karme-lowa Re: Chudnięcie 20.06.18, 21:26 nutella_fan napisała: > Wezcie k...a przestancie tylko poradzicie co robić. Już Ci powiedziałyśmy. Przestań ważyć dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Chudnięcie 20.06.18, 21:27 nic? Serio nic się nie dzieje. Wyluzować i przestać o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik37 Re: Chudnięcie 20.06.18, 21:32 Przykro mi, ale masz atak nerwicy lękowej. Mialam taki epizod więc znam mechanizm od środka. Dziewczyny Ci juz wszystko poradzily. Że podstawowe badania i usg, ze ważyć max raz na tydzień, ze Ty do psychiatry. Ale Ty tego nie widzisz i.nie slyszysz bo masz atak. Twoje dziecko nie schudlo jeszcze, a nawet gdyby to wchodzi w wiek zmian hormonalnych wiec moze jej sie figura zmieniać. Do tego ma z czego sie wyciągać, bo na razie waży godnie. Rozumiem, Twoj strach bo w ataku strach jest paniczny ale zaufaj wiekszosci myslacej trzeźwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Chudnięcie 20.06.18, 21:39 Znecasz się nad tym biednym dzieciakiem. Albo jesteś chora albo niezbyt rozgarnieta i patologicznie skupiona na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Chudnięcie 20.06.18, 21:43 Bo było gorąco i wypociła, a do tego za mało piła? Bo zważyła się w innym ubraniu niż rano? Bo zrobiła siku? Bo twoja waga ma taką tolerancję błędów? Kobieto, czy ty na głowę upadłaś? To jest PÓŁ procenta jej wagi! Serio, o pół procenta siedzisz i ryczysz?? O pół procenta to nawet w przypadku noworodka nikt by nie robił afery.... Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:06 Moja 10 latka ma 151 cm wzrostu i waży 31 kg. Twój post to masakra jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:14 Podepne sie na koncu - uwazam, ze powinnas miec ograniczone prawa rodzicielskie i nadzor kuratora, dopoki nie ukonczysz swojej terapii bo sie znecasz nad tym dzieckiem calkiem tak samo jakbys je bila. Albo gorzej. Przepros corke, powiedz ze mamuni upal rzucil sie na glowe, wyrzuc wage i kurcgalopkiem udaj sie do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:34 Iskierka ma racje! Jezeli nie jestes trollem to sie lepiej szybko ogarnij, bo niszczysz wlasne dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:44 fornita111 napisała: > to sie lepiej szybko ogarnij, bo niszczysz wlasne dziecko trochę realizmu, proszę! Autorka wątku ma wieloletnią historię forumową, dokumentującą jej zaburzenia umysłowe i prędzej cała trójka jej dzieci zerwie z nią kontakty, niż ona się ogarnie. Leczenie/terapia (ponoć takie miała) jest, jak widać, bezskuteczne. Mąż nutelli, jak widać z wątku, też ma w d.pie dobro dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
deedee0 Re: Chudnięcie 20.06.18, 21:43 1. Zrób eksperyment - zważ się na wadze trzy razy pod rząd (ciekawe czy Ci wyjdzie taka sama waga), potem przesuń wagę o 20 cm i zrób to samo, potem znów ją przesuń i się zważ - u mnie na elektronicznej wadze po przesunięciu jej różnica może być i 0,5 kg 2. Dziecko nie może wiedzieć że się martwisz, martw się Ty nie ona 3. Waż ją 1 x w tygodniu - max! 4. zrób USG jamy brzusznej 5. Podstawowe badania krwi - morfologia, OB + mocz 6. Ile ona przez ostatni rok urosła? 2 cm czy 20? 7. Jeśli się martwisz to działaj bo z samego martwienia nic się nie dowiesz. Im szybciej wyjaśnisz sytuacje tym lepiej 6. Odpowiedz Link Zgłoś
deedee0 Re: Chudnięcie 20.06.18, 21:53 A jeszcze: czy po kazdym jedzeniu ja boli brzuszek? Moze jest na cos uczulona. Jest alergikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:52 A jak make wazysz to tez raz ci 1kg raz 1.20 a potem 0.80 wyskakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:58 nie, ale może być 1,20 a potem 1,18 lub 1,22 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 20.06.18, 23:07 Cudow nie ma. Zeby waga byla dopuszczona do obrotu musi pokazywac prawidlowo. Owszem sa roznice jak sie zle ustawi zle staruje itd ale zasadniczo waga powinna za kazdym razem pokazac to samo. Z tym ze waga czlowiek podczas dnia sie zmienia. Zasadniczo rano wazymy najmiej ale trzeba zochowac zdrowy rozsadek. Do tego kobiety inaczej waza w roznych fazach cyklu (juz nawet pomijajac jedzenie picie wypacanie itd) goraco jest jesc sie nie chce jeszcze dzieciaka brzuch boli - zaprawde waga moze dobrze pokazywac bo takie wahniecia sa normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Chudnięcie 20.06.18, 23:16 Poczytaj o błędzie pomiaru zwykłej wagi elektronicznej łazienkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Chudnięcie 21.06.18, 10:47 Akurat takie zwykłe wagi mają spory błąd pomiarowy i jest to dopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Chudnięcie 22.06.18, 22:20 Moja waży jak chce. Nawet jej przesuwać nie musze, wystarczy, ze raz stanę na niej energicznie a potem troche delikatniej i różnica jest nawet 70-80 dkg. Raz nawet 1 kg mniej. Waga nie ma roku, baterie dobre a ona taka niezdecydowana. Natomiast waga kuchenna wazy bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Chudnięcie 20.06.18, 21:44 nutella_fan napisała: > Wezcie k...a przestancie tylko poradzicie co robić. Idz do lekarza na cito. Ze sobą. Serio, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:11 Ona ma tendencję do chudnięcia, to mnie zalamuje tetaz napisala mi smsa ze wazy 40.5. To rano bedzie ważyć 39.8, bo zawsze koło 70 dkg rano wazy mniej... Boże czemu ona ciągle chudnie ( to jest jakiś skecz? Stand up? Co to ma być?! Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:20 nie, to ponoc prawdziwa dorosla kobieta z obsesyjnie zrytym baniakiem i zadręczoną córką. poczytaj jej osssstrrre agresywne hejty w wątkach o kobietach z nadwagą Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:38 blimsien napisała: > nie, to ponoc prawdziwa dorosla kobieta z obsesyjnie zrytym baniakiem i zadręczoną córką. niestety - dwiema córkami (ma bliźniaczki) i synem. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:33 lilia.z.doliny napisała: > to jest jakiś skecz? Stand up? Co to ma być?! Niestety realna chorobliwa obsesja autorki wątku, do pilnej interwencji psychiatrycznej (i nie tylko. Służby społeczne nie tylko z tego powodu miałyby co robić). Autorka wątku ma wieloletnią, dokumentowaną na forum (nie tylko na e-matce) historię zaburzeń. Tylko dzieci żal. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:38 nie masz pracy, zajęć itp ze zajmujesz sie TAKIMI rzeczami ????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:43 nutella_fan napisała: > Wezcie k...a przestancie tylko poradzicie co robić. Z córką -nic. Ewentualnie kontrola wagi raz w miesiącu. Ze sobą - szukac pomocy u specjalisty bo zniszczysz dziecko. Okrutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chudnięcie 20.06.18, 22:53 Przeczytalam caly watek i wiesz co twoja corka ma ogromna szanse podzielic moj los a ciebie jest mi zal, serio musisz isc sie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Chudnięcie 21.06.18, 00:04 nie wydaje ci sie, ze popadasz w paranoje i jeszcze wkrecasz w to dziecko? Moja 10-latka, wcale nie niska, wazy 10kg mniej i nie waze jej czesciej niz musze np. u lekarza albo jak w szkole mieli sie wazyc. A twoje dziecko juz samo zeswirowalo, zeby sie wazyc i cie o tym telefonicznie informowac! Nawet jak moja corka byla noworodkiem z problemami z przybieraniem na wadze nie wazylam co chwila! Masz jakies watliwosci co do zdrowia dziecka - idz do lekarze, zrobcie badania. Ale litosci, nie swiruj z waga, za moment zaczniesz jej odmierzac ile zostawila w toalecie. Bole brzucha moga byc na tle nerwowym, co mnie nawet nie dziwi. Zwykla jelitowka to 2-3 kg na misusie w pare dni. Wez tez pod uwage, ze jakby twoje dziecko przybieralo na wadze w takim tempie jak do tej pory to by mialo nadwage. Dlaczego wazy mniej wieczorem niz rano? Bo wydalila, bo sie spocila. Daj dziecku szklanke wody do wypicia to ci sie rachunek wyrowna. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Chudnięcie 21.06.18, 05:11 Wez sobie wpisz w siatki centylowe dane Twojej corki. Przeciez on ma wage na wyzszym centylu niz wzrost!!! Ty naprawde zle sie czujesz. Rozumiem, ze masz hipochondrie, ale skup sie na leczeniu tej hipochondrii u siebie, zamiast meczyc dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 21.06.18, 06:58 W kwesti formalnej - to nie jest tak ze dziecko na 50 centylu wzrostowym ma pasowac do 50 centyla wagowego. To sa dwie rozne siatki. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Chudnięcie 21.06.18, 13:23 No jasne, że nie. Znaczy tylko tyle, że więcej jest od niej dzieci chudszych niż niższych . Odpowiedz Link Zgłoś
fantomowy_bol_mozgu Re: Chudnięcie 21.06.18, 06:49 Aż nie mogę uwierzyć w to, co tutaj czytam. Idź do psychiatry zanim zniszczysz życie swojemu dziecku! Przecież ona jest na prostej drodze do zaburzeń odżywiania. Nikt normalny nie wytrzyma ważenia po kilka razy dziennie i spazmów matki NIEZALEŻNIE od wyniku. Zaraz się okaże, że specjalnie się obżera przed ważeniem, albo powstrzymuje przed zrobieniem kupy. I zaczną się prawdziwe problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_bama1 Re: Chudnięcie 21.06.18, 06:53 Problem to ona ma.... ale raczej z nadwagą. Mój 10 latek waży 28 i ma się świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
fantomowy_bol_mozgu Re: Chudnięcie 21.06.18, 08:08 To jest inna sprawa. Bo może ta dziewczynka chciałaby schudnąć i matka zamiast mądrze pomóc urządza histerie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chudnięcie 21.06.18, 08:14 Yyyto teraz juz nic nie rozumiem dziecko ma nadwage i dramat ze o wahania wagi do 0,5 kg? Nutella o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: Chudnięcie 21.06.18, 08:20 Joleczko: chodzi o to ze matka zaraził obsesją na punkcie kontroli wagi swoją rodzoną 10 letnia córkę. Wahanie dobowe o 200-500 gramów jest normalne. Tylko perspektywa osoby z zaburzeniem takiej jak wątkodajka nie pozwala jej tego pojąć a jeszcze wmawia dziecku te chore jazdy. Po prostu-byłaś w toalecie za potrzebą i jesteś 300 gramów lżejsza. I lepiej żeby się nie ważyć kilkanaście razy nz dobę po każdym posiłku i wizycie w wc. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chudnięcie 21.06.18, 08:28 A to jeszcze ta corka ma dopiero 10 lat. Autorko brawo ty, za 5 lat napisz do mnie dam ci namiary na dobrych specjalistow od zaburzen odzywiania , leczenie trwa dluzej niz leczenie nowotworu takze gratuluje zjeb... zycia wlasnej corce. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 21.06.18, 09:00 Dziecko nie ma nadwagi po prostu jest duze jak na 10latka. Wiec juz na 100% uslyszalo cos od innych dzieci; do tego matka ja wazy i skupia na niej uwage jak tylko sie wahnie 200g. Dzieciak juz niestety pewnie ma banie zryta. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chudnięcie 21.06.18, 09:04 Pewnie ma. Serio zagotowal mnie ten watek bardzo zal dziewczynki a matka nie wie nawet jak krzywde robi wlasnemu dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:10 Na bank tego mie usłyszała, bo jest szczuplutka. Ale wy wiecie...... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Chudnięcie 21.06.18, 23:28 Jakim cudem jest szczuplutka,moj syn majacy 145cm wzrostu wazy 10kg mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 06:05 Pewnie ma grube kosci, po mnie. Ja mam 175 i ważę kolo 65 i kazdy kto mnie widzi mówi że jestem szczupla. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Chudnięcie 22.06.18, 08:08 Grube kosci to mit.Szkielet ludzki rozni sie minimalnie pod wzgledem budowy koscca i nie am to zdanego wplywu na wage. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 22.06.18, 08:46 Halo ziemia do nutelli ty jestes dorosla wysoka kobieta po teojce dzieci nie 10latka Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:09 Moja córka nie ma nadwagi, jest szczupła/normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:14 Blagam szczupla....tyke waza ci chudsze dorosle kobiety. Sama wazylam 50 kilka mając 24 lata Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:16 Owszem ale dzieci tak na to nie patrza a jak na 10latke jest duza. Gwarantuje ci ze juz cos uslyszala. Jak te tu: m.zapytaj.onet.pl/Category/027,004/2,3092781,Mam_10_lat_moj_wzrost_151cm_a_waze_40_kg_to_dobrze_.html m.zapytaj.onet.pl/Category/027,007/2,2027304,mam_10_lat__mam_145_cm_wzrostu_i_waze_40_kg_czy_jestem_gruba_czy_moze_trochce_gruba___i_co_ja_powinnam_robic_zeby_schudnac.html Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:19 Teraz sobie przypominam że mowila mi kilka razy, ze chcialaby ważyć 30 kg jak jej koleżanka z klasy... I ze ma wystajacy brzuch i chcialaby ćwiczyć ten brzuch... No ale przecież od tego nie schudła... Przecież na żadnej diecie nie byla. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:24 Dzieci maja najglusze pomysly. Polecam te watki z onetu „dawaj z siebie wiecej na wf” „dieta 1000kal” „ja w twoim wieku wazylam 10kg mniej” „jestem starsza o 3 lata waze tyle samo” Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:30 Ale chyba nie jest możliwe, że sama ograniczyła sobie podaż kalorii??? Nie wierzę w to. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:36 oczywiscie, ze jest to mozliwe, 10latki sa juz bardzo swiadome. Wystarczy, ze rezygnuje z urodzinowych cukierkow itp. rzeczy, ktore kiedys jej napedzaly kalorie, w domu troche gorzej je a to powoduje, ze nie przybera na wadze tak jak kiedys. Co w sumie tez jest normalne, ze dzieci nie przybieraja rowno przez caly czas na wadze, bo by si utuchyly jakby mialy takie sam przyrosty jak w mlodszym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:50 Gdybys nie byla tu tak dlugo to wzielabym cie za trolla. Ja tez nie bylam oficjalnie na diecie a tygodniami nic nie jadlam zjadalam dwa jablka dziennie a cala reszta szla do pyskow psow lub do kibla. Z tym ze nie popadaj zaraz w paranoje bo 2 kg to nie anoreksja Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:32 twoje dziecko dostaje wiec sprzeczne sygnaly - od kolezanek i od ciebie i ogolnie to nnienormalne jest to, zeby dziecko w tym wieku az tak musialo zajmowac sie tematem swojej wagi. Juz tu kilka osob napisalo, ze to moze prowadzic do roznych zburzen odzywiania. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:50 nutella_fan napisała: > Moja córka nie ma nadwagi, jest szczupła/normalna. Jak to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Chudnięcie 21.06.18, 17:53 nutella_fan napisała: > Tzn? Sadzac po jej wadze i wzroscie raczej jest grubsza niz chudsza. Jak to mozliwe, ze jest wedlug ciebie szczupla? A jezeli nawet jest to jaki widzisz konkretnie dramat, ze schudla 1 kg?? Wszystkie jak jeden maz (co jest bardzo niespotykane na ematce) mowia ci, ze wpedzasz corke niepotrzebnie w paranoje, wazysz kilka razy dziennie (puka sie w glowe...), ignorujesz rady i wpisy majace na celu uswiadomic ci, ze robisz dziecku krzywde i ze sama masz wiekszy problem ze soba. A tak w ogole to przyszlo ci do glowy najprostsze rozwiazanie, ze moze corka sama chce schudnac (bo juz zdazylas ja wpedzic w kompleksy) i ze na boku po kryjomu albo wiecej cwiczy albo jest na jakiejs durnej diecie i nie je tyle myslisz, ze je. Albo moze zwraca bo posilku. Albo zre jakies swinstwo na odchudzanie, tabletki czy jakies inne cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 19:11 Zaczęłam właśnie brać to pod uwagę, ponieważ wspominala kilka razy że chcialaby ważyć 30 kg...i mieć mniejszy brzuch. Ale wydaje mi się nieprawdopodobne aby sama ograniczała jedzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chudnięcie 21.06.18, 20:15 Wielu rodzicow tak mysli " niemozliwe" w roznych sprawach dotyczacych ich dzieci a mozliwe jest wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Chudnięcie 21.06.18, 22:11 nutella_fan napisała: > Zaczęłam właśnie brać to pod uwagę, ponieważ wspominala kilka razy że chcialaby > ważyć 30 kg...i mieć mniejszy brzuch. Ale wydaje mi się nieprawdopodobne aby s > ama ograniczała jedzenie... Co w tym takiego nieprawdopodobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 06:02 Ona ma dopiero 10 lat, jest jeszcze bardzo dziecinna (w przeciwieństwie do swojej siostry bliźniaczki), nie wpadlaby na pewno na taki pomysł. Ponadto jak ją o to spytałam, zaprzeczyła. Wczoraj wieczorem mi powiedziała, że wyprozniala się w szkole dwa razy i raz stolec rzadki byl. Ponadto przy wyproznianiu czuje jakieś mocne kłucia w brzuchu, okolica pod pępkiem. Czy ktoś zetknął się z czymś takim? Jelito drazliwr, pasożyty? Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Chudnięcie 22.06.18, 10:16 Serio pytasz swoja 10-letnia corke ile razy zrobila w szkole kupe i jakiej konsystencji?🤣🤣🤣 moze jeszcze ma ci probki zostawiac do sprawdzenia w sloiku? Nie wiem czy sie smiac czy plakac. Wierzyc mi sie nie chce, ze ktos moze miec taka paranoje BEZ POWODU. Wez ty sie uspokoj, pooddychaj, policz do dziesieciu. To jest dziewczynka, wchodzi w okres dojrzewania, normalne, ze boli podbrzusze. Nic nadzwyczajnego, ciebie nigdy nie bolalo? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 22.06.18, 10:54 W sumie moze ona zaraz okresu dostanie? U niektorych sie wlasnie lekka sraczka zaczyna i woda sie zatrzymuje wiec waga mogla skoczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Chudnięcie 22.06.18, 11:39 to akurat nie jest wcale takie dziwne; jesli dziecko zawsze sie wyproznialo raz i w domu a tu nagle musiala dwa razy w szkole i do tego ja cos klulo w brzuchu, to dobrze, ze matce o tym powiedziala. Przy czym takie jednorazowe cos, to sie nie przejmuje ale utwierdzam dziecko w przekonaniu, ze dobrze, ze mi mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 12:14 Nie pytam, sama mi się zwierzyła wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Chudnięcie 21.06.18, 22:53 czli jednak ma troche za duzo kg jesli brzuch jest zauwazalny dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Chudnięcie 21.06.18, 23:32 Cudow nie ma, jesli moj syn wazacy 10kg mniej przy tym samym wzroscie jest szczuply to 10kg wiecej musi byc widac. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Chudnięcie 22.06.18, 09:50 moje dziecko tez wlasnie wazy 10kg mniej przy wiekszym wzroscie i jest szczuple, nie wychudzone, wyglada normalnie, zdrowo. 10 kg wiecej u takiego dziecka to duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Chudnięcie 21.06.18, 08:27 ala_bama1 napisała: > Problem to ona ma.... ale raczej z nadwagą. Mój 10 latek waży 28 i ma się świet > nie Nie piszcie takich rzeczy. Jeżeli ta dziwna osoba ubzdura sobie teraz, że dziecko zmierza ku nadwadze to może się zacząć taki dramat dla tego dziecka, że ten przy nim zblednie. Czytałam agresywne wypowiedzi Nutelli niemal w każdym wątku zahaczajacym o problem otyłości. Inna sprawa, że jeśli ta dziewczynka slyszy takie teksty w domu, kto wie co już jej siedzi w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Chudnięcie 22.06.18, 22:29 zeldaf napisała: > Nie piszcie takich rzeczy. Jeżeli ta dziwna osoba ubzdura sobie teraz, że dziec > ko zmierza ku nadwadze to może się zacząć taki dramat dla tego dziecka, że ten > przy nim zblednie. Racja. Do dobra tego dziecka, i tak ma przekichane. Do tej kobiety nie trafia nic co nie jest zgodne z jej tezą. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Chudnięcie 22.06.18, 22:36 > Do tej kobiety nie trafia nic co nie jest zgodne z jej tezą. > Nabijanie się z kogoś zazwyczaj nie zachęca go do leczenia, w tym przypadku hipochondrii. Koniecznie musisz sobie popluć? Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Chudnięcie 23.06.18, 00:42 Nie nabijam się i nie pluje. Z tylu wpisów nazywających autorkę miedzy innymi trollem, idiotką, radzących strzelić jej baranka itp. akurat to zdanie jest według ciebie "nabijaniem się" i "pluciem" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chudnięcie 23.06.18, 00:54 Ale co ona zlego napisala oprocz prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Chudnięcie 21.06.18, 08:36 Codziennie wazysz dziecko?? Serio? Po co? Chcesz jej psyche zryć? Slad ketonow (i to dwa razy) to nie jest nic szczegolnego, zwlaszcza jesli dziecko je duzo miesa a malo warzyw, a tak zdaje sie napisalas gdzies w odpowiedzi. Idz do lekarza ale z soba, mowie powaznie, to nie jest dowalenie, ale obsesyjne wazenie dziecka nie jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Chudnięcie 21.06.18, 08:36 Gdyby mnie ktoś ważył kilka razy dziennie (!!!) to też bym zaczęła chudnąć i to na tle nerwowym. Opanuj się, bo dziecko przecież widzi, że coś jest nie tak (wg ciebie), skoro ważysz, każesz dzwonić, płaczesz, itp. Do psychiatry i psychologa biegiem zanim córce poważniejszą krzywdę zrobisz. Powiem tylko, że córka mojej dalszej krewnej przez nerwicę spowodowaną zachowaniem toksycznej matki choruje na łysienie plackowate. Młoda dziewczyna i musi nosić perukę. Dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Chudnięcie 21.06.18, 09:05 > Dlaczego waży mniej wieczorem niż rano? Bo każdy człowiek tak ma? Waż ją raz w tygodniu, zawsze w ten sam dzień. Po wstaniu i zrobieniu siusiu. Analizuj wyniki z kilku tygodni, a nie z całego dnia. Moim zdaniem, jeśli chodzi o ważenie kilka razy w ciągu dnia, jesteś idiotką. Albo trolem. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 10:47 Trochę wprowadzilam was w błąd, sorry. Wrocilam do domu i otworzyłam excela, gdzie mam zapisane wagi i wzrost córek na przestrzeni kilku lat ostatnich. Otóż w czerwcu rok temu ważyła o prawie kilogram mniej niż terazba wiwc niby OK ALE w kwietniu tego roku wazyla 2kg więcej niż dziś. Martwi mnie ten spadek wagi 2 kg w ciagu 2 miesięcy i to jest już konkretna info, bo mam daty i wagi w pliku. P.s. dzisiaj rano ważyła tyle co tydzień temu, wiec ok. Ale skad spadek wagi 2 kg w 2 miesiące? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Chudnięcie 21.06.18, 10:53 OMG. Czy Twoje dzieci są na coś przewlekle chore, że prowadzisz takie pliki? Wpędzisz dzieci w choroby typu anoreksja/bulimia jak tak będziesz postępować. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Chudnięcie 21.06.18, 10:56 Bo ją stresujesz ciągłym ważeniem, to chudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:00 Masz takie notaki ? Jezu. To jest zaden spadek wagi jest cieplo troche wiecej ruchu i to jest tego efekt. Ty sie zacznij martwic o siebie udaj sie o pomoc do specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:01 Psychiatra-dla Ciebie i to szybko. Bo za chwile bedziesz musiala corke prowadzac po psychiatrach... Ps. brzuch to moze ja bolec z nerwow-matka ja stresuja kazac sie wazyc co chwile... Tez by mnie brzuch bolal... Jak ja dzis zwazylas to kolejne wazenie... po wakacjach. I jak wtedy bedzie dalszy spadek wagi to mozesz sie zaczac martwic-puki co zajmij sie innymi sprawami,a corce daj spokoj. I raczej powinnas sie cieszyc,ze corka z pulchnego dziecka zaczyna sie zmieniac w zgrabna nastolatke. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Chudnięcie 22.06.18, 14:28 Co ty, po wakacjach wiele dzieci ma spadek wagi, bo jest gorąco, mniej jedzą, więcej pija a dużo się ruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:06 Bardzo być chciała,żeby twoja córka na coś zachorowała i to koniecznie poważnego. Inaczej DAWNO pobiegłabyś do lekarza a nie tabelki sprawdzała(pomijam,ze problem z dup....) Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:06 Jessu, napiszcei ze ten watek to jakis zart? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:08 idź do psychiatry i tyle. A jak nie chcesz, to może uświadom sobie, dlaczego okazujesz dziecku miłość obsesyjnym dbaniem o jej wagę. Bo to właśnie robisz, tylko dlaczego? Nie wystarcza uśmiech, prezent, rozmowa, przytulenie, o ile dziecko chce? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:29 Gdy jest zimno je się więcej a teraz jest lato od 2 miesięcy i się człowiek bardziej poci a je mniej. Masz obsesję Nutella. Plik w Excelu? To chore. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:31 nutella, jedynym konkretnym info z tego wątku jest pewność, że z Twoją psychiką jest słabo. Psy-chia-tra, biegiem marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
koralik37 Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:33 Ty naprawdę jesteś głucha? Czy trolujesz? Czy może nie przyjmujesz do wiadomości żadnych odpowiedzi, które nie są takie,jakie byś chciała? Wolałabyś: twoja córka jest chora, prawdopodobnie to zaawansowane stadium? Dziewczyny nie ma sensu do niej pisać Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:49 Wiem, ze mnie wytną, ale nie moge się powstrzymać - jesteś zdrowo pie...ięta. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Chudnięcie 21.06.18, 23:35 1. kto normalny takie rzeczy zapisuje? 2.dlaczego tylko corek? 3.udaj sie do psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 06:03 Bo syn jest dorosły. Ja swoją wagę pamietam, a mąż swoje zapisuje w aplikacji (cwiczy). Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Chudnięcie 23.06.18, 03:22 Nutella!!! Psychiatra!!!! To nie jest obrażanie. To jest zdrowa, serdeczna rada. Masz BARDZO poważne zaburzenia psychiczne. W każdym wątku dotyczącym zdrowia to wyraźnie widać. Stań przed lustrem i popatrz sobie sama w oczy. Niszczysz swoim dzieciom życie! Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:17 Jest bardzo duża szansa, że wpędzisz ją w chorobę. Ty sama swoim postępowaniem. Nie krzycz, że wyzywają Cię od paranoiczek, tylko SPOKOJNIE zastanów się co robisz. Dziecko rośnie, za chwilę będzie dojrzewać, zmienia się jej waga, niekoniecznie w przewidywalny sposób. Dlaczego masz tę obsesję? Ktoś w Twojej rodzinie poważnie chorował? Ty sama? Albo Ty masz problem z wagą. Ale niech dotrze do Ciebie, że problem masz Ty, a problem Twojej córki to problem z Tobą. I jeśli sobie nie pomożesz, to ten problem będzie się nasilał. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:50 Nikt nie chorował, ja jestem szczupła. Boję się bo po prostu córka zawsze bardzo ładnie jadła i przybierala, a teraz ma apetyt mniejszy i od kwietnia 2 kg schudla. Plus slad ketonów w moczu. Czy to wszystko do kupy nie jest podejrzane? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:55 I od kwietnia nic nie zrobiłaś poza ważeniem? I ty się martwisz o zdrowie córki? Chyba chcesz ją w chorobę wpędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:16 A co mialam od kwietnia robić konkretnego, czego się czepiacie? Nic nir robilam od.kwietnia bo nie wiedzialam ze cokolwiek jest do robienia czy jakis problem. Ketony w moczu wyszly 2 tyg temu i teraz ta historia wyszła. Zresztą z ketonami bylam u lekarza, wiec co to za zarzuty że nic nie robiłam, jesteście podłe. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:27 Ze ketony w moczu sa wariantem normy. Badanie do powtorzenia. Jak powtorzylam i wyszly znowu zaczelam sie zastanawiac i zwazylam ja. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:28 I blad, ze do powtorzenia. Sa wariantem normy. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:35 I pół kilo mnie plus ketony w normie równa się według ciebie rak. Teraz goń po skierowanie do onkologa. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chudnięcie 21.06.18, 14:39 Zdrowi ludzie tez miewaja ketony. Wystarczy, ze sikala rano na czczo . Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 14:51 Czemu więc na necie (w wypowiedziach lekarzy i poważnych artkułach żeby nie było, nie na forum) pisze, że zdrowa osoba nie powinna mieć ketonów w moczu? Córka robiła oba badania na czczo. W trzecim robionym w ciągu dnia i po napojeniu ketonów już nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:08 No wiec pisze Ci, ze na czczo (czy po dluzszym niejedzeniu) to normalne. Ile miala tych ketonow? Bo do 0.5 to jest ok niezaleznie od wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:11 OK, nie czepiajcie sie tego 0.5 - moze to jest ok dla osob z cukrzyca, nie zdrowych - z rozpedu napisalam Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:16 Ne ma raczej cukrzycy, zbadałam jej cukier na czczo i ma 87. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:11 Ponć powinno być mniej niż 5 mg/dl, wtedy są niewykrywalne. Tyle co am to "ślad" Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chudnięcie 21.06.18, 17:20 Oj, ja pisalam o ketonach we krwi . Az sprawdzilam - te 5 w moczu to sladowe, czyli nic. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:25 Czy Ty czytasz co ludzie pisza? Daj dziecku spokoj i idz do psychiatry! Odpowiedz Link Zgłoś
koralik37 Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:56 Ty jesteś podejrzana niestety. trzeba zgłosić do służb niemożliwość sprawowania władzy rodzicielskiej. dołączyć zawartość wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:07 „Ma apetyt mniejszy i schudla” co konkretnie cie tu dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:17 A dlaczego ty masz jak jest gorąco? Leczylas kiedyś swoje problemy psychiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:28 W tym wątku lytam o córkę, nie o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:32 I dostalas odpowiedzi. Corka jest zdrowa. Ty nie. I tym, ze nie jestes usilujesz wlasnie zniszczyc jej psychike. Czego nie zrozumialaa? Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Chudnięcie 22.06.18, 22:34 Jednak powinnaś sie skupić na swoim zdrowiu psychicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Chudnięcie 22.06.18, 22:36 Opowiedz o swoich lękach specjaliście. Dla dobra tego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:11 Nie jest. Przybierać ładnie to może małe dziecko, noworodek zwłaszcza czy niemowlę. To już pannica i raczej powinna się więcej ruszać bo waży sporo. Mój syn ma ok.135 cm i waży 30 kg i uważam że ciut za dużo. Ale on miał pourazowe zwolnienie z wf i sportu i wtedy przytyl. Od września wraca do regularnych sportów. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Chudnięcie 21.06.18, 11:51 Mimo wszystko, jak macie historię chorób autoimmunologicznych w rodzinie, to wahania wagi mogą być na tle hormonalnym. Pomijam, że te wahania to żadne wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chudnięcie 21.06.18, 14:46 Ja maja historie, to sie troche nie dziwie, ze panikuje... Nutella, niech zrobia dziewczynie badania, uspokoisz sie troche Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Chudnięcie 21.06.18, 12:26 A wszystkie dzieci tak wazysz, czy ta Ci akurat cos zlego zrobila? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Chudnięcie 21.06.18, 13:44 Nie pół kilograma mniej, tylko 200 gramów. Albo panikujesz albo robisz z dziewczyn idiotki. Bo wahania wagi dzienne mogą być do kilograma i nie ma to żadnego wpływu na zdrowie. I zamiast stawiać diagnozy z netu to po prostu idź do lekarza, forum na pewno nie jest od tego, aby stawiać diagnozę na podstawie skąpych i sugestywnych informacji podsycanych paniką. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_bama1 Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:21 Ciekawa jestem czy ilość wypróżnień i oddanego moczu też tak skrupulatnie zapisujesz w tabelkach... Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:26 Nie, to mi nie potrzebne do niczego, aczkolwiek kiedys lekarka kazała dzienniczek mikcji i ilości wypitych plynów prowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:34 Nie, po prstu szukałam pocieszenia. Po co te pytania jak już pisałam wielokrotnie że jutro wizyta u lekarza? To jakaś prowokacja? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:47 Nie. Naprawdę się martwię. I boję się o te wyniki.... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 21.06.18, 15:59 Na początku było,ze ważysz ją od czerwca zeszłego roku. A czemu? Bo ketony w moczu wyszły. Pod koniec wątku,że ketony wyszły dwa tygodnie temu. Zdecyduj się. Może do jutra przeżyjesz, tylko nie waż już dzieciaka. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 16:36 Ważę ją od kilku lat ze 2- 3 razy w roku. Te ostatnie wazenia to od jakiegoś tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 16:43 Konkretnie w czym? Wazenie codziennie jest od tygodnia, ostatnie bylo w kwietniu, przedtem grudniu i czerwcu. Z niczym nie kręcę. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 21.06.18, 16:58 Z pierwszego wpisu: Moja corka od czerwca zeszlego roku schudla ponad 1 kg. Ważę ją codziennie (teraz to mam obsesję i nawet kilka razy dziennie) i np dzisiaj ważyła rano 40.3 a teraz 40.1 sad To rano będzie z 0.5 kg mniej To ważysz od tygodnia, czy od roku? No i od kwietnia niby tak strasznie zmizerniała, ale ok ważysz ja od tygodnia kilka razy dziennie i podejrzewasz raka(tak napisałaś). Robisz badania bo coś ci się nie podoba, lekarz na końcu. I ryczysz na lotnisku. Można i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 17:04 Od tygodnia ważę codziennie, od kiedy wyszly drugi raz ketonyn w moczu. Nic nie kalmie Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Chudnięcie 21.06.18, 16:40 Chciala sie pochwalic ze leci do Danii czy tam do Szwecji, problem corki to tylko przykrywka co w tym zlego? to forum dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 21.06.18, 16:41 Masz cos z głową, jest się czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: Chudnięcie 21.06.18, 17:29 pl.wikipedia.org/wiki/Zast%C4%99pczy_zesp%C3%B3%C5%82_M%C3%BCnchhausena biegiem do specjalisty, ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: Chudnięcie 22.06.18, 12:25 Troll jak nic. Mój 9 latek teraz na lato schudł 1,5k od zimy. Wyciągnęło go, biega po podwórku, nie ma czasu na jedzenia i stąd efekty, ale ja mogłabym się martwić nie ty, bo mój młody jest na 25 centylu wagowo, a 75 wzrostowo. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 12:31 W ogole nie troluje, ale pociesza mnie co piszesz. Po prostu uważa się, ze chudnięcie u dziecka jest złym objawem, stad moje zaniepokojenie... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Chudnięcie 22.06.18, 12:41 Gdzie się tak uważa? Nie spotkałam się. Moi dwaj chudną i przybierają, normalnie, jak to dzieci. Martwiłabym się wyłącznie przy niemowlaku przy piersi. Serio odpuść. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 22.06.18, 12:55 Cóż twoja córka bez uszczerbku na zdrowi ma z czego chudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 12:59 Owszem ma z czego mimo iż jak podkreślam jedt szczupła/normalna, natomiast powodem założenia wątku był mój niepokój o to, czy schudnięcie o 2kg w ciagu 2 miesięcy jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Chudnięcie 22.06.18, 13:03 Już Ci milion osób odpowiedziało, że tak - dzieci rosną, dojrzewają, mają większy apetyt, mniejszy, skoki rozwojowe itp. Niepokojące to by było 5 kg w 2 miesiące, czy więcej. 1 kg na miesiąc to tyle co nic, w wakacje pewnie jeszcze schudnie, no i nic. A zimą przytyje. Norma. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Chudnięcie 22.06.18, 14:39 nutella_fan napisała: > Owszem ma z czego mimo iż jak podkreślam jedt szczupła/normalna, natomiast powo > dem założenia wątku był mój niepokój o to, czy schudnięcie o 2kg w ciagu 2 mies > ięcy jest normalne. Zdecyduj sie czy 2kg w 2 mies czy 1kg w ciagu ostatniego u roku bo tak napisalas w startowym poscie. A zreszta niewazne ile i w ciagu jakiego czasu: TAK, ZUPELNIE NORMALNE. Nie ma za co. Odpowiedz Link Zgłoś
julek_i_ja Re: Chudnięcie 22.06.18, 13:28 Moze sie za przeproszeniem wyproznila? Bez przesady, panikujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 14:29 Corka znowu dzisiaj miała boke przy wypróżnieniu. Tylko w trakcie samego wyproznienia, po nie. Czy macie pomysł co to może być i czy badać to czy nie? Dwa razy się wyprozniala dzisiaj i dwa razy ja bolało Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 14:42 Bóle. Czym mogą być spowodowane bóle podczas wypróżnienia, ktore przechodzą po wypróżnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:21 Mila, ok, ale co z tą perystaltyką? To są takie kłócia jakby szpilką córka mówi. Miejsce to tak środek brzucha pod pepkiem. Skąd to się wzięło? Plus luźny stolec czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:29 Bywa nasilona, czasem przy jelicie drażliwym potrafi boleć w różnych miejscach . Chcesz, polecę Ci dobrego gastrologa dziecięcego w Warszawie, pogadasz z lekarzem, uspokoisz się. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 18:49 Tak milka, na gazetowego poproszę, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Chudnięcie 22.06.18, 14:27 A miesiączkuje? Moja tak straciła apetyt i miała bóle brzucha chyba na pół roku przed pierwszymi plamieniami. A to wiadomo, że hormony tez zaczynają buzować, dziecko może chudnąć. A może boli ją brzuch bo co chwila pytasz: co jadłaś? ile ważysz? idź się zważyć, itd. Nie rób jej tego, bo w końcu wpedszisz ja w chorobę, pamiętaj nie ma nic gorszego niż stres. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 14:48 Te bole u twojej corki i utrata apetytu to jakiego rodzaju były? Moja kilka dni temu mówiła, że boli ja po jedzeniu pod pępkiem. Myślałam że to pasożyty, tym bardziej że schudła. Ale klucia podczas wyprozniania? Nie chcę panikować, ale za dużo dziwnych rzeczy tu się dzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:13 Sory, ale już nie mogę. Wszystko wskazuje na raka. o której masz tę wizytę? Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:15 zbadac sie warto, ale lepiej nie kracz. w kontekscie problemow nutelli samej ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:20 Zamiast wziac dziecko na lody albo upiec ciasto to z okazji zakonczenia roku, wizyta lekarska. Ale czad. Strach sid bac urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:24 A ile mam czekać? Za tydzien jade na wakację i nie chcę tego przeciągać. Jak wyniki będą ok to sprawa zamknięta. A wizyta w cukierni czy macu bedzie dzisiaj. Powiem wam szczerze, że to forum jest jednak specyficzne.... Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:30 Forum zareagowalo wyjatkowo racjonalnie na Twoj hiper-specyficzny watek. Dziecko moze na luzie jechac na wakacje nez psucia sobie zakonczenia roku lekarzem i kluciem. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:52 Może i tak zrobię, nie wykluczam, zobaczę co lekarka powie. Nie wykluczam, że wszystkie zalecone badania po powrocie zrobię, może w wakacyjnych warunkach bóle jej przejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:25 Ty gryzelda nie gniewaj się, ale jesteś totalnie popieprzona serwując komuś takie żarty. Sama się zbadaj, a nóż u ciebie rak się rozwinął. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:44 Czy to nie TY napisałeś ze raka podejrzewasz? Czy nie CIEBIE usokajają inne kobiety? Ale ty swoje, choroba ma być i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:50 Choroby ma nie być. Ale to bardzo nieprzyjemne, że tak napisałaś o moej córce. Ja to ja, ja mam swoje fobie,ale ty nie musiałaś mi dopierdzieać. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 22.06.18, 15:57 Sama sobie dopierdzielasz. Sam to napisałaś, o swojej córce. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chudnięcie 22.06.18, 16:12 Nie zyczę twojemu dziecku ani tobie źle,wręcz przeciwnie. Tylko te twoje biadolenia jest irytujące. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 18:58 A więc byłam. Lekarka kazała schudnięciem nie przejmować się (lato, goraco, czesto dziewczynki moje kolacji już nie chcialy jesc jaknz podworka wrocily późno, duzo picia, malo jedzenia itp.). Co do boli przy wyproznianiu twierdzi że to może być bod wirusa, ktory miałyśmy tydzuen temu corka i ja. Taką jednodniową biegunkę miałyśmy razem, ona w sobotę i niedzielę tydzień temu, ja w niedzielę. Lekarka twierdzi, że wirus utrzymuje się w organizmie 2-3 tygodnie, drażni jelita, perystaltyka się zmienia itp i to mogą być pobolewania po tamtym krotkim incydencie biegunkowym. Ketony w moczu mogą z niedopojenia być. W rezultacie dostałam skierowanie na usg brzucha, morfologię, żelazo, cukier, badanie kalu na lamblie u skierowanie do urologa. Skierowanie dlatego, że córka często chodzi sikać, mimo iż wyniki ogolne moczu ma dobre. Posiew również. Ponoć u dziewczynek często jest pecherz nadwrażliwy (czy cewka, nie pamiętam) i chcemy to na spokojnie pójść sprawdzić. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chudnięcie 22.06.18, 19:32 Dziecko mialo wirusowke a ty nie wpadlas ze od tego schudla??? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 22.06.18, 19:54 Odkrylam ze schudla tydzień przed wirusowka. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Chudnięcie 23.06.18, 01:02 Lekarka przypadkiem nie dała ci skierowania do psychiatry? Bardzo by ci się przydała ta wizyta. Do tego konkretne leki i psychoterapia z doświadczonym terapeutą od fobii wagowych. Pomyśl o tym zanim skrzywdzisz swoje dzieci. Mąż tak bez bólu toleruje twoje wyskoki wobec dzieci? A może jego też tak pilnujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chudnięcie 23.06.18, 05:13 Nie, nie dała. Dziękuję wszystkim za rady, dalej nie będę się już udzielać, ale w innych wątkach a i owszem. Milej soboty wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś