Dodaj do ulubionych

Mocne jeansy

27.02.18, 21:33
Jakich firm macie sprawdzone jeansy?
Kupiłam jednej firmy i każde po roku używania przetarte na tyłku, pękają etc
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Mocne jeansy 27.02.18, 21:44
      mustang z grubego jeansu, poza tym to kwestia dopasowania, najlepiej schudnij w udach, kup jeansy z wysokim stanem.
      • arabelax Re: Mocne jeansy 27.02.18, 23:10
        Nie mam grubych ud. Wycieraja się na tyłku, to co uda mają do tego? Może za dużo się kręce jak siedzęsmile
      • triismegistos Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:10
        Pewnie jestem dziwna, ale za zasadne uznaję dopasowanie ciucha do figury, a nie figury do ciucha.
      • araceli Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:32
        alpepe napisała:
        > najlepiej schudnij w udach,

Jak myślisz, że nic głupszego nie da się napisać to ludzie wyprowadzą cię z błędu... big_grin
        • alpepe Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:37
          Udowodnij, że to jest głupie, jeansy się wycierają, jak jest, o paradoksie, tarcie, a ono jest, jak jeans opina i materiał stale pracuje, dlatego najlepiej mieć szczupłe uda lub inny fason spodni.
          • araceli Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:41
            alpepe napisała:
            > Udowodnij, że to jest głupie,

Jak podasz przepis na 'schudnięcie w udach' big_grin
            • alpepe Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:44
              A to już inna kwestia, ćwiczenia, dieta lub odsysanie tłuszczu.
              • araceli Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:45
                alpepe napisała:
                > A to już inna kwestia, ćwiczenia, dieta lub odsysanie tłuszczu.

I jeszcze napisz o przytyciu w cyckach to już w ogóle kosmetycznego Nobla dostaniesz big_grin
                • alpepe Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:51
                  Proszę, pierwszy sposób zaczyna się bardzo przyjemnie, bo od seksu w dni płodne, dalej jest ciąża... Drugi również zaczyna się przyjemnie, bo od obżerania się, nic nie napisałaś, że nie może być oponki na brzuchu...
                  • alpepe Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:52
                    Najprostszy zaś to chirurg plastyk i albo zastrzyki powiększające, albo implanty.
          • mikams75 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 10:51
            ale to, ze sie uda ocieraja to zalezy nie od ich grubosci ale od ksztaltu nog/ud. Ja mam takie zlaczone i o dziwo jak bylam szczupla to przecieralam bardziej niz jak przytylam.
          • memphis90 Re: Mocne jeansy 01.03.18, 17:27
            A jaki fason spodni nie ma materiału na wewnętrznej powierzchni ud..?
      • thea19 Re: Mocne jeansy 01.03.18, 07:43
        jak schudnac tylko w udach?
    • taki-sobie-nick Re: Mocne jeansy 27.02.18, 22:03
      A jaki masz budżet na jeansy? Ja zakładam, że w Polsce takich nie ma, poluję na gruby denim i zlecam szycie.
      • arabelax Re: Mocne jeansy 27.02.18, 23:11
        Do max 250 pln
        • memphis90 Re: Mocne jeansy 01.03.18, 17:28
          Mając 250 zł kupiłabym 5 par w Lidlu i nosiła przez 5 lat...
      • kouda Re: Mocne jeansy 28.02.18, 04:33
        taki-sobie-nick napisała:

> A jaki masz budżet na jeansy? Ja zakładam, że w Polsce takich nie ma,

Toć ba

poluję na
        > gruby denim i zlecam szycie.
        • taki-sobie-nick Re: Mocne jeansy 01.03.18, 00:16
          kouda napisała:

> taki-sobie-nick napisała:
          >
          > > A jaki masz budżet na jeansy? Ja zakładam, że w Polsce takich nie ma,
          >
          > Toć ba

Kouda! Wiem, co myślisz, ale daj sobie spokój. To nie jest MÓJ wątek. tongue_out
    • jola-kotka Re: Mocne jeansy 28.02.18, 03:27
      Lee
      • alpepe Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:38
        chyba 20 lat temu, jak je kupowałam, teraz same szmatki z 40 procentami poliestru/elastanu itp.
        • jola-kotka Re: Mocne jeansy 01.03.18, 01:47
          Ja kupuje nic mi sie nie drze dla mnie one sa jak levis zalezy od modelu
      • ad.a6 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 09:01
        Zgadzam się.
    • tola1990 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 06:20
      Szukaj grubego jeansu bez dodatku elastanu, czyli 100% bawelna. Marka tu nie ma znaczenia, niestety takich wsrod damskich to, ze swieca mozna szukac uncertain
      • martaesz Re: Mocne jeansy 28.02.18, 07:22
        tola1990 napisała:

> Szukaj grubego jeansu bez dodatku elastanu, czyli 100% bawelna. Marka tu nie ma
        > znaczenia, niestety takich wsrod damskich to, ze swieca mozna szukac uncertain
        To jest jakaś paranoja z tym elastanem w dzinsach.
        Próbuję kupić bez elastanu ale bez skutku.
        • domowapani Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:32
          Nie ma. Przerobilam poszukiwania że 2 lata temu i zostałam uswiadomiona, że dżinsów bez elastanu już nie ma. Szukałam we wszystkich dzinsowych markach, w sieciowkach. Nie produkują.
          • alpepe Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:42
            no dobrze, ale są takie z 99 procentami, Mustang Sissy bootcuty w wersji grubej, bo są też w wersji z gównem. Mam takie, dwie pary, jedne od 8 lat, drugie od 7, te starsze nieco się ostatnio wytarły ze starości, bo chodziłam w nich na okrągło praktycznie, czy lato, czy zima.
            • domowapani Re: Mocne jeansy 28.02.18, 09:12
              A pewna jesteś ze są nadal w sprzedaży? Bo też mam 2 modele wranglera sprzed 9 lat, a jedne sprzed uwaga: 20 lat. I niestety żaden z tych modeli produkowany już nie jest.
              • alpepe Re: Mocne jeansy 28.02.18, 09:19
                Są, bo właśnie zaglądałam na amazona. Zawsze się czaję, bo jakoś dla mnie 90 euro za jeansy to drogo, choć w ub. tygodniu mojej własnej córce kupiłam Lewisy za 99 e. Ale te są fajne, z wysokim stanem, ciemne, jak lubię i z grubego jeansu.
                A co do wranglera, to np. miałam model Tina dawno dawno temu, potem nie produkowali, a jakiś czas temu znów je widziałam, wznowili.
                • domowapani Re: Mocne jeansy 28.02.18, 10:03
                  Tine??!!! Gdzie?! To moje ukochane!!!
                  • domowapani Re: Mocne jeansy 28.02.18, 10:03
                    Ale czy to nie były Lee?
                • domowapani Re: Mocne jeansy 28.02.18, 10:06
                  A nie to nie te ulubione, tylko bootcuty. Te jeszcze mam jak nowe, bo długość sobie ni w pięć ni w dziewięć kupiłam i w zasadzie tylko z płaskim obowiem dobrze wyglądają,
            • manon.lescaut4 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 12:18
              W wersji z czym??smile
              • memphis90 Re: Mocne jeansy 01.03.18, 17:30
                Z gównem 😂 To ja już wolę z elastanem, naprawdę...
    • karola2122 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 06:23
      Marks&Spencer, ogromnie żałuję, że ich już nie ma.. Dla mnie są najlepsze. Dla mojej mamy (rozmiar 20, czyi nadwaga, ocierające się uda) też. Ja kupowałam rozmiar 10 lub 8. Niektóre noszę nawet po 3 lata (oczywiście nie codziennie smile ). Zastanawiam się, czy nie sprowadzić jakoś z Wielkiej Brytanii.
      • mikams75 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 10:54
        tez uwielbiam ich jeansy!
        ale pomysl o zakupach w czasie wakacji, moze sie akurat uda smile
    • araceli Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:29
      arabelax napisał:
      > Kupiłam jednej firmy i każde po roku używania przetarte na tyłku, pękają etc

Dokładnie dlatego od jakiegoś czasu kupuję jeansy w Tesco smile Mają ciemne, bootcuty z normalnym stanem bez dziewacznych przetarć dziur itd i kosztują niewiele.
      • alpepe Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:43
        Jaka długość nogawki?
        • araceli Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:48
          alpepe napisała:
          > Jaka długość nogawki?

O dziwo różna ale to zależy od modelu - w niektórych są różne długości w innych nie tylko średni. Ja na 168cm kupuję "R"-ki czyli Regular ale są jeszcze Short i Long.
        • ad.a6 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:50
          Ja mam Wrangler a córka Lee. Bez przetarć, dziur, kombinacji, nie całkiem obcisłe, z wyższym stanem ALE kosztowały 330 zł za parę.
          • alpepe Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:53
            Skład tych Lee?
            • ad.a6 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 08:59
              Ojjjj szczerze mówiąc nie patrzyłam, wiem tylko, że córka bardzo je lubi, często nosi z przerwą na pranie na zmianę z innymi z jakiejś sieciówki, i o ile te sieciówkowe już są na wykończeniu, to na Lee nie widać śladów użytkowania. Jak zerknę na skład to podam.
            • marina2 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 09:11
              rzuc okiem na lee marion z outletu przez allegro .nie są ze ,mają wysoki stan i niską cenę
              jeszcze kilka lat temu mąż przywoził jeansy typowe kroje levisowwink kupowane w sklepie z odzieżą roboczą w sklepie portowymwink w Rotterdamie.były bez elastanu.....za mniejsze pieniądze niż te same co w sklepach firmowychwink)
    • sineado Re: Mocne jeansy 28.02.18, 09:01
      Nie wiem jakiego fasonu szukasz, ale BIG Star ma niektóre modele ze składem 100% bawełny.
      • arabelax Re: Mocne jeansy 28.02.18, 12:33
        No właśnie te z bóg star tak się przecieraja. Kiedyś parę lat temu były super, a teraz totalna lipa
        • marcelina4 Re: Mocne jeansy 01.03.18, 09:17
          Big Star są bardzo fajne, ale maja jedną wadę, we wszystkich jakie miałam wzdłuż szwów na nogawkach robi się taki pas odbarwionego materiału, wygląda to fatalnie, mimo tego, że to jedyne spodnie, które leżą idealnie na moim tylu, to zrezygnowałam z nich właśnie przez tę wadę, teraz kupuję w Esprit, mocne i maja duzo fasonów, ceny od stówy do trzech stów
          • memphis90 Re: Mocne jeansy 01.03.18, 17:33
            Hmm, Big Stary to już 25 lat temu miały opinię przecierajacych się i pękających... Pamiętam jak koleżance w podstawówce nowe big stary pekly w poprzek pod pośladkiem...
    • szara.godzina Re: Mocne jeansy 28.02.18, 09:22
      Już pisałam. Męskie lewisy. Fajny model dla kobiety to męskie rurki 511. Grube, ale z domieszką 1% streczu. Wielkie kieszenie. Jak chcesz 100% bawełny to 501 CT. Klasyczne, ale ze zwężaną nogawką.
      • karola2122 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 12:09
        Ciekawy pomysł..
        • karola2122 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 12:12
          Co do męskich- kupiłam sobie czarne zimowe skórzane buty Lasocki Young.. dla nastolatków! Szukałam czegoś w tym stylu, a damskie mi się nie podobały. Tak że przyszedł chyba czas także na męskie spodnie smile smile smile
    • mikams75 Re: Mocne jeansy 28.02.18, 10:56
      ja kupuje glownie w sieciowkach, na wyprzedazach, wiem, ze jakosc marna, ale jak przyzwoicie leza i sa wygodne to biore i sie niezbyt przejmuje, ze sie przetra (a i tak sie predzej czy pozniej poprzecieram udami).
    • bei Re: Mocne jeansy 01.03.18, 09:09
      Teraz, to niekoniecznie firma gwarantuje długość przetrwania jeansów. Musisz sama je oceniać- czy materiał solidny, czy wykończenie rzetelne.
      Niedawno kupiłam na wyprzedaży w Deni Cler - przecenione z 799, drugie z 699 na przystępne ceny, przy zakupie jeszcze kolejny rabat 25 procent od obniżonej. Nie rokuje im wielkiej trwałości. Taranko ma przyjemnie miękkie a mięsiste jeansy. Najstarsze mam trzyletnie, rokują, ze jeszcze wytrzymają😊
      Nie polecam z sieciówki Ewy Minge- femestage. Fatalna jakość- szybko przecierają się, odpadają nity. Szkoda, bo krój ładny.
      Podobnie z massimo dutti. Wizualnie przy zakupie super, ale później porażka. Massimo b straciło jakość koszul męskich- byłam fanką, wciąż jeszcze kupuje mężowi bo ładne, ale materiał b słaby. Po roku niestety do kosza. Mąż ma b dużo koszul, wiec to nie jest tak, ze non stop te same są w użyciu, podobny los spotkał moje koszulki.
      Wracając do solidnych jeansów- oceniając spodnie syna- to tchibo ma solidny jeans.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka