Dodaj do ulubionych

Do kupujących na Zalando

07.07.18, 11:31
Dopiero zaczęłam swoją przygodę z tym sklepem , w związku z tym przyjmę wszystkie dobre rady-kiedy największe okazje , jakieś kupony ?Bywają problemy ze zwrotem?
Pochwalcie się najlepszą upolowaną okazją !
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 11:47
      Jak masz mozliwosc to kupuj na zalando zagranicznym a nie polskim bo sa o wiele lepsze promocje, zreszta tak jak ze wszystkim, Polska jest zawsze smietniczkiem dla duzych firm.
      Oplaca sie kupowac poza sezonem np teraz kupuje kozaki, sukienki letnie w styczniu itp nie wiem dlaczego wtedy sa najwieksze promocje na rzeczy nie z sezonu,
      Za granica nie ma zadnych problemow ze zwrotami, reklamacjami itp, w polsce na pewno sa, zeby oblupic ludzi.

Ja generalnie juz tam kupuje 80 % rzeczy, ale wlasnie w filii zagranicznej
      • asmarabis Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 11:53
        O masakro, zamowilam sobie kilk dni temu torebke znanego projektanta z wyprzedazy- wyszlo mnie - 60 %, az teraz sprawdzilam cene na wyprzedazy za TA SAMA torebke na zalando polska, nie chcecie wiedziec jaka jest znizka bo sie zalamiecie…...
      • pasquda77 Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 11:54
        Asma a jak wygląda płatności i zwroty na zagranicznym Zaladno?
        • mama.nygusa Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 12:15
          Ostatnie zakupy zrobilam wczoraj.Przesylki szybkie, zwroty tez i kasa na koncie za zwrot tez szybka..
          Najwieksze okazje to buty zimowe typu primigi za 70-80zl i tym podobne, no ale ja nie lubuje sie w kupowanie torebek, wiec ten dzial obmijam, ale widzialam kiedys torebke listonosze TM za 400zl, gdzie normalnie kosztuje ponad tysiac.
          O teraz corce czesto kupuje ciuchy arbercomie&fitch, a i buty sportowe dla niej, zawsze wyhacze fajne za minus60% pierwotenej ceny.Natomiast trzeba uwazac z nadmiernym czekaniem na jeszcze obnizenie ceny, czasem przymierzam sie do zakupu, mija dzien, dwa i juz ciuch drozeje smile
          • issa-a Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 14:42
            > czasem przymierzam sie do zakupu, mija dzien, dwa i juz ciuch drozeje

po to by np. za miesiac stanieć.
            ja kilka razy polowałam na jakis ciuch ale na swój rozmiar więc nie to, żeby był tańszy. I właśnie takie zjawisko zaobserwowałam.
            Co do rad to, niestety, nie pomoge bo ja raczej nigdy na okazje nie poluje. "Poluję" na potrzebny mi ciuch, buty, akcesoria. Jesli znajde taki to kupuje, zamiast czekac az będzie tańszy.
            I prawda jest taka sama, jak wszędzie, im droższy ciuch tym lepsza jakość. Oczywiście, jesli został przeceniony z drogiego to jakośc nie spada, spada co najwyżej aktualność wzoru.
        • asmarabis Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 14:40
          Tak samo jak w polsce, masz 3 miesiace bodajze na zwrot. Ale ja zwracam jednak od razu bo boje sie ze potem zapomne czy cos, chyba o to chodzi przy takim dlugim terminie zby ludzie rozleniwieni jednak nie zwracalismile

Aha, i nie wszystkie wyprzedaze sa "rowne", w styczniu opkupilam sie jak norka bo byly fajne znizki - 70 %, teraz znizek co kot naplakal, o jakos tak cyklicznie wychodzi kiedy nalezy atakowac smile
        • ichi51e Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 15:10
          Nie da sie kupic na zagranicNym zalando tak zeby ci wyslali do PL wiec dochodza koszty przesylki
    • ichi51e Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 12:38
      Problemow ze sworoyem nigdy nie mialam bardzo sprawnie dzialajacy serwis. Oszczednosci specjalnych nie stwierdzono.
    • ira_08 Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 14:29
      Nie wiem kiedy okazje, ale zwroty działają wzorcowo. Naklejasz naklejkę, zamawiasz kuriera, kasa szybko wraca na konto, wszystko bezpłatnie.
    • leanne_paul_piper Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 14:46
      Nie kupuję na zalando od kiedy zobaczyłam, że sukienka od Elisabetty Franchi jest o wiele taniej (nawet przy drogim euro) u producenta na stronie, niż na zalando. A niby tu i tu była sale.
      Nawet jeżeli robią wyprzedaże, to są one iluzoryczne. Do tego problem z rozmiarami i ryzyko, że ktoś w tych ubraniach i z torebkami chodził przez 100 dni i odesłał.
      Każdy producent ma swój sklep internetowy i też robi wyprzedaże. I wysyła do Polski.
      Ja teraz czekam na sale u Lancela.
      • asmarabis Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 14:54
        Ale to pozorna oszczednosc, bo tam raczej placisz za wysylke jak za zboze i jeszcze nie ma pewnie bezplatnych zwrotow?

Pod tym wzgledem zalando jest nie do pobicia,

No ale patrzac na polskie ceny to rzeczywiscie moze mimo wszystko sie oplacac
        • leanne_paul_piper Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 14:58
          Nie płacę nic za wysyłkę. Włochy czy Francja nie są na końcu świata, tylko za miedzą.
          I mam gwarancję, że te towary są faktycznie nowe.
          • asmarabis Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 15:24
            Ale no bez przesady, jak mozesz nie zobaczyc czy rzeczy sa nowe?
            Na torebkach np maja czesto pelno dodatkowych tekturowych zabezpieczen, zylka dodatkowy pasek przypiety do wewnetrznej kieszonki, trzeba by sie niezle nakombinowac zeby to z powrotem tak zabezpieczyc
            No ja nigy nic podejrzanego nie zauwazylam, no chyba ze te wszystkie rzeczy ze sladami uzytkowania pchaja do polski, nie zdziwilo by mnie to w sumie smile
            • leanne_paul_piper Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 15:34
              Nie no, kupowałam w polskim zalando i wszystko było ok. Rzeczy faktycznie były zabezpieczone i wyglądały na nówki sztuki nie śmiganewink. Natomiast 100 dni na zwrot daje pole do nadużyć, a Polacy potrafią cwaniakować. Widziałam już takie wątki, że ktoś tam znalazł jakieś rzeczy w kieszeni płaszcza, rzekomo nie noszonego.
              Dla mnie i tak decyduje cena i dostępność - jeżeli w sklepach internetowych u producentów jest taniej i większy wybór, to nie mam żadnego powodu, aby kupować na zalando.
              • asmarabis Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 15:46
                No i racja, bedac w polsce tez zamawiaam wszystko z zagranicy, ceny np w Sephorze to nie wiem kto wymysla, wiec na pewno mozna duzo zaoszczedzic, jeszcze jak nie placisz za wysylke
            • issa-a Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 15:42
              >Ale no bez przesady, jak mozesz nie zobaczyc czy rzeczy sa nowe?
              >Na torebkach np maja czesto pelno dodatkowych tekturowych zabezpieczen,

no, widze, ze "udalo ci się" kupic jedna torebke na zalando, za -60%, i z zachwytu wyjśc nie możesz....
              Wyobraź sobie, że nie tylko TOREBKI kupuje sie na zalando,jedna raz na całe życie....
              Ja owszem, jak najbardziej dostałam rzecz uzywana, z wszystkimi metkami. Poznałam po paczce chusteczek higienicznych, ktorych poprzednia "uzytkowniczka" zapomniała wyjąc z kieszeni, przed odesłaniem. Szlag mnie trafił i zrobiłam "karczemna awanturę" w zalando. Plus taki, ze natychmiast zareagowano i dostałam całkowicie nowa kurtkę, uwaga! z niemieckiego zalando!!! na co wskazywały wszelkie rachunki i dokumenty, ktore przyszły z kurtka w paczce.
              Opisywałam tu te historie.
              Gdyby nie chusteczki to pewnie bym się nie zorientowała bo slady uzywania były minimalne, dopiero po bardzo szczegółowych ogledzinach (przeprowadzonych po tych chusteczkach) była widoczna drobna plamka to tu, to tam. Na pewno taka do sprania. No, ale ja placilam za nowa rzecz. I nie cierpie uzywanych ciuchow! czyichs sladow potu, ze o innych nie wspomne, brzydze sie, zwyczajnie. I dlatego szlag mnie trafil.
              • asmarabis Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 15:50
                No ja pisze ze zamawiam z Zalando zagranicznego i przeciez wierze ci, bo jestem pewna ze do Polski trafiaja rzeczy gorsze jakosci i wlasnie takie uzywane czy wybrakowane, tak samo jak jest w marketach spozywczych i biurach podrozy, wiec nie kloc sie bo nie ma tematu i odetchnij, bo zejdziesz na zawal
                • ichi51e Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 17:46
                  Noa le ile tej oszczednosci zrobilas? 100 zeta?
                • issa-a Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 19:30
                  ha ha...chciałabys..
                  nie wierze w żadne twoje slowo, co bys tam sobie ubzdurała..
                  I nie mam zamiaru kłócic sie z toba, bo niby o co? ze polujesz na wyprzedaże 60%?
                  ja kupuje wtedy, kiedy cos mi jest potrzebne a nie wtedy, kiedy producednt/sprzedawca uzna, że juz nikt tego nie kupi. Poza Polką.
                  • issa-a Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 19:38
                    zaś co do "używania" to takie sa, po prostu, Pollki...Grażyny...
                    Widocznie w DE obowiazuje wyzsze standardy społeczne. U nas ciagle, jak kogos da sie zrobic w trąbe to tym lepiej dla mnie. Jeszcze góry lodowe przed większościa z nas...
                  • asmarabis Re: Do kupujących na Zalando 08.07.18, 09:52
                    A moze ty sobie ubzduralas swoja historyjke, bo ciuchy z Zalando nie na twoja kieszen, i musiz ubierac sie w Pepco?
                    No sorry, gdybym chciaa oszukiwac i zwracac uzywane ciuchy to raczej bym przejrzala kieszenie przed wlozeniem do paczki, to trwa klka sekund wink
              • mikams75 Re: Do kupujących na Zalando 08.07.18, 09:46
                hmm... ja kiedys torebke wypchalam rzeczami, ktore mi wpadly w reke, po to, zeby sprawdzic jak sie ta torebka uklada w rzeczywistych warunkach, czyli ciezka i wypchana. Mam nadzieje, ze pozniej wszystko wypakowalam.... wink Tak tylko pisze, ze torebka z czyms w srodku nie musi oznaczac, ze byla uzywana.
      • tojamarusia Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 15:00
        Na zalando nie zwracasz rzeczy używanych tylko nowe.
        • mallgosia76 Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 15:30
          Ja polecam nie zalando a limango- od roku ubieram tam rodzinę w markowe rzeczy za grosze
          I zalando lounge
    • czarny_dol Re: Do kupujących na Zalando 07.07.18, 18:53
      Kupuję. Przeceny, jak już ktoś wspomniał, najlepsze po sezonie. Ze zwrotami nigdy nie miałam problemów. Bardzo szybko oddają kasę. Nigdy nie natknęłam się na ciuch noszony (albo ślepa jestem). Z promocji najmilej wspominam kurtkę przejściową typu hard shell Regatty kupioną za 40% ceny. Okazało się, że są problemy z zamkiem. Zareklamowałam. Nawet zdjęć nie chcieli. Kasę oddali a kurtkę kazali... zatrzymać. Szczęka mi opadła. Naprawa zamka - 35 zł. Acha - i w ramach przeprosin dali dodatkowy rabat 10% na kolejne zakupy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka