03.06.18, 21:20
Zawsze mialam niskie cisnienie, ostatnio (a mam ostatnio mega stres) zrobilo sie skaczace. Ok, mam swoje lata, bywa. Ale dzis miałam 88/74. Niby górne takie "moje" z całego zycia, ale dolne z kolei normalne, tylko ta roznica malutka. Takiego zabawnego jeszcze nie mialam. Czy mam sie martwic czy uznac ze to taki moj urok?
Obserwuj wątek
    • pani_tau Re: cisnienie 03.06.18, 23:15
      Pojęcia nie mam. Moje oscyluje wokół 90/60 czasem 80/50.lekarze upierają przy piciu jakich absurdalnych ilości wody, podobnież ma się podnieść jak się codziennie wyzlopie 3 litry.
      Powinni zalecać dodatkowe 10. Miałabym swoje prywatne trzynaście powodów.
      • turzyca Re: cisnienie 03.06.18, 23:25
        Wspolczuje, takie jest koszmarne. Mnie woda tez nie pomagala, za to regularnie uprawiany sport juz owszem.
    • nangaparbat3 Re: cisnienie 03.06.18, 23:20
      wlasnie podobno najniebezpieczniejsze jest skaczące
    • jola-kotka Re: cisnienie 04.06.18, 02:48
      Popierwsze ta roznica jest bardzo niepokojaca bo powinno byc 40 u ciebie nie ma nawet polowy tego czyli drugie jest o wiele za wysokie do pierwszego. Po drugie skaczace cisnienie to czesto smierc tu i teraz. Dlatego do lekarza na juz.
    • evee1 Re: cisnienie 04.06.18, 04:25
      Ta mala roznica jest troche niepokojaca, wiec do lekarza jednak bym sie wybrala. Zakladam, ze jest to cisnienie mierzone kilkukrotnie.
      Poza tym masz jakies inne objawy?
      • maadzik3 Re: cisnienie 04.06.18, 06:43
        Nie nic
        • evee1 Re: cisnienie 04.06.18, 06:47
          A moze cisnieniomierz jakis nie teges?
    • werdipurke Re: cisnienie 04.06.18, 09:14
      zacznę od tego: czym mierzysz? koedy byla kalibracja? oraz jak czeste są pomiary i z jakiego okresu? bo podstawa to dobry,skalibrowany swiezo aparat do mierzenia (najlepiej manualny zegarowy) i mierzenie po przebudzeniu przed wstaniem +2 inne pomiary w ciagu dnia po 15 min spoczynku na lewej ręce przez okres 2 tygodni.
      • dziennik-niecodziennik Re: cisnienie 04.06.18, 11:47
        Manualny zegarowy to dobry jest dla specjalistow. Trzy czwarte "normalnych" ludzi nie wyslucha sobie prawidłowo tego cisnienie.
        • werdipurke Re: cisnienie 04.06.18, 12:06
          wystarczy sie postarac.
    • bywalec.hoteli Re: cisnienie 04.06.18, 09:18
      Zawsze przed dłuższą podróżą sprawdzam ciśnienie i nastawiam mniejsze na jazdę po Poznaniu a większe jak jadę obładowany całą rodziną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka