Dodaj do ulubionych

IMID foniatra endoskop

04.01.13, 11:45
czy komuś wiadomo co z tym aparatem i czy można już startować do foniatry? my mamy skierowanie na wizytę do prof Hortis-Dzierzbickiej, ale telefon rejestracji milczy 22-327 71 40 i nie wiem co w sprawie...
Obserwuj wątek
    • mamajej Re: IMID foniatra endoskop 04.01.13, 14:59
      słyszałam,że pani profesor nie ma w Instytucie przez najbliższe dwa tygodnie...
      • penelopa40 Re: IMID foniatra endoskop 07.01.13, 11:05
        w końcu się dodzwoniłam, maszyny nie ma, kazali dzwonić w lutym...
        • sylvia1k Re: IMID foniatra endoskop 24.02.13, 11:18
          Ja tak czekam już rok na ten endoskop. Dobrze, że po prywatnej wizycie u dr okazało się że sprawa nie jest pilna bo mamy tylko krótkie podniebienie... Dla mnie skandal. Będę musiała na nowo wszystko przechodzić albo machnę ręką i nie pójdę ale co jeśli ktoś jak wy ma wyjścia?
          • asiakja Re: IMID foniatra endoskop 24.02.13, 12:04
            ja dzwoniłam i kazali dzwonic w marcu.
          • penelopa40 Re: IMID foniatra endoskop 28.02.13, 10:28
            a gdzie byłyście na prywatnej wizycie u prof? mnie chodzi o diagnozę czy dziecko nadaje się do operacji (podśluzówkowy rozszczep podniebienia miękkiego) czy nie, czy jest sens w zabiegu, bo chirurg z IMID twierdzi, że operować może ale musi mieć pewność że to celowe i potrzebne ...
            • kala57 Re: IMID foniatra endoskop 28.02.13, 13:48
              www.infomed.waw.pl/browser/full_details/93/
              • penelopa40 Re: IMID foniatra endoskop 25.04.13, 11:23
                pani profesor już przyjmuje ponownie, nas zapisali przedwczoraj na czerwiec...
                • sylvia1k Re: IMID foniatra endoskop 28.04.13, 12:23
                  o dzieki
                  tylko musze dopytac czy nasze skierowanie wazne
                  • penelopa40 Re: IMID foniatra endoskop 29.04.13, 10:04
                    skierowania tego od chirurga w ogóle nie chcą, chcą zato skierowanie do logopedy!!! o które muszę się postarać w międzyczasie.... najpierw wizyta u logopedy potem u pani profesor...
                    a córka z logopedą nigdy nie miała nic bo nie było potrzeby, mam wrażenie ze tak aby temu rodzicowi "dołożyć" to się odbywa,
                    • sylvia1k Re: IMID foniatra endoskop 02.05.13, 14:44
                      do logopedy? od rodzinnego? ok... ale przecież pani prof jest foniatrą a nie logopedą...
                      • penelopa40 Re: IMID foniatra endoskop 02.05.13, 16:50
                        mnie się pytasz??? IMID zapytaj, he,he...
                        ja chcę jedynie diagnozy: operować czy nie, ma sens czy nie ma sensu, bo chirurg rzekł był, że on zoperować może w każdej chwili ale jak pani prof potwierdzi zasadność, i o to nam tylko chodzi.
                        widocznie przed wizytą u pani profesor należy odbyć wizytę u logopedy z IMID, ja się nie będę z nimi kłócić, wezmę skierowanie (od rodzinnego, bo od jakiegoby innego?) i zaniosę jak ich to uszczęśliwia..... mnie już nic w służbie zdrowia nie dziwi....
                        • macca4 Re: IMID foniatra endoskop 03.05.13, 09:14
                          nie jestem pewna ale to jest chyba tak (formalnie), że rodzinny nie może dać skierowania do foniatry tylko logopeda daje. 3 lata temu też musieliśmy mieć.
                          • penelopa40 Re: IMID foniatra endoskop 06.05.13, 10:19
                            ok, ale ja mam skierowanie do foniatry IMID od chirurga z IMID !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! paranoja to jest ale niech im będzie...
                            • sylvia1k Re: IMID foniatra endoskop 06.05.13, 14:51
                              peneleopa ja tez mam skierowanie do foniatry od chirurga... ale z XI 2011 bo tyle czekałam na endoskop...
                              • penelopa40 Re: IMID foniatra endoskop 06.05.13, 20:07
                                uuuuuuuuuuuuu, my mamy z listopada ale 2012... nam się nie pali, ale w przypadku naprawdę potrzebujących szybkiej diagnozy to zgroza.... pozdrowienia serdeczne
                                na kiedy macie wizytę??? my na 11 czerwca
                                • penelopa40 Re: IMID foniatra endoskop 29.05.13, 10:47
                                  no to już wizyty nie mamy!
                                  pani dziś zadzwoniła z IMID, że wizyta 11 czerwca odwołana i ze będzie wizyta w Kajetanach w instytucie słuchu ... niby tych rozszczepowych (z rozszczepem podśluzówkowym) mają diagnozować w pierwszej kolejności ale miała być konsultacja u prof Hortis-Dzierzbickiej, bo ewentualna operacja rozszczepu w IMID, Kajetany operują rozszczepy?
                                  ja już niewiele zaczynam rozumieć... ???
                                  • beata.76 Re: IMID foniatra endoskop 29.05.13, 19:03
                                    Pewnie wszystkich zapisanych do dr Hortis przeniosą, ponieważ pani dr nie pracuje już w IMedzie, więc jeśli koniecznie chcesz do dr Hortis to tylko prywatmie. Nam się udalo , mieliśmy nosofibroskopię w kwietniu.
                                    • penelopa40 Re: IMID foniatra endoskop 24.06.13, 14:46
                                      witam serdecznie,
                                      21ego byłam z córka na wizycie u foniatry w IFPS w Kajetanach, na NFZ, od 2010 roku kiedy tam byłyśmy bardzo sie rozbudowały Kajetany...
                                      miałyśmy wizytę u super pani doktor, bardzo fajna lekarz, miła i komtetentna, wyoglądała gardło, uszy (tutka nasza sobie spokojnie siedzi w uchu), nos i inne części głowy od środka i jakimiś urządzeniami wszelkimi i orzekły - bo jeszcze jakaś druga doktor przyszła na oglądanie i konsultację, że rozszczep owszem jest, podniebienie za krótkie jest, ale żadna operacja nie jest potrzebna i konieczna i wskazana, ani rozszczepu, ani być moze już i ucha bo córka rozwija się i rośnie (ma 13 lat) i wszystko sie zmienia! na lepsze w tym przypadku
                                      jestem bardzo szczęśliwa, mamy kontrolę w październiku, u tej samej doktor, nazywa się
                                      Agata Szkiełkowska (dr hab.), polecam!
                                      • sylvia1k Re: IMID foniatra endoskop 20.07.13, 21:54
                                        Penelopa. Dzięki za info. Jak dobrze pójdzie to 24 będziemy mieli wizyte u laryngologa w Kajetanach (bo mały mimo krótkiego podniebienia ma duże migdały co chwile płyn w uszach i pojawia się okresowo niedosłuch- pewnie pochodna alergii).
                                        pediatra nam tłumaczył, że przy krótkim podniebieniu lepiej jednak te migdały przyciąć niż zostawiać tak jak są...
                                        • sylvia1k Re: IMID foniatra endoskop 26.07.13, 12:28
                                          Byłam. Niestety oceny migdały od strony nosa poprzez wprowadzenie kamerki nie doczekaliśmy się. Pani dr zajrzala tylko do uszu, sprawdziła nos i palcami wymacała podniebienie (wg dr Hortis ewidentnie krótkie) to tu usłyszałam że ona nie jest pewna czy jest krótkie bo migdały zasłaniają zbytnio. Okres oczekiwania na operacje ok 1,5-2 lat. Ew na następnej wizycie w Xi można przysieszyć i wtedy okres to kolejne pół roku (w sumie 10 mies z płynem w uszach). Badanie słuchu tylko przesiewowe. (to miał jako noworodek).
                                          I informacja że jak mam możliwość jechać operację zrobić szybciej gdzieś to warto...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka