Dodaj do ulubionych

Breaba babycook

21.06.18, 07:05
Ma/miała toto któraś z was? Przydatne? A może polecacie jakieś inne ustrojstwo z podobnymi funkcjami?
I z góry zaznaczam, że skoro pytam o urządzenie do papek, nie pytam o BLW i nie interesują mnie wypowiedzi w stylu "nie miałam bo mój bobas rąbał brokuła w całości jeszcze w życiu płodowym". wink
Obserwuj wątek
    • spirit_of_africa Re: Breaba babycook 21.06.18, 08:37
      Rozważałam zakup podobnego ustrojstwa tylko z aventu. Zrezygnowałam bo gotuje duzo w parowarze dla mnie i męża wiec tylko dorzucalam tam coś dla małej albo odkładałam z naszego a potem na sitko albo do smoothie makera. U nas jadła bardzo długo małe ilości i tylko kilku rzeczy bo większość nasilała jej AZS wiec zakup osobnego urządzenia był bez sensu. Za to jak zaczęła w 10 miesiącu jeść więcej ilościowo i składnikowo to faktycznie domaga sie kawałków i marudzi na łyżeczkę wiec juz jej prawie nic nie przecieram/miksuje tylko drobno kroje.
    • ashraf Re: Breaba babycook 21.06.18, 08:53
      My co prawda zamierzamy z drugim stosowac ten sam system co z pierwszym (gotowanie gestej zupy, mielenie w misie robota - dokladniejsze niz blender reczny, porcjowanie i mrozenie), ale mamy ekspres do mleka Beaba i jest swietny, praktyczny, bardzo ulatwia zycie. Takze mialabym zaufanie do tej firmy.
    • juuuu7 Re: Breaba babycook 21.06.18, 08:59
      Mam babycooka, uzywam od miesiaca. Dla mnie super urzadzenie-wrzucam warzywa, miesko, 10min i ugotowane. Potem mozna zmiksowac. Robie w nim tez deserki.
      • same-old_mona Re: Breaba babycook 21.06.18, 09:56
        Jaki model masz?
        Przy starszaku nie miałam nic co by mi życie ułatwiło, to teraz przy młodszej chcę sobie ułatwić na wszystkie sposoby :p
        • juuuu7 Re: Breaba babycook 21.06.18, 10:31
          Podobnie-przy drugim inwestuje w gadzety. Starszy byl na sloiczkach a teraz stwierdzilam, ze mlodszy bedzie na domowym jedzeniu.
          Mam ten podstawowy, model 912461.
        • ashraf Re: Breaba babycook 21.06.18, 10:59
          U nas to samo - inwestujemy w oszczednosc czasu i wygode smile ale tez mnostwo rzeczy mamy po starszym, wiec w sumie finansowo i tak wychodzi duzo taniej niz z pierwszym.
    • asmarabis Re: Breaba babycook 21.06.18, 11:05
      Ja mialam takie cos, ale dostalam od znajomych. Ja bardzo polecam takie cos ale na twoim miejscu nie kupowala bym tego, bo szkoda kasy. Rozejrzyala bym sie za jakims robotem "dla doroslych" typu termomix, teraz masz tego mnostwo na rynku w roznych progach cenowych. Maja dokladnie te same funkcje i jescze mnostwo innych i bedziesz miala super przydatny sprzet na lata a nie gadzecik na 4 miesiace.
      • sofia_87 Re: Breaba babycook 21.06.18, 11:14
        Mam Kohersena, polecam. Ale jesli Ciebie nie interesuja jego pozostale funkcje, a przydaja sie, poczytaj troche, to tak warto kupic babycook. Najwyzej potem sprzedasz.
        Chyba ze masz juz parowar i blender, to wystarczy
      • same-old_mona Re: Breaba babycook 21.06.18, 13:20
        No właśnie nie chcę super robota dla dorosłych, chcę coś przeznaczonego do małych porcji. Ja gotuję typowo po włosku, żadne tam zdrowe warzywka na parze :p
        • asmarabis Re: Breaba babycook 21.06.18, 13:31

, żadne tam zdrowe warzywka na parze :p

hehe, chyba musisz poczytac najpierw o funkcjach takich robotow smile

I troche nie rozumie, chcesz przez 4 miesiace dziecko bardzo zdrowo zywic, zeby od 5go napychac go kluchami i pizza?
          • same-old_mona Re: Breaba babycook 21.06.18, 13:46
            Skąd takie dziwne wnioski?
            • same-old_mona Re: Breaba babycook 21.06.18, 13:51
              Poza tym Asma, ja nie pytam o inne sprzątałam, tylko o cosie do dziecięcych papek. Jak będę chciała coś innego, to zapytam o to wprost smile
              • same-old_mona Re: Breaba babycook 21.06.18, 13:51
                Sprzęty *
              • asmarabis Re: Breaba babycook 21.06.18, 16:00
                To co ci pisze ze robot ci w zupelnosci wystarczy do papek a cena jest bardzo podobna a ma o wiele wiecej dodatkowych funkcji typu np zrobienie ciasta na pizze no chyba ze lubisz na stolnicy i walkem godzinami ugniatac
                ale widze ze po prostu chcesz miec uroczy plastikowy gadzecik, to kto bogatemu zabroni jak ci sie podoba?
                wiec kupuj naprawde ulatwia zycie matki
        • sofia_87 Re: Breaba babycook 21.06.18, 13:58
          One nie tylko gotuja na parze, ale jak chcesz. Kup babycook, mozesz potem zawsze odsprzedac albo zachowac dla kolejnego potomka smile.
          Ja w ramach ulatwiania sobie zycia kupilam ekspres do mleka, karmilam piersia prawie rok, ale mozna bylo podgrzac mleko albo male porcje stalego jedzenia.
          Wloska kuchnie uwielbiam, wiec Cie rozumiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka