Dodaj do ulubionych

Moje oczy...

09.04.18, 15:42
Dziewczyny, polećcie mi tu szybciutko jakiś specyfik apteczny albo własnej roboty. Moje oczy wyglądają tragicznie, przemęczone, przekrwione, no nieciekawe. Niestety ostatnimi czasy zaniebałam się pod względem okulistycznym, pomimo astygmatyzmu już od dawna przestałam używać okularów do dali a dodatkowo dużą część dnia spędzam przy kompie. Okazało się, że zmieniły mi się parametry dali ( pewnie dlatego przestałam uzywać dotychczasowych okularów) a i potrzebuję okularów do bliży (dokładnie +1,75)
Wzrok cholernie! mi się męczy. O ile w ipadzie czcionkę mogę sobie powiększyć, tak przez długi czas byłam przekonana, ze na zwykłe książki mam jakąś alergię, bo po kilku kartkach moje oczy cierpiaływink w każdym razie okulary zamówiłam, ale dzisiaj cierpię przeraźliwie. Nie wiem, może z niedospania....
Nowe szkła już zamówione, mam nadzieję że w weekend będą do odebrania....ale ja teraz czegoś potrzebuję!
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Moje oczy... 09.04.18, 15:46
      Stary dobry rumianek, waciki namoczone w naparze i na oczy? Żel ze świetlika?
    • saszanasza Re: Moje oczy... 09.04.18, 15:46
      Ten bełkot w postach chyba mi w krew wszedł. Na szczęście często niedowidzęwink
    • konsta-is-me Re: Moje oczy... 09.04.18, 15:57
      Krople z kwasem hialuronowym plus zimny oklad ma powieki.
    • nenia1 Re: Moje oczy... 09.04.18, 16:01
      Używam produktów z firmy Thea, mają wszystko bez konserwantów. Fajne krople, również środki do mycia powiek, dużo pracuję na komputerze, zimą jest dodatkowo suche powietrze, więc teraz kupiłam sobie żel do oka, jak dla mnie rewelacje, utrzymuje się znacznie dłużej niż krople, jak idziesz spać warto zapuścić do oka, w każdym razie złagodziło mi wszelkie podrażnienia.

Konkretnie mówię o tym

www.ceneo.pl/36177676

• berdebul Re: Moje oczy... 09.04.18, 16:14
      Relaks w ciemnym pomieszczeniu z wacikami umorzonymi w herbacie/rumianku/świetliku (co tam masz i co nie uczula).
    • bo1 Re: Moje oczy... 09.04.18, 16:19
      W oczekiwaniu na okulary idź do apteki i kup sobie na przetrwanie okulary do czytania. +1,75 pewnie nie dostaniesz, ale przymierz sobie +1,5 i +2. Wybierz te bardziej pasujące. Koszt ok. 15 zł, ale przetrwać te trochę dni bez czytania będzie trudno.
      Znacznie mniej zmęczą Ci się oczy w niezbyt dobrze dobranych okularach niż w ogóle bez nich. Ten patent zaleciła mi okulistka, kiedy po operacjach oczu musiałam za każdym razem czekać ok. 6 tyg. na ustabilizowanie wzroku i na zamówienie docelowych okularów do czytania. Te kilka tygodni czytałam w aptecznych. I krople do oczu sobie kup. W Rossmannie mają takie poporcjowane na pojedyncze dawki, czyli b. higieniczne. Nazwy nie pamiętam.
    • ofelia1982 Re: Moje oczy... 09.04.18, 16:22
      Ja uwielbiam krople Dexoftyal czy jakoś tak. Bo opr9cz nawilżania tez regeneruje. Naprawde są super
    • milka_milka Re: Moje oczy... 09.04.18, 17:07
      Maść do oczu Vita Pos z wit. A. Do kupienia w aptece, ok. 20 zł.
    • misoune Re: Moje oczy... 09.04.18, 17:21
      Starazolin niebieski. Lej co chwilę, naprawdę pomaga.
      • alam.kota Re: Moje oczy... 09.04.18, 22:49
        potwierdzam Starazolin, ide właśnie zakrapiaćsmile
    • snakelilith Re: Moje oczy... 09.04.18, 22:58
      Matko, po co ty się tak męczysz? Przecież wszędzie dostaniesz tanie okulary do czytania w +1,5 albo od razu dwójeczki. Szkła w takich okularach bywają mizerne, nieraz ciut matowe, ale lepiej czytać w takich niż czekać do weekendu.
    • mallard Chyba nie... ;-) n/t 09.04.18, 23:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka