raczek-nieboraczek 09.07.18, 23:14 należy kupić czy są refundowane ? jakieś używki wchodzą w grę ? kupuje się na olx czy bywają jakieś giełdy w szkole ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paniusiapobuleczki Re: podręczniki do IB 10.07.18, 11:02 Podręczniki do IB nie sa refundowane. Raz, ze dw liceum żadne nie sa, dwa, ze nauka w programie IB jest płatna. Co do używek to wiem, ze syn koleżanki sprzedawała, podejrzewam wiec, ze można kupić od absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjesien79 Re: podręczniki do IB 10.07.18, 11:04 IB ? masz na myśli klasę 1 B ? klasę z maturą międzynarodową? Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: podręczniki do IB 10.07.18, 11:11 Uważasz, ze na forum ogólnopolskim ktoś zadał pytanie o podręczniki do pierwszej be? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjesien79 Re: podręczniki do IB 10.07.18, 16:55 Myślę że nie, ale nie lubię jak ktoś pisze " IB" i jest pewien że wiadomo o co chodzi. I trudno mi uwierzyć ze ktoś liczy na refundację. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: podręczniki do IB 10.07.18, 17:22 Kto wie, ten odpowiada. Zresztą w wątkach okołorekrutacyjnych było wyjaśniane co to jest. pytanie o refundację też mnie zaskoczyło, być może autorka rozważa czy ją stać na posłanie dziecka do klasy IB i dlatego się pyta, a ty głupio się czepiasz Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: podręczniki do IB 10.07.18, 13:29 Ty się najpierw zorientuj jakie podręczniki będzie stosowała szkola w stosunku do twojego dziecka. A potem dopiero szukaj używanych. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagapka Re: podręczniki do IB 11.07.18, 12:09 Trzeba kupić samemu Nowe są tu: www.abe.pl/pl/ib-diploma Ale pewnie można odkupić od uczniów którzy własnie zdali maturę. Zapytajcie w sekretariacie swojej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: podręczniki do IB 11.07.18, 12:20 No ale podręcznki zależą od konkretnej szkoły - nie ma światowych jednolitych podręczników dla IB. Byłam na targach książki, i widziałam różne chemie czy tam matmy dla IB. A ze te ksiażki są wściekle drogie, lepiej sprawdzić zawczasu. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: podręczniki do IB 11.07.18, 12:31 dzięki za ten wątek przy okazji sprawdziłam olx, wybór zacny. najlepiej pewnie sprawdzić czy absolwenci z danej szkoły nie sprzedają o ile wszystko jest aktualne z listy szkolnej? Odpowiedz Link Zgłoś