Dodaj do ulubionych

Ubrania z H&M - dziury?

24.07.18, 11:59
Nie wiem czy tylko ja mam takiego pecha, czy to ogólnie słaba jakość materiałów? Wiosną kupiłam sobie bluzkę. Po pierwszym praniu zauważyłam na ramieniu dziurki. Może mole wygryzły? Trochę było mi szkoda, bo bluzka ładna, ale cóż. Potem obkupiłam trochę córkę - głównie legginsy, trochę bluzek. I wszystkie (!) legginsy z H&M po 1-2 praniach mają dziurki - na kolanie (ale nie te wytarte od klęczenia tylko takie małe okrągłe), na nogawce, na tyłku, no różnie. Bluzki dla odmiany póki co całe są. No kurczę trochę się wkurzyłam, bo wygląda na to że kupiłam na raz. To już zwykłe getry z rynku córka ponosiła wiele dłużej i dziury to tylko z przetarć na kolanach jej się porobiły, a tu chciałam jej jakieś lepsze kupić i... d.pa.
Czy to w ubraniach tej marki teraz normalne, że są jednorazowe?
Obserwuj wątek
    • jdylag75 Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 12:06
      Złóż reklamację.
      • viewiorka Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 12:23
        No właśnie nie zachowałam paragonu uncertain
        • jdylag75 Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 13:46
          Jesli pałciłaś kartą to moze wystarczyć potwierdzenie zapłaty, kiedyś na tej podstawie zwracałam towar. Spróbuj. Niestety trzeba trzymać paragony
          • jemgluten Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 23:52
            Nie trzeba. Potwierdzenie z karty jest wystarczającym dowodem zakupu.
    • smoczy_plomien Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 12:18
      Owszem. Podobno tak się dzieje, gdy materiał jest stary i zleżały. Dla siebie w H&M w ostatnich latach kupowałam tylko rzeczy, które miały mi posłużyć na krótko, np. spódnice czy spodnie o rozmiar większe, do noszenia przez pierwszy miesiąc po porodzie.
      • 3-mamuska Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 15:26
        No ja tez zauważyłam ze często robią się dziurki w ich ciuchach.
    • fil.lo Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 12:29
      Wg mnie HM ma bardzo słabe materiały, cieniuteńkie, prześwitujące, w dotyku już wiadomo, że nie są to bawełny/wiskozy etc. dobrej jakości. Pomijam ich poliestrowe wytwory, które mają jakość podomek i fartuszków szkolnych z lat 80-tych.
      Te ciuchy wyglądają fajnie tylko w ich katalogu internetowym. Nie dziwi mnie, że szybko się dziurawią.
      • k1234561 Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 12:43
        Też się z tym spotkałam,niestety.H&M mają materiały bardzo słabej jakości.Podobnie miałam z Zarą.Po jednym praniu w bluzkach koszulowych rozłaziły się szwy.W dodatku,raz, w ramach prezentu,obkupiłam ubraniowo chrześniaka (7 lat wtedy) i niestety też jego mama informowała mnie,że po pierwszym praniu w każdym z ubrań coś się działo.A to dziurki właśnie w dziwnych miejscach,a to szwy puszczały,a to jakaś aplikacja barwiła.Szwagierka chciała nawet to reklamować,ale ponieważ to był prezent, to rachunek miałam ja i wyrzuciłam ,a metki poucinałam na wysokości cen.Ja już z Zary nic nie kupię,bo albo ja mam takiego pecha albo oni faktycznie słabo szyją i ze słabych materiałów.
        Swego czasu kupiłam też kilka sweterkowych bluzek , sweterków w COS.Te wytrzymały kilka prań a potem jakieś takie ścierowate się porobiły,powyciągały się w różnych miejscach.A tanie nie były....Sama nie wiem gdzie kupować?
        • smoczy_plomien Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 14:59
          Dla mnie najlepszą marką dziecięcą jest Lindex, ale teraz trudno go dostać w Polsce. Niemniej jakiś czas temu pojawiły się informacje, że Lindex ma wejść do Polski jesienią tego roku [do tej pory mieli tylko kilka sklepów na południu]. Mam nadzieję, że te plany się nie zmienią.
          • chicarica Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 19:53
            Z kolei np. damskie rzeczy - tragedia. Wszystko jakieś takie sztuczne i fasony jak dla starych babć. Jedno co fajne sobie tam kupiłam to słomkowy kapelusz i jakieś kosmetyki Art Deco.
    • lucyjkama Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 13:12
      Mi się dżinsy z C&A rozlazły. Stary materiał musiał być.
    • jollyvonne Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 13:23
      Kupuje tylko dla dziecka, wiec co sezon wymiana. Bywaja rzeczy niezniszczalne, ale wiekszosc to jednosezonowe szmatki. Materialy zlezale, albo felerne, niestety. HM szwedzki i norweski.
      • viewiorka Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 13:40
        Czyli nie tlko ja mam takie doświadczenia z tą sieciówką. U mnie nawet 1 sezonu nie przetrwały. Jedynie kurtkę sobie kiedyś u nich za grosze kupiłam (wyprzedaż zimowa) i służyła już 2 sezony i nic jej nie jest. Reszta to szmaty
    • sacea Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 14:17
      to u nich norma
    • iberka Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 14:26
      Niestety, tak jest u nich uncertain
    • raczek-nieboraczek Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 14:43
      mam sporo ubrań ciążowych z HM i noszą się dobrze,
      typowo ciążowe i nieciążowe w większych rozmiarach,
      a wszystkie używane

• lodomeria Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 15:22
      Oby to tylko kiepska jakość była a nie celowe "postarzanie"...
    • majenkir Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 15:23
      Chyba musze wziac troche w obrone H&M wink - mamy dosc duzo ciuchow od nich - nic sie nie rozlazi, jakosc calkiem dobra. Ba, nawet kupilam u nich garnitur dla syna na prom. Za pare groszy wygladal cudnie (i garnitur, i syn smile), tylko kieszenie byly udawane tongue_out.
    • wydramarlenka Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 18:19
      Słaba jakość materiałów + byle jak wbijane i wyjmowane klipsy przeciwkradzieżowe.
      Po wyjęciu klipsa dziury nie widać, po praniu się rozłazi
      • ambree Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 19:39
        Z hm nigdy dziury ani innych zniszczeń wyblaknięć nie miałam...kupuję tylko dla dzieci i to duzo, szybciej z zary się niszczą i z reserved mechacą..ale pewnie tez zalezy od czasu noszenia...dluzej niz 3-4 miesiace nie noszą bo wytrastaja...i tez nie codzień🙂
    • znowu.to.samo Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 20:26
      Ja kupuje od lat niemal wszystko w hm, od skarpetek i majtek począwszy, ale w 90 % są to ciuchy dla córki i syna.
      Raz bluza syna sie strasznie zmechaciła po jednym praniu a ostatnio szorty z cienkiego dżinsu syna niemal rozpadają sie w oczach po kilku użyciach. A i bywa czasem ostatnio że nadruk na bluzkach jest słabej jakości np brokat z bluzki córki odpadł po jednym praniu, a przez lata nie było tego problemu.Także ciuchy dzieciowe jako tako trzymają poziom, nie wiem czy to ma znaczenie ale kupuje w Dk
    • pani_tau Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 21:10
      W polskim H&M? Jeśli w polskim to by mnie specjalnie nie zdziwiło, ilekroć zwiedzam ten sklep w Galerii Krakowskiej to natykam się wyłącznie na koszmarny jakościowo badziew. Natomiast nam sporo super ciuchów z metką angielskiego H&M (zakupionych w second handach) i są to rzeczy jakich w Polsce nie uświadczysz za chińskiego boga.
      • coannawie Re: Ubrania z H&M - dziury? 25.07.18, 08:19
        To akurat może nie być kwestia kraju, tylko czasu produkcji. Jakieś dziesięć lat temu (a ciuchy w ciuchlandach pewnie nie są z tego sezonu) H&M miewał zupełnie znośną jakość. Mam taką dziesięcioletnią bluzę z kapturem i jedną spódnicę, które trzymają się, jakby je robiono ze szwedzkiej stali, nie bawełny.

Zachęcona sukcesem kupiłam podobną bluzę, w innym kolorze, ze dwa lata temu i niestety ona umarła młodo. Po kilku praniach zrobiła się powyciąganą szmatą, z której na dodatek nierówno spierał się kolor (jak to możliwe - nie wiem).
    • ela.dzi Re: Ubrania z H&M - dziury? 24.07.18, 21:14
      Niestety tak. W tym roku wyrzuciłam 2 bluzki, jedną z 2007 a drugą z 2014. Obie były w takim samym stanie. Jakość rzeczy z sieciówek jest dla mnie porażająca.
    • anberte1 Re: Ubrania z H&M - dziury? 25.07.18, 08:08
      Tak, dziury w ubraniach z H&M zdarzały mi się, jeszcze przed pierwszym praniem. (to samo z new look, ale rzadziej)
      Ale mam kilka rzeczy z h&m w całkiem dobrym stanie, pomimo użytkowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka