Dodaj do ulubionych

Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadczenie?

09.07.18, 12:27
Moja córka chodzi na taniec, jest tym bardzo zafascynowana. Ostatnio tata zasugerował jej po meczu, że może spróbować z grupa cheerleaders działająca przy klubie piłki nożnej. Zaprowadziliśmy ja na jeden trening, młodej się podoba, te wszystkie elementy akrobatyki jej imponują i chce żeby ją zapisać. Starsza grupa ponoć ma występy przed meczami seniorów, a młodsza jak chłopcy z akademii mają u siebie mecze to one występują też. Poza tym jakieś zawody są, jeżdżą na obozy, zgrupowania. Ma ktoś doświadczenie, warto zapisać na taki taniec dziecko? To chyba u nas dopiero kiełkuje.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 12:33
      Kiedys czytalam ze bardzo kontuzyjne i czesto maja wypadki.
      • ichi51e Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 12:36
        www.google.pl/amp/s/abcnews.go.com/amp/Nightline/cheerleading-dangerous-sport-young-girls/story%3fid=9473938
        • miruka Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 12:43
          Mówi się że cheerleadering będzie dyscypliną olimpijską,
          • miruka Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 12:44
            Albo cheerleading powinnam napisać
        • kaniza Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 12:47
          Też wydaje mi się, że kontuzji musi być sporo, bo z tego co sama obserwowałam na meczu dużo tam elementów akrobatyki, ale to też starsza grupa była, dziewczyny były już późnymi nastolatkami, a część pewno już dorosłe, więc pewno lata ćwiczeń i prób za nimi. Córce właśnie najbardziej to zaimponowało i sama też chciałaby spróbować. Jest wysportowana, na tanic już też trochę chodzi, instruktorka była bardzo córką zainteresowana.
          • ichi51e Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 13:04
            Bardziej chyba chodzi o osoby bez przygotowania gimnastycznego ktore biora sie za akrobacje.
          • tairo Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 23:39
            To już lepiej na jakąś gimnastykę artystyczną albo akrobatykę ją zapisz.
    • jatojagodnik Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 13:21
      Podobno jeden z najbardziej kontuzjogennych sportów - tak jak poprzedniczki, też o tym czytałam.
      No i zastanówcie się nad występami. Bo Wy i córka traktujecie to jak sport. Natomiast widzowie już niekoniecznie. Występy chirliderek podobnie jak pool dans nie są traktowane jak sport, a raczej jak pożywka dla obleśnych starych dziadów śliniących się na widok fikających dziewczynek. Nie doceniają kunsztu i wytrenowania a jedynie wyginające się młode ciała sad
      • kaniza Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 13:44
        właśnie między innymi tego się obawiam, poza kontuzjami, ale córka jest jeszcze mała, więc na razie temat nas nie dotyczy, a za te kilka lat może podejście do tego sportu u nas tez się zmieni.
        • taki-sobie-nick Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 23:10
          a za te kilka lat może podejście do
          > tego sportu u nas tez się zmieni.

Czemu miałoby się zmienić? Cheerleaders mają "zagrzewać do walki naszych chłopców". Właśnie dlatego mają być śliczne i seksowne.
    • majenkir Re: 09.07.18, 17:05
      Cheerleading cheerleadingowi nierowny wink. All star cheerleading to sport, jest "wypadkowy", jezdza na zawody, itp.
      Nie sa zwiazani z zadnymi druzynami pilki noznej czy footballu czy koszykowki, bo to nie sa grupy dopingujace tylko istniejace same sobie.

A taki cheerleading przed meczem to machanie pomponami dla chlopakow, IMO kompletna strata czasu.

• taki-sobie-nick Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 09.07.18, 23:12
      kaniza napisał(a):

> Moja córka chodzi na taniec

Jaki?
    • lodomeria Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 10.07.18, 00:02
      Nie rób tego własnej córce! Uczyć dziecko, że jest tylko od zabawiania towarzystwa w przerwie, jak panowie grają? Żyć dopingowaniem chłopaków???
      • bergamotka77 Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 10.07.18, 01:04
        Też mi się to nie uśmiechałoby się. To nie USA, nie mamy takich tradycji.
      • kaniza Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 10.07.18, 08:50
        Ja tego tak nie widzę, przecież chłopcy grają też żeby zabawiać. Każdy taniec i każda forma sportu może być potraktowana jako zabawianie towarzystwa.
        • qs.ibidem Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 10.07.18, 09:57
          Przytaknę Lodomerii. To nie są dwa równorzędne występy sportowe, z założenia cheerleading to dopingowanie (tylko). Bez meczu dziewczyny nie występują (piszę dziewczyny, ale mam nadzieję, że do grupy mogą też należeć chłopcy), zaś mecz bez dopingu się odbędzie.
          Mnie martwiłoby też kształtowanie nienajlepszego gustu muzycznego (i piszę to jako osoba, która lubi wszystkie gatunki muzyczne).
          • kaniza Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 10.07.18, 12:20
            One występują na meczach, ale jeżdżą też na własne zawody, gdzie konkurują z podobnymi zespołami z polski i nie tylko. Do grupy należą same dziewczyny, nie ma chłopców, chłopcy grają z założenia w piłkę w tym klubie, choć pewnie chętnego chłopca do grupy przyjmą, tak jak młodsze dziewczynki trenują piłkę nożną z chłopcami.
            • majenkir Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 10.07.18, 15:36
              kaniza napisał(a):
              > One występują na meczach, ale jeżdżą też na własne zawody, gdzie konkurują z p
              > odobnymi zespołami z polski i nie tylko.

Jestes pewna? To sa, jak napisalam wyzej, dwa rozne cheerleadings....
              • kaniza Re: Grupa cheerleaders - ma ktoś jakieś doświadcz 10.07.18, 23:47
                Tak jestem pewna, dopingują piłkarzy, ale tez jeżdżą na zawody, mają obszerną fotorelacje na stronie z takowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka