Dodaj do ulubionych

Szafa do sypialni narożna

04.08.18, 09:12
Będę pierwszy raz brać szafę modułową z Ikei (pewnie PAX), ma któraś? Najbardziej pasowałaby narożna, sprawdza się? Ma któraś i może się podzielić radami? Oglądałam pobieżnie na razie w sklepie i długo w necie smile i jakieś takie małe mi się wydają, czy do narożnej zmieszczą się ubrania dwóch osób (ciuchów umiarkowanie dużo, bez szaleństw)?
Obserwuj wątek
    • wapaha Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 09:30
      Narożnej nie mam- ale PAXy bardzo lubię. Między innnymi za to, że wyglądają skromnie, a w środku sporo można zmieścić
      • barbibarbi Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 09:40
        Też mam Paxy, narożne zdaje się też można zaprojektować. Są różne głębokości, ja mam głębokie i mieści się bardzo dużo, można wybrać różne drzwi i dopasować do reszty mebli, różne są też rozwiązania do środka - szuflady, wieszaki wysuwane, cuda na patyku, naprawdę można poszaleć.
        • inka40plus Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 09:53
          Mam zwykłego paxa na całą ścianę w sypialni
          U syna jest narożna
          Jest ok. Ma tylko 3 części a mnóstwo miejsca
    • araceli Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 09:58
      morgen_stern napisała:
      > i jakieś takie małe mi się wydają, czy do narożnej
      > zmieszczą się ubrania dwóch osób (ciuchów umiarkowan
      > ie dużo, bez szaleństw)?

A rozważasz sam moduł narożny czy coś jeszcze po bokach? Bo w samym narożnym to raczej nie...

To czy się zmieścisz łatwo sprawdzić - zmierz ile teraz masz mb drążka, ile m2 półek i porównaj z tym co planujesz.
      • morgen_stern Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 10:02
        Myślałam o tym, że z jednej strony mam miejsce jeszcze na wąską szafę, czy moduł. Zmierzymy drążki (bo teraz mamy dwie szafy) i pokombinujemy chyba.
    • raczek-nieboraczek Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 12:12
      mąż ma swoją, ja swoją, nie mieścimy się

ja ciuchów mam sporo, bo na różne okazje (od biura po sklep ogrodniczy)
      ale mąż tylko biurowe koszule, swetry (bez marynarek) - 4 pory roku, to jednak sporo
    • kasiamat00 Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 14:12
      Mamy poltorametrowego, glebokiego PAX-a i ikeowa komode z 6 szufladami, w tym lacznie mieszcza sie ubrania 2 osob. Przy czym my mamy ubran raczej mniej niz wiecej, poza idiotyczna iloscia t-shirtow chlopa (dobrze ponad setka, dla wlasnego zdrowia psychicznego wole nie liczyc).
      • morgen_stern Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 14:22
        big_grin setka t-shirtów to nie w kij dmuchał big_grin
        My jesteśmy obecnie rozlokowani w dwóch szafach, jedna jest narożna nieikeowska, ale ta, którą planujemy będzie większa. Fajnie, że można wybierać głębokość szafy, tu możemy poszaleć, bo jest miejsce.
        • barbibarbi Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 14:32
          Wysokości też można wybierać, zwróć uwagę jeśli wybierzesz najwyższą (no bo to jest najbardziej pakowna wersja) to trzeba składać inaczej, bo jeśli złożysz na płasko na podłodze a potem zechcesz postawić, to podczas pionizowania będzie się ocierać o sufit i może się nie zmieścić. Tam jest w instrukcji wszystko opisane, ja byłam w strachu, ale na szczęście mamy wysokie stropy i zmieściło się dosłownie na milimetry.
          • morgen_stern Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 14:36
            Dzięki, dobra rada.
    • 1matka-polka Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 14:42
      Narozna jest wizualnie o wiele bardziej grzmotowata. Ja wole zwykle szafy, w Ikei szerokosc szaf, to wielokrotnosc 50 cm.
      • morgen_stern Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 15:46
        Bardzo pomogłaś big_grin Chyba nietrudno się domyślić, że wybieramy narożną, bo nie mamy miejsca na jedną długą na jednej ścianie.
        • 1matka-polka Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 18:37
          Mysle, ze w zwyklej szafie 60×100/90 zmiesci sie wiecej niz w naroznej. Ale skoro nie macie nawet tego metra...
          • morgen_stern Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 21:52
            Jakiego metra? Nie wiem, o czym ty mówisz. Kupiliśmy narożną 160 x 160, wysokość 237 - to jest wg ciebie mała szafa?
            • gris_gris Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 22:38
              Czyli modul narozny + po obu stronach 100 zwyczajna? To kawal szafy! Ja mam narozna + 100 po jednej stronie i 50 po drugiej. Jaka masz glebokosc?
              • morgen_stern Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 22:58
                Sześćdziesiątki. Ale półki, które są w środku modułu są faktycznie węższe. Mąż tam będzie miał rzeczy, on się pomieści, ja już nie tongue_out
                • gris_gris Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 23:02
                  Tak, one sa wezsze, zeby mozna bylo wygodniej siegnac do wieszakow.
                  Ha, ja mam cala ta opisana wyzej szafe dla siebie, i nie wszystko sie miesci smile Ale to nie wina szafy!
                  • morgen_stern Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 23:10
                    Nie strasz big_grin
                    • gris_gris Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 23:11
                      Nie boj sie, bedzie ok smile
            • 1matka-polka Re: Szafa do sypialni narożna 05.08.18, 00:20
              Acha, myslalam, ze wam sie tylko ten naroznik miesci...bo przeciez sie pytalas, czy "czy do narożnej zmieszczą się ubrania dwóch osób".
              • morgen_stern Re: Szafa do sypialni narożna 05.08.18, 08:53
                Nie, pisałam o szafie modułowej Pax z Ikei, w pierwszym poście. Naprawdę nie musisz się wypowiadać w każdym wątku, jeśli nie bardzo wiesz o co chodzi.
    • sineado Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 15:25
      Teściowa ma narożną szafę. Z zewnątrz tego nie widać, ale jest bardzo pakowana.
      • sineado Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 15:25
        pakowna
    • a.va Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 22:30
      Też właśnie się przymierzamy do kupna Paxa i też rozważamy narożną. Jak się im przyglądałam, to wydaje mi się, że są pakowne, tylko jedno skrzydło chyba zawsze jest płytsze niż drugie. Albo ja ślepa jestem.
      • a.va Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 22:35
        Taki wątek sobie parę dni temu wyszukałam, może tobie też się przyda forum.gazeta.pl/forum/w,86228,158348384,158348384,IKEA_Pax.html
        • morgen_stern Re: Szafa do sypialni narożna 04.08.18, 22:50
          Wprawdzie szafa już zamówiona, ale poczytam, dzięki smile
    • asia_i_p Re: Szafa do sypialni narożna 05.08.18, 11:27
      Mamy zwykłe PAX-y, nie narożne. Trzy szerokie + jedna wąska jako bieliźniarka. Przed urodzeniem syna każdy miał jedną, po urodzeniu syna udało się go jakoś rozłożyć na te szafy, po trochę w każdej, nie dokupowaliśmy następnej, ale chyba dwie osoby do jednej byłoby ciężko. Więc o ile te narożne nie są porządnie większe od tych zwykłych (mówię o tych o szerokości mniej więcej metra), to może być ciężko. Inna rzecz, że my w swoich trzymamy też buty, część toreb, być może przy samych ciuchach by się dało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka