Dodaj do ulubionych

elektryczna deskorolka a potem otyłość ?

27.06.18, 12:01
Wątek zaczyna się jako "Hoverboard/elektryczna deskorolka." a kończy sie jako " Otyłość dzieci - znowu"? smile
Dzieciaki powinny jeździć swoimi własnymi siłami na deskorolce czy hulajnodze - a Wy chodujecie grubasków kupując takie urządzenia. Już samo ciągle korzystanie z telefonów i tabletów pasie dzieci, które po prostu mniej się ruszają.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 12:12
      Kazde narzedzie ma swoje uzycie. Np
      Jakis czas temu napisalam ze chce sobie kupic rower elektryczny. I oczywiscie ktos mi napisal ze jak nie mieszkam w gorzystym tereniem to jest to strata kasy a rower jest po to zeby sie zmeczyc.
      Kupilam mimo wszystko. I co? Najlepsza inwestycja mojego zycia. Przesiadlam sie generalnie na rower. Jezdze do matki (26km w jefna strone) z usmiechem na ustach o pol godziny dluzej niz zbiorkomem. Genialna sprawa sama przyjemnosc.
    • 1matka-polka Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 12:17
      Dokładnie takie skojarzenie miał mój mąż, kiedy zobaczył przygrube dzieci sąsiada na tym huwerbordzie.
      • edelstein Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 12:21
        A one sie orzygrube zrobily od kupna czy jednak po prostu takie juz byly?
        • 1matka-polka Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 12:26
          No, już wcześniej takie były ale mój mąż to połączył. Że ta grubość, to jednak skutek pewnej polityki rodzinnej.
          • ichi51e Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 14:17
            A moze jednak desperacka proba usportowienia dziecka?
          • bistian Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 14:30
            1matka-polka napisała:

> No, już wcześniej takie były ale mój mąż to połączył. Że ta grubość, to jednak
            > skutek pewnej polityki rodzinnej.

To jest jakiś dużo większy problem, który obecnie "wybucha". Jeżdżę pociągami, ale tylu otyłych ludzi, jak teraz, nigdy nie widziałem. Nastolatki i młodsze dziewczyny, chłopaków też to dotyka, chyba trochę w mniejszym stopniu, ale dotyka. Wczoraj zaskoczył mnie widok chłopka 15-16 lat, który widać że ćwiczy, mocno zbudowany, a na tym dodatkowo po całości tłuszcz i brzuch smakosza, coś takiego widziałem pierwszy raz.
            • 1matka-polka Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 14:37
              Ja widzę otyłe dzieci i nastolatki płci obojga. Mają gabaryty, które jeszcze 10 lat temu w Polsce były zupełnie niespotykane u ludzi w tym wieku. Po prostu ledwo się ruszają...
    • bei Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 12:23
      Mój ma niedowagę, jak każdy członek rodziny😊
      Taka deskorolka tez wymaga ruchu, to nie jest tak, ze siadasz i jedziesz, mięśnie pracują. Pojeździj dwie godziny, zobaczysz jak się fajnie zmęczysz. Poza tym każdy dzieciak jeździ jeszcze na rowerze, albo gania za piłką, albo na rolkach jeździ, pływa. Gorzej z dorosłymi, wciąż ich mało na ścierkach zdrowia.
      • bei Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 12:23
        Ścieżkach!!!
        • cherryhills Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 14:51
          big_grin Ścierka zdrowia! Genialne! Można by to zinterpretować tak, że jak się dużo ma mopie jeździ to też się człowiek zmęczy, czyli spali kalorie czyli wypisz, wymaluj ścierka zdrowia!
    • heca7 Re: elektryczna deskorolka a potem otyłość ? 27.06.18, 12:23
      Bzdura. Mamy od ponad roku. Synowie nie mają żadnych problemów z otyłością. Starszemu wczoraj robiłam zaszewki na spodenkach bo mu spadają z tyłka- wysoki i chudy a z deski nie schodzi. Jak ktoś na tym nie jeździ to nie zrozumie, że ona też wymaga ruchu. A już te wszystkie akrobacje, jazdy na jednej nodze, przeskakiwanie, wjeżdżanie na krawężnik, przysiady, jazda we dwóch na jednej wymagają długich ćwiczeń.
      A najbardziej to mój syn się naćwiczył jak zapomniał naładować i prawie kilometr niósł deskę pod pachą big_grin A ta średnia waży nie mało- coś koło 10kg. W przyszłym roku dostanie większą albo ninebota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka