beataj1 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 14:38 Kocham kwiatki i kolory. Im więcej kwiatków i kolorów tym lepiej. Łącze szaleje i łamie zasady. Dzieki czemu często osiągam efekt Picassa na LSD. Nie lubię małych wzorków, wzorów zwierzęcych, kratki. I wszystkich beżobrązów i innych pochodnych pasztetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 16:02 Myślałam, że zdjęcie 80 metrowej garderoby będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 16:05 W sumie to nie lubię zbyt wielu kolorów. Większość ubrań to moja ukochana czerń, wybrane odcienie szarości, których jak wiadomo jest wiele, biel i róż-pudrowy, blady, raczej nie zarowiasty. Paski lubię, uważam, ze to mit, ze pogrubiają Kwiaty, wzory- raczej nie, prędzej na spodniach niż na bluzce, odpadają zwierzęce i inne panterki. Odważę się to powiedzieć- nie nosze spódnic i sukienek! Mój ulubiony zestaw to rurki albo legginsy, najlepiej czarne lub szare, albo w kwiaty, albo różowe plus jakaś tunika. Uwielbiam oversizy, wiązania,rozcięcia, asymetryczne i inne could shoulders. Odpowiedz Link Zgłoś
wkurzo-namama Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 17:08 takich, w których wyglądam niefajnie, albo niefajnie się czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dom.w.kotlinie Re: Ubraniowo :) 24.05.18, 15:04 często zdarzaja Ci sie wpadki zakupowe? Odpowiedz Link Zgłoś
misoune Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 17:11 W życiu nie założę nic z tych kolekcji lnianych, te szerokie spodnie, te koszule bezplciowe sztywne na guziki. Ble. Poza tym wiele rzeczy jestem w stanie zaakceptować w modzie i przetestować. Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Ubraniowo :) 24.05.18, 11:14 misoune napisał(a): > W życiu nie założę nic z tych kolekcji lnianych, te szerokie spodnie, te koszul > e bezplciowe sztywne na guziki. Ble. Mam lnianą białą koszulę z Zary i jest to koszula idealna. Miękka, pięknie się układa i wygląda. Bynajmniej nie jest szeroka i bezpłciowa. To nie jest taki len jak na obrusy czy serwetki, jest specjalnie zmiękczony. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 18:01 Wzory mi nie przeszkadzają. Wszystkie letnie kiecki mam dosyć wzorzyste. Mam wyrazisty typ urody, nie "ginę" w takich zestawach. Natomiast- nienawidzę jeansów. W ogóle nie wiem, jak to można nosić- latem za gorąco, zimą za zimno jest mi w nich. I nie lubię granatu. Na sobie. A już nie cierpię granatu z czerwienią. Kojarzy mi się z prl'owskimi zestawami ciuchowymi, które nosiłam w tamtych latach. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowy_sad Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 18:39 Ja mam podobny styl do Beataj1 i również nie lubię kratki i wzorów zwierzęcych (choć jedną sukienkę w kratkę mam, ale to drobna kratka). Wzory zwierzęce zaś toleruję tylko na dodatkach, na ciuchach są do niczego. Choć najbardziej mnie irytuje wszechobecny poliester i powtarzalność ciuchów. Parę lat temu kupowałam ciuchy, które rzeźbiły sylwetkę - wiskozowe sukienki z falbankami, żakiety z wełną, fasonowe bluzki. A miałam na to o wiele mniejszy budżet niż teraz. Teraz czasami człowiek ma kasę, ale wszystko na jedno kopyto - sukienki bez jakichkolwiek zaszewek, falbanek, a co gorsza miejsca na biust. Niektóre to po prostu prostokąty z miejscem na ręce... Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 18:43 Nie lubię wzorów, poliestrów i wszelkich kolorów ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 18:43 Nienawidzę lnu i wełny. Poliester to też nie jest szczyt marzeń, ale mam ze dwie takie sukienki. Wzory lubię przeróżne - i kwiaty, i kropki, i paski, zwierzęce też, choć wiem z ematki, że to obciach, nie mam natomiast rzeczy w kratkę. Bardzo lubię pastele i uważam, że jest mi w nich do twarzy, tzw. otoczenie często też to zauważa. Uwielbiam kolor lawendowy, lila, pastelowy fiolet- mam ciemne włosy i fajnie to wygląda. Unikam jak mogę przy twarzy: czerni, bieli, szarości i żółci - nie lubię tych kolorów, toleruję tylko na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Ubraniowo :) 23.05.18, 18:28 Chciałabym mieć taką samoświadomość. Nie potrafię sama stwierdzić w czym mi wyjątkowo dobrze lub źle. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 19:28 Nie znoszę wszystkiego, co jest panterkowate- kojarzy mi się z podrzędną modą, nawet gdy takie ubranie kosztowałoby nie wiadomo ile. Nie przepadam za zbyt kwiecistymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 19:32 Ja mam jedną zasadę w ubiorze - musi się dużo dziać. Noszę wszelkie wzory poza zwierzęcymi, a jak mam założyć coś bez wzorów, to musi być w zdecydowanym kolorze, najlepiej kontrastującym z resztą. Jedyna część garderoby, na której nie toleruję wzorów to rajstopy. Do sylwetki nie dobieram, bo się na tym nie znam. Z tkanin najbardziej lubię bawełnę, ale nie każdą, musi być miła w dotyku i miękka, nie znoszę sztywnych ubrań. No i nie może mnie nic drapać, ciągnąć albo opinać. Nie noszę jasnych, jednokolorowych, wymagających prasowania ubrań, bo po jakiś 2 godzinach od wyjścia z domu mam już plamy, zagniecenia, jestem rozczochrana i mam śladowe ilości make up'u, co mi się kłóci z grzecznym, eleganckim wdziankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 20:15 Lubię miękkie naturalne tkaniny, nie znoszę sztywnych jak blacha i obciskających poliestrów. Z wzorów paski - poziome, pionowe, kwiaty, wzory roślinne, ale nie dosłowne , stylizowane, malarskie i grochy. Nie lubię łączek, wzorów z miksem kolorów. Moje ulubione kolory to różne odcienie niebieskiego, czerwony i różowy w chłodnych tonacjach w połączeniu z białym, jasnoszarym, granatowym, czarnym. Szarobure i pastelowe ubrania omijam w sklepach szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ubraniowo :) 23.05.18, 08:43 Nie noszę fioletu, żółtego, pomarańczowego, zielonego, czerwonego, kolorów ziemi. Uwielbiam biel, szary, czarny, granat, niebieski, fuksje i wzory- kwiaty, paski, kratki, hafty. Styl lekko boho i etno. Uwielbiam nosić botki, dżinsy czarne lub szare i fajną koszulę/bluzkę etno. Kocham tez sukienki i kombinezony. Nie znoszę nudnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 20:05 Widze ze jednak style rozne . Osobiscie lnu nie lubie i 100 % bawelny to nigdy dobrze w moich oczach nie wyglada ale w moich bo czytajac widze ze bawelna dla wielu ok, jedwab wspomniany tylko np. gdy jest laczony , totalne 100% nie z jednego powodu mam wrazenie ze on sie nie uklada tak jak ja bym chciala . Nie mam ulubionych kolorow. Zaloze nawet 100 % plastiku. Nie lubie klasyki .Nie mam problemu ze swiecidelkami czy zerba itd. Nie nosze paskow ani poprzecznych ani pionowych, rzuca mnie na sam widok ubran haftowanych,lub malych kwiatkow i ptaszkow , galazek , itd. Nackanych np. Na bluzce jedno przy drugim. Ale juz jeden duzy np. Paw ok. Jedyna rzecza ktorej nie zaloze nigfy niezaleznie od okolicznosci sa leginsy. Akceptuje je tylko na silownie. Dresow i butow sportowych, oraz na plaskich obsach pomimo tego ze coraz czesciej widuje wpadajace mi w oko no ale nie moge nosic. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 21:49 Noszę się wygodnie. Nie założę nic z panterką! Absolutnie! I kategorycznie! Nic z cekinami, kamieniami czy koralikami. Nie lubię ubrań w kolorach pastelowych. Jasnych, białych butów ( zwłaszcza sandalek, bo trampki to ujdą). Japonki czy buty z futerkiem są bleee. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Ubraniowo :) 23.05.18, 17:04 no raczej. Przypomniało mi się, że modną są, ale nie podobają mi się, i na pewno nie założę pasiaków biało-niebieskich, biało- błękitnych. Nawet jeśli te paseczki sa drobniutkie, i są tam hafty w kwiatki, czy inne papugi. Pasiak dla mnie to pasiak, i kojarzy mi się z obozem w Oświęcimu. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Ubraniowo :) 23.05.18, 20:47 Chodzi mi o coś takiego: www.google.com/search?q=bluzka+w+paski+niebieskie&safe=off&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiRmdu1vpzbAhXNbVAKHTNeCfoQ_AUICigB&biw=1600&bih=805#imgrc=iheFJ3SuKDtSpM: www.google.com/search?q=bluzka+w+paski+niebieskie&safe=off&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiRmdu1vpzbAhXNbVAKHTNeCfoQ_AUICigB&biw=1600&bih=805#imgrc=qpU_9BAajnYKDM: pl.aliexpress.com/item/VESTLINDA-Women-Casual-Blouse-Long-Sleeve-Shirt-Women-Clothing-Turn-Down-Collar-Striped-Embroidery-Women-Camisa/32739848626.html Odpowiedz Link Zgłoś
rysiowa85 Re: Ubraniowo :) 23.05.18, 19:09 poliester = nie (dość oczywiste) w czarnym kolorze = nie dla mojej karnacji kwiatowych - bo czuje się w nich jak ciotka klotka (chyba ze motyw indyjski) paski podłużne - nie bo wydawałabym sie jeszcze chudsza i szczuplejsza grochy - chyba nigdy ni nie podchodziły koloru miętowego chyba bym nie ubrała Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Ubraniowo :) 23.05.18, 22:28 Różne rzeczy lubię, różnych nie lubię, ale na szczycie listy rzeczy, które nie przeszłyby nawet w postświecie znajdują się t-shirty z modelkami, które parę sezonów temu zalały rynek. Kto to wymyślił? Z kolei hasła motywacyjno-romansowe (t-shirty) i ideolo (torby) stanowią dla mnie źródło nieustającej uciechy... Obsesyjnie czytam niemal wszystko co ludzie noszą na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dom.w.kotlinie Re: Ubraniowo :) 24.05.18, 15:08 koszulki z napisami/nadrukami sa max dla wczesnych nastolatek. noszę t-shirty jednolite ew w paski. mam wzorzystą koszulę wiskozową, jeden wzorzysty kardigan, dwie pary wzorzystych spodni. a tak nuda, pani camel, granat, pudrowy roz, ecru. przedkładam jakosc tkanin (tam gdzie sie da, glownie naturalne) nad pstrokaciznę. Odpowiedz Link Zgłoś