fil.lo 18.06.18, 21:09 Była któraś? Bo się wybieram... Gorsze to badanie od zwykłego laryngologicznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patr77 Re: Foniatra 18.06.18, 21:50 Badanie podobne do laryngologicznego. Ogląda struny głosowe. Mi kazała jeszcze mówić długie eee i liczyła, ile sekund jestem w stanie je utrzymać. I to było wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_czajka Re: Foniatra 18.06.18, 22:04 Odrobinę nieprzyjemne, kiedy lekarz wyciąga język i każe mówić długie eeee, poza tym nic strasznego Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow.rainbow Re: Foniatra 19.06.18, 21:01 Ja byłam z synem niedawno. Miał badane struny głosowe z powodu przewlekłej chrypki. Badanie polegało na wprowadzeniu sondy przez nos - bardzo cienkim wężykiem. Nie było bolesne, ale trochę nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Foniatra 20.06.18, 23:31 Byłam i przeżyłam. Dla potomności, która być może będzie szukała czegoś na temat badania u foniatry potwierdzę, że nic nie boli i jest trochę nieprzyjemne. Ale jak się człowiek wyluzuje, to jakoś idzie. Odpowiedz Link Zgłoś