoune Re: Narty 24.02.18, 08:55
      Koło Andrychowa Czarny Groń, cudne miejsce.
    • b-b1 Re: Narty 24.02.18, 09:11
      Są, tylko trzeba być z rańca, albo zupełnym popołudniem po ratrakowaniu ok 17 i na pewno nie w weekend.
      Cienków, Nowa Osada, Złoty Groń.
    • alinalen Re: Narty 24.02.18, 09:43
      Krynica Henryk i Jaworzyna zero kolejek
      • bywalec.hoteli Re: Narty 24.02.18, 14:56
        Nie znam się na Pl, ale chętnie poczytam smile
      • lot_w_kosmos Re: Narty 02.02.20, 12:24
        Na Jaworzynie byłam w takim momencie, że się odechciewało z czekaniem, także nie ma reguł.

Może Słotwiny mniej oblegane. Ale teraz jak jest wieża widokowa, to niekoniecznie...
      • bbkk Re: Narty 02.02.20, 15:17
        😂
        Henryk do dla poczatkujacy, a na Jaworzynie do gondoli kolejki sa do 20min
        • vasaria Re: Narty 03.02.20, 20:22
          Dzisiaj Jaworzyna i Słotwiny - totalnie bez kolejek smile .
          • alfa36 Re: Narty 03.02.20, 20:24
            SŁotwiny lubię, Jaworzynę nie bardzo. Jak tam że śniegiem?
            • sy28 Re: Narty 03.02.20, 20:29
              W tym roku Wisła, jeszcze nie wiem jak będzie, bo u nas ferie się nie kończą tylko dopiero czekamy na nie, początek w poniedziałek
            • vasaria Re: Narty 03.02.20, 21:08
              Do wczoraj było super, dziś gorzej bo padał deszcz uncertain. Za to na Słotwinach dzisiaj jeździło ze 20 osób, normalnie jakby się miało prywatny stok smile . Cudnie. Jestem tu pierwszy raz, wcześniej jeździłam na Kotelnicy Białczańskiej i na Soszowej w Wiśle. Jednak Słotwiny wymiatają ! Jaworzyna wczoraj była fatalnie przygotowana. Nawet na kamerach to widać.
              • kulka-online Re: Narty 03.02.20, 21:15
                W którym z ośrodków w Slotwinach jeździłaś? Arena czy ten drugi? Widzę ze osobne karnety wiec trzeba by się na jeden zdecydować. Ktory taki pusty? Jakies porównanie?
                • vasaria Re: Narty 03.02.20, 21:23
                  Jeździłam na Arena Słotwiny. Tam są zamykane 6 osobowe kanapy. Ale wczoraj na Jaworzynie, choć to była niedziela też było pustawo. Byłam i jestem ogólnie w szoku, bo porównanie mam do Kotelnicy białczańskiej a tam to ruch był jak na Krupówkach.
                  Wszędzie są kamery. Można popodglądać, ja zawsze patrzę najpierw bo nie chcę się wbić w kolejki wink . Rozważałam też Tylicz (nigdy nie byłam) ale zostałam zakrzyczana przez resztę rodziny, że trasy za łatwe - wszyscy jeździmy na snowboardzie.
                  • kulka-online Re: Narty 03.02.20, 21:40
                    Dzięki, ja właśnie rozważam Tylicz albo Slotwiny na kolejny rok. Tylicz i ta druga stacja na Slotwinach maja wspólny karnet. W sumie dużo czasu do kolejnych ferii ale ja lubię zawczasu mieć wszystko poplanowane.
                    • alfa36 Re: Narty 03.02.20, 22:17
                      W Tyliczu jest jeden stok? Ten kompatybilny z areną SŁotwiny?
                      • kulka-online Re: Narty 03.02.20, 22:23
                        2 stoki - MasterSki w centrum Tylicza i TyliczSki poza miastem. Dodatkowo we wspólny karnet wchodzi stok Henryk w Krynicy . Tylko uwaga ten wspólny karnet Krynica.ski nie obowiązuje na Slowiny Arena tylko na Slotwinach (dwa ośrodki sąsiadujące ze sobą).
                        • alfa36 Re: Narty 04.02.20, 08:07
                          Aaa, rozumiem. Kiedy kilka lat temu byłam w Krynicy pierwszy raz zastanawialiśmy się, dlaczego nie zrobią wspólnego karnetu. Widać nie bardzo dogadać się mogą.
              • alfa36 Re: Narty 03.02.20, 21:16
                A stacjonujesz w Krynicy? Jak byłam dwa lata temub jeździły skibusy na SŁotwiny. Wciąż tak jest?
                • vasaria Re: Narty 03.02.20, 21:26
                  Tak, jestem teraz w Krynicy. Nie mam pojęcia, bo na stoki podjeżdżam własnym autem - wszędzie blisko, mam ok 5 km i do Słotwin i do Jaworzyny. Ale wydaje mi się, że mijaliśmy po drodze jakiegoś skibusa, własciwie to jestem pewna, bo nawet zafascynowałam się taką dostawkę do busa na narty i deski wink . Wydaje mi się za stronie Areny Słotwiny pisze coś o tym busie.
                  • vasaria Re: Narty 03.02.20, 21:27
                    *dostawką
    • norra.a Re: Narty 24.02.18, 15:18
      Jeździłam sporo w Szczyrku, trochę poinwestowano, fajnie sie jeździ, tylko w weekendy i ferie dramat przy wyjeździe z samej miejscowości. Choć jak się wybierze nietypowe godziny na wyjazd to da się przeżyć.
      Natomiast bardzo ubolewam nad stanem ośrodka na Piasku w Korbielowie. Przy tak śnieżnej zimie i takich warunkach topograficznych tylko najgorszy zarządca nie umie tego wykorzystać. Kamienie na szlaku, niedziałające wyciągi... Smutne to sad
      • norra.a Re: Narty 24.02.18, 15:18
        Pilsku nie piasku...
    • alfa36 Re: Narty 02.02.20, 10:46
      Jak w tym roku? Zimy nie ma a stoki? Coś nowego, fajnego na mapie Polski?
      • heca7 Re: Narty 02.02.20, 13:10
        Byłam w grudniu w Białce tatrzańskiej. 13 stopni w dzień. Gdyby nie wcześniejsze zimne noce nic by nie było na stokach 🤔 Tatrzańska Łomnica była zamknięta.
        W tej chwili jestem w Kranjskiej Górze. O matko! Jak tu fajnie 👍świetne miejsce dla rodziny z dziećmi. Brak smogu. Z Kranjskiej można wyciągiem pojechać do Podkoren ale tam już ściana pionowa dla bardzo zaawansowanych. Brak reklamozy. Z hotelu idziemy piechotą na stok- buty i narty są w szatni na stoku. I smaczne jedzenie. I czysto, i ludzie mniej nerwowi 😉 generalnie pozdrawiam że Słowenii. Kocham ten kraj 🥰
    • frequenter.light Re: Narty 02.02.20, 12:09
      A tez chętnie posłucham smile
    • lot_w_kosmos Re: Narty 02.02.20, 12:21
      Byłam we Włoszech, jak od wielu lat.
      Co tu dużo mówić, to jest bajka.
      W Polsce w tym roku, to bieda.
      Mam blisko do Kazimierza Dolnego, do Rąblowa - i ani razu tam nie byłam. Tak żałuję - ale wiecznie niexma warunków przez tą nieudaną zimę.

W polskich górach to się w miarę płynnie jeździ w małych ośrodkach, tam takich kolejek nie ma, jak na Jaworzynie, czy w Białce.
      • lot_w_kosmos Re: Narty 02.02.20, 12:23
        O, Czarny Groń jest fajny i pusty i dobrze utrzymany.
      • alfa36 Re: Narty 02.02.20, 15:08
        W małych, czyli...
    • julita165 Re: Narty 02.02.20, 12:47
      A my dopiero przed 😁. Nartami, bo ferie juz sie skonczyly. Chyba beda Wlochy, mlody po raz pierwszy w Alpach
      • em_em71 Re: Narty 02.02.20, 14:51
        Juz kiedys pisalam na forum, ze unikam Wloch w czasie ferii. Raz mi wystarczyl. Tlumy w ogole i tlumy rodaków w szczegolnosci. Milo wspominam wypady w marcu. W Polsce nie bylismy od lat, ostatni raz w Świeradowie /10 lat temu/. Ulubiony kierunek na ferie to Szwajcaria, 4 Doliny. Juz za tydzien smile
        • lot_w_kosmos Re: Narty 02.02.20, 15:43
          Co ty mówisz o Włochach. Tam się nigdzie nie czeka dłużej niż 5 minut. A i to tylko rano na głównym wejściu na ośrodek narciarski.
          Na kolejne wjazdy już zawsze idzie płynnie...
          • em_em71 Re: Narty 02.02.20, 16:40
            Pewnie też zalezy gdzie. Raz w terminie feryjnym w zupełności mi wystarczył. Nawet znajomych w knajpie spotkalismy wink Ludzi pełno wszędzie. Na stokach tłok. Nie nie...
            • lot_w_kosmos Re: Narty 02.02.20, 16:55
              Yyyyy, to chyba o dwóch różnych miejscach mówimy.
              • glittergirl Re: Narty 02.02.20, 18:39
                To gdzie najlepiej do Włoch?- nigdy nie byłam, za to kilkanaście razy w Austrii, może pora coś zmienić.
          • berber_rock Re: Narty 02.02.20, 18:48
            No we Włochach to się rzeczywiście nie czeka, bo tam ani jednego wyciągu nie ma.
            • heca7 Re: Narty 02.02.20, 19:04
              😀
            • lot_w_kosmos Re: Narty 03.02.20, 19:19
              No wiem, wiem. Już mi się poprawiać nie chciało. Wiadomo o co chodzi.

Włochy mają lepszą pogodę, niż Austria.
              A regionów narciarskich w Dolomitach jest bodajże 14.
              Trzeba wyszukać soboe ośrodek jaki pasuje w kwestii trudności tras, albo jak się jeździ w miarę dobrze - pruć na Selarondę i korzystać w pełni z możliwości jakie daje.
        • norra.a Re: Narty 03.02.20, 21:30
          Byliśmy też w tym roku we Włoszech, owszem slychac często polski język, ale bez kolejek, trasy puste, bajka! Jedynie w weekend było więcej ludzi, bo Włosi dojechali i jakieś zawody jeszcze były, ale nawet wtedy dało się spokojnie pojeździć.
          • glittergirl Re: Narty 03.02.20, 22:30
            Norra.a możesz napisać gdzie jeździliście?
            • norra.a Re: Narty 04.02.20, 12:48
              glittergirl napisał(a):

> Norra.a możesz napisać gdzie jeździliście?

Mieszkaliśmy w Alleghe, ośrodek narciarski Civetta. Super, no ale wszędzie w Dolomitach znajdziesz podobne warunki.
          • kotejka Re: Narty 04.02.20, 07:42
            Właśnie wróciliśmy z Włoch. Trydent Górna Adyga. Bosko. Polacy owszem byli, parkingi jakby pelne, ale tam są takie trasy, że gdzieś się ten na od ropzierzcha i jeździsz do 11 po sztruksie jeszcze. Puściutko. W Polsce nie znam pustych stoków. Mamy niedaleko Karpacz, Szklarska, Świeradów, ale i tak wolimy kawałek dalej do Czech. Ja się boję tłumow na stoku bardzo
            • alfa36 Re: Narty 04.02.20, 08:08
              A do Czech to gdzie?
              • kotejka Re: Narty 04.02.20, 08:19
                do pecu, do janskich lazni, do harrahova, ale tam wiecej osrodkow

• leyla76 Re: Narty 03.02.20, 22:09
          Za tydzień? To znaczy od kiedy, bo u nas ferie sie od 15 zaczynaja, wiec moze być tłoczno 😀
          • kurt.wallander Re: Narty 04.02.20, 11:08
            leyla76 napisała:

> Za tydzień? To znaczy od kiedy, bo u nas ferie sie od 15 zaczynaja, wiec moze b
            > yć tłoczno 😀

Od 15? W Warszawie od 8 i to jest ostatni termin ferii w Polsce.
    • tol8 Re: Narty 02.02.20, 19:04
      Sienna i Zieleniec mają się świetnie
      • alfa36 Re: Narty 03.02.20, 19:30
        W Zieleńcu byłam. Typowo dla narciarzy, a po południu to jakoś... Smutno. Siennej nie znam.
        • azja001 Re: Narty 03.02.20, 21:55
          Ja przed dopiero. W niedzielę jadę do Zieleńcu, jutro ma zacząć się bardziej zimowa aura więc spodziewam się fajnych warunków. Tam jest nieco inny mikroklimat i jak w nizinach na plusie to tam bliżej zera lub na minusie
          • kotejka Re: Narty 04.02.20, 03:02
            A czemu do Zieleńcu? Do Karpaczu Poznaniu i Swietsdowu też?
            • azja001 Re: Narty 04.02.20, 06:48
              Facet ci odmówił wieczorem czy coś innego ci doskwiera?
              • kotejka Re: Narty 04.02.20, 07:36
                Nic nie doskwiera, normalnie napisałam, a ty zamiast być wredna podziękuj za naukę. Zapamiętasz i więcej tak nie powiesz. Trochę obciach nie radzić sobie z deklinacja. Mój świeżo upieczony narciarz ma ambitne plany zjechać - jak mówi - Montu Blanku wink no ale on ma 5 lat, jeszcze nie zna przypadków
                • azja001 Re: Narty 04.02.20, 11:00
                  A wiesz czym jest literówka? Czy do twoich rejonów nie dotarło znaczenie tego mega trudnego słowa? Naprawdę trzeba mieć nieźle nakopane żeby w środku nocy szukać sobie takich rozrywek
                  • kotejka Re: Narty 04.02.20, 11:23
                    nie chce byc zlosliwa, ale a i u sa pod calkiem innymi palcami wink
                    • azja001 Re: Narty 04.02.20, 13:44
                      Czasem używa się słownika, ja nawet robię to nagminnie. A puryści językowi to ludzie mocno upierdliwi i nieżyciowi więc wspólczuję
                      • azja001 Re: Narty 04.02.20, 13:46
                        Najważniejsze że śnieg sypie w Zieleńcu i będzie mam nadzieję pięknie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka