Dodaj do ulubionych

jak malowac zielone oczy u rudzielca?

25.02.18, 15:04
niezbyt jestem wprawna w makijazu, a wiem, ze wiele z Was ma dowiadczenie i talent do tego ... za mlodu lubilam malowac oczy, probowalam roznych rzeczy - chetnie bym do tego wrocila, ale nie do konca pamietam, w czym mi dobrze, a eksperymentow sie boje, bo czesto sama nie moge zdecydowac, czy mi w czyms dobrze, czy nie ...

mam rude wlosy i zielono-szaro-zlotawe oczy, blada cere. zawsze zdawalo mi sie, ze zielony tusz do rzes pasuje, a kuzynka mi poradzila fioletowy - jako kontrast - i podoba mi sie. nosze na zmiane fioletowy i brazowy (czarnego nie lubie, mam wrazenie przytloczenia). mam dobre oczy do malowania - wszyscy od lat mi to powtarzaja - powieki "wyrazne", nic ich nie zaslania, sporo miejsca na cienie. i teraz jaki kolor na powieki? klasycznie - zielony? szary? myslalam o miedzianym moze? czy bardziej na zasadzie kontrastow? lubie kilka kolorow/odcieniow, ktore przechodza w siebie. w kaciku oka jasniej, bo mam oczy blisko siebie osadzone ... moze jakies szalone smokey-eye (nie do roboty ...) - ale w jakich kolorach, zeby nie bylo za duzo dla takiego bledziucha, jak ja ...
... pogadajcie ze mna, a ja poeksperymentuje na wiosne z tania kolorowka, a jak znajde kolory dla siebie, to wroce do Waszych watkow o fajnych paletkach - przeczytalam, ale tyle bylo roznych kolorow i mozliwosci, ze mi sie w glowie zakrecilo ... ale i zachcialo odnalezc wlasne kolory i wspomnienia z mlodosci ... smile

tu jest moj koloryt, jesli komus to pomoze.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/be/bd/eyza/jiMgP9TUKEc4iGlaRX.png
Obserwuj wątek
    • tt-tka Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:21
      Zielen.
      Wszystkie kolory jesieni, od zlota po gleboki braz.
      To klasyka, ale jesli w fiolecie bylo ci dobrze, to probuj smile
      Tania kolorowka nie zawsze daje efekt taki, jak dobra marka - raczej skorzystaj z probek, jesli masz mozliwosc, albo umow sie z kosmetyczka na probny makijaz w kilku wersjach kolorystycznych. Na ostatnie urodziny zafundowalam sobie cos takiego (jako prezent dla mnie ode mnie) i spedzilam bajeczne przedpoludnie smile, dobrze sie bawilam, no i kilka pomyslow na makijaz mi sie ostalo.
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:28
        ... kiedy ja nie lubie fioletu ... chyba ze 2 fioletowe ciuchy mam (a moze i jeden tylko ...) wink
        • tt-tka Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:35
          Sprobuj, moze polubisz smile
          Zartuje, ale z fachowcem (fachowczynia ?) naprawde moglabys wspolnie poeksperymentowac. Albo przynajmniej pogadac, moze ona doradzi cos, na co nie wpadlas.
          • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:43
            > z fachowcem (fachowczynia ?) naprawde moglabys wspolnie poeksperymentowac.

a gdzie takich dobrych fachowcow znalezc? komu zaufac? poszlam kiedys do tutejszego douglasa i makijaz zadnej konsultantki mi sie nie podobal ... jedna poprosilam o pomoc w dobraniu koloru czerwonej szminki i taka niemrawa byla, ze mi sie od razu odechcialo ... co do szminki tez nie bylam przekonana ... jakos mam wrazenie, ze dobrego fachowca trudno znalezc, a poradzic sie tutaj nie mam kogo ... moze pesymistycznie wymyslam, sama nie wiem ... wole Was zapytac wink
            • tt-tka Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:16
              kura17 napisała:

> > z fachowcem (fachowczynia ?) naprawde moglabys wspolnie poeksperymentowac
              > .
              >
              > a gdzie takich dobrych fachowcow znalezc? komu zaufac? poszlam kiedys do tutejs
              > zego douglasa i makijaz zadnej konsultantki mi sie nie podobal ...

A to nie pomyslalam. Od lat chodze do tego samego punktu, kosmetyczka, manikiurzystka i fryzjerka, dziewczyny znaja sie na swojej robocie i maja nielicha praktyke i wyobraznie. Adres moge podac na zyczenie, ale zaszyfrowany, zeby nie bylo, ze nielegalna reklame uprawiam smile
              • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:24
                jesli to ktos w krakowie, to bym poprosila na adres gazetowy.
                ewentualnie w warszawiem, bo dosc czesto odwiedzam.
                • kropkaa Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:51
                  Idź do MAC. Powiedz, jaki efekt Cię interesuje, poproś o przełożenie tego na rzeczywistość i niech pani zrobi Ci makijaż tym, co proponuje. Zobaczysz, ew. poprawisz i będziesz mogła jakiś zestaw sobie ułożyć.
                  • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 17:10
                    no wlasniez w sprawie czerwonej szminki bylam w douglasie w MACu - nie przekonala mnie kobieta i nie podobaly mi sie makijaze wizazystek ...
        • miniulowa Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 17:34
          "kiedy ja nie lubie fioletu"

Też nie kocham 😉 jednak dawno temu profesjonalna wizażystka zrobiła mi makijaż w fioletach. Nie mogłam się napatrzeć.
          Też mam zielone oczy ze złotymi plamkami. Włosy naturalnie ciemny blond, ale farbuję na rudości.
          Makijaż to nie ubrania, jak nie patrzysz w lustro, nie widzisz 😁 Warto spróbować.
          • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 17:40
            > Też mam zielone oczy ze złotymi plamkami. Włosy naturalnie ciemny blond, ale farbuję na
            > rudości.

to dokladnie, jak ja wink

> Makijaż to nie ubrania, jak nie patrzysz w lustro, nie widzisz 😁 Warto spróbować.

no dobraaaa ... hehe ... strasznie kusi mnie ta paleta garden (zielenie!) i ona ma tez sporo fioletow i sliwek roznych, to na pewno wyprobuje ... jak bedzie fajnie, to sie od razu przyznam na forum, hehe ...
            • miniulowa Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 17:54
              "jak bedzie fajnie, to sie od razu przyznam na forum, hehe ."

Będę czekać niecierpliwie 😁
              • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:00
                > "jak bedzie fajnie, to sie od razu przyznam na forum, hehe ."
                >
                > Będę czekać niecierpliwie 😁

... ale fotek nie obiecuje - bo zaraz mnie ktos "zhejtuje", hehe ...
    • bei Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:38
      Np
      wizaz.pl/Makijaz/Smoky-eyes-dla-zielonych-oczu

Możesz malować zielonymi cieniami- allle dobieraj je tak, by ich odcień różnił się od odcienia tęczówki.
      Możesz malować wszystkimi kolorami, które różnią się. Jeśli nie lubisz fioletów, Lila i różu- spróbuj użyć tylko kreski w tym kolorze, i dodać szary cień.
      Beże, złote, brązy- to klasyka.
      Od błękitu, przez kobalt po granaty, od granatów po graficy i jasnoszare.
      Złota roztarta kreska i odrobina różu.
      Ależ masz możliwości- masz nie tylko ładny kolor oczu i włosów ale i piękną buzię. Wszystko Ci pasuje😻
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:45
        ten smokey-eyes fajny, tylko ja bym tego blyszczacego czarnego nie dawala ... szare cienie bardzo lubie i raczej dobrze na mnie wygladaja ... nie myslalam o laczeniu ich z czyms bezowo-rozowym, o cieplym odcieniu ... albo nawet zlotawym ...
    • madami Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:47
      Wszystkie odcienie ciepłego złota, róż, łosoś
    • iziula1 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:50
      A może zamiast malowania oczu podkreśl brwi?
      Wyraźną linią,regulacją,kolor nanieść henna lub kredką. Sprawdź odcienie brązu. Na oczy tylko tusz brąz i ewentualnie cienka czarna linia konturówka. Ale delikatnie.
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:55
        ja zupelnie tych brwi nie czuje ... mam wrazenie, ze to nie ma znaczenia, co zrobie z brwiami (pewnie sie myle). czasem reguluje i robie troche ciemniejsze - henna wlasnie (glownie na "rozkaz" siostry). konturowka na gornej powiece mi sie nie podoba, robie takim rozcieranym "weglem" zewbetrzny kacik oka, gora i dol, mnie wiecej do polowy oka - i to mi sie podoba, moglabym to wlaczyc do cieni na oczy ...
        • olikol Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:03
          robi robi, pierwsze co mi się rzuciło w oczy na twoim zdjęciu to właśnie brwi z którymi trzeba coś zrobić
          -więc zacznij od wyregulowania i henny u kosmetyczki - nie wiem czy hennę w brązie czy w graficie, bo na zdjęciu nie widzę jak się to do karnacji by miało, ale zrób porzadek z brwiami bo to dużo daje.
        • iziula1 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:09
          Dobrze podkreślone brwi "wydobywają" oko wink
          Nie musisz wtedy używać intensywnie kolorów na powieki,co dobrze wygląda u nastolatek a u kobiet dojrzałych lekko postarza.
          Spróbuj zmienić linię brwi i szczoteczką nałożyć kolor od jasnych brazow po ciemne,lub łuk nad okiem ciemniejszy końcówka ton jaśniejszy . Sprawdź.
          • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:13
            no wiem, ze cos z tymi brwiami jest - wiele osob mi o tym mowi, ale JA tego nie widze, hehe. ani u siebie, ani u innych (oprocz narysowanych kredka brwi-koszmarow...). jesli robie brwi henna, to kosmetyczki zawsze robia czarno-grafitowe, nie chcialy robic brazowych ... ide za 2 tygodnie znowu na brwi, to moze podpytam dlaczego? teraz mam wyregulowane i (ponoc, hehe) wyglada to lepiej wink
            • iziula1 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:18
              Masz ciepła urodę. Brąz powinien dobrze wyglądać. Zobacz zdjęcia Jennifer Aniston. Ona ma zawsze pięknie zrobione brwi. Brązowe.
              Nie wiem czy ich kształt ci będzie pasował ale lekko je unieś,szczególnie końcówka.
              • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:25
                > Masz ciepła urodę.

no wlasnie nie jestem przekonana! mam po troche cielej i zimnej, na przyklad w cieplych brazach, bezach, pomaranczach (ubrania) jest mi fa-tal-nie! a w zimnych brazach - duuuzo lepiej, i w ogole w chlodnych, rozmytych, zamglonych kolorach ...

popatrze na Aniston, dziekuje!
                • konsta-is-me Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:34
                  Masz chyba chlodna urode-patrze po SZARYCH brwiach i rozowej cerze.
                  Wlosy jak sadze farbowane, prawda?
                  Nie ma opcji popielatych brwi i naturalnie rudych wlosow.
                  Dlatego pewnie odmówiły brazowych brwi-wygladalabys smiesznie, odcinalyby sie zbytnio.
                  Moze wymieszac brazowy z grafitowym, ew.?
                  I koniecznie wyreguluj brwi-rzeczywiscie sa "nie baldzo" na zdjeciu.
                  • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:47
                    tak, farbowane smile ale pasujace bardzo - nikt inaczej nie twierdzi.
                    nie zdawalam sobie sprawy z tymi brawiami - ze sa szare i szare z rudymi wlosami nie wchodza w gre ... a slaba oprawa oczu to u nas rodzinne, moi synowie tez maja "niewidoczne" brwi, takie bardzo bardzo jasne i malutko wloskow ... tylko mlodszy ma do tego piekne ciemne rzesy, starszy i ja juz nie wink

aha, brwi teraz wyregulowane, tylko nie podkolorowane. i zupelnie serio mnie zadziwia, ze tyle osob az taka uwage na to zwraca, bo ja wcale. rozumiem, ze to musi miec znaczenie, musze miec jakis defekt mozgu w miejscu, ktory brwi rozpoznaje jako wazne dla wygladu, hehe
                    • pade Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:58
                      Dziewczyny mają rację, brwi "robią" twarz. Spróbuj odcienia taupe, to jest chłodny, szary brąz.
                      Co do koloru cieni to też mi przyszły na myśl fiolet ale nie biskupi, tylko zgaszony.
                      Rudości, czerwienie mogą dać u Ciebie efekt choroby.
                      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 19:06
                        > Rudości, czerwienie mogą dać u Ciebie efekt choroby.

efekt choroby to mi zmeczenie i nieprzespane noce robia wink

tak, jak bede probowac fioletow, to tylko takich przydymionych, zgaszonych.
                        miedz jest ok (dzis wyprobowalam).
                        czerwony - po moim trupie, na pewno bedzie zle wygladac, bo jak mam slabo pofarbowane wlosy (zly odcien) i choc odrobine czerwieni, to wygladam fatalnie. w miedziach - swietnie.
    • sta-fraszka Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:57
      Mam podobna kolorystykę i gdy sie maluje (bo generalnie sie nie maluje) uzywam jasnych (perlowych, popielatych, zlotawych) cieni. Ale ja mam male oczy i opadajace powieki, wiec mam wybor ograniczony
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:59
        > Ale ja mam male oczy i opadajace powieki, wiec mam wybor ograniczony

a dlaczego? powaznie pytam - nie znam sie. czemu masz ograniczony wybor?
    • olikol Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 15:59
      https://bi.gazeta.pl/im/60/e9/c3/z12839264IH,kristen-stewart.jpg
      • olikol Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:01
        https://s3.viva.pl/styl-zycia/uroda/-434886-GALLERY_BIG.jpg
        • aqua48 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:13
          Ja mam ciemnozielone oczy ze złotymi plamkami i ciemniejsze włosy ale z rudawymi refleksami oraz jasną karnację. Używam chłodnej paletki cieni Zoevy En Taupe - ma cudowne szarości i dymny fiolet, oraz Sleeka Eden - ta jest stworzona do zielonych oczu. Ma piękne malachitowe zielenie i różowe fiolety. Lubię poza tym cienie różowe i złote. Mascara tylko czarna bo podkreśla spojrzenie, co przy głęboko osadzonych oczach jest ważne. Lubię też podkreślić wyrazistą zielenią dolną powiekę. A miedzianym cieniem tylko dotykam lekko górną zaraz przy załamaniu. Kredka do ust - fuksja.
          Przy Twoim kolorycie chyba lepsze niż fiolety byłyby zimne brązy i szarości. A kredka do ust - beżowy róż?
          • olikol Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:16
            właśnie dużo zależy od typu kolorystyki, czy to ciepła czy zimna, jesień nie jesień..
            • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:28
              > właśnie dużo zależy od typu kolorystyki, czy to ciepła czy zimna, jesień nie jesień..

no ja wlasnie do konca nie wiem ... taka jestem "nieokreslona" ... niby ciepla, ale w wielu cieplych kolorach mi fatalnie, a w chlodnych - dobrze! "znaki" tez mam mieszane - troche tych cieplego kolorytu, troche zimnego ...
              • olikol Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:37
                kodstylu.pl/zestawienia-kolorystyczne-dla-typow-jesiennych-zgaszona-jesien-ciepla-jesien-ciemna-jesien/
                • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:40
                  dzieki, tylko najpierw musze "zgadnac" jakim typem jestem smile kilka razy probowalam i jakos mi nie wychodzilo ... musze ogladnac ten zalinkowany filmik ...
                  • olikol Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:49
                    ja też nie wiedziałam, nie potrafiłam sama tego rozeznać, na szczęście moja fryzjerka ma dobre oko i od razu powiedziała że jestem jesień smile choć wyjściowo jestem szatynką z piegami i anemiczną bladą cerą. miałam na głowie wszystkie chyba kolory od czarnego przez śliwki po prawie blondy , aż odkryłam, że mi najlepiej być klasycznym rudzielcem , i zadziałao wreszciesmile oczy mam niebiesko-szare, i pasują cienie śliwki, granatu, różu, szarości, srebra, generalnie chłodne, a z ubrań malinowy i zgaszony granat. U Ciebie ciut inna uroda, pomyśl w czym dobrze wyglądasz z ciuchów, może w ten sposób po paletach kolorów dla typów urody się zdefiniujeszsmile
                    • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 17:24
                      moja fryzjerka ma swietne oko do wlosow - myslisz, ze moge ja o makijaz podpytac? nigdy na to nie wpadlam ... ja od zawsze chcialam miec rude wlosy i mam - i wedlug w zasadzie wszystkich pasuja idealnie. jednak pasuja mi inne kolory, niz Tobie wink naprawde dobrze mi w zgaszonych czerniach, grafitach, szarosciach, zimnych ciemnych brazachm zgnilych zieleniach ... i takie kolory zreszta uwielbiam, wiec dobrze sie sklada ... czasem marza mi sie sliwki wlasnie, albo dymne niebieskie - tez sa ok, ale musi byc to kolor zimny ... turkus jest ok, zwlaszcza w zestawieniu z gorzka czekolada ... maz przyjaciolki namawia mnie bardzo na pomarancz, ale na razie jestem dzielna i nic z jego namow nie wynika, hehe
              • aqua48 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:41
                kura17 napisała:

> no ja wlasnie do konca nie wiem ... taka jestem "nieokreslona" ... niby ciepla,
                > ale w wielu cieplych kolorach mi fatalnie, a w chlodnych - dobrze! "znaki" tez
                > mam mieszane - troche tych cieplego kolorytu, troche zimnego ...

Pewnie jesteś mieszanym typem. Nie przejmuj się określeniem, noś to co Ci pasuje i w czym wiesz, że dobrze wyglądasz i dobrze się czujesz. Ja jestem zimą, ale nie wszytko to co dla zim polecają mi odpowiada. No i jak dziewczyny polecają zrób sobie brwi. To połowa sukcesu. Fajne są paletki do modelowania brwi od Rimmela, z cieniem, woskiem, małym pędzelkiem i mini szczoteczką - trzy ruch rano i masz brwi uporządkowane na cały dzień. Cień jeśli jest dobrze dobrany do tęczówki i karnacji wystarczy wklepać palcem w powiekę i umalować rzęsy. Voila. Makijaż nie musi być idealny, często taki lekko rozmazany lepiej wygląda na co dzień.
                Ja pomarańczowy lub beżowy kolor mogę mieć jedynie na ścianie, za to wyjątkowo dobrze mi w głębokich kolorach kamieni szlachetnych - szafir, malachit, szmaragd, rubin.

• kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:49
                  > Pewnie jesteś mieszanym typem. Nie przejmuj się określeniem, noś to co Ci pasuje i w czym
                  > wiesz, że dobrze wyglądasz i dobrze się czujesz.

no w ubraniach wreszcie do tego sama doszlam, po wielu latach wink i to na przekor rodzinie "co takie ciemne te ubrania???" - az w koncu przyznali, ze jasne, pastele itp - to nie dla mnie i te ciemne sa ok ...
                  w cieniach do oczu jeszcze nie mam doswiadczenia ...

> Cień jeśli jest dobrze dobrany do tęczówki i karnacji wystarczy wklepać palcem w powiekę i
                  > umalować rzęsy.

no wlasnie jeszcze nie wiem, jaki to u mnie jest ten dobrze dobrany kolor ... a moze inaczej - taki "ok" dobrany to tak (zielenie, szarosci, zimnawe brazy sa ok), ale jak znalez takie z efektem "wow"? smile
                • kura17 makijaz palcami :) 25.02.18, 17:18
                  no i za inspiracja Aquy (odmienia sie to tak?) zrobilam sobie makijaz palcami, z tego co mam w domu - kazde oko inne LOL. plus "dymne" rozmazane kreski w zewnetrznych kacikach, tak do polowy powieki mniej wiecej ...

no i bezo-miedzie (chyba cieple??) bardzo bardzo fajne! o, dokladnie takie (uzylam wszystkich 3 kolorow)
                  https://media.takealot.com/covers_tsins/43104343/43104343-1-zoom.jpg?1491572368
                  nie wiem, czy taki zestaw nie bylby jeszcze fajniejszy (albo do mieszania z tym obecnym)
                  https://img-4.fruugo.com/product/7/30/12431307_max.jpg
                  drugie oko na szaro, tez fajnie (ale powyzsze wg mnie lepsze). jednak "bez pazura" ...
                  uzylam kilku "dowolnych" cieni stad:
                  https://www.kosmetik4less.de/images/large/ooO0V_es754317-essence-all-about-greys-eyeshadow-04.jpg
                  ... potrzebuje jakiegos zielonego doswiadczenia jeszcze, hehe
                  • aqua48 Re: makijaz palcami :) 25.02.18, 17:23
                    kura17 napisała:

> no i za inspiracja Aquy (odmienia sie to tak?) zrobilam sobie makijaz palcami,

Tak, tak się odmienia smile Te cienie na powiece będą trwalsze na bazie z korektora.
                    Eksperymentuj, próbuj, pobaw się makijażem. Nie traktuj go całkiem serio.
                    • kura17 Re: makijaz palcami :) 25.02.18, 17:27
                      > Tak, tak się odmienia smile

dzieki smile

> Te cienie na powiece będą trwalsze na bazie z korektora.

u mnie z trwaloscia jest niezle, malo mi sie psuje nawet "niedbaly" makijaz. kiedys, na babskiej imprezie, przyjaciolka siostry mnie wymalowala (tez kazde oko inaczej), wrocilam do domu bardzo pozno i bardzo zmeczona i nic nie zmywalam, a syn rano mowi "cos masz na oczach" smile no i w zasadzie nietkniety ten makijaz mialam - jak pisalam, dobre oczy do kolorowania!

> Eksperymentuj, próbuj, pobaw się makijażem. Nie traktuj go całkiem serio.

takie podejscie bardzo mi pasuje, dzieki! nie lubie takich rzeczy traktowac serio ...
                      ... ale teraz na serio pragne zieleni!
                      • aqua48 Re: makijaz palcami :) 25.02.18, 17:57
                        kura17 napisała:

> ... ale teraz na serio pragne zieleni!

W drogerii Pigment przy Kleparzu są też pojedyncze cienie marki Affect - niesamowicie napigmentowane i niedrogie. Blendują się cudownie, też polecam, choć przez te pigmenty się trochę osypują, i trzeba je dozować ostrożnie. Kupiłam tam sobie coś w rodzaju ciemnej szarości lekko wpadającej w nieoczywistą zieleń M-0043. Cień cudo, matowy, a zachowujący się jak kameleon, z dodatkiem niebieskiego robi się niebieskawy, z zielonym podbiciem jest mszystą zielenią, połączony z różowym lub srebrnym robi się szary. Ze złotym jest intensywnie zielony.
                        Warto go też mieć jak ma się zielone oczy.

• kura17 Re: makijaz palcami :) 25.02.18, 18:02
                          o matko, brzmi CUDNIE - dziekuje za numer, NA PEWNO kupie!!!
                    • kura17 Re: makijaz palcami :) 25.02.18, 17:55
                      nie bede czekala z zieleniami na krakow, kupilam wlasnie w necie sleek garden, hehe ...
                      ... zuo zuo jest w Was wszystkich! kusicielki!
                      • aqua48 Re: makijaz palcami :) 25.02.18, 18:08
                        kura17 napisała:

> ... zuo zuo jest w Was wszystkich! kusicielki!

A jak, poczytaj sobie tylko nazwy cieni w tej paletce smilesmile

• kura17 Re: makijaz palcami :) 25.02.18, 18:16
                          > A jak, poczytaj sobie tylko nazwy cieni w tej paletce smilesmile

oczywiscie, ze czytalam!!! boskie sa ... figa, zakazany, drzewo zycia (chyba korzen zycia byc powinno, hehe) ... a najbardziej mi sie podoba "python" - bo tak dwuznacznie ... w robocie programuje w pythonie LOL ...
          • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:21
            ten eden ma niesamowite kolory ... ale takie wyraziste ... czy dla mnie, szarej myszy, sie nadzadza?... wink
            o dziwo usta mi pasuja takie wlasnie lekko fuksjowe - a ja tego koloru nie lubie! jednak nosze od czasu do czasu (na ustach). wydaje mi sie, ze bezowy roz bedzie totalnie bez wyrazu i za jasny - mam niewielkie, waskie wargi ...

zimne brazy bardzo lubie (generalnie), gorzka czekolada z szarosciami - to mi sie podoba smile
            ... kusi mnie ten garden, jak na kolory patrze ... piekne sa ...
          • kura17 Aqua 25.02.18, 16:27
            gdzie kupujesz stacjonarnie ten eden? w necie u nas (niemcy) jest, ale wolalabym zobaczyc na zywo. dziekuje!
            • aqua48 Re: Aqua 25.02.18, 16:31
              kura17 napisała:

> gdzie kupujesz stacjonarnie ten eden? w necie u nas (niemcy) jest, ale wolalaby
              > m zobaczyc na zywo. dziekuje!

W Krakowie przy ulicy Długiej. Bywa w perfumerii na przeciwko ulicy św. Filipa, a jeśli nie to przy Nowym Kleparzu.

• kura17 Re: Aqua 25.02.18, 16:35
                > W Krakowie przy ulicy Długiej. Bywa w perfumerii na przeciwko ulicy św. Filipa,
                > a jeśli nie to przy Nowym Kleparzu.

haha, moja mama dokladnie tam mieszka!! a ja w krakowie bede za tydzien smile
                znam ta perfumerie naprzeci filipa, choc ostatnio chyba zmienila nazwe (nie wiem, czy wlasciciela), ta duza przy nowym kleparzu tez.

... moze kawa w okolicach kleparza?...
                • aqua48 Re: Aqua 25.02.18, 16:42
                  kura17 napisała:

> haha, moja mama dokladnie tam mieszka!! a ja w krakowie bede za tydzien smile
                  > znam ta perfumerie naprzeci filipa, choc ostatnio chyba zmienila nazwe (nie wie
                  > m, czy wlasciciela), ta duza przy nowym kleparzu tez.
                  >
                  > ... moze kawa w okolicach kleparza?...

Chętnie, to też moje okolice, bywam tam często smile Napisz kiedy dokładnie.

• kura17 Re: Aqua 25.02.18, 16:43
                    > Chętnie, to też moje okolice, bywam tam często smile Napisz kiedy dokładnie.

moge na adres gazetowy?
                    • aqua48 Re: Aqua 25.02.18, 16:56
                      kura17 napisała:

> > Chętnie, to też moje okolice, bywam tam często smile Napisz kiedy dokładnie.
                      >
                      > moge na adres gazetowy?

Nie mam aktywnego profilu, a Ty masz?
                      • kura17 Re: Aqua 25.02.18, 17:12
                        nie, nigdy nie mialam, ale odbieram maile pod adresem kura17@gazeta.pl - jesli tam do mnie napiszesz, to odpisze smile
                        • aqua48 Re: Aqua 25.02.18, 17:19
                          Napisałam.
                          • kura17 Re: Aqua 25.02.18, 17:25
                            odpisalam smile
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:04
        to sliczne jest smile i chyba mam podobny cien, wyprobuje - tylko tej kreski na poczatek nie pociagne na calej dlugosci (jakos mi sie nie podoba).
        • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:05
          > to sliczne jest smile

pisalam o tym pierwszym zdjeciu, zanim fiolet sie pojawil ... to mi sie mniej podoba ... choc niby w fiolecie mi dobrze, to trudno mi sie do niego przekonac ...
        • olikol Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:14
          może kreskę nie czarną a brązową lub złotą
    • julek_i_ja Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:05
      Mam podobny typ urody, tylko cere bardziej porcelanowa i ciemna oprawe oczu.
      Fiolet i odcienie miedzi/brazu to sa podstawowe, najlepiej wygladajace kolory. Zarowno fiolet wpadajacy w bordo jak i szarosci.
      Same szarosci i niebieskosci wygladaja fatalnie. Granatowy jedynie jako maskara lub kredka do oczu.
      Uzywam rowniez zieleni (w polaczeniu z brazami) oraz cieplego rozu (bardzo odswierza spojrzenie).
      Kolory dobieram do koloru bluzki.
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:10
        > Same szarosci i niebieskosci wygladaja fatalnie. Granatowy jedynie jako maskara
        > lub kredka do oczu.

u mnie szare i grafitowe (byle nie za jasne) sa ok. niebieskiego nie lubie na oczach, granatu nie uzywalam.

> Uzywam rowniez zieleni (w polaczeniu z brazami) oraz cieplego rozu (bardzo odswierza
        > spojrzenie).

musze sprobowac z tym rozem, wiele osob to powtarza ... swieze spojrzenie mi sie przyda, mam zmeczone oczy na codzien ...

> Kolory dobieram do koloru bluzki.

hehe, ja bluzki nosze czarne, rozmyte szare/grafitowe, buro-zielone, czasami szmaragdowo-zielone ...
        • aqua48 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:16
          kura17 napisała:

> u mnie szare i grafitowe (byle nie za jasne) sa ok. niebieskiego nie lubie na o
          > czach,

Spróbuj duochromu na całą górną powiekę - cienia niebiesko-zielonego, albo niebiesko-różowego.
          • raczek47 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 16:44
            Próbowałaś złotej kredki albo złotego eyelinera?
    • muchy_w_nosie Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 17:44
      Kocham zielone oczy wink
      Kredka to ciemny brąz, ja zestawiam z różem, złotem, mam różne odcienie beżu, lubię bordo nawet i zielenie, w zależności od ubioru, pory roku.
      Co prawda włosy mam farbowane henną na brąz z refleksami rudości i czerwieni ale to podobny zestaw kolorystyczny. Szary mi nie pasuje zupełnie. Czarna krecha nad okiem wygląda oki.
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 17:54
        hehe, widze, ze musze byc bardziej "kreatywna" i otwarta ... kupilam wlasnie te cienie do zielonych oczu, sleek garden i tam sa rozne inne kolory - bede szalec smile

dzieki, dziewczyny!
    • obrus_w_paski Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:01
      Jeśli to ty na zdjęciu, to najpierw ogarnij brwi, nawet jeśli ty tego nie widzisz, to dobrze wyprofilowane i lekko przyciemnione dodadzą wyrazistości.

A jeśli chodzi o kolory to mnie się podobają u rudych bordowe, fioletowe i grafitowe. Miedziane itp wg mnie odejmują uroku.

• kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:04
        tak, to kawalek mnie na zdjeciu i ok! ok! postaram sie ogarnac brwi wink
        jestem umowiona u kosmetyczki na korekcje i henne za dwa tygodnie, a potem postaram sie o tym pamietac, choc nie bedzie to latwe - jak pisalam, nie czuje teh "waznosci" brwi ...
    • same-old_mona Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:09
      Też mam zielone oczy, może się zainspiruję, choć ja mam generalnie problem z makijażem bardziej kolorowym niż brązy/szarości. Jakiś czas temu w przypływie weny kupiłam ciebie i zielone i fiolety i jakieś róże różne, ale ja się jakoś w tym nie czuję.. mam wrażenie, że wyglądam jak bułgarska tirówka i tylko legginsów w panterkę i muszkieterek z plastiku mi brakuje :p
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:19
        > mam wrażenie, że wyglądam jak bułgarska tirówka i tylko legginsów w panterkę i muszkieterek
        > z plastiku mi brakuje :p

no cos Ty! te to juz czekaja w mojej szafie na okazje big_grin
        • same-old_mona Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:39
          Haha! To teraz pozostaje ćwiczyć ten makijaż 😉
          • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:48
            dokladnie, plan wykonuje punkt po punkcie!!!
            • same-old_mona Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:59
              Zazdroszczę, nigdy się tego nie nauczyłam, w żadnej dziedzinie życia :p
              • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 19:08
                ... no, ja "zdolna jestem nieslychanie" tongue_out
      • princesswhitewolf Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:12
        zielony z wszelkimi palona cegla, teraccota wygladaja O BLE D NIE!
        • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:20
          > zielony z wszelkimi palona cegla, teraccota wygladaja O BLE D NIE!

o, takie zestawienie mi sie podoba ...
          • snakelilith Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 13:49
            A ja się nie zgodzę. W terakocie na ochach nie będziesz wyglądała dobrze. Zbyt przytłaczający kolor grzyzący się z twoją cerą. Wiele doradzających tu ulega sugestii twoich rudych włosów, zapominając, że to nie natura, a farba. Nie jesteś bowiem typem ciepłej jesieni, a najprawdopodobniej nawet wiosną. Też ciepły typ, ale ciepłe głębokie kolory jesieni do ciebie nie pasują. Powinnaś spróbować odświeżających kolorów lawendy, wrzosu i petrolu, a może nawet limonkowej zieleni.
        • chocolatemonster Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 23:29
          Princess...ja czytam i widze, ze Ty sie znasz. Jaki make up (kolory) dla jasnej blondynki,ktora nie ma brwi i rzes jesli nie zrobi henny? Oczy zielone, cera b.jasna. Bardzo ladnie mi w opaleniznie (nie wiem czy to wazne). Jesli masz czas to napisz w skrocie bo nie wiem czy dobrze robie wybierajac do oka brazy,granat a na usta fuksje i chlodny,zgaszony roz (czerwien tez 'chlodna'). A roz .. brzoskwiniowy.
    • kkalipso Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:13
      Cześć Kuro.

Fajnie tak kogoś zobaczyć choć połówkęsmile
      Jak dziewczyny piszą zacznij od brwi ja proponuję makijaż permanentny bo z tego co widać marne takie bidulki i jak nie pomalujesz to o efekt ciężko będzie.
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:18
        no brwi mam marne, rzesy tez, niestety ... to kolorem cieni zszokuje przynajmniej smile
        makijazu pemanentnego sie troche boje, na razie robie henne na brwo i rzesy i jest wtedy w miare ok (wedlug mnie, haha)
        • bei Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:27
          Makijaż pernamentny- do Oli w Kraku. Widziałam jej dzieła na twarzach koleżanek- nie widać, ze makijaż, tylko nagle zrobiły się takie piękne!😊
          • aqua48 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:32
            No ja tam permanentnego się boję, jestem alergikiem i nie bardzo widzę wstrzykiwanie sobie jakiejkolwiek substancji w twarz. Zdarzało mi się potwornie puchnąć z dużo bardziej błahych powodów.
          • kkalipso Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:37
            Dokładnie. Sama nigdy nie robiłam bo nie mam aż takiej potrzeby ale u sióstr i koleżanek widziałam - na żywo. Bardzo ładnie wygląda taki dobrze zrobiony.
            Kuro zrób a zobaczysz, przyjdziesz podziękujesz. Piękno oczu dopiero wtedy zobaczysz. Cieniami choćby nie wiem jakimi tego nie osiągniesz, efektu nie będzie bez ładnych brwi ....
        • konsta-is-me Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:40
          Kup porzadny tusz, od razu otworzy oko.
          A w ogole to palety z Vibo czy Lovely-jedynie wstepnie, dla orientacyjnego koloru (np. wolisz miedz i brazy czy moze bordo, a moze szaro-zielony itp) a potem cos lepszego.
          Albo poogladaj filmiki na yt.
          • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:50
            porzadny tusz - to jaki? nie lubie takiego z wielkim pogrubianiem i przedluzaniem, za duzo dla mnie ... uzywam teraz (i lubie) marki wlasnej sephory "all in one", czy cos takiego. chetnie wyprobuje cos innego, ale szukac mi sie nie chce ... wink

filmikow na yt nie lubie sad wole z Wami pogadac i potem poeksperymentowac.
            • konsta-is-me Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 08:53
              No wlasnie ja bym poszla w wydluzajacy, ale jak nie lubisz to na sile nie wciskam 😉
              • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 08:59
                > No wlasnie ja bym poszla w wydluzajacy, ale jak nie lubisz to na sile nie wciskam 😉

ok, jak polecisz jakis, to moze sprobuje?? smile
                najchetniej grafitowy ...
                • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 09:00
                  wybacz, ze tak mecze o to "polecanie", ale ja nie lubie takich rzeczy testowac, wyprobowywac - bez zadnej wiedzy. jesli ktos poleci, to chetnie sprobuje za to.
                  • konsta-is-me Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 09:47
                    Ja uzywam brazowego L'oreal (jestem rudzielcem, ale z niebieskoszarymi oczami).
                    Ale lubie efekt podkreślenia rzes, wiec nie wiem czy ci ta marka przypasuje.
                    Grafitowego nie znam niestety-moze zobacz na Wizazu ew. ktos z tu sie dopisze.
                    • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 09:54
                      dziekuje za podpowiedz, popatrze na ten L'oreal. ja brazowy lubie i uwazam, ze wyglada na mnie ok (bez efektu wow rzes, co mi akurat odpowiada).
        • muchy_w_nosie Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:45
          Nie rób permanentnego, naucz się malować szybko brwi i po kłopocie, ja robie henną, później tylko lecę cieniem dolny kontur, trzy razy macham pędzelkiem żeby rozetrzeć i po problemie, 5 lat malowania i po 30 sek. mam piękną brew kolejne 45 i mam drugą (druga zawsze ciężej idzie tongue_out)
          • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 18:51
            na razie na pewno nie bede permanentnego robila. Aqua podala konkretny sposob na brwi, moze sie skusze ... ech, ale nie obiecuje ... wink
      • kura17 KKalipso 25.02.18, 19:09
        kkalipso napisała:

> Cześć Kuro.
        >
        > Fajnie tak kogoś zobaczyć choć połówkęsmile

to prawda smile ja do dzis pamietam, jak dosc dawno temu pokazalas fotke ze swoimi pieknymi wlosami ...
        • kkalipso Re: KKalipso 25.02.18, 20:42
          To miłe...
    • ykke Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:02
      Ojoj, brwi do regulacji z marszu smile
      Jeśli mówimy o fioletach, to idź w śliwkę, a nie lawendę Bezpieczne wszelkie miedzie, złota. Ale teraz wiosna, więc może beż i róż. Fajne oko.
    • princesswhitewolf Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:11
      Susan Sarandon/ Renee Russo typ? No niesamowita oryginalna jestes babka!

kup sobie Huda Beauty paletke pt Desert Dusk. Bedzie ci pieknie. Wlez na strony makijazowe na youtube i na facebooku. Z makijazem bedziesz wygladac zjawiskowo

Zobacz makijaz i kolorystyke tej Rudej z Desperate Housewives ( Marcia Cross)<= zawsze szczeka mi opadala jak dobrze ona byla umalowana i ubrana.
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:19
        > Susan Sarandon/ Renee Russo typ? No niesamowita oryginalna jestes babka!

... chcialabym ... zwykla kura jestem wink

> kup sobie Huda Beauty paletke pt Desert Dusk. Bedzie ci pieknie.

naprawde? popatrzylam - to sa takie wyraziste, mocne kolory, nie wiem, czy byloby mi w takich dobrze??

> Zobacz makijaz i kolorystyke tej Rudej z Desperate Housewives ( Marcia Cross)&#
        > 60;= zawsze szczeka mi opadala jak dobrze ona byla umalowana i ubrana.

popatrze, dzieki!
        • princesswhitewolf Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 22:00
          wiesz bez makijazu Susan S czy Renee R to tez zwykle kury ( ja to nawet wyblakla blond kura bez makijazu)

to sa wyraziste kolory na wyraziste wyjscia a do roboty je sie blenduje czyli rozrzedza z jasniejszymi w tej palecie

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/28379220_1417549278367908_4985097822275742203_n.jpg?oh=4eea4833e3d815e0555c0908a879803b&oe=5B4AB218
    • cosmetic.wipes Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:24
      Ale masz zajebisty kolor włosów 😁
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:29
        > Ale masz zajebisty kolor włosów 😁

jak jestes z krakowa, to Ci powiem, gdzie isc po taki sam smile
        jestem w systemie! chyba 5 roznych odcieni mieszanych przez swieta pania anie ...
        • cosmetic.wipes Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:32
          Jestem z Krakowa, ale dzięki, nie. Ja jestem typową zimą i choć rudości bardzo podobają mi się u innych, to sama wyglądam w nich jak mocno nieświeże zwłoki big_grin
          • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:36
            jesli bys chciala z kolorem wlosow poeksperymentowac, to tez kobiete polecam - ma idealne wyczucie koloru, slucha ludzi i dyskutuje smile
            • stacie_o Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 21:12
              Kuro mogę prosić o namiary?
              • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 21:24
                > Kuro mogę prosić o namiary?

oczywiscie! mam nadzieje, ze nikt mi spamowania nie zarzuci wink
                kobieta jest genialna (choc drogo w wtym salonie strasznie!). kolory dobiera idealnie, tnie tez swietnie. ja staram sie nie chodzic do innego fryzjera od lat, odwiedzam ja przy kazdej wizycie w polce, a w miedzyczasie nie oddycham, hehe ... bardzo polecam, trzeba z nia POROZMAWIAC, czego sie oczekuje i jakie sie ma marzenia, a potem negocjowac - ona nie robi rzeczy, do ktorych nie jest przekonana (na przyklad mi nie chce zrobic turkusowego lub fioletowego pasemka, bo twierdzi, ze moj rudy jest zbyt "samolubny"), ale jest otwarta na zyczenia i dobrze doradza.

www.berendowicz-kublin.pl/salon-fryzjerski-krakow/nasz-zespol/anna-tyrka-derela-fryzjer/
                • stacie_o Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 22:01
                  Dzieki. Jeszcze mnie stać wiec może sie przejdę.
    • timetea Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:31
      Najlepiej zaopatrzyć się w paletkę i... EKSPERYMENTOWAĆ. Bawić się kolorami a czasem mieć ubaw sama z siebie wink Ja jestem mega zadowolona z palety z alilla.com. Cienie są trwałe a zarazem delikatne dla skóry. Szczerze polecam i dobrej zabawy życzę wink
    • domowapani Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:36
      Brwi. Zaczelabym od brwi. I tuszu do rzęs. Nie jestem fanką cieni do oczu.
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:44
        tusz do rzes uzywam, na tym zdjeciu nie ma, bo bylo robione po wypadku, ktory spowodowal wielka sliwe na drugim oku, wiec obu nie ruszalam "dla rownowagi" wink
        ja cienie lubie, ale mi sie nie chce ...
    • wapaha Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:38
      Tak jak wyżej dobrze piszą- weź się za brwi. A konkretnie skoro nie widzisz ważności tego czynu niech się weźmie za nie kosmetyczka i je wyreguluje. Brwi postarzają Twoje oko. Spojrzenie wesołe, zmarszczki urocze, rudość i dzikość na zewnatrz i w sercu a brwi staruszki ( ledwo widoczne, nieuregulowane, widać że nie zwracasz na nie uwagi-błąd !)
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:47
        brwi staruszki, phi! to mnie ruszylo, hehe ... moze cos zrobie - tzn na pewno za 2 tygodnie zostana wyregulowane i zrobione henna, juz jestem umowiona (przez tym watkiem, hehe), a potem?... zobaczymy, pewnie znowu sie zapuszcze ...
        ... dopoki mi sie brwi staruszki nie przypomna smile
        • wapaha Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 21:01
          Haha smile Nie chciałam urazić Kuro, ale takie moje skojarzenie. Widać , że nic dla Ciebie nie znaczą , nie chcesz nimi sobie zawracać głowy, wiec myślisz że jak ty myślisz że ich nie ma to inni też tak widzą. Mi się skojarzyło tak. : ( nie idź tą drogą !!! ) wink

ta po prawej stronie

www.themakeupgallery.info/horror/witch/enchanted.htm

• kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 21:20
            haha, wcale mnie nie urazilas, raczej zmotywowalas ...
            ... ale za zdjecie w linku sie obrazam na cale zycie!!! kiss

i juz sporo osob mi mowilo o waznosci brwi, wiec niby wiem, ale nie absorbuje - dobrze mnie rozumiesz ... postaram sie, ok? smile
    • chocolatemonster Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:41
      No ja na tym oku widze granat,zloto ale nie fiolet. Wygladasz ja wrozka-pieknie!
      • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 20:59
        > No ja na tym oku widze granat,zloto ale nie fiolet. Wygladasz ja wrozka-pieknie!

hehe, raczej jak czarownica ...
        zlota nigdy nie probowalam, w ogole mi nie pasowalo ... moze sobie przynajmniej zlota kredke kupie? granat? hm? nie widzi mi sie ... "za mocno" ...
    • chocolatemonster Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 25.02.18, 23:31
      A tak w ogole to masz Kuro w oku taki blysk, ze az zazdroszcze. Widac,ze Jestes nietuzinkowa(choc to juz wiadomo z lektury forum).
    • edelstein Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 10:23
      Wez sie za hialuron i zrob cos z brwiami.Wygladasz jak 60latka.
      • hummorek Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 12:32
        edelstein napisała:

> Wygladasz jak 60latka.
        Bez przesady...
        • edelstein Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 13:32
          55plus
    • edelstein Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 10:29
      Huehue jaki wazeliniarski watek,przypomina mi sie wateczek shell i jak ja potraktowano mimo,ze takich zmarszczek u niej nie uswiadczysz.Poniewaz jednak to zdjecie kury to ematki bawia sie w pochlebstwa😂 Jak widac nie ma znaczenia stan faktyczny tylko symoatia forumowa.No i nagle zadna nie napisala, ze ma lat 40plus i ani jednej zmarszczki.
      • same-old_mona Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 11:02
        Wiesz, nawet jeśli, to nic więcej tym dziwnego. Osoby sympatyczne subiektywnie wydają nam się ładniejsze.
        • edelstein Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 11:05
          No coz dla mnie to sie nazywa wazeliniarstwo.
      • chocolatemonster Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 11:04
        Ja bede miala 40 lat w pazdzierniku i mam mnostwo zmarszczek.
        • edelstein Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 11:05
          Nowosc na forum😂
    • same-old_mona Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 13:40
      W pisałam w Google "makijaż dzienny zielone oczy" i wyskoczyło mi to...
      www.mademoisellezu.pl/2013/02/jak-makijaz-zmienia-czlowieka-zieloneniebieskie-oczy.html
      • memphis90 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 14:00
        Masakra, zupełnie błędna tonacja kolorystyczna... uncertain
        • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 14:12
          no, to straszne jest ... a ta kobieta nawet zielonych oczu nie ma, hehe ...
          • same-old_mona Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 14:23
            No nie, ale otagowane jest że dla niebieskich I zielonych ten cud-mejkap wink
        • same-old_mona Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 14:22
          Dziwne że się modelka zgodziła tak wystąpić w internetach. . A komentarze jakie słitaśne. .
    • memphis90 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 26.02.18, 13:47
      Ja jestem ciemnoruda + zielone oczy i brązy wyglądają na mnie kiepsko, a już szczególnie te ciepłe. Choć powinny pasować - teoretycznie. Zieleń butelkowa - tak. Fiolety, szarości, brudny róż, miedź, złoto - tak.
    • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 11:37
      zeby nie bylo, ze tylko pytam i pytam, trace Wasz czas i nic nie robie smile

raport 1:

kupilam tusz do rzes - czarny za rada Aquy, wydluzajacy l'oreal - za rada Konsta-is-me - dzis nosze i bardzo mi sie podoba! i czarnosc i efekt wydluzenia. mam jeszcze wydluzajacy czarno-brazowy jakiejs innej firmy.
      czekam teraz niecierpliwie na cienie do zielonych oczu doradzonych przez Aque - zielenie, przydymione fiolety itp - oj bedzie sie dzialo smile

BRWI beda wyregulowane w srode, 7 marca, o godzinie 17!!! moge nawet adres podac!!! kiss
      • konsta-is-me Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 13:29
        😊👍
        Lepiej zapodaj fotke "po" 😃
        • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 13:33
          > 😊👍
          > Lepiej zapodaj fotke "po" 😃

no cos Ty, teraz to sie boje nawet oka pokazac!!! pozeracze oczu czaja sie wszedzie!!!
      • lady-z-gaga Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 13:37
        Powodzenia Kuro smile ciesz się życiem i nowymi kolorami na oczach, nie zwracaj uwagi na niektóre prostackie komentarze o zmarszczkach smile
        czasem bywa tak, że jak ktoś ma za mało zwojów, to lubi mieć wszystko jednakowo gładkie wink a Twoje zmarszczki są urocze, widac, że to od uśmiechu smile
        • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 14:15
          dzieki, Lady smile
          przeciez mam swoje lata, nikt mnie od dawna o dowod nie pyta, to czemu mam sie przejmowac? a jesli ktos nie rozroznia zmarszczek mimicznych, to nie mnie ta osobe edukowac wink
        • memphis90 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 15:45
          >czasem bywa tak, że jak ktoś ma za mało zwojów, >to lubi mieć wszystko jednakowo gładkie wink
          Cudo, przejmuję ten komentarz na przyszłość 😂
        • miniulowa Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 21:20
          "czasem bywa tak, że jak ktoś ma za mało zwojów, to lubi mieć wszystko jednakowo gładkie "
          Lofciam 😍
          A Kura ma urocze zmarszczki. Znaczy - śmieje się dużo 😊
          • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 21:39
            > A Kura ma urocze zmarszczki. Znaczy - śmieje się dużo 😊

szczerze? tak, nawet bardzo smile
            kiedys byl watek o usmiechaniu sie do obcych i troche mnie zdziwil, bo wiekszosc sie NIE usmiecha ... a ja w zasadzie do wszystkich (o ile nie mam zlego dnia, przyznaje szczerze) ... i ludzie sie usmiechaja w odowiedzi ... w wielu krajach smile
      • iziula1 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 21:39
        Kuro,ja brwi zrobiłam dzisiaj. Poprosiłam o zmieszanie henny czarnej z szarym. Efekt WOW! Niby nic a oczy wypiękniały.
        Życzę ci efektu x 100 lepszego od mojego.
        Buziaki.
        • kura17 Re: jak malowac zielone oczy u rudzielca? 27.02.18, 21:42
          Iziula - zrobie w terminie wizyty u kosmetyczki, bo naprawde nie mam czasu _teraz_ wink ale zasugeruje kolor!
          oczy mi wypieknialy juz po tuszu zasugerowanym w watku (wczesniej uzywalam "delikatniejszej" wersji).

co z Twoim efektem, cos poszlo nie tak? czy tez poszlo swietnie, a Ty tak bardzo mnie lubisz, ze zyczyc mi efektu razy 100? ... kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka