Dodaj do ulubionych

Lodówka problem

20.07.18, 10:08
Jest lodówka, raczej nowa, ok 3 lat. W lodówce są szklane półki z plastikowym obramowaniem. Myję lodówkę, myję półki na błysk, myję plastikowe obramowanie. Ale - cholera jasna - pod plastikowym obramowaniem pojawił się cieniutki paseczek ... czarnego grzyba. Błeee!
Czy emama ma pomysł, jak się dostać pod ten plastik? Próbowałam szczoteczką do zębów, bez efektów. Jak zeskrobać ten grzyb pomiędzy szkłem a plastikiem? Plastik niestety przylega mocno uncertain
Obserwuj wątek
    • dyzurny_troll_forum_2 Re: Lodówka problem 20.07.18, 10:30
      mamablue napisała:

> Jest lodówka, raczej nowa, ok 3 lat. W lodówce są szklane półki z plastikowym o
      > bramowaniem. Myję lodówkę, myję półki na błysk, myję plastikowe obramowanie. Al
      > e - cholera jasna - pod plastikowym obramowaniem pojawił się cieniutki paseczek
      > ... czarnego grzyba. Błeee!
      > Czy emama ma pomysł, jak się dostać pod ten plastik? Próbowałam szczoteczką do
      > zębów, bez efektów. Jak zeskrobać ten grzyb pomiędzy szkłem a plastikiem? Plast
      > ik niestety przylega mocno uncertain

Nie wiemy co to za producent, ale zwykle ten plastik od tego szkła się odłącza.
      • same-old_mona Re: Lodówka problem 20.07.18, 10:38
        Dokładnie. We wszystkich lodówkach jakie zdarzało mi się myć plastik dawał się ściągnąć bez problemu.
        • niutaki Re: Lodówka problem 20.07.18, 10:44
          ten plastik się zdejmuje, jak już wyżej dziewczyny napisały, więc zdjąć i wszystko do zmywary
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: Lodówka problem 20.07.18, 14:00
            Żeby popękał plastik i już całkiem było do wywalenia...
            • mamablue Re: Lodówka problem 20.07.18, 14:11
              No właśnie boję się to na siłę ciągnąć. Nie wygląda na zdejmowane. Poszukam instrukcji w necie.
            • niutaki Re: Lodówka problem 20.07.18, 14:37
              w zyciu nie popekalo mi nigdzie, nie raz i nie dwa to robilam
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: Lodówka problem 20.07.18, 20:15
                No, a mi popękało. To raz, a dwa to w instrukcji na pewno masz, że nie wolno myć w zmywarce ani szybek, ani plastikowych elementów.
    • aerra Re: Lodówka problem 20.07.18, 13:20
      U mnie się te plastikowe listwy zdejmuje... Jak przez trzy lata nie zdejmowałaś i myłaś tylko z wierzchu to nic dziwnego, że się pod spodem grzyb zrobił.
      • mamablue Re: Lodówka problem 20.07.18, 13:49
        Wcześniej miałam lodówkę z metalową kratką, więc nie było takiego problemu. W nowej szybki dotychczas po prostu myłam i grzyba nie było. Próbowałam zdjąć tą ramkę, ale wcale nie schodzi. Ciągnąć na siłę? Boję się, że potłukę.
        • same-old_mona Re: Lodówka problem 20.07.18, 13:51
          Przywarła z brudu suspicious
          • mamablue Re: Lodówka problem 20.07.18, 14:10
            Paskuda tongue_out
            • niutaki Re: Lodówka problem 20.07.18, 14:30
              dawaj fote, musi sie zdejmowac
    • marcelina4 Re: Lodówka problem 20.07.18, 15:27
      nie obraź się, ale podejrzewam, że to przywarło właśnie z brudu, bo te plastikowe obramówki są zdejmowalne, we wszystkich lodówkach jakie miałam takie właśnie były
      może spsikaj to jakimś mocniejszym środkiem czyszczącym i odstaw do wanny niech się trochę rozmiękczy, a potem spróbuj ściagnąć, nie wiem czy to pomoże, ale lepiej to jednak rozmontować i wyczyścić, żebyś świństwa w lodówce nie miała
      • mamablue Re: Lodówka problem 20.07.18, 15:29
        Znalazłam już wątek w necie n/t, nie tylko ja mam taki problem. Przy tej lodówce są jakieś patenty na zdejmowanie, ale generalnie producent nie poleca.
        • faustine Re: Lodówka problem 20.07.18, 15:37
          Jeśli to lodówka na B.. to potwierdzam , że te plastiki trzymaja się mocno.Nie da sie ich tak normalnie zdjąć. Poki co nie mam grzybasmile ale problem z wiecznie zaparowanymi półkami.Ten typ podobno tak ma.Więc może grzyb to u mnie też kwestia czasu...Przy myciu woda dostaje sie pod te plastiki i nie tego jak wytrzeć .Lodówka tez ma ok 3 lat.
          • mamablue Re: Lodówka problem 20.07.18, 18:43
            Dokładnie
            • jasnoklarowna Re: Lodówka problem 20.07.18, 19:33
              To znajdź odpowiednio dużą miskę, brodzik lub cokolwiek co polkę na płasko zmieści, wlej octu i wsadź półkę na kilka godzin. Pleśń powinno rozpuścić
              • mysiulek08 Re: Lodówka problem 21.07.18, 05:44
                Woda utleniona lepiej dziala
    • scarlett74 Re: Lodówka problem 20.07.18, 20:13
      Aż poszłam sprawdzić..., tak są zdejmowalne, plastik przykręcony na małe śrubki.
    • annpierle Re: Lodówka problem 20.07.18, 20:27
      Moze masz mopa parowego ? Wtedy ta nasadka mala, okragla powinnas dac rade
    • berdebul Re: Lodówka problem 20.07.18, 20:33
      Ozonem! Sam umrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka