Dodaj do ulubionych

zawody naszych dzieci

14.06.18, 19:53
Czy jako matki maluchow wyobrazacie sobie kim beda w przyszlosci, snujecie jakies marzenia w tym zakresie, macie jakies plany, leki itp. Jesli wasze dzieci sa starsze to jak zapatrujecie sie na ich przyszlosc, wiecie w jakim kierunku ida, akceptujecie to, jesli tak/nie to dlaczego. A jesli macie dorosle juz pracujace dzieci, to czy spelnily sie wasze wobrazania.
Obserwuj wątek
    • mamma_2012 Re: zawody naszych dzieci 14.06.18, 20:06
      Jak była mała wróżyłam jej karierę lekarza sądowego czy chirurga. Martwe jaszczurki, żaby były ciekawe, jako trochę starsza nie uciekała, kiedy patroszono ryby i badała zawartość, w gimnazjum podjęła się na warsztatach krojenia oka. Zgodnie z planem dostała się na biol-chem, bo oczywiście chce iść ma medycynę, ale od jakiegoś czasu przebąkuje, że zanim zostanie chirurgiem... plastycznym, to chce na rok ruszyć w świat. Także ja już nic nie planujęwink
      • milamala Re: zawody naszych dzieci 14.06.18, 20:20
        mamma_2012 napisała:

cyt. > to c
        > hce na rok ruszyć w świat. Także ja już nic nie planujęwink

Za to ona ma swietny plan. Nigdy pozniej nie trafi sie juz jej taka przygoda. Po studiach praca itp. nie bedzie juz takich mozliwosci, bedzie kariera.
        • mamma_2012 Re: zawody naszych dzieci 14.06.18, 20:36
          Obawiam się, że po tym roku to będę miała do niej 12+ godzin lotu przez kilka lat albo zawszesmile Pogodziłam się z tym i kibicuję różnym pomysłom i poukładanej „doktorce” wszczepiającej implanty (już w rodzinie lista zapisów na wiele lat) i innym pomysłom, pogodziłam się z tym, że teraz tylko mogę patrzeć i trzymać kciukiwink
          • kouda Re: zawody naszych dzieci 14.06.18, 20:39
            pierwszy bedzie kucharzem lub dziennikarzem smile
            ma charyzme, dobrą dykcję tzw urok. pieknie posluguje sie jezykiem i ciagle go nasza lokalna telewizja bierze do prognozy pogody z lapanki wink
            drugi - bezwględnie - bedzie drugim Polakiem w NBA
            trzeci - jak nie szef to general
            czegokolwiek bądz big_grin
    • anagat1 Re: zawody naszych dzieci 14.06.18, 20:33
      Starszy jak nic bedzie szefem PE .. Czlowiek Europy, wygadany, organizator, lubiacy rzadzic ludzmi. Drugi stomatolog. Jak ktorys zdecyduje sie zostac lekarzem medycyny, to wydziedzicze.
    • szeptucha.z.malucha Re: zawody naszych dzieci 14.06.18, 20:47
      Znam zamiłowania i plany trójki: pilot, kucharz i kierowca śmieciarki. Wszystkie zawody przydatne. Zdobycie pierwszego kosztowne.
    • heca7 Re: zawody naszych dzieci 14.06.18, 21:26
      Córka pewnie zostanie grafikiem komputerowym. Syn średni zajmie się projektowaniem ogrodów- obecnie ciągle coś sadzi, podlewa, sieje. Na urodziny właśnie zażyczył sobie ...nasiona truskawki. Na mój komentarz , że mogę mu kupić od razu sadzonkę truskawki z owocami oburzył się i stwierdził, że sam sobie wyhoduje. A najmłodszy nie wie kim chce być.
    • agata_abbott Re: zawody naszych dzieci 14.06.18, 21:59
      Jeśli miałabym typować wg jej naturalnych preferencji, to będzie pierwszą kobietą na Marsie. Autystka, do tego w ogóle nie wrażliwa na ruch wirowy i wszelkie zmiany pozycji w przestrzenismile
      Natomiast jeśli chodzi o jej typy: to się tak szybko zmienia... ostatnio chciala być stewardessą lub pilotem. Wcześniej - laryngologiem, asystentką pani od angielskiego i pielęgniarką zajmującą się noworodkamismile
    • naggina Re: zawody naszych dzieci 14.06.18, 22:03
      młoda chce być fizyczką smile
    • butch_cassidy Re: zawody naszych dzieci 15.06.18, 07:40
      U nas ostatnio na tapecie projektantka wnętrz.
      Gdyby faktycznie, to by mi się podobało. Ale jakoś się nie przywiązuję na wszelki wypadek wink
      • butch_cassidy Re: zawody naszych dzieci 15.06.18, 07:41
        Choć potencjał widzę - dobry gust i upodobanie do zadań matematycznych oraz imo niezłe zdolności interpersonalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka