dziennik-niecodziennik 28.07.18, 06:49 Kora odeszla. Zal. Tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziennik-niecodziennik Re: Kora :'( 28.07.18, 07:01 Z oko press. Bardzo sie uciesze jak sie okaze nieprawda... Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Kora :'( 28.07.18, 07:07 Nosz....właśnie szukam info z nadzieję, że to fejk....😢 Odpowiedz Link Zgłoś
unaragazza.bionda Re: Kora :'( 28.07.18, 07:12 Tutaj piszą: oko.press/kora-nie-zyje-czekam-na-wiatr-co-rozgoni-szare-sklebione-zaslony/ Bardzo smutna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kora :'( 28.07.18, 07:19 Wyborcza: warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,23727607,kora-jackowska-nie-zyje-wybitna-artystka-miala-67-lat.html a wiec jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Kora :'( 28.07.18, 07:22 strasznie smutno wiedzialam, ze walczyla z rakiem, ale mialam nadzieje, ze jej sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kora :'( 28.07.18, 07:30 To straszne, nie wierze, po raz pierwszy placze za kims publicznym (( nie wierze jeszcze (( uwielbialam ja! Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Kora :'( 28.07.18, 07:36 "W zuchwałej chwili pożądania Nadałam tobie takie imię Że znajdę cię na końcu świata I już się z tobą nie rozminę" Łzy Odpowiedz Link Zgłoś
ertyla Re: Kora :'( 28.07.18, 07:52 Tak, na to samo, co dwa lata temu moja siostra. Cały czas myślałam, że Kora starsza, że przeżyje tego raczyska, bo w starszym wieku ten rak się lepiej leczy, niż u młodych kobiet.... Ech ... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Kora :'( 28.07.18, 07:57 W jednym z wywiadów mówiła, że rak został wykryty w późnym stadium, kiedy już powodował silny ból i sporo czasu upłynęło zanim wykonano badania w tym kierunku. Pamiętam jak mnie ta wypowiedź zmroziła. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Kora :'( 28.07.18, 08:02 Czekam na wiatr co rozgoni Ciemne, skłębione zasłony Stanę wtedy na raz Ze słońcem twarzą w twarz.. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Kora :'( 28.07.18, 08:04 Placze i nie moge sie uspokoic. Kora i jej muzyka to moja mlodosc, dorastanie, to byl powiew wolnosci w tamtych czasach, tej muzyki sie nie sluchalo, nia sie zylo.... I kochalo na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: Kora :'( 28.07.18, 08:20 Dokladnie!!! Po prostu nie moge sie pozbierac, slucham muzyki, to cala moja mlodosc, Kora wprost i poprzez muzyke wyrażała to, czego ja nie potrafilam powiedziec.... Żal ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kora :'( 28.07.18, 13:20 Mam dokładnie te same odczucia default, czuję się, jakby mi odszedł ktoś bliski, jej teksty mogłam cytować wybudzona w środku nocy, była prawdziwą bezkompromisową poetką. Ogromny żal, odeszła cząstka mojego świata, nad ranem, po nocy gdy planety szalały... Odpowiedz Link Zgłoś
naggina Re: Kora :'( 28.07.18, 08:08 Jedna z nielicznych ktora zawszw bedzie ze mna..... zal. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Sie ściemnia 28.07.18, 08:12 Ściemnia się, głodne źrenice Skradają resztki światła Ściemnia się, czarny horyzont Zachodzi na czoło Ściemnia się, myśli zawodzą Kulą się ze strachu Moje serce jest czarne Jak dłonie palacza Stoisz tak cicho Wiem, choć nie patrzę Odchodzisz, czuję Ale nie płaczę i popłakałam się Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Kora :'( 28.07.18, 08:53 Jestem zdruzgotana. Mogę się tylko podpisać pod waszymi wypowiedziami. Odeszla część mojego świata. Niezwykla postać 😭😢😓 Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Kora :'( 28.07.18, 09:00 Tak bardzo żal. Powoli świat się zmienia, odchodzą ci, którzy byli ważni. Czekam na wiatr, co rozgoni.... płaczę... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Kora :'( 28.07.18, 09:04 Takie informacje z rana... Dla mnie Kora była gwiazdą, ikoną polskiego rocka. Żeby Ona wiedziała, ile przeżyłam przy jej muzyce... Niby nie moje lata, ale chowana ze starszym rodzeństwem byłam uczona tego, co dobre... A wczoraj, w podróży, włączyłam Jej płytę dzieciom... Jeśli pogrzeb będzie publiczny, to wrócę i będę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Kora :'( 28.07.18, 09:17 Jest mi strasznie smutno. Wszystko jest smutne. A bez niej wszystko się zrobiło czarne albo szare Kolorowy motyl odszedł ze sceny tego świata. Zbyt wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kora :'( 28.07.18, 10:25 Artyści są nieśmiertelni, ich twórczość żyje i zostaje z nami, nawet jeśli oni sami fizycznie odchodzą. Poza tym, bądźmy szczerzy, Kora to ważna postać dla jednego pokolenia, maksymalnie dwóch, wielu młodych ma dziś innych idoli - właśnie czytam ich komentarze pod postem K. Sipowicza na fb. Cóż, chyba taka kolej rzeczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Kora :'( 28.07.18, 11:17 Dlatego tu wypowiadają się ematki z pokolenia, które jej słuchalo. Właśnie zrobiłam wykład synowi, kto to była Kora, co to był Maanam i dlaczego taka informacja człowieka zasmuca, mimo że nie znał osobiście zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kora :'( 28.07.18, 23:16 Fajnie, że są jeszcze rodzice, którzy starają się kształtować upodobania muzyczne (i nie tylko) dziecka. Syn jest szczęściarzem, większość matek/ojców jest dziś tak zabiegana, że nie ma na to czasu, nie każdy też ma starsze rodzeństwo (jak thank_you) przy którym może sobie wyrabiać dobry gust. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Kora :'( 28.07.18, 09:52 Wspaniała artystka! W połączeniu z kunsztem muzycznym Marka Jackowskiego tworzyła rzeczy genialne. Odeszła cześć mojego świata, niestety.... Smutek i żal. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kora :'( 28.07.18, 10:07 [ ' ] Miała genetycznego raka, trudno zrozumieć dlaczego nie zrobiła tak, jak Angelina Jolie i nie usunęła tego co trzeba wcześniej. Nie ma już drapieżnej i zarazem refleksyjnej Kory. Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kora :'( 28.07.18, 23:00 Nie mam pojęcia, ale jeśli był genetyczny to znaczy, że wcześniej musiał na to chorować ktoś z jej rodziny. Była b. inteligentna, więc powinna sama się zorientować, że jest w grupie wysokiego ryzyka i coś z tym zrobić. Przy raku genetycznym najczęściej profilaktycznie usuwa się zagrożone organy, żeby nie kusić losu. Odpowiedz Link Zgłoś
kruella83 Re: Kora :'( 28.07.18, 23:14 Ale ona była w domu dziecka , zresztą kiedyś nie było takiej diagnostyki jak dziś , po prostu się umierało i rzadko się wiedziało na co Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kora :'( 28.07.18, 23:35 Raka to kiedyś (po wojnie) chyba rozpoznawano, tylko nie leczono, bo medycyna jeszcze była w powijakach i nie było czym. Całkiem możliwe, że dowiedziała się o tym (że jest genetyczny) dopiero z badań histopatologicznych. Zastanawia mnie też, dlaczego po zbagatelizowaniu dolegliwości przez jednego lekarza dla pewności nie poszła na konsultacje do innego. Odpowiedz Link Zgłoś
julchen33 Re: Kora :'( 28.07.18, 10:25 Ojej, bardzo smutne. To czesc mojej mlodosci. Bylam jeszcze w latach 80 na koncercie Manaamu - miala niesamowita charyzme. Odpowiedz Link Zgłoś