Dodaj do ulubionych

podręczniki do IB

09.07.18, 23:14
należy kupić czy są refundowane ?
jakieś używki wchodzą w grę ?
kupuje się na olx czy bywają jakieś giełdy w szkole ?

Obserwuj wątek
    • paniusiapobuleczki Re: podręczniki do IB 10.07.18, 11:02
      Podręczniki do IB nie sa refundowane. Raz, ze dw liceum żadne nie sa, dwa, ze nauka w programie IB jest płatna. Co do używek to wiem, ze syn koleżanki sprzedawała, podejrzewam wiec, ze można kupić od absolwentów.
    • kochamjesien79 Re: podręczniki do IB 10.07.18, 11:04
      IB ? masz na myśli klasę 1 B ? klasę z maturą międzynarodową?
      • paniusiapobuleczki Re: podręczniki do IB 10.07.18, 11:11
        Uważasz, ze na forum ogólnopolskim ktoś zadał pytanie o podręczniki do pierwszej be?
        • kochamjesien79 Re: podręczniki do IB 10.07.18, 16:55
          Myślę że nie, ale nie lubię jak ktoś pisze " IB" i jest pewien że wiadomo o co chodzi.
          I trudno mi uwierzyć ze ktoś liczy na refundację.
          • paniusiapobuleczki Re: podręczniki do IB 10.07.18, 17:22
            Kto wie, ten odpowiada. Zresztą w wątkach okołorekrutacyjnych było wyjaśniane co to jest. pytanie o refundację też mnie zaskoczyło, być może autorka rozważa czy ją stać na posłanie dziecka do klasy IB i dlatego się pyta, a ty głupio się czepiasz
    • olena.s Re: podręczniki do IB 10.07.18, 13:29
      Ty się najpierw zorientuj jakie podręczniki będzie stosowała szkola w stosunku do twojego dziecka. A potem dopiero szukaj używanych.
      • mamagapka Re: podręczniki do IB 11.07.18, 12:09
        Trzeba kupić samemu sad Nowe są tu: www.abe.pl/pl/ib-diploma Ale pewnie można odkupić od uczniów którzy własnie zdali maturę. Zapytajcie w sekretariacie swojej szkoły.
        • olena.s Re: podręczniki do IB 11.07.18, 12:20
          No ale podręcznki zależą od konkretnej szkoły - nie ma światowych jednolitych podręczników dla IB. Byłam na targach książki, i widziałam różne chemie czy tam matmy dla IB. A ze te ksiażki są wściekle drogie, lepiej sprawdzić zawczasu.
    • volta2 Re: podręczniki do IB 11.07.18, 12:31
      dzięki za ten wąteksmile
      przy okazji sprawdziłam olx, wybór zacny.
      najlepiej pewnie sprawdzić czy absolwenci z danej szkoły nie sprzedają o ile wszystko jest aktualne z listy szkolnej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka