Dodaj do ulubionych

Nie jestem złośliwa

18.07.18, 10:44
Dlatego nie zapytam jak pogoda nad Bałtykiem.
Bałtyk latem to środowisko testowe listopada tongue_out
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 10:47
      Przyjemna. Wyszło słońce. A dwa dni temu się spalilam trochę 😛
      • kotomama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 10:51
        Hmmm. Znaczy nad Bałtykiem pojawienie się słońca jest dość rzadkim zjawiskiem.
    • joa66 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 10:48
      Oooo pojawił się w końcu cykliczny watek krejzi - Bałtyk big_grin

Następny to dlaczego ateisci obchodzą Boże Narodzenie czy jeszcze cos jest w międzyczasie?
    • gaskama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 10:57
      Polecam
      gdansk.webcamera.pl/
      Zazdroszczę, u nas lało a tam 24 stopnie i piękne błękitne niebo. Dziś też. Uwielbiam Bałtyk, nie tylko w PL. Nie byłam już kilka lat, ale jest tyle pięknych miejsc do zwiedzenia, urlopu nie starcza.
      • kotomama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:07
        24 stopnie to temperatura wody?
        • gaskama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:10
          Sprawdź sobie.
        • gaskama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:16
          Mam dziś dzień dobroci. We Władysławowie aktualnie woda w Bałtyku 22 stopnie. Jak na Bałtyk zajebiście. No chyba, że ty z tych, którzy krytykują temperaturę w Bałtyku generalnie. Ale to tak, jakby krytykować za dużo piasku na Saharze, huragany na Florydzie, wilgoć w tropikach czy węże w Australii. Trzeba mieć coś nie teges z IQ i braki w edukacji.
          • kotomama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:23
            Władysławowo? Czy to jest to miejsce gdzie discopolo miesza się ze smrodem pangi smażonej na zużytym oleju silnikowym z malucha w budzie zbitej z paździeżowej płyty i wypełnionej januszami, grażynkami których dzieci sebix i karynka zarzygują w tym czasie plaże w Mielnie?
            • gaskama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:24
              Nie wiem? Boże, gdzieś ty bywał?
              • kotomama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:26
                Użyłaś nazwy Władysławowo więc się pytam.
            • gaskama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:26
              W okolicę Władka jeżdże tu www.rosevia.pl/ nie widziałam opisanych przez ciebie rzeczy. Kurcze, szczerze ci współczuję.
              • kotomama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:31
                Hmmmm.... 7 dniowy pobyt HB dla pary od 5310... Czyli 14 dni HB to około 10600.
                Przepraszam ale zacytuję... "trzeba mieć coś nie teges z IQ i braki w edukacji" żeby za 10600 spędzić tam 14 dni.
                • gaskama Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:34
                  ??? Nie wiem, o co chodzi, ale niech to już pozostanie twoją słodką tajemnica.
                  • memphis90 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 23:29
                    Pewnie zabronili jej wynosić żarcie z hotelowej restauracji i ma uraz 😂
                • araceli Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 19:10
                  kotomama napisał(a):
                  > Hmmmm.... 7 dniowy pobyt HB dla pary od 5310... Czyli 14 dni HB to około 10600.
                  > Przepraszam ale zacytuję... "trzeba mieć coś nie teges z IQ i braki w edukacji"
                  > żeby za 10600 spędzić tam 14 dni.

Cena z kosmosu... zawsze mi wychodzi, że nie stać mnie na wakacje w kraju big_grin
                  • znowu.to.samo Re: Nie jestem złośliwa 19.07.18, 17:56
                    Że ile?????🤤🤤🤤
          • mamma_2012 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:48
            We Władysławowie obowiązuje zakaz kąpieli.
            • obrus_w_paski Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 19:51
              mamma_2012 napisała:

> We Władysławowie obowiązuje zakaz kąpieli.

Dlaczego?
              • mamma_2012 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 19:55
                Sinice.
          • takisobieludz Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 20:06
            Puck, kilka km od wlafyslawowa- biala flaga, temperatura powietrza ok 24 st, wody 22- ciepla jak zupa. Wiaterek taki, zeby nie bylo za goraco. Meeeega przyjemnie.
            • mamma_2012 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 21:21
              22 stopnie to ciepła woda, ale dla morsów. Ja nie jestemwink
              Puck odpada, miałam jechać do Władysławowa, bo tam są znajomi, dojazdy samochodem na plażę to dla mnie ostateczność (zwłaszcza jeśli jestem kierowcą).
            • szarsz Re: Nie jestem złośliwa 19.07.18, 12:45
              > wody 22- ciepla jak zupa.

Chłodnik chyba.
              • takisobieludz Re: Nie jestem złośliwa 19.07.18, 17:45
                Biorac pod uwage roznice temperatur miedzy woda a powietrzem utrzymuje swoje zdanie, ze ciepla jak zupa wink
                • takisobieludz Re: Nie jestem złośliwa 19.07.18, 17:47
                  A czemu Puck odpada? Ja uwielbiam!
      • bistian Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 14:01
        gaskama napisała:

> Uwielbiam Bałtyk, nie tylko w PL.

Brudna bezrybna kałuża! wink
        Ale jest zawsze równy wiatr, ładny piasek i... nie mamy nic lepszego. big_grin
    • vasaria Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 11:17
      W zeszłym tygodniu nie miałam ANI jednego dnia ładnej pogody. Wykazując hart ducha oraz ambicje w kierunku zostania morsem kąpaliśmy się raz (a oprócz nas jeszcze 3 inne - równie zdesperowane - osoby wink ).
    • riki_i Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 12:00
      W miarę. Strzaskalem się w sob i nd. Wczoraj było beznadziejnie, deszcz cały dzień, dziś już całkiem przyjemnie.
      • bergamotka77 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 13:49
        Dziś już zrobiło się dość gorąco. Właśnie po długiej kapieli w morzu jemy lunch w cieniu z zimnym piwem.
        • nolus Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 13:58
          W zachodniej Polsce niestety trochę kiszka. Pogoda z p..py, daleko od lubianego przeze mnie lata w mieście tongue_out

Nie, nie chcę jakoś mocno narzekać, bo wszystko ma swoje zalety. U mnie co jakiś czas pada, ale zimno na pewno nie jest. Nie wiem, który to już dzień bez słońca, ale powietrze jest przyjemne - przynajmniej można swobodnie oddychać, nie tak jak przy skwarze ostatnich tygodni. To jest też jakiś rodzaj ulgi dla ludzi, którzy w tym czasie pracują. Mi się przy takiej pogodzie pracuje najlepiej smile
        • pani-noc Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 19:22
          To tak jak my. Na plaży nie dało się wysiedzieć tak było gorąco: wiekszość czasu spędziliśmy w morzu. Piękna pogoda.
          • mamma_2012 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 19:34
            A gdzie jesteście? Myślałam, żeby wyskoczyć na kilka dni, ale w wielu miejscach jest całkowity zakaz kąpieli. Nie żebym sama była taka dzielna, ale dziecko obok morza nie wysiedzi.
            • default Re: Nie jestem złośliwa 19.07.18, 17:46
              Jestem w tej chwili nad zalewem Siemianowka na Podlasiu. Pogoda piekna, 29 st., woda nie wiem ile, ale przyjemna, plywa sie fajnie. Ludzi malo, spokoj, cisza. Jestesmy od niedzieli - padalo tylko we wtorek do wczesnego popoludnia, potem sie wypogodzilo. Cieplo jest caly czas, dzisiaj to az za bardzo.
    • thank_you Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 13:57
      Jutro będę to ci napiszę, ale mój partner nie narzeka, poza wczorajszym dniem.
      • niutaki Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 14:05
        w Darłowie leje od wczoraj.
        • little_fish Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 14:19
          Ja nie nad Bałtykiem i też u mnie leje od wczoraj. Co w związku z tym?
    • salinas Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 18:36
      Nie, nie jesteś złośliwy, bo to cecha ludzi inteligentnych ... tongue_out
    • araceli Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 19:04
      Gdynia w nocy utonęła big_grin
      • nawoyka Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 21:17
        Ale już odparowała. Ciepło i wilgotno.
    • 18lipcowa3 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 20:07
      u mnie,Gdansk, gorąco że zyc sie nie da
      • araceli Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 21:13
        18lipcowa3 napisała:
        > u mnie,Gdansk, gorąco że zyc sie nie da

24st to żaden upał, żyć się nie da z powodu 95% wilgotności powietrza po wczorajszych ulewach.
    • pigulkaszczescia888 Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 21:19
      Nie musisz, nad Batykiem jest ładniej niż na południu. U nas od końca czerwca leje, a moja złośliwa koleżanka wysyła mi od tegoż końca kwietnia zdjęcia z nad polskiego morza. Plaża, słońce, relax po robocie. Z małymi wyjątkami. wink
    • bei Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 21:28
      Mimo deszczu ciepło 😊
      Poniedziałek słonecznie, idealnie do plażowania.
      Wtorek, środa deszcz, ale ciepło- 21 stopni. Jutro ma być sucho (), i 20 na plusie, od piątq ma wrócić słońce.
    • tryggia Re: Nie jestem złośliwa 18.07.18, 23:32
      Przepięknie! Tropikalnie. Gorąco i wilgotnie. Dawno nie było takiego wiosno-lata (od kwietnia w sumie mamy lato),
      • araceli Re: Nie jestem złośliwa 19.07.18, 07:17
        tryggia napisała:
        > Przepięknie! Tropikalnie. Gorąco i wilgotnie.

Gorąco i wilgotne wyklucza się z przepięknie big_grin
    • zazou1980 Re: Nie jestem złośliwa 19.07.18, 07:32
      Jestem mile zaskoczona, od soboty 1 dzien deszczowy, 1 pochmurny z przelotnymi opadami, 3 sloneczne, dzis juz klara, wiec po sniadaniu zbieramy sie na plaze smile
      Dzieciaki zadowolone z wyjazdu, wiec nie narzekam.

Dodam, ze jestesmy w Krynicy, jak tysiace innych 500+, hehe...
    • little_fish Re: Nie jestem złośliwa 22.07.18, 23:35
      Dotarliśmy dzis6do Łeby. Pole kempingowe pełne, ustawiliśmy Siena ostatnim wolnym miejscu, w które weszła nasza przyczepa. Może kilka namiotów jeszcze dałoby radę. Pan obsługi mówi, że od początku wakacji były morze ze dwa dni z deszczem. Jak będzie teraz - zobaczymy 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka