Dodaj do ulubionych

Kolano prezesa

09.05.18, 14:34
Na wstępie zanaczam, że mimo wszystko mam nadzieję, że to z tym kolanem to prawda, co się na wycieczce w workach foliowych w barwach flagi stało, nigdy się nie dowiemy, a sprawa jest rozdmuchiwana, żeby opozycję za nos powodzić, poznać, kto jest kim i w ogóle.

Ale proponuję ćwiczenie z wyobraźni: załóżmy, że sprawa jest poważniejsza. Czy wtedy ta wycieczka w pelerynach narodowych była zaplanowanym szykowaniem wymówki? Po to te peleryny były, żeby każdy się dowiedział, że prezes był w górach i potem się nie dziwił, że go boli kolano? A jeśli tak, to po co by to robili? Dlaczego robiliby z prezesa pośmiewisko? Wystawiali na analizy menu itp? I dlaczego akurat to cholerne kolano? Przecież to aż się prosi o żarty, skoro przez ostatnich kilkanaście miesięcy tylko wstawanie z kolan i wstawanie z kolan?
Obserwuj wątek
    • dyzurny_troll_forum Re: Kolano prezesa 09.05.18, 14:37
      lodomeria napisała:

> I dlaczego akurat to cholerne kolano?

Po prostu kolano nie wytrzymało aż tylu ustaw napisanych na kolanie.
      • lodomeria Re: Kolano prezesa 09.05.18, 15:08
        W sensie że byśmy nie podchwycili tak ochoczo tej wersji, gdyby nam się tak śmiesznie nie kojarzyła? Byśmy dyskutowali na poważnie albo i w ogóle dali człowiekowi w spokoju chorować, jakby nam powiedzieli, że o jakiś organ wewnętrzny chodzi?
    • spanish_fly Re: Kolano prezesa 09.05.18, 14:57
      Mnie trochę dziwi ten fotoreportaż pt. "Lekarz przywozi kule Jarosławowi Kaczyńskiemu". Jakoś mi to wygląda na ustawkę.

Weźcie np. to zdjęcie, które się ukazało w SE:
      https://cdn26.se.smcloud.net/t/photos/t/698608/kaczynski_29244672.jpg

Po pierwsze zdjęcie wygląda jakby zostało zrobione z bliska, z terenu jego posesji. Po drugie, gdybym miała cierpiącego na ból kolana człowieka odstawić do szpitala to bym mu pomogła zejść ze schodów - przynajmniej jedną kule bym zniosła, żeby miał się jak wygodnie złapać poręczy i drugą ręką wygodnie podeprzeć. A wokół niego się przecież cała gromada przydupasów zawsze kręci.

Ale oczywiście niewykluczone, że faktycznie boli go wyłącznie kolano, a ustawka miała to dodatkowo udowodnić.

Naturalnie życzę mu długiego życia w zdrowiu i żeby poniósł odpowiedzialność za swoje czyny, a przynajmniej żeby przegrał wybory i doświadczył zwycięskiego buntu marionetek.
      • alpepe Re: Kolano prezesa 09.05.18, 15:04
        na moje oko, to on ostatnio schudł, nie wygląda mi to na schudnięcie w celu oszczędzenia kolana.
        • kota_marcowa Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:03
          No nie wiem, na zdjęciu bandzioch zwisa poza spodnie wink
      • lodomeria Re: Kolano prezesa 09.05.18, 15:06
        No właśnie, te kule: przecież jak boli kolano, to się wózkiem inwalidzkim podjeżdża, zakłada stabilizator na staw, albo przynajmniej te kule niesie, skoro choremu na schodach nie są potrzebne, cierpi, a nie jest wprawiony i się bardziej musi skupiać na kulach niż bolącym kolanie.
        • saszanasza Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:57
          lodomeria napisała:

> No właśnie, te kule: przecież jak boli kolano, to się wózkiem inwalidzkim podje
          > żdża, zakłada stabilizator na staw, albo przynajmniej te kule niesie, skoro cho
          > remu na schodach nie są potrzebne, cierpi, a nie jest wprawiony i się bardziej
          > musi skupiać na kulach niż bolącym kolanie.

Jakby mnie kolano bolało, to nie schodziłabym w ten sposób po schodach, przede wszystkim podpierałabym się kulami. Zejście ze schodów IMO, jest wikszym obciążeniem niż chodzenie po prostym
          • arwena_11 Re: Kolano prezesa 10.05.18, 01:22
            to chyba nie miałaś nigdy rozwalonego kolana. O kulach ze schodów to zęby możesz wybić, a nie zejść
            • iwles Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:12
              arwena_11 napisała:

> to chyba nie miałaś nigdy rozwalonego kolana. O kulach ze schodów to zęby możes
              > z wybić, a nie zejść

a jak się poruszasz, kiedy masz nogę w gipsie ? Opierasz się na schodach chorą nogą, czy kulami ?
              I dlaczego uważasz, że można wybić zęby ? Przecież kule na dole mają tworzywo antypoślizgowe.
          • rosapulchra-0 Re: Kolano prezesa 10.05.18, 04:22
            Schodziłaś kiedyś po schodach z kulami?
            • saszanasza Re: Kolano prezesa 10.05.18, 07:36
              rosapulchra-0 napisała:

> Schodziłaś kiedyś po schodach z kulami?
              >

No nie, ale nie mówcie, że się nie da:
              m.youtube.com/watch?v=F4prfA_gL-w
            • hipinka Re: Kolano prezesa 13.06.18, 19:42
              mój mąż miał operację na kolano i bez kul nie dałby radę zejść, także ten tego
      • lellapolella Re: Kolano prezesa 09.05.18, 18:26
        Też sądzę, ze to ustawka i news puszczony w tłuszczę, która ma się nie zastanawiać, dlaczego ktoś z chorym kolanem leży na wewnętrznym. BTW. w moich czasach się mawiało, że ktoś ma coś z łokciem...
      • jowita771 Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:38
        Dobrze mu idzie chodzenie po schodach jak na kogoś, kto ma coś z kolanem. Ciekawe, które go boli, to, na którym oparł cały ciężar ciała, czy to, które zgina.
    • berdebul Re: Kolano prezesa 09.05.18, 15:09
      A mnie zastanawia jedna rzecz - ilu zwykłych obywateli ma taki serwis kolana na cito? Bo na NFZ czeka się 6-9 miesięcy na rezonans (o ile ortopeda w ogóle go zleci...), o rehabilitacji i innych „ekstrasach” szkoda gadać. uncertain
      • dyzurny_troll_forum Re: Kolano prezesa 09.05.18, 16:58
        berdebul napisała:

> A mnie zastanawia jedna rzecz - ilu zwykłych obywateli ma taki serwis kolana na
        > cito? Bo na NFZ czeka się 6-9 miesięcy na rezonans (o ile ortopeda w ogóle go
        > zleci...), o rehabilitacji i innych „ekstrasach” szkoda gadać. uncertain

Zwykły obywatel czeka na taki prosty zabieg kolana nawet 12-14 lat. Ale chcieliście mieć socjalizm to macie, bo w USA ludzie na ulicach umierajo.

Cytat taki pokazujący jak działa socjalizm:

"Ch... tam z niepełnosprawnymi i ich potrzebami. Grunt, że Kaczyński ma w szpitalu salkę VIP, kule podstawia sam dyrektor szpitala do domu, a tabliody płaczą nad jego kolanem - Tak wygląda równość w dziadowskim państwie PIS. "
        • niu13 Re: Kolano prezesa 09.05.18, 17:18
          Nieee... w te góry w pelerynach to oni poszli w ramach akcji "Dobry pan, ludzki pan", bo im jakieś pi-ary powiedziały, że trzeba pokazać ludzką twarz pana prezesa, nie, że on tylko Dmowskiego czyta po nocach i zarasta pajęczyną, ale też chodzi po terenie.
    • apfelstrudel Re: Kolano prezesa 09.05.18, 18:16
      Wierzycie w kolano? Od kiedy kolana leczy się na gastroenterologii? Chyba, że kolano to następstwo.
      • biceps_of_steel [...] 09.05.18, 20:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mamma_2012 Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:33
          A ty myślisz, że w rządowym szpitalu nie pracuje nikt przyzwoity? Salka VIP zajęta dokąd nie zobaczysz Jara na Żoliborzu.
        • apfelstrudel Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:35
          Wiewiórki na mieście ćwierkają.
    • ultimate.strike Re: Kolano prezesa 09.05.18, 18:42
      Jest mały problem, kolan na internie nie leczą, albo leczą niezbyt często.
      • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:22
        A jak tam jest po prostu najbardziej luksusowy pokój vipowski w tym szpitalu?
        • spanish_fly Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:26
          To z jakiej racji dostał go Kaczyński - zwykły poseł i podobno niebywale skromny człowiek?
          • ultimate.strike Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:42
            Bo sponsorują go literki G, R oraz U.
            • biceps_of_steel [...] 09.05.18, 20:43
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • ultimate.strike Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:52
                To jak wytłumaczysz tajemnicze zniknięcie Kaczyńskiego z pola widzenia SB? Sam Jarosław pochwalił się tym publicznie. rzecz w tym, że SB się znikało tylko na wypadek przejęcia przez Kiszczaka osobiście, KGB i GRU.
        • ultimate.strike Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:27
          Jest to teoretycznie możliwe, jednak ze względu na charakter światopoglądowy obecnej władzy najbardziej luksusowe pokoje powinny być lokalizowane na ortopedii, względnie psychiatrii.
        • mamma_2012 Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:36
          Posłów jest ok. 460. Myślisz, że żaden inny nie jest teraz chory? A może salka VIP dla matki, która urodziła dzięki zachętom rządu terminalnie chore dziecko?
          • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:40
            Myślę, że najlepsza salka VIP w razie czego w pierwszej kolejności będzie dla Kaczyńskiego i mi to nie przeszkadza. Po tym, co przeszedł po Smoleńsku, należy mu się dobre traktowanie.
            • mamma_2012 Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:47
              A co przeszedł w Smoleńsku innego niż każdy inny obywatel tracący brata i bratową w wypadku?! Jeden Pan właśnie kilka dni temu stracił w wypadku dwie córki i żonę, a sam jest połamany.
              Jeden mały chłopiec niedawno ucierpiał w wypadku, a potem jego ojciec zabił matkę i wysadził kamienicę. A salka VIP dla dziadka, którego boli nóżka?! Niech ruszy zadek do poczekalni, to może mu na głowę pomoże.
            • edelstein Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:06
              Co przeszedl takiego?
              • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:40
                Śmierć brata, bratowej i przyjaciół w strasznej tragedii i to jeszcze będąc osobą samotną.
                • mamma_2012 Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:02
                  Przyjaciół to on nie miał, nie ma i nigdy mieć nie będzie. Stracił brata i bratową, a nie dzieci, a śmierć bliskich była szybka, to nic w porównaniu z tym, że innych zmusza do patrzenia na długotrwałe umieranie dzieci. Jego siostrzenica od dawna żyje pełną piersią, a pochowała rodziców.
                  • mamma_2012 Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:02
                    Bratanica
                  • monia.i Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:42
                    Można dołożyć wyrzuty sumienia. Jeśli takowe ma.
                  • mozambique Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:02
                    pełną piersią i kroczem , że tak powiem
                • alpepe Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:20
                  sam ich posłał na śmierć.
                • edelstein Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:07
                  90% ludzi na swiecie stracilo choc jedna osobe w strasznej tragedii.Nic wyjatkowego
            • semihora Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:25
              biceps_of_steel napisał:

> Myślę, że najlepsza salka VIP w razie czego w pierwszej kolejności będzie dla K
              > aczyńskiego i mi to nie przeszkadza. Po tym, co przeszedł po Smoleńsku, należy
              > mu się dobre traktowanie.

OJP.
    • kotomama Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:44
      Dźwiga na swoich barkach obłudę, zachłanność, pazerność i chciwość władzy. Nie wytrzymałby tego umięśnione nogi sztangisty, a co dopiero małe koślawe nóżki-kaczuszki.
    • edelstein Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:47
      Mam gleboko w d... na co go tam lecza,byleby Wawelu nim nie zasmiecili.
      • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 09.05.18, 20:51
        Twoja Makrela oraz pijak Szulc mu do pięt nie dorastają.
        • edelstein Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:04
          Kacuorek moze pomarzyc o takiej pozycji jaka ma Merkel.No ,ale o czym my piszemy,dla ciebie mega osiagnieciem jest ciepla woda w kranie😂prezes wiec ci moze zaimponowac😂
        • mamma_2012 Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:17
          Dorastają, tylko stojąc poniżej pięt Kaczyńskiego masz zaburzoną perspektywę i tak ci się wydaje. Poczytaj o złudzeniach optycznych.
        • natalia.nat Re: Kolano prezesa 10.05.18, 12:27
          Naprawdę nie znalazłeś sobie lepszego idola? Normalnie oczy nam zaraz wydrapiesz.

• biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 10.05.18, 22:58
            Nick nawiązuje do heavy metalu z początku lat 80tych, a konkretnie do pierwszej kapeli Bruce'a D.
    • semihora Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:23
      Już od zeszłego roku mówi się nie o kolanie, a o poważniejszej chorobie. Plotki plotkami, Jarkacz jest złym człowiekiem, ale też stworzenie boskie i źle mu nie życzę.
      • mamma_2012 Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:52
        Ech, tak nas wychowanouncertain Prędzej nasze dzieci będą cierpiały czy same umrzemy z powodu jego kaprysów niż powiemy „niech bóg mu pozwoli doświadczyć jak uszlachetnia cierpienie”. Może zwyczajnie trzeba mu życzyć, żeby to czego życzy innym się spełniło jemu.
      • nickbezznaczenia Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:54
        A ja nie.
      • lodomeria Re: Kolano prezesa 09.05.18, 21:55
        No to to jakby wiemy, pytanie raczej dlaczego te wszystkie Beaty akurat kolano wybrały, dlaczego robią z nas wariatów, jakieś zdjęcia w workach wyciągają...
        • meursalut Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:02
          Bo to proste - boli noga, zróbmy fotę z kulami, ciemny lud kupi.
          • lodomeria Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:09
            No ale co potem? Co jest powodem, żeby udawać, że wszystko ok? Do wyborów jeszcze parę miesięcy...
            Czy moze o zaslonienie niepelnosprawnych tym absurdem chodzi?
            • lellapolella Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:26
              Co jest powodem, żeby udawać, że wszystko ok?
              Zaklinanie rzeczywistości, utrzymanie stabilnego układu, utrzymanie dyscypliny i realizacja planów bez zbędnych zawirowań... Pamiętasz Breżniewa Wiecznie Żywego?
              • lodomeria Re: Kolano prezesa 10.05.18, 00:39
                No pamiętam, ale właśnie dlatego nie rozumiem. Skoro prezes od jakiegoś czasu już zdiagnozowany, to mieli czas na przygotowanie się. A oni o tym kolanie tak nieudolnie kity wiskają, że aż się proszą, żeby sobie z tej sytuacji żarty robić. To też zaplanowane? Że realizujemy się, odbijamy sobie na wymyślaniu głupot, nawet nam na pożarcie rzucili te foty w pelerynach a tymczasem nie widzimy, co się w drugim planie dzieje?
                • lellapolella Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:21
                  Całkiem prawdopodobne, że nie umieją się przygotować, bo on nie dopuszcza myśli, że jednak sam nie zdąży, a oni nie przywykli do brania odpowiedzialności za cokolwiek... Jest też taka możliwość, że te kity nie są dla nas, tylko dla suwerena, a ten, biedaczysko, łyknie wszystko, co pokażą w TVP i ja tu wcale nie kpię z braku rozumu, tylko doceniam moc machiny propagandowej.
                  Wracając do porównania z Breżniewem, tam też mieli mnóstwo czasu, by się przygotować, a jednak nic nie wymyślili, wystawiając po jego śmierci kolejne żywe trupy z jeszcze krótszą gwarancją. Tak że teges.
            • spanish_fly Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:55
              Nie wiem czy jest śmiertelnie chory, ale nawet jakby był to żaden lekarz nie poda daty śmierci. Poza tym skąd założenie, że Kaczyński się zwierza ze swoich kłopotów zdrowotnych członkom partii? Przecież on sam rozmawia z lekarzem, a cały personel obowiązuje tajemnica i założę się, że wiedząc z kim ma do czynienia przestrzegają jej jak w żadnym innym wypadku. Najbliżsi współpracownicy, kierowcy, ochroniarze wiedzą pewnie, do którego szpitala jeździ i na jakim leży oddziale, i pewnie widują go czasem w gorszej formie niż my. Mogą się domyślać, ale pewności co do diagnozy i rokowań raczej nie mają.
      • aerra Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:27
        Jak dobrze, że ja nie wierzę w jakieś stworzenia boskie i mogę źle życzyć komu chcę wink
        Co prawda, jak to jakiś ksiądz dał przykład - wierzący mogą się modlić o szybkie odejście do Domu Ojca big_grin Tego NIC nie przebije...
    • tiszantul Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:13
      Wydawałoby się, że opozycja wykorzysta chwilową nieobecność prezesa, tymczasem wystarczyło, że prezes poszedł na dwa dni do szpitala, a od razu rozpadła się druga najsilniejsza partia opozycyjna. Kamila mówi, że Ryszard również odejdzie.
      • taniarada Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:44
        tiszantul napisała:

> Wydawałoby się, że opozycja wykorzysta chwilową nieobecność prezesa, tymczasem
        > wystarczyło, że prezes poszedł na dwa dni do szpitala, a od razu rozpadła się d
        > ruga najsilniejsza partia opozycyjna. Kamila mówi, że Ryszard również odejdzie.
        To z żalu za prezesem.🤣
      • ultimate.strike Re: Kolano prezesa 09.05.18, 22:54
        Rządy PISu mamy właśnie dzięki Platformie. Nie wykluczam, że następny rząd utworzy zapowiadana już nieśmiało koalicja SLD-PSL.
      • anilka Re: Kolano prezesa 09.05.18, 23:00
        Wystarczyło by prezes zaniemógł, a już Szyszko z Rydzykiem szykują swój salon odrzuconych he he, wezmą się w tym pisie za łby niedługo, oj wezmą.
    • muchy_w_nosie Re: Kolano prezesa 10.05.18, 03:23
      Nie mam współczucia dlatego człowieka, źle mu życzę. Z kolankiem na szczęście ustawka.
      Na szpital go stać nawet i z własnej kiesi, lubi luksus kto dowodzącemu zabroni, na szczęście zdrowie nie zna władzy ani bogactwa, psuje się po genach i po życiu.
    • tojamarusia Re: Kolano prezesa 10.05.18, 06:05
      Mam nadzieję, że do domu pana będzie dołączał długo i boleśnie.nie ma we mnie krzty ciepłych uczuć i współczucia do tego człowieka.
      • muchy_w_nosie Re: Kolano prezesa 10.05.18, 06:36
        Dlaczego długo? Miej litość nad naszym krajem!
        • alicia033 Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:37
          muchy_w_nosie napisał(a):

> Dlaczego długo?

żeby dłużej cierpiał, oczywiście.
          To jedyna kara, jaka może go realnie dotknąć.

>Miej litość nad naszym krajem!

bez przesady, kaczyński to naprawdę to nie bóg wszechmogący. Nie ma co go tak przeceniać.
          To, kto rządzi krajem zależy jednak od obywateli. Jest źle, bo Polacy niestety są głupi. Śmierć kaczyńskiego tego nie zmieni i nie sprawi, że w Polsce zrobi się lepiej.
      • lady-z-gaga Re: Kolano prezesa 10.05.18, 07:41
        Ja mu od dawna życzę, żeby odchodził w hańbie i niesławie. A jesli zawinie się wczesniej, zanim zostanie rozliczony za to, co robił, to i tak sprawiedliwość dosięgnie go pośmiertnie, jak wielu przed nim.
      • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 10.05.18, 22:59
        Żeby życzyć komuś śmierci, trzeba być wyjątkowo złym człowiekiem.
    • mozambique Re: Kolano prezesa 10.05.18, 09:40
      ja jestem ciekawa czy juz wiadomo kto będzie go znieczulał do operacji ?
      • lodomeria Re: Kolano prezesa 10.05.18, 09:50
        A dlaczego?
        • mozambique Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:01
          domyśl się
          • lodomeria Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:14
            No właśnie nic mi z tych moich domysłów nie wynika.
      • morekac Re: Kolano prezesa 10.05.18, 13:51
        Zdziwię się, jeśli znajdzie się taki odważny. Ostatecznie każda narkoza czy operacja niosą ze sobą jakieś ryzyko, a im starszy pacjent - tym gorzej to wygląda. Jak im taki pacjent zejdzie po operacji albo w trakcie, to będą mieć Ziobrę na karku przez najbliższych 20 lat.
        • alicia033 Re: Kolano prezesa 10.05.18, 14:06
          morekac napisała:

> Jak im taki pacjent zejdzie po operacji albo w trakcie, to będą mieć Ziobrę na karku przez >najbliższych 20 lat.

nie wiem czemuwink mam przekonanie, że tym przypadkiem 0 wcale nie będzie zainteresowany.
          • mozambique Re: Kolano prezesa 10.05.18, 14:14
            i wlasnie dlatego bedzie to trwało 20 lat smile
          • morekac Re: Kolano prezesa 10.05.18, 21:05
            Ktoś się znajdzie, kto to pociągnie. Jakiś Suski albo kto.
            Wyobrażasz sobie te komisje śledcze i teorie spiskowe?
    • lodomeria Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:20
      No więc chorowani na kolano dzień kolejny: w szpitalu odwiedzili szeregowego posła z kontuzją kolana prezydent, premier, marszałek sejmu, wicepramier. A my mamy nadal wierzyć, że to nic takiego.

No więc wierzę i pytam, z braku laku nasze forumowe trolle: jaki jest sens tych wizyt, jakie usprawiedliwienie do zawracania głów najważniejszych osób w państwie. Taką Beacię weźmy: w weekendy do domu, bo musi mężowi obiad podać, tu u szeregowego posła po 5 godzin w szpitalu przesiaduje, kiedy ona pracuje?
      • mozambique Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:24
        a moze by go na leczenie do kliniki w Szwajcarii wysłać ? TEJ kliniki
      • lellapolella Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:24
        Dopatrujesz się głębokiego sensu tam, gdzie jest zwykła ludzka troska i oddaniebig_grin
      • alicia033 Re: Kolano prezesa 10.05.18, 10:41
        lodomeria napisała:

> No więc chorowani na kolano dzień kolejny: w szpitalu odwiedzili szeregowego po
        > sła z kontuzją kolana prezydent, premier, marszałek sejmu, wicepramier.

naprawdę zastanawiasz się nad pacynkami?

> kiedy ona pracuje?

co becia robi???
        • lodomeria Re: Kolano prezesa 10.05.18, 12:07
          alicia033 napisała:

> lodomeria napisała:
          >
          > > No więc chorowani na kolano dzień kolejny: w szpitalu odwiedzili szeregow
          > ego po
          > > sła z kontuzją kolana prezydent, premier, marszałek sejmu, wicepramier.
          >
          > naprawdę zastanawiasz się nad pacynkami?
          >
          > > kiedy ona pracuje?
          >
          > co becia robi???
          >
          >
          >
          >
          >

Muszę przyznać, że kiedy pacynki przewalają grube miliony ze wspólnej kasy, kiedy obrzucają błotem uczciwych ludzi, robią cyrk z sejmu a z mojego kraju pośmiewisko na cały świat a jednocześnie mają o sobie niczym nieuzasadnione wysokie mniemanie, to jednak mnie trochę obchodzą wink
      • mamma_2012 Re: Kolano prezesa 10.05.18, 11:16
        Poczekajmy ze spekulacjami aż Prymas czy Dziwisz przyjadą😉
      • iwles Re: Kolano prezesa 10.05.18, 12:24
        lodomeria napisała:
        >jaki jest sens tych wizyt,

zmiana miejsca pobierania instrukcji z Nowogrodzkiej na salę szpitalną.
    • ja27-09 Re: Kolano prezesa 10.05.18, 11:10
      Nikogo nie zastanawia, dlaczego ostatnio remontują kaplicę pod katedrą wawelską, w której znajduje się sarkofag Lecha z małżonką??
      • mozambique Re: Kolano prezesa 10.05.18, 11:36
        myślisz ?
        • ja27-09 Re: Kolano prezesa 10.05.18, 15:49
          No a jak?? Robią miejsce, żeby bracia leżeli razem.
          A Jarosław już wie, że deadline już blisko.
          • aerra Re: Kolano prezesa 10.05.18, 17:21
            I tego mu życzymy!
            • blimsien Re: Kolano prezesa 13.06.18, 19:37
              o raku bylo wiadomo rok temu, pewnie juz ma multi-przerzuty. wawel dla takich jak on to farsa
              • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 14.06.18, 20:25
                I wam zrobił psikusa, że jednak wrócił z tego szpitala.
                • morekac Re: Kolano prezesa 14.06.18, 21:05
                  nie chcę cię martwić, ale dla mnie ten człowiek nie chodzi jak ktoś, komu z tydzień wcześniej grzebali w kolanie. Zaś bycie na diecie i zakaz dla bliskich przynoszenia smakołyków kojarzy mi się z cukrzycą. Co też się może skończyć rakiem trzystki.
                  • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 14.06.18, 22:53
                    Cukrzyca jest dość powszechna w pewnym wieku, u osób z nadwagą.
                    A dieta w przypadku kolan i kręgosłupa też jest ważna. Sam wiem, że jak ważyłem więcej, to kolana bolały.
                    A Ty już mi życzyłaś tutaj śmierci, więc nie dziwi mnie, jak modlisz się o konanie w bólach dla Kaczyńskiego.
                    • morekac Re: Kolano prezesa 14.06.18, 23:09
                      Przy kolankach całkowity szlaban na jakieś przysmaczki nie jest jednak konieczny. Przy cukrzycy - może być.
                      A naprawdę nie chodzi jak człowiek mający dopiero co jakieś większe grzebanie w kolanie - nie tak dawno artroskopię miała moja córka i jeszcze pamiętam, jak wyglądało jej chodzenie tydzieñ czy dwa po zabiegu.
    • blimsien Re: Kolano prezesa 13.06.18, 19:34
      kaczor ma raka trzustki
      • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 13.06.18, 23:20
        Wiesz dalej w takie bajeczki, trollu. Kaczyński nie pił za bardzo nigdy alkoholu ani nie palił. W odróżnieniu od swojego brata.
        • majenkir Re: Kolano prezesa 14.06.18, 01:55
          Naprawde myslisz, ze raka dostaja tylko ci co pija i pala??
          • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 14.06.18, 20:12
            Palenie i picie ma bardzo duży wpływ na ryzyko powstania chorób trzustki, a rak trzustki to często powikłania po przewlekłym zapaleniu trzustki.
        • mozambique Re: Kolano prezesa 14.06.18, 11:35
          Ania Przybylska to piła i paliła?
          • riki_i Re: Kolano prezesa 14.06.18, 12:07
            mozambique napisała:

> Ania Przybylska to piła i paliła?

Tak.
            • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 14.06.18, 20:27
              Umiarkowane używanie alkoholu to jeszcze nie jest droga do raka trzustki, zwłaszcza u młodych osób.
              U niej to przyczyna mogła być genetyczna albo np. rąk był z przerzutów?
              Rak trzustki może też być np. powikłaniem po kamicy żółciowej (chyba).
              • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 14.06.18, 20:33
                Ale głównym czynnikiem w powstawaniu raka trzustki jest palenie.
              • nolus Re: Kolano prezesa 14.06.18, 21:02
                biceps_of_steel napisał:

> Umiarkowane używanie alkoholu to jeszcze nie jest droga do raka trzustki, zwłas
                > zcza u młodych osób.
                > U niej to przyczyna mogła być genetyczna albo np. rąk był z przerzutów?
                > Rak trzustki może też być np. powikłaniem po kamicy żółciowej (chyba).
                >
                Tak, genetyczna - jej ojciec zmarł przecież na raka trzustki chyba wtedy kiedy ona była jeszcze w liceum. Ale geny to jedno i one nie muszą być wyrokiem - żeby powstał 'bukiet" zwany chorobą nowotworową zazwyczaj trzeba więcej kancerogennych czynników, choć na pewno są i tacy, co mają perfidnego pecha i sam kiepski genotyp szybko zaprowadzi ich do grobu, ale wg mnie to jednak mniejszość.Co do Przybylskiej, to trudno powiedzieć...Zapewne odziedziczyła fatalne geny po swoim ojcu i być może intuicyjnie czuła, że nie ma tego czasu na ziemi zbyt wiele (irracjonalnie i może głupie dla niektórych, ale czasem ludzie takie rzeczy wiedzą) i dlatego tak intensywnie i szybko żyła. Wg mnie właśnie niestety... za szybko żyła, za mocno się forsowała i to stres był podłożem dla rozwoju choroby.
                • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 14.06.18, 23:03
                  To by wiele wyjaśniało. Rak trzustki to niestety przeważnie wyrok śmierci. Paskudztwo najgorsze pod słońcem. Już czerniak lepiej rokuje. Gorszy jest chyba tylko glejak wielopostaciowy. Zawsze nieuleczalny.
            • nolus Re: Kolano prezesa 14.06.18, 20:41
              riki_i napisał:

> mozambique napisała:
              >
              > > Ania Przybylska to piła i paliła?
              >
              > Tak.

I nie tylko. Podobno były jeszcze inne używki (za czasów młodości zapewne), kiedy często i gęsto imprezowała w Trójmieście.
              • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 14.06.18, 20:48
                Prawdopodobnie musiała być jednak obciążąna genetycznie. A prostaczka Rosa nazwała mnie ignorantem, bo napisałem że rąk trzustki to choroba palących i pijących. Bo niby uderzyłem w pamięć o Przybylskiej. Ta Rosa, co napisała o mnie że mam ryj jak pizza, bo miałem trądzik. Chamka i prostaczka, od pługa oderwana i w chlewie chowana. Wyjątkowo prymitywne babsko, które uwzięło się na mnie od kiedy napisałem że UK to kraj prymitywów i od kiedy dowiedział się ten babsztyl wiejski że nie popieram relokacji imigrantów.
                • iwles Re: Kolano prezesa 14.06.18, 21:07
                  Bo widzisz Jozek, jednak jestes ignorantem. Nie ma jednoznacznych badan, ktore potwierdza co powoduje raka. Jedynie badania, ktore moga potwierdzic co zwieksza prawdopodobienstwo. A to jest roznica. Wiec nie rob z siebie mędrca w tym temacie, bo piszesz glupoty, ze osoba ktora malo pije i nie pali nie zachoruje na raka trzustki.
                  • biceps_of_steel Re: Kolano prezesa 14.06.18, 22:59
                    Natomiast palenie i otyłość bardzo zwiększają prawdopodobieństwo zachowania na tego raka. Napisanie, że to choroba palaczy to oczywiście skrót myślowy, ale pokrywający się statystykami.
                    Bo palenie jest główną przyczyną raka trzustki. Histeryczna i naiwna egzaltacja hipochondryczki i konfabulantki Rosy tego nie zmieni.
                    Tak samo wrzody żołądka i dwunastnicy to choroba palaczy. Nie mówiąc o raku płuc. Nawet rak jelita grubego koreluje z paleniem. Dlatego palącej baby bym nie wziął, bo ja jestem maniakiem ultra zdrowego trybu życia. Możesz mnie nawet nazwać pustakiem. Nie ruszy mnie to.
        • ultimate.strike Re: Kolano prezesa 14.06.18, 12:04
          I cukru też nie je bo nie umie kupić, nawet w samoobsługowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka