Dodaj do ulubionych

Twarz czy figura

03.04.18, 10:14
Spotkalam znajoma, ktora juz dlugo nie widzialam. Kobieta jakies 45lat, cale dorosle zycie walczaca z nadwaga/otyloscia, w dziecinstwie jej nie znalam wiec nie wiem jak wtedy wygladala. Nie widzialysmy sie jakies poltora roku jak nie dluzej i praktycznie jej nie poznalam. Schudla ogromnie, na pierwszy rzut oka figura nastolatki teraz, ale na twarzy dobre 10 lat wiecej, masa zmarszczek. I tak od slowa do slowa, wyszlo, ze poddala sie operacji bariatrycznej i jest nieszczesliwa. Schudla owszem, do wagi nie mozna sie przyczepic, ale twarz ja zalamuje, nie moze na siebie patrzec, a wczesniej miala gladka buzie. Mowi, ze figure szlo jakos zamaskowac a bez wzgledu na to ile uzyje kremow i podkladow to zmarszczek na twarzy nie jest w stanie ukryc, ze czuje sie jak wlasna matka. Troche mna wstrzasnela.
Zaczelam sie zastanawiac, wazniejsza ladna twarz czy figura? Co ematka sadzi?
Obserwuj wątek
    • anagat1 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 10:21
      Chyba namiotem szlo figure zamaskowac?? Bo gruby jest gruby, bez wzgledu na to co ubierze. Moze byc najwyzej dobrze ubranym grubasem (mam taka kolezanke). Z buzia wystarczy isc do dobrego lekarza med. estetycznej. Jakies zabiegi ujedrniajace , troche nastrzykniec i kolezanka bedzie szczupla i gladka na buzi.
      • aandzia43 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:12
        anagat1 napisała:

> Chyba namiotem szlo figure zamaskowac?? Bo gruby jest gruby, bez wzgledu na to
        > co ubierze. Moze byc najwyzej dobrze ubranym grubasem (mam taka kolezanke). Z
        > buzia wystarczy isc do dobrego lekarza med. estetycznej. Jakies zabiegi ujedrni
        > ajace , troche nastrzykniec i kolezanka bedzie szczupla i gladka na buzi.

Obawiam się, że gwałtowne schudnięcie w pewnym wieku może wywołać na twarzy skutki nieodwracalne. A na pewno nie przy pomocy paru nastrzyknięć. Co nie zmienia faktu, że lepsza starsza twarz niż duża otyłość.
        • anagat1 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 12:32
          Z szyja moze byc problem, z dlonmi.. Ale twarz mozna zrobic.
      • taki-sobie-nick Figurę DAŁO SIĘ zamaskować 23.01.19, 21:12
        anagat1 napisała:

> Chyba namiotem

a gruby jest gruby bez względu na to, W CO SIĘ UBIERZE.
    • anika772 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 10:25
      Tu masz sporo o tym, co ematka sądzi:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,155039637,155039637,Do_wyboru_twarz_czy_figura.html

Co do twojej koleżanki:
      " Mowi, ze figure szlo jakos zamaskowac" absolutnie nie wierzę. Mogła się fajnie ubierać, ale nadal była gruba. Teraz jest szczupła, to jednak zdrowsze (i atrakcyjniejsze) niż otyłość.
      Przeszła poważną operację brzuszną, to myślę że i kilka(naście) wkłuć w gabinecie medycyny estetycznej zniesie? Co ją powstrzymuje?
      • dziennik-niecodziennik Re: Twarz czy figura 03.04.18, 16:52
        Hmmm... Moze cena?
        Bo to nie jest kwestia kilku nastrzykniec, tylko solidnego liftingu z wycięciem nadmiaru skóry. Dokladnie tak samo jak z brzucha, w ciut mniejszej skali.
    • kouda Re: Twarz czy figura 03.04.18, 10:29
      oczywiscie ze figura
      grubasek nawet z ladna buzia to wciaz grubasek
      malo seksi, malo kobiecy itd
      a ladna buzia jest co najwyzej - mila
      z drugiej strony - chuda krowa to nie łania
      wiec brak kilogramow nadmiarowych tez nie gwarantuje bycia miss
      mozna byc chudym i pokracznym
      natomiast piekna wysportowana sylweta gwarantuje, ze wszysto lezy pieknie, kiedy jest sie gibkim i zwinym - gracji jakos przybywa
      jest wiele kobiet, ktore nie sa ladne wydawac by sie moglo, ale maja ladne sylwetki, sa zrobione i twarz zyskuje
      taka chodakowska, nawet anna ibisz - choc nie filmowej urody, to przeciez efektowna
      itd
      a takiej wellman? nawet specjalisci od tvn pomoc nie mogą smile
      • jolie Re: Twarz czy figura 03.04.18, 10:46
        Ale Dorota Wellman nie ma ładnej twarzy ani dobrej sylwetki. Ashley Graham to lepszy przykład - ładna twarz, nawet bardzo, zwraca uwagę urodą, choć figura, cóż...
      • princesswhitewolf Re: Twarz czy figura 03.04.18, 12:53
        Uwazam ze z tym twierdzeniem ze osoby z nadwaga sa mniej seksowne niz osoby chude to chyba troche przesadzasz. Moim zdaniem zalezy od osoby a przede wszystkim gustu faceta. Wielu facetow woli kobiety nieco kraglejsze niz srednie.Joanna Liszowska wywoluje u facetow slinotok a byly momenty ze miala powazna nadwage, nie wspominajac o Mia Tyler
        Akurat Wellman ma taka a nie inna urode i fryzure i nawet jako chudzielec nie bylaby seksowna.

• thebeat Re: Twarz czy figura 23.01.19, 18:54
          Typ tandetnej blondi często wywołuje męski slinotok, a Liszowska była gruba, ale nie bardzo gruba.
      • panterarei Re: Twarz czy figura 03.04.18, 14:25
        nie wiem, co Chodakowska zyskuje, IMHO nawet kg tapety i doczepiane rzęsy ewidentnego braku urody nie ukryją. Znam osoby tęższe o ślicznych buziach i często pięknych włosach, dużo ładniejsze od Chodakowskiej
      • ykke Re: Twarz czy figura 23.01.19, 19:09
        kouda napisała:

> oczywiscie ze figura
        > grubasek nawet z ladna buzia to wciaz grubasek
        > malo seksi, malo kobiecy itd
        > a ladna buzia jest co najwyzej - mila
        > z drugiej strony - chuda krowa to nie łania
        > wiec brak kilogramow nadmiarowych tez nie gwarantuje bycia miss
        > mozna byc chudym i pokracznym
        > natomiast piekna wysportowana sylweta gwarantuje, ze wszysto lezy pieknie, kied
        > y jest sie gibkim i zwinym - gracji jakos przybywa
        > jest wiele kobiet, ktore nie sa ladne wydawac by sie moglo, ale maja ladne sylw
        > etki, sa zrobione i twarz zyskuje
        > taka chodakowska, nawet anna ibisz - choc nie filmowej urody, to przeciez efekt
        > owna
        > itd
        > a takiej wellman? nawet specjalisci od tvn pomoc nie mogą smile
        E tam. Kiepskie przykłady , Kouda. Chodziło o to, czy lepiej być ładnym i grubym czy brzydkim i zgrabnym. Anna Ibisz jest atrakcyjną babką, ma i twarz i figurę. A Dorota W. niestety, trzeba przyznać, że jest tylko (raczej aż) wspaniałą osobą. Chodakowska dla mnie atrakcyjna nie jest, w dodatku ulepszona chirurgicznie i kosmetycznie. Jej figura byłaby dużo gorsza gdyby nie dostosowane do proporcji sztuczne piersi. Nie wchodzi więc do oceny .
    • black-cat Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:00
      Jeżeli poddała się operacji geriatrycznej to nie miała nadwagi, którą można ukryć pod ciuchami, tylko otyłość i raczej nie wyglądała dobrze w niczym. Twarz niech odda w ręce specjalisty medycyny estetycznej i się odmłodzi.
      • alpepe Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:41
        geriatrycznej smile
    • aandzia43 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:21
      > Zaczelam sie zastanawiac, wazniejsza ladna twarz czy figura? Co ematka sadzi?

Ale jaka figura czyli jaka waga? Bo jak bym miała wybór między ładną gładką buzią w pakiecie z lekką nadwagą a pomarszczoną i starszą o 10 lat buzią w pakiecie z nastoletnią sylwetką to wybrałabym wariant pierwszy. Gdyby zaś w grę wchodziła poważna nadwaga lub otyłość pewnie nie przejmowałabym się twarzą. O ile lekki nadmiar ciała plus ładna buzia wygląda spoko, to najpiękniejsza buzia nie upiększy otyłości. Nie wspominając nawet o zdrowiu, to inna kwestia.
      • pani07 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:37
        "? Bo jak bym miała wybór między ładną gładką buzią w pakiecie z lekką nadwagą a pomarszczoną i starszą o 10 lat buzią w pakiecie z nastoletnią sylwetką to wybrałabym wariant pierwszy. "

To samo, bo widziałam skutki uboczne nadmiernego odchudzenie po 40. I nie łapię żadnych: ostrzyknie się,, zbotoksuje się itd, bo patrząc na różne celebrytki, po latach widać skutki uboczne takiego "upiększania".

". O ile lekki nadmiar ciała plus ładna buzia wygląda spoko, to najpiękniejsza buzia nie upiększy otyłości. "- też się zgadzam .
        • anika772 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:44
          Wspomniana pani walczyła z otyłością i miała operację, czyli nie mamy do czynienia z lekką nadwagą.
      • alpepe Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:43
        nikomu nie zaciskują żołądka, jak ma lekką nadwagę, to musiała być potężna kobieta.
        • miruka Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:53
          Ale to też zależy czy twarz przed zmarszczkami była ładna, Danuta Szaflarska miała piękną twarz niezależnie od wieku, same zmarszczki urody nie zabiorą, a twarz przeciętna zostanie taka niezależnie, moim zdaniem lepiej stawiać na figurę, ciało to nie jest takie cuś do twarzy przyczepione tylko tworzymy całość
        • aandzia43 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:58
          alpepe napisała:

> nikomu nie zaciskują żołądka, jak ma lekką nadwagę, to musiała być potężna kobi
          > eta.

Zgadza się, ta pani tak.Ja odpowiadałam na ogólne pytanie "figura czy twarz?".
          Stara jestem i mam równie stare koleżanki, które znam od czterdziestu lat np. Mam takie obserwacje: jak która szczupła z natury i tę szczupłość mniej więcej, rozsądnymi metodami, bez napinki, zawsze równo utrzymuje to po pięćdziesiątce ma niezłą buzię. A przynajmniej nie starszą, taką jak bozia dała. Zaś te co się napinają, dietują, odwadniają, żyłują mają jakieś takie pomarszczone przedwcześnie twarze. Nawet bez joja po drodze.
          • riki_i Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:38
            aandzia43, najrozsądniejsze wypowiedzi w tym wątku
            • barbibarbi Re: Twarz czy figura 03.04.18, 17:20
              Też się zgadzam z aandzia
          • lilia.z.doliny Re: Twarz czy figura 23.01.19, 22:08
            Nawet bez joja po drodze.
            cudo! big_grin
    • miss_fahrenheit Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:47
      Przesada w którąkolwiek ze stron nie jest dobra. Gdybym jednak musiała wybierać - zdecydowanie figura.
    • panna.ze.dworku Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:51
      Figura. Twarz to kwestia estetyki wyłącznie. A otyłość to kwestia zdrowia, a czasem wręcz życia.
    • dotcomhaha Re: Twarz czy figura 03.04.18, 11:53
      Wybór między dżuma a cholera 😃😃 Sexy figura a paskudna twarz czy ładna buźka plus kształty wieloryba.faceci chyba jednak stawiają na figurę ,bo widywałam pary w ,których babka miała brzydka twarz ale ładne kształty o wiele częściej niż na odwrót.ja szczerze mówiąc nie wiem,skłaniam się chyba jednak ku figurze .chociaz to tez racja ,ze pomarszczona buzia plus figura nastolatki to brzmi jak z horroru 😃😃jak to mówią z tylu liceum z przodu muzeum.poddaje się nie wiem co lepsze.
    • mozambique Re: Twarz czy figura 03.04.18, 12:28
      cos jak Wioletta Arlak, po schudnięciu 30kg figura swietna a twarz cała w bruzdach i obwisach
    • madami Re: Twarz czy figura 03.04.18, 12:35
      W sumie prawda, w pewnym wieku zbytnia chudość bardzo postarza bo dodatkowo wyostrza rysy, które z wiekiem i tak robią się bardziej wyraziste, osoby z nadwagą i okrągłymi buziami wyglądają jednak młodziej,
    • escott Re: Twarz czy figura 03.04.18, 12:35
      Dla mnie wstrząsające jest, że 45 letnia kobieta żyje zmarszczkami na twarzy po tym, jak specjalnie poddała się operacji, żeby schudnąć. To jest coś potwornego. Durne reklamy kretyńskich kremów, oparte na budzeniu wyrzutów sumienia, że skóra się starzeje z wiekiem, bo kobietom nigdy nie wolno wyglądać normalnie tak jak wyglądają powinny być zakazane. No ja chrzanię, ma zmarszczki bo ma 45 lat, dlaczego do jasnej cholery kobieta nie może mieć zmarszczek i żyć innymi zagadnieniami. Ematka pyta w tym kontekście czy ważniejsza ładna twarz czy figura, no głową o ścianę można walić. Reszta życia jest ważniejsza.
      • princesswhitewolf Re: Twarz czy figura 03.04.18, 12:55
        no i ktos wreszcie mowi z sensem...
        • lady-z-gaga Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:05
          polać jej smile
    • mary_lu Re: Twarz czy figura 03.04.18, 12:55
      Mam w pracy pięćdziesięciolatkę, która w ostatnim roku schudła ze 170 do 70. Figurę miała jak Obelix, w okolicach pasa i bioder miała zawieszony jakby wielki balon z tłuszczem, który zaczynał jej zwisać do kolan. Praktycznie nie chodziła, ostatkiem sił wjeżdżała windą na 1 piętro i zasiadała z hukiem za biurkiem.

I teraz też każdy uprzejmie komplementujący jej schudnięcie jest zasypywany opowieściami, jak to ta "nadwaga" nie była straszna, za to buzia gładka, a teraz to takie zmarszczki... Nawet nie pamiętałam jej twarzy sprzed schudnięcia, tylko monstrualny brzuch, więc zajrzałam na fb. No tak, była tam zupełnie gładka twarz. Był to wór z tłuszczem spływający od kości policzkowych i kładący się na ramionach i dekolcie.

Nie wiem, to taka sztuczna skromność? Zamiast podziękować za komplement na temat ładnej sukienki mówimy, "e, to tylko stara szmatka"?

Chociaż Wioletta Arlak jest dobrym przykładem, że można być piękną, kipiącą energią grubaską i odchudzić się w pomarszczoną nieatrakcyjną kobietę.
      • kruella83 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:02
        Jakby nie poszła na łatwiznę i zamiast operacji wzięła się porządnie za siebie i zaczęła chodzić na siłownię stosując dietę to nie miałaby efektu pomarszczonej twarzy. Oczywiście chodzenie na siłownię i konkretny trening a nie 20 minut rowerka w żółwim tempie i przeglądanie telefonu w tym czasie
        • mary_lu Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:10
          Ta moja znajoma schudła podobno bez operacji, właśnie treningami i dietą. I ta twarz się poprawia z każdym dniem, już nie ma dramatu.
        • mozambique Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:45
          akurat pani Violetta chudła "rosządnie" - dietą i cwiczeiami, zajęło jej to parwie 2 lata , i mimo tego rozśądnego chudnięcia twarz ma 20 lat starszą inż resztę ciała
    • chatgris01 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:11
      No coz, juz Coco Chanel kilkadziesiat lat temu stwierdzila, ze po czterdziestce nalezy wybierac-tyłek albo twarz.
    • kkalipso Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:13
      Najlepiej to to i to ale często nie da rady bo jednak trzeba utrzymywać wagę przez całe życie taką samą (no mniej więcej). Gdybym miała wybierać (na szczęście nie muszę) to figura. Spójrz na taką M.Mołek mimo wielu zmarszczek jest bardzo atrakcyjną kobietą nienachalny seksapil, kobiecość, gracja ...zmarszczki nic jej nie odbierają.
      • riki_i Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:36
        kkalipso napisała:

> Spójrz na taką M.Mołek mimo wielu zmarszczek jest bardzo
        > atrakcyjną kobietą nienachalny seksapil, kobiecość, gracja ...zmarszczki nic j
        > ej nie odbierają.

Znam osobiście. Nigdy przenigdy nie była atrakcyjną kobietą. Ładna twarz doklejona do niskiego, nieatrakcyjnego ciała.
        • riki_i Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:37
          Ps. Aha i jeszcze krzywe nóżki w pakiecie. Sorry za złośliwość.
          • kkalipso Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:50
            Znając Twój gust to za wysokie progi byś mógł ocenić/docenić jej urodę.
            • riki_i Re: Twarz czy figura 03.04.18, 14:33
              Nie rozsmieszaj mnie. To prosta dziewczyna jest.
              • kkalipso Re: Twarz czy figura 03.04.18, 15:18
                Nie o to mi chodziło. O urodzie tylko mówimy, a Ty pokazywałeś kiedyś zdjęcia panny która cię rajcuje przaśna zwykła dziewuszka, tyle że młoda ...dlatego mówię - raczej koneserem odnośnie kobiecej urody nie jesteś.
      • jola-kotka Re: Twarz czy figura 03.04.18, 14:02
        Oj akurat jej to daleko do tego wszystkiego co napisalas no ale rzecz gustu.
      • black_magic_women Re: Twarz czy figura 03.04.18, 18:30
        kkalipso napisała:

>Spójrz na taką M.Mołek mimo wielu zmarszczek

Gdzie ona ma zmarszczki? Może teraz w ciąży coś wyszło, ale mnie się kojarzy z bardzo gładką twarzą!
        >
    • bei Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:17
      Pięknością nigdy nie byłam, więc przyzwyczaiłam się już, ze twarz nie musi być doskonała, wiec wybrałabym to co mam- czyli sprawność. Zmarszczki mnie nie przerażają tak, jak ociężałość.
      Gdybym miała dużą nadwagę, to (ech, te teorie)- próbowałabym zrzucać ją powoli i jednocześnie dbać o skórę i ciało. Znam dziewczynę, która zrzuciła 40 kg w ciągu trzech lat i ma bardzo ładne ciało. Na pewno dużo tez zależy od genów i od wieku.
    • nangaparbat3 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:24
      Nadwaga czy już raczej otyłość, skoro zdecydowala się na taką operację, to nie kwestia urody, tylko zdrowia.
      Człowiek otyły ma problemy z poruszaniem się, zaczyna chorować na cukrzycę, na serce, wysiadają mu stawy.
      Widze w tej calej dyskusji i podejsciu Autorki wątku jakiś obłęd, fetyszyzacje urody i bycia sexy - a tu chodzi o życie.
      • lianis Re: Twarz czy figura 03.04.18, 15:25
        Szczerze mowiac to nie mam podejscia do sprawy.
        Dziewczyna odchudzala sie odkad ja znam, od rozmiaru 40 do 48 czy 50 (zgaduje) i znowu w dol. nie wiem jaki miala rozmiar jak zdecydowala sie na operacje, mowila ze miala dosc ciaglego wahania wagi i efektu jojo. Operacje robila prywatnie, nie wiem czy trzeba miec do niej jakies polaczone z nadwaga inne schorzenia.
        Mnie po prostu zdziwilo, ze sprawiala wrazenie zdolowanej, niezadowolonej z siebie, nieszczesliwej ze soba.
        • nangaparbat3 Re: Twarz czy figura 03.04.18, 21:24
          A to przepraszam, źle Cie zrozumiałam.

Moze sobie wyobrazala, że po operacji będzie miss świata.
          Może ma jakieś niedobory, i to wplywa na samopoczucie.
          Nie wiem, czy trzeba mieć jakieś inne schorzenia - po prostu będąc otyłą się je ma. Prędzej czy później.
    • znowu.to.samo Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:45
      W dzisiejszych czasach zmarchy to nie problem. Jak pójdzie ostrzyknąć całą twarz to jej rabat jeszcze dadzą.
      • mozambique Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:47
        ale te fałdy po schdnieciu to wymgają liftingu ( wycięcia czesci skóry ) a nie zadnego ostrzyknięcia
    • jola-kotka Re: Twarz czy figura 03.04.18, 13:58
      Figura zmarszczki sie wypelnia kwasem i po problemie a jak bardzo zle idzie sie na lifting. Otylosc jest niezdrowa buzke mozna poprawic wiec wybor jest oczywisty.
    • hopsi-daisy Re: Twarz czy figura 03.04.18, 14:15
      Nadwaga, która "ładnie" wypełnia buzię a dająca się zatuszować ubraniami to jakieś 7-10 kilo max, ale z tego się chudnie własnoręcznie a nie operacyjnie. Jeśli potrzebna była operacja to tekst, że można to było zamaskować ciuchami to tylko pobożne życzenie. Jak jest taka nieszczęśliwa to niech znowu przytyje, ciekawe co na to jej stawy...

I do rzeczy - rozum ważniejszy
    • lady-z-gaga Re: Twarz czy figura 03.04.18, 14:18
      >Mowi, ze figure szlo jakos zamaskowac a bez wzgledu na to ile uzyje kremow i podkladow to zmarszczek na twarzy nie jest w stanie ukryc, ze czuje sie jak wlasna matka.

To jest bardzo subiektywne. Ja bym się czuła jak własna matka (albo babka), gdybym nie mogła podbiec do autobusu, przykucnąć, zapiąć stanika na plecach, zawiązać sznurowadeł.
    • ykke Re: Twarz czy figura 03.04.18, 15:06
      Twarz. Twarz. Twarz.
      • lady-z-gaga Re: Twarz czy figura 03.04.18, 15:10
        Masz tylko małe lusterka w domu?
    • saszanasza Re: Twarz czy figura 03.04.18, 15:24
      W tym przypadku lepiej byłoby zadac pytanie: zdrowie czy twarz. odpowiedź: zdrowie
    • jem.gluten Re: Twarz czy figura 03.04.18, 16:02
      Brzydka twarz nie powoduje problemów zdrowotnych, otyłość owszem.
      • nolus Re: Twarz czy figura 03.04.18, 18:50
        Trudny dylemat. Pierwsze co mi przychodzi do głowy,to oczywiście: "Ważniejsza jest twarz",ale z drugiej strony...Sama nie wiem. Myślę, że faktycznie jest tak, że w pewnym wieku,czyli po przekroczeniu 40 - ki zazwyczaj trzeba uważać z waga i pilnować aby była stała,w przeciwnym razie fatalnie się to zemści na wyglądzie skóry twarzy. Każdy przecież wie jaka jest jego waga optymalna i niestety,lepiej nie narażać ciała na takie wahania - bo co bez problemu przejdzie u 20- czy 30-latki,nie będzie obojętne dla wyglądu kobiety po 40 - ce. Ciało wystawi swój rachunek i powstanie problem,którego nie będzie się można łatwo pozbyć.Myślę, że przykłady rożnych celebrytek świetnie to potwierdzają.
    • black_halo Re: Twarz czy figura 03.04.18, 19:31
      To zalezy jaka ta nadwagaz/czy otylosc. Jeslo pani miala BMI w granicach do 35 to twarz, jesli powyzej to jednak figura.

Prawda jest taka, ze jesli komus tluszcz sie odklada na twarzy to skora sie rozciaga i ta skora zostaje po odchudzaniu, stad zmarszczki. Sa ludzie, ktorzy maja szczuple buzie nawet przy powaznej nadwadze i sa ludzie, ktorzy maj podwojny podbrodek nawet przy normalnej wadze. Moja szwagierka tak ma, w kazdej ciazy tyla jakies 7-8 kg, normalnie jest po prostu chuda, nawet nie szczupla tylko chuda. I te kilka kilogramow na plus powodowalo u niej podrojny podbrodek, po trzecim dzieckusie nie wciagnal i przyznam, ze teraz przy chudej figurze jakos na pierwszy rzut oka wyglada mi grubo. Znalam tez kiedys dziewczyne naprawde otyla, ktora jednak miala bardzo ladna i szczupla twarz i przyznam, ze bardzo dlugo ani ja ani znajomosci jakos nie zwrocilismy uwagi, ze jej dupa jest doslownie jak szafa trzydrzwiowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka