Dodaj do ulubionych

Ubraniowo :)

22.05.18, 09:51
jakichh ubran tzn., wzorow, tkanin nie lubicie , nie kupujecie?
Kierujecie sie tym, ze np. Paski poprzeczne poszerzaja sylwetke czy wogole o tym nie myslicie przy zakupie np. sukienki.
A jakie tkaniny uwielbiacie?
Obserwuj wątek
    • gulcia77 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 09:56
      Nie znoszę kwiatów, a ogólnie wzorzystych tkanin. Toleruję szkocką kratę i kontrastowe pasy.
    • kura17 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 10:02
      "boje sie" wzorow, mam wrazenie, ze do mnie nie pasuja. choc akurat paski (dowolne) uwielniam, hehe.
      nie lubie kolorow pastelowych (i do mnie nie pasuja), na przyklad ta sukienka Pippy z ostatniego slubu ma - dla mnie!!! - fatalne kolory.

staram sie kupowac z naturalnych materialow, chyba, ze sie zakocham wink jak na przyklad w sumience 100% polyester z H&M - granatowa w biale groszki... mam od kilku lat, uwielbiam i (jak sie ostatnio dowiedzialam) klade w niej meski trup na drogach tongue_out
      • jowita771 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:03
        Granatowa w białe groszki już by mi się podobała, bardzo lubię taki deseń.
      • wapaha Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 19:05
        Merido !!

ja Cię widzę w takiej !

https://i.imged.pl/wakacje-zwiewna-sukienka-w-kwiaty-na-lato-36-s-3497285943.jpg
        • kura17 Re: Ubraniowo :) 23.05.18, 12:52
          kolory akurat calkiem moje, ALE ja nie umiem tak nozki wyginac ... big_grin
          ... no i to spojrzenie uwodzicielskie ...
          • wapaha Re: Ubraniowo :) 23.05.18, 17:25
            kij ze spojrzeniem i nóżką wink
            kiecka jest super smile
    • princesswhitewolf Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 10:02
      nosze sie prosto i gladko z kolorowymi butami i torebkami. Ale u innych mi sie kwiatki esy floresy podobaja
      • capa_negra Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 21:30
        dokładnie jak ja
    • hosta_73 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 10:05
      Nie znoszę tkanin w grochy/kropki. I nie lubię pewnych odcieni fioletu i granatu.
      • kura17 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 10:12
        > Nie znoszę tkanin w grochy/kropki. I nie lubię pewnych odcieni fioletu i granatu.

haha, to pewnie moja ukochana sukienka opisana powyzej jest dla Ciebie ohydna big_grin
        • hosta_73 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 12:10
          Ooo, nie wiadomo! Moze z tobą w środku by mi sie spodobał 😉
          • kk345 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 13:27
            Kurczę, ale fajna odpowiedź, taka nieematkowabig_grin
      • aqua48 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 10:17
        Nie lubię żadnych wzorów, Duże mnie przytłaczają, drobne powodują efekt ciotki-klotki. Nie cierpię lnu.
        • lillaj Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 17:00
          A ja uwielbiam len, ale nie ten sztywny, który się fatalnie gniecie, tylko zmiękczony. Nie lubię koloru pomarańczowego i brązowego, odpadają groszki i kropki oraz duże kwiaty, nie lubię dzianinowych sukienek i mini. Nie lubię obcisłych ubrań, które trzeszczą w szwach i opinają boczkismile
    • pani-noc Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 10:14
      Nie lubię kwiatkow i poliestrów. Czyli w tym sezonie nie mam czego szukać w sieciówkach.
    • barefoot_duck Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 10:59
      Nie przepadam za groszkami i kropkami, aczkolwiek mam jedną sukienkę w stylu lat 50-tych w groszki i wygląda to ok. Nie toleruję wzorów, nie wiem jak to nazwać, ale Desigual ma na każdym niemal ciuchu. Hipisowskie i indyjskie batiki - duuuże nie. Mało która łączka jest akceptowalna, ale już tegoroczne tropikalne liście i kwiaty - w porządku.
      Nie toleruję lnu i ze względu na alergię - wełny (poza kaszmirem). Kocham, kocham, kocham jedwab, zwłaszcza w lekkich sukienkach i koszulach. Tkaniny w większości jednobarwne, ale mam trochę paseczków wzdłuż i w poprzek (te w poprzek wyłącznie w casualowych koszulkach).
      • aj.riszka Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:15
        barefoot_duck napisała:

> kocham jedwab, zwłaszcza w lekkich sukienkach i koszulach.

Ach..ale gdzie ten jedwab znalezc...? Jedynie widuje jedwabne apaszki w Tkmaxx. I czy sukienki jedwabne nie elektryzuja sie?
        • barefoot_duck Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:42
          Massimo Dutti ma jedwab (topy, koszule, sukienki), bywają koszule jedwabne (ale zwykle z lekką domieszką) w Wólczance. Sukienkę jedwabną jedną mam z TKmaxxa. A poza tym ciucholandy i szafa mojej mamy wink - najpiękniejszą spódnicę jedwabną mam przerobioną z sukienki mojej mamy z lat 70-tych.
          • magata.d Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:56
            Ja rzeczy z jedwabiu mam z van graaf.

Lubię paski (nie sugeruję się tym, że np. pogrubiają), groszki, niektóre wzory kwiatowe, mam parę bluzek w kratkę, chyba jednak najwięcej mam rzeczy gładkich.. Ale wzór musi mi się podobać, kolory też, nie każdy wybiorę. Nie lubię poliestrów i sztuczności. Lubię bawełnę, jedwab, len, wiskozę. Ale wiem też, że wiskoza wiskozie nie równa, podobnie jest z bawełną, mieszanki lniane też są różne, lepsze i gorsze. Nie lubię akrylu. I tu niestety mam problem, bo wełna mnie "gryzie".
            Zwracam uwagę nie tylko na krój/kolor/wzór ubrania ale też na jakość materiału.
            • magata.d Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 12:03
              A, i lubię ostatnio modne, hafty, troczki itp., taki trochę luźny styl boho.
              Może sobie takie bluzeczki zakupię: wink

www.vangraaf.com/pl/p/400596-0001/more-more-bluzka-damska/

www.vangraaf.com/pl/p/396397-0002/comma-casual-identity-bluzka-damska/
              • pani-noc Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 19:36
                Piękna!
    • koralik37 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:02
      Lubie i gładkie i wzory. Od zawsze mam słabość do groszków na granacie i szarości. Paski ok - wszystko jedno w jakim kierunku wink chociaż teoretycznie powinnam jednak dbać o wydłużanie zamiast poszerzanie wink kratki mam mało, kwiaty i rośliny - ostrożnie i wybiórczo. OD lat kocham wariacje wzoru lekko orientalno-arabskiego (nie wiem jak się ten wzór nazywa) we wszystkich połączeniach kolorystycznych.
      Lubie i pastelowo, i kolory ziemi i przyłożyć turkusem i różem też. Zdecydowanie jestem kolorowa. Nie lubię czerni i fioletu.
    • leanne_paul_piper Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:03
      Nie znoszę drobnych wzorów typu ciapki, kwiatki, esy floresy. Grochy mogą być, ale konkretne. Ale raczej gładkie tkaniny i konkretne kolory typu biel, czerń, granat, pomarańcz.
      Nie kupuję też lnu, raz kupiłam lniany garnitur i nigdy więcej. Dopiero poniewczasie zrozumiałam, dlaczego sprzedawczyni tak się spieszyla przy jego pakowaniu - żebym się przypadkiem nie rozmyslila.
      • magata.d Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 12:07
        Uwielbiam lniane garnitury. Tylko len musi być dobrej jakości. Jakieś sztywne mieszanki lniane nie wchodzą w grę.
    • chocolatemonster Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:06
      Nie lubie sztucznosci bo ja sie szybko poce. Lubie bawelne, jedwab, kaszmir. Dlatego mam nieduzo ubran ale staram sie zeby byly fajne gatunkowo i wiem, ze nowoczesne tkaniny sa lepsze ale natura rzadzi.
    • jowita771 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:07
      Lubię kwiatki, groszki, paski. Geometryczne wzory niekoniecznie.
      Z kolorów - wolę zimne, nie przepadam za pastelami, nie lubię żółtego i pomarańczowego. I ciepłej ceglastej czerwieni.
      Z materiałów - lubię bawełnę, wiskozę, len.
    • chocolatemonster Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:08
      A kolory ukochane to: biel, krem, czarny,szary, granat (uwielbiam), zielen ciemna i szmaragdowa, fuksja, kolor zachmurzonego nieba ale nie indygo.
    • landora Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:10
      Nie noszę zwierzęcych wzorów, cekinow, złotych nitek itp. Nie toleruję poliestru.
    • princy-mincy Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:21
      Pepitki nie lubię, wygladam w niej koszmarnie, choc widuję kobiety, ktore wygladaja w tym dobrze.
      Zadnych zwierzęcych printow (zebra, krowa czy tzw panterka, choc de facto to leopard) jako calosc wzoru, od razu mam przed oczami bazar, choc zdarza mi się wlesc jeden maly element (np sznurowki do trampek we wzorze leoparda czy szalik w zeberkę).
    • aj.riszka Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:23
      Lubie wiskoze, bawelne i len.
      Wzory (kwiatowe, paski, grochy) moga byc ale pod warunkiem, ze sa male/drobne. Kolory raczej stonowane: klasyczna biel, bez, granat. Pastele tez. Jedynie czarnosci nie lubie - a szczegolnie blisko twarzy, czuje sie w czerni bardzo zle, staro i smutno.
      Kupujac cokolwiek mam zasade, ze "szczuplego nic nie poszerzy, a grubego nic nie wyszczupli".
    • sineado Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:24
      Nie lubię koloru bordowego i sztucznych, świecących materiałów. Reszta do przełknięcia, wzory, odcienie, kolory ale nie bordo...
    • dziennik-niecodziennik Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:43
      Wzory lubie wszystkie, byle nie byly duze. Wole drobne kratki, drobna kratke, cienkie paski itd.
      Nie znosze tkanin sztucznych. Toleruje tylko w zestawach z duuuza iloscia wlokien naturalnych, typu bawelna 70% i poliester 30%. Ciuch 100% poliester czy 100% akryl - brrrrr. Uwielbiam naturalne wlokna.
      Z typow ubran nie znosze i nie nosze krotkich spodenek.
      Z butow - nienawidze klapek japonek.
    • ultimate.strike Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:55
      "jakichh ubran tzn., wzorow, tkanin nie lubicie , nie kupujecie?"

Spodni.

"Paski poprzeczne poszerzaja sylwetke"

Wzdłużne wyszczuplają więc kratka wychodzi na zero. smile
      • dziennik-niecodziennik Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:58
        Nie wierzę ze chodzisz w kilcie.
        • aj.riszka Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 12:07
          Oczywiście, że to blef.
          • ultimate.strike Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 13:12
            Nawet gdyby był to blef, to i tak by nie zmienił faktu, że spodnie się dla mężczyzn nie nadają. Ale nie jest to blef. smile
        • ultimate.strike Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 13:10
          To już Twoja prywatna sprawa. Ciekawe, skąd wiem, jak kilt spisuje się przy -29 stopniach? smile
          • dziennik-niecodziennik Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 14:26
            Kiedyś sie mowilo ze "papier wszystko zniesie". Teraz to chyba "klawisze wszystko zniosa"?...
            • ultimate.strike Re: Ubraniowo :) 24.05.18, 23:55
              Za to męskie zdrowie spodni nie zniesie.
    • sanrio Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:56
      z zasady nie kupuję nic w kwiaty, żółtego, pomarańczowego, wełnianego, golfów, grubych swetrów, spódnic i sukienek midi, nie lubię też jedwabiu i satyny, żadnych kratek, pepitek, garsonek.
      Najbardziej lubię bawełnę, jestem mało wyszukana.
    • czarny_dol Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 11:57
      Lubię intensywne kolory. Lubię wzorki. Jakbym była odważniejsza tobym pewnie poszła w styl Macademian Girl. Ale nie jestem. Nienawidzę czerni i szarości - zwłaszcza w zimie.
      • kura17 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 13:07
        > Nienawidzę czerni i szarości - zwłaszcza w zimie.

uwielbiam czernie i szarosci - przez caly rok smile
    • evee1 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 12:18
      Kupuję ubrania ze składem w przeważającej części naturalnym. Nie kupuje tylko nic co zawiera akryl, szczególnie dzianin.
      Wzory i kolory podobają mi się przeróżne, ale kupując jestem bardziej zachowawcza smile. Nie toleruje tylko wzorów "zwierzęcych", czyli czegokolwiek co choć trochę przypomina panterkę, albo wzoru skóry węża. Brrr!
    • hanusinamama Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 13:20
      NIe kupuje czarnego. Zwyczajnie wygladam źle. Jak "smierc na chorągwi". Podobnie fiolet. Tak poza tym zalezy od fasonu. Mam super kiecke w paski poprzeczne i nie poszerza. Mam spodnie w paski podłuzne i jakos jednak poszerzają.
    • nowel1 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 13:28
      Nie noszę pastelowych kolorów, mini, panterek i innych printów zwierzęcych ani butów ze sztucznej skóry.
      Cała reszta - jeśli mi się spodoba i ja się sobie w tym spodobam - proszę bardzo smile
      • nowel1 Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 14:47
        A nie nie, wypowiedź poniżej mi przypomniała, że cekiny, dżety, wszelkie błyszczące elementy też dyskwalifikują ciuch.
    • handzia.kaziukowa Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 13:29
      Nie lubię pasteli - i to nie tylko na mnie, ale wg mnie nikt nie wygląda w tym dobrze tongue_out
      Lubię ciemne kolory oraz wzory, zwłaszcza kwiatki i zwierzęce.
      Z tkanin nie lubię tylko akrylu, resztę mogę nosić.
    • latarnia_umarlych Re: Ubraniowo :) 22.05.18, 13:47
      Nie lubię zwierzęcych motywów, cekinów, dżetów, udziwnień w stylu rozcięć i wiązań, nie założę niczego z wielkim logo.
      Nie akceptuję kratki i pasów, groszki mogą być (ale nie grochy!).
      Lubię desenie roślinne, kwiaty, czasem ptaszki na galęziach albo wzory jak z zabytkowych tapet.
      Noszę szarośći, róż, granat i błękit.
      • gaga-sie Re: Ubraniowo :) 23.05.18, 22:37
        O, to ja podobnie. Te bluzki z dziurami na ramionach mnie osłabiają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka