7katipo 28.04.18, 21:37 przebrać dziecko za Hadesa muszę. I atrybuty ma mieć ów Hades. Ma być widać, że to Hades. Co robić droga Redakcjo, co robić?!?!?!??! Jeśli Emama jako niezgłębione źródło inspiracji, pomysłów i doświadczeń nie mpomoże, to ja już nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7katipo Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 21:50 myślałam o czymś w tym stylu, ale on za bardzo nie chce. To prezentacja w ramach lekcji polskiego (5 klasa), Młody stwierdził, że zbyt awangardowo. Zachowawczy taki raczej... Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 21:52 A to pech. Ale może nauczycielka polskiego ma poczucie humoru? Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 21:40 Hades z „Herkulesa” Disney’a? Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: przebrać dziecko za Hadesa 29.04.18, 12:42 O! Włoski mu na niebiesko pomaluję, będą płomienie udawać Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 21:41 No nie wiem - kupić trzy identyczne psy pluszowe, przyszyć łby z dwóch do trzeciego. Dziecko odziać w prześcieradło imitujące szatę, najlepiej czarne? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 21:43 HA HA HA Iwonia ómarłam Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 21:45 No ale co? Zły pomysł? Wykonalny małym kosztem sił i środków i na pewno każdy się pozna, kto to! Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 21:52 genialny! O psach nie pomyślałam, od razu będzie wiadomo! Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 22:00 www.costume-shop.com/greek-roman-egyptian/hades-greek-god-mens-costume/ a może tak? Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 22:06 yhy a skąd ja taką obróżkę wezmę? Sam strój wyścigowy jest, tylko mam go sama zrobić? o.O Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: przebrać dziecko za Hadesa 29.04.18, 06:32 Pomysł dobry, ale padłam jak sobie wyobraziłam tego pluszaka, jakiegoś sympatycznego Pluto dajmy na to, z doszytymi łbami Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: przebrać dziecko za Hadesa 29.04.18, 16:30 A te dwa pozostałe z odprutymi? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 21:53 Świetny pomysł! Niestety Hades akurat nie mial jakichś charakterystycznych atrybutów - nie tka jak Zeus, chociaż jakieś tam miał, ale i tak pewnie nikt ich nie kojarzy (ja właśnie sprawdziłam w wiki, że to berło i klucze i psia czapka ) W zasadzie to ten Cerber jest strzałem w dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 21:59 Niestety Hades akurat nie mial jakichś charakterystycznych atrybutów - nie tka jak Zeus Ja myślałam, że to Atena tkała (vide historia z Arachne)... (dobra, wiem że literówka, ale wyobraziłam sobie Zeusa przy krosnach ) Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: przebrać dziecko za Hadesa 29.04.18, 00:35 Ja bym jeszcze granata dala... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: przebrać dziecko za Hadesa 29.04.18, 00:37 www.maicar.com/GML/000Iconography/Hades/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 22:01 No miał. Miał czapkę niewidkę z psiej skóry, róg obfitości i klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 22:05 No toż meblościanka napisała, że w wiki można sprawdzać i są, ale na pierwsze skojarzenie dla ludności to się one średnio nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
xantostrephomonas Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 22:04 Ja swojego przegrała tak: Wydrukowaliśmy brodę i ją pokolorował. Trzymała się na gumce. Z szala szarego miał szatę. Berło zrobił z pomocą z kija i kulki z folii aluminiowej owiniętych szarą taśmą montażową. Pęk kluczy z tektury przytroczony do pasa uplecionego z paragonu i wydrukowany i naklejony na tekturę trzygłowy pies na patyku Odpowiedz Link Zgłoś
xantostrephomonas Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 22:05 Przebrałam nie przegrała oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 22:09 Znakomite, dzięki, SUPER <tylko pas z paragonu mnie zaintrygował nieco... Odpowiedz Link Zgłoś
xantostrephomonas Re: przebrać dziecko za Hadesa 28.04.18, 23:49 Parakordu rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: przebrać dziecko za Hadesa 29.04.18, 08:36 Na kiedy potrzebujesz? Moja córka była Hadesem, ale już nie pamiętam dokładnie co na sobie miała. Musiałabym spojrzeć na zdjęcia, ale to dopiero za tydzień. Na pewno czarna peleryna do kostek, przewiązana złotym pasem, korona chyba, sandały rzemieniowe, w jednej ręce pęk starych kluczy, w drugiej trzygłowy pies. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: przebrać dziecko za Hadesa 29.04.18, 12:03 Uff, moja na szczęście była Demeter, prześcieradło, maki i kłosy załatwiły sprawę. Zastanawiałam się nad sierpem, ale znając klasę córki sierp sobie podarowałam. Odpowiedz Link Zgłoś