Dodaj do ulubionych

Oszust matrymonialny

06.08.18, 18:04
kobieta.onet.pl/oszust-matrymonialny-milosc-slub-naciaganie-kredyty/pnl9xdq
Niebywale, ze mozna byc tak wyrachowanym potworem i zerowac na spragnionych uczucia jednostkach.
Znacie takie przypadki z zycia?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Oszust matrymonialny 06.08.18, 18:31
      Stare zjawisko jak swiat . Film " Tulipan" widzialas. Glosno bylo ostatnio o takim przypadku mezu tzw. " Chustki". Osobiscie pamietam jeden taki przypadek , kolezanke mojej mamy, tez tam sporo koles wyludzil. Potem bylo sledztwo , okazalo sie tez ze nie byla jedyna pana.
    • no_easy_way_out Re: Oszust matrymonialny 06.08.18, 18:36
      Niby "Niepelne podstawowe" - a z psychologii stosowanej (manipulacja, aktorstwo, socjotechniki ) - jest jak widac wysmienity.
      Niestety ludzie lubia aktorow i zakochuja sie w tych dobrze granych postaciach - wbrew logice. Wola slyszec piekny kit, niz bardziej przecietna, przyzwoita ale mniej niesamowita prawde. Starczy spojrzec jak calkiem rowniez nieglupie przeciez wydawaloby sie kobiety, choc zwykle mlode, zakochuja sie w kiedys piosenkarzach, aktorach.. przeciez podoba mi sie wykreowany wizerunek i wyglad 0 kim naprawde sa, zwykle ich w ogole nie znaja!

Znalem taki zenski odpowiednik takiej pijawki; techniki nie az tak wyrafinowane, i skala moze nie az taka. O "ofiarach" wiem tylko kilku. I bardziej chodzilo o to, ze jeden facet dawal duze "kieszownkowe" (tego znalem; zostalo mu wmowione, ze jak on zarabia duzo wiecej, to on powinien dawac jej tyle zeby mieli po rowno; a jak cos mu nie gralo to znaczy ze on nie zasluguje na zadna kobiete, bo jak sie kobiete kocha to chce sie by byla szczesliwa - a ona potrzebuje zebrac kase, zeby isc na jakis tam kurs i takie tam dziwne rzeczy.. a znali sie kilka miesiecy i on to lykal!) , drugi po 2 czy 3 miesiacach znajomosci kupil jej.. auto (uzywane, ale jednak!), trzeci robil jej wielotygodniowy remont w domu itd, czwarty tez (ale inne rzeczy). Swiadczyli uslugi rozne. U niej chlodne emocjonalne wykorzystywanie panow. Z moich obserwacji wyszukiwala takich, ktorzy wczesniej nie mieli szczescia do kobiet; bywali wstydliwi, zwykle dobrzy ludzie, zawsze z kasa lub umiejetnosciami, ktore jej sie przydadza, faceci raczej z wiekszymi kompleksami itd.
      • no_easy_way_out Re: Oszust matrymonialny 06.08.18, 18:42
        >przeciez podoba mi sie wykreowany wizerunek i wyglad 0 kim naprawde sa, zwykle ich w ogole nie znaja!

Poprawiam:

przeciez podoba IM sie wykreowany wizerunek i wyglad takowych aktorow, a NIE jacy, kim naprawde sa - zwykle ich w ogole nie znaja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka