rosapulchra-0 11.06.18, 18:42 Wyjaśnijcie mi, proszę, coś mi wyobraźni nie styka normalnie. W jaki sposób źle dobrany biustonosz wpływa na bolesność sutków i otoczek piersi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karme-lowa Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 18:44 Bo je obciera/podrażnia/są mocno ściśnięte😌. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 19:03 nosilam kiedys za mala miske i za duzy obwod i nic mnie nie bolalo ani nie obcieralo. po dobraniu przez brafiterke (polecana na forum) poczulam czym jest obcieranie, ktore oczywiscie nie wystapilo w sklepie tylko pod koniec dnia z nowym biustonoszem. po zastosowaniu przedluzki przestalo obcierac. nigdy, przenigdy nie kupie obwodu, ktory niby mam. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 19:27 Miałam właśnie prosić o polecenie jakiejś w Krakowie. Teraz się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 20:10 Nie ma żadnego obtarcia, żadnej zmiany koloru, żadnej opuchlizny itp. Jest po prostu ból przy dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
dom.w.kotlinie Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 20:15 to moze inne przyczyny niz zle dopasowany stanik? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 20:44 No ale jakie? Nie mam miesiączki, więc nie ma powodu do bólu, nie karmię, więc nie ma powodu do bólu. Ból jest przy dotyku, w zasadzie bez stanika nie da się chodzić. Niby czuję coś twardego, ale nie uważam tego za powód do niepokoju, bo czuję to w obu piersiach, a takie obustronne zmiany są rzadko, jeśli nie bardzo rzadko. Może to kwestia menopauzy? W końcu mam 48 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 22:01 Raczej sprawa hormonalna . Lub za cienki materiał stanika i bluzka trze o sutki. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 22:07 Ja miałam taki ból piersi. Nawet tu na forum pisałam. Był on od kręgosłupa. A ja już raka sobie zdiagnozowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 22:10 Nie, raka to ja w ogóle nie biorę pod uwagę Biustonosze zmieniłam, dla zainteresowanych posiada tylko te z fiszbinami. Ale że od kręgosłupa? Brodawki, otoczki i sutki - nic więcej nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 22:26 No wlasnie też brodawki bolały. Tylko mnie bolały całe piersi. Z brodawkami, skutkami itp. Tak jakby od środka rwały. Okazało się, że zawiniły wody mineralne. Niosłam 2 zgrzewki wody do domu i albo kręgosłup strzelił albo mięśnie naderwałam. Zrób sobie usg. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Pytanie za 100 punktów! 11.06.18, 23:23 kobieto, sutek to jest synonim wyrazu piers. brodawka jest czescia sutka (piersi). podstaw wlasnej anatomii nie ogarniasz? Odpowiedz Link Zgłoś