Dodaj do ulubionych

ematka w „Nie hanbi” 😃

07.07.18, 18:00
Moze juz było. W związku z intensywnym kserowaniem - mam zapóźnienia czytalenicze. Więc siedzę sobie na Mazurach weekendowo i czytam „Nie hańbi” Olgi Gietkiewicz. I dochodzę sobie do rozdziału „KOMBINUJ” (strona 134) i czytam. I wypowiedzi jakieś znajome. I pyskówki jakby czytane juz. I dochodzę do końca rozdziału. A tam: „bo to jest wątek na pewnym rodzicielskim forum”. No jest. Wąteczek o braniu L4 na dziecko tuż po otrzymaniu umowy na etat. Juz nie tylko główna drogie panie. Wasze wymiany razów i argumentów uwiecznione zostały literacko. Z nominacją do Nike zdaje się. Jesteście dumne?
PS. Dla Pani Olgi ukłony jeśli wciąż tu bywa. Temat potraktowany stronniczo, acz język i styl przedni. Dobrze sie czyta, nawet jeśli sie człowiek z ideolo noe zgadza.
Obserwuj wątek
    • zawsze-w-drodze Re: ematka w „Nie hanbi” 😃 07.07.18, 18:02
      CzytElnicze zapóźnienia mam. Dla purystek.
      • zawsze-w-drodze Re: ematka w „Nie hanbi” 😃 07.07.18, 18:05
        I Gitkiewicz. Dla porządku. Telefon to straszny stwór.
    • wkurzo-namama Re: ematka w „Nie hanbi” 😃 07.07.18, 18:16
      Okropnie mi się ta książkę czytało.
      • zawsze-w-drodze Re: ematka w „Nie hanbi” 😃 07.07.18, 18:18
        Czemu?
        • wkurzo-namama Re: ematka w „Nie hanbi” 😃 07.07.18, 19:52
          Nie umiem wytłumaczyć. Historie od sasa do lasa, ale bez tego czegoś, co by przykuło moją uwagę na dłużej.
          • zawsze-w-drodze Re: ematka w „Nie hanbi” 😃 07.07.18, 20:07
            Nieeee no. Nie zgodzę się. Łzawa, napisana pod tezę, ideologicznie jednoznacznie skrojona pod partie Razem ale jednocześnie językowo bardzo sprawna, przemyślana, spójna. Reportersko kuleje ale autorka się broni.
    • mid.week Re: ematka w „Nie hanbi” 😃 07.07.18, 20:44
      e to nie kupuje, nie pamiętam żebym się tam udzielała wink
    • szeptucha.z.malucha Re: ematka w „Nie hanbi” 😃 07.07.18, 20:47
      Koło dekady temu któraś napisała powieść z ematką w roli głównej.
    • cauliflowerpl Re: ematka w „Nie hanbi” 😃 08.07.18, 11:05
      Byly tez cytaty w ksiazce o zonie alkoholika, nie pamietam tytulu. Oraz dlugi watek o tym, ze autorka celowo i nieladnie poprzekrecala nicki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka