Dodaj do ulubionych

czy jest możliwa

10.08.18, 18:18
ciąża ze stosunku 3 dni przed owulacją? Tzn teoretycznie wiem, że jest możliwa, ale może ktoś ma doświadczenie w praktyce...
Źle spojrzałam w apkę (monitorującą wykres temp.i śluzu) i w sobotę odbyliśmy pełen stosunek, a w niedzielę przerywany. We wtorek miałam owu.
Z góry dziękuję za krytykę naturalnych metod planowania rodziny oraz za zyebki co do niefrasobliwości, chciałabym dowiedzieć się na dziś, czy któraś z was zaszła w ciążę w podobnej sytuacji. Może mi to trochę pomoże w ogarnięciu emocji.
Nick jednorazowy, a jakże...
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:25
      Tak, biologia mówi o tym, ze taka ciąża jest możliwa. Nie nie skrytykuję naturalnych metod. Tak, zapytam, co myślą dorośli ludzie, praktykujący w XXI wieku stosunek przerywany...najwyraźniej jesteście gotowi na dziecko.
    • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:29
      Zal tylko faceta w tym wszystkim, stosunek przerywany. Tu nie ma co krytykowac dorosli ludzie jestescie, konsekwencje sa wasze wiec nikomu nie szkodzicie.
      • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:33
        facet nie ubolewa, woli przerywany niż wcale
        • 1matka-polka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:36
          A wiesz, co to preejakulat? I dlaczego nie prezerwatywa?
        • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:40
          I wydaje ci sie ze to jest ok?jak ja bym byla facetem i przeczytala cos takiego wykonaniu swojej kobiety, to , to bylby ostatni dzien razem. Przeciez tu egoizm widac golym okiem.
          • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:11
            co za bzdury wypisujesz, nie przyszło ci do głowy, że to jest wspólna decyzja? Pewnie nie, bo ty dla seksu bez ograniczeń nawet nie rozważałaś, że facet mógłby mieć na cokolwiek wpływ, tylko od razu ciachnęłaś sobie jajowody. A może twój mężuś jednak kiedyś zapragnie dziecka? I co, egoistko?
            • aerra Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:42
              Bardzo wspólna decyzja: "facet nie ubolewa, woli przerywany niż wcale".
              I serio? Macie po 15 lat, że jeszcze wierzycie w te bajki, że stosunek przerywany jest jakimkolwiek zabezpieczeniem?
              • triismegistos Re: czy jest możliwa 10.08.18, 20:12
                Co to za zlot obrończyń cudzych mezow 😆
            • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 20:34
              Nie jesli piszesz przerywany albo wcale to jaka to byla wspolna decyzja?
              • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 11.08.18, 08:03
                może ciężko ci zrozumieć takie niuanse, więc rozpiszę. Mniej więcej wyglądało to tak (lata temu, kiedy zaczynaliśmy te tematy poruszać):

- dzisiaj mogę mieć dni płodne, powinniśmy uważać lub zaniechać stosunku.
                - ok, będę uważał

big_grin
                prezerwatywy nam zawsze pękają, hormonów nie mam zamiaru używać, więc oh well - tak naprawdę to wybór między dżumą a cholerą ale tak zdecydowaliśmy a tobie serio zupełnie nic do tego

• 1matka-polka Re: czy jest możliwa 11.08.18, 09:36
                  "prezerwatywy nam zawsze pękają"
                  niezla z was ciekawostka przyrodnicza... moze kupcie odpowuedni rozmiar, zapoznajcie sie z instrukcja, itp.
                • jola-kotka Re: czy jest możliwa 11.08.18, 23:33
                  Prezerwatywy same z siebie nie pekaja zakladac trzeba je odpowiednio haha ja nie moge normalnie hit sezonu. Mi nic dla mnie to mozesz miec stado dzieci. A o tej metodzie na ktora sie zdecydowalas to tez pojecia nie masz wiec powodzenia. Serio sa faceci co gumy sobie nie potrafia zalozyc?
            • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 20:39
              Ja ci napisze co to jest. Szantaz. A co do mnie tak to byla wspolna decyzja. I nawet gdyby nie doszlo do " ciachnslas" haha ze mna moj maz by dzieci nie mial. A to ze moze sie odwidziec mu, zycie ,tak samo jemu ta decyzja jak mi malzenstwo z nim a tez kiedys o byciu jego zona zadecydowalam.
              • kandyzowana3x Re: czy jest możliwa 10.08.18, 21:05
                A jak dziewczyna mowi, albo w prezerwatywie, albo wcale to tez szantaz ?
                • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 22:04
                  Tak.
                  • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 11.08.18, 07:59
                    ty jednak jesteś popaprana. Wiesz co, wolę mieć łatkę szantażystki niż zarazić się kiłą czy innym syfem (zakładając, że miałabym się bzykać z kimś z przypadku bez gumy)
                    żegnam, nie możesz kompletnie nic powiedzieć w temacie więc nie rozumiem zupełnie twojej obecności tutaj. Pleciesz zupełnie odjechane farmazony, ogarnij się dziewczyno.
                    • jola-kotka Re: czy jest możliwa 11.08.18, 23:34
                      Tu jest mowa o mezu nie przypadkowym stosunku .
                  • ania-z-lasu Re: czy jest możliwa 11.08.18, 08:06
                    To w takim razie każda z nas powinna się maksymalnie dostosować, żeby pan miał seks na żądanie kiedy mu pasuje i tak długo jak lubi? A gdzie w tym wszystkim własna osoba? To przedmiot jakiś do udostępniania innym?
          • barbra25 Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:46
            jola-kotka napisała:

> Przeciez tu egoizm widac golym okiem.

Seks analny nie byłby egoizmem z Twojej strony i zabezpiecza przed ciążą 😉
      • ania-z-lasu Re: czy jest możliwa 11.08.18, 08:02
        Żal faceta? Bo co? Myślisz, że nie decyduje o sobie? NIkt mu nie każe ani uprawiać seksu, ani stosować tej metody.
        • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 11.08.18, 08:04
          dokładnie, powyżej napisałam jak to wyglądało. To jest w zasadzie jego wybór a nie mój
        • jola-kotka Re: czy jest możliwa 11.08.18, 23:36
          No zawsze moze nie uprawiac sksu
          z zona moze z innymi. A jaki on ma wybor jesli chodzi o metode prezerwatywy nie umie zalozyc, pani chormonow brac nie bedzie no ciekawe zjawisko.
    • lilia.z.doliny Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:30
      "bo, droga pani, dni nieplodne to mit" - cytuje za moim ginekologiem
      • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:34
        Pewnie ze tak malo tego moja kolezanka ma dziecko ze stosunku w czasie okresu niby nieprawdopodobne a jednak.
        • lilia.z.doliny Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:38
          dla mnie akurat bardzo prawdopodibne
        • vasaria Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:43
          Znam dziewczynę, która ma 2 dzieci ze stosunków w trakcie okresu. Pierwsze to oczywiście wpadka, drugie po latach starań w terminie planowanej owulacji, w końcu poczęte znowu w okres smile.
      • mamalgosia Re: czy jest możliwa 11.08.18, 08:27
        Niedouk
        • lilia.z.doliny Re: czy jest możliwa 11.08.18, 11:58
          Ale jak trafił
      • jola_ep Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:42
        Bo większość ginekologów nawet jak twierdzi, że zna się na metodach naturalnych, to w praktyce się nie zna. Albo bazuje na doświadczeniach pacjentek, które twierdzą, że się znają, a się nie znają.
        • mamalgosia Re: czy jest możliwa 11.08.18, 17:02
          tak, wiekszosci ginekologow sie nie chce
    • makurokurosek Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:32
      Skoro stosujesz kalendarzyk i badanie śluzu to rozumiem, że planowaliście dziecko bo właśnie po to są te metody. Jeżeli nie to może najwyższy czas poczytać i dowiedzieć się które metody sa antykoncepcyjne, a które maja na celu ułatwienie zajścia w ciąże.
    • kota_marcowa Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:32
      Pewnie, że jest.
    • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:32
      Ten nik jednorazowy jest wieksza zenada niz ta sytuacja. Nigdy nie zrozumiem tego.
    • lidek0 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:41
      Fajnie, że planujecie dziecko, tylko stosunek przerywany nikomu nie służy.
      • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:46
        Chyba odwrotnie. Nie planowali . Gdyby tak bylo nie zmienialaby nika
        • lidek0 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:14
          Stosowane przez nich metody to NPR czyli Naturalne Planowanie Rodziny - to nie jest metoda antykoncepcyjna a już w pierwszej fazie cyklu ma najgorszy wskaźnik skuteczności jako antykoncepcyjna, więc albo to dwójka dzieci albo chcą zostać rodzicami.
          • raczek-nieboraczek Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:56
            Npr zaklada nieplodnosc poowulacyjna, przed owolucja zaleca obserwacje sluzu, temp. i seks co 2dni,zeby spermy ze sluzem nie mylic.
            • lidek0 Re: czy jest możliwa 11.08.18, 09:08
              Ale to metoda do planowania dziecka, nie do antykoncepcji, choć często myślnie jest do tego wykorzystywana a potem jak tu larum i posty na forum
          • jola_ep Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:45
            No oficjalnie w terminologii NPR nie jest metodą antykoncepcyjną, bo pozwala określić, kiedy są dni płodne, albo kiedy są niepłodne. Możemy więc decydować o tym, czy planujemy mieć dzieci, czy nie. Albo np. zdecydować, że w zasadzie nie palujemy, ale jak będzie dziecko, to żadna tragedia.
    • kropkacom Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:49
      > Nick jednorazowy, a jakże...

No pewka, każdy troll już wie co napisać aby ematki pociągnąć za języki. Wzruszające.
    • nangaparbat3 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:50
      >>>>Źle spojrzałam w apkę (monitorującą wykres temp.i śluzu)

Bo trzeba patrzeć na śluz, a nie w apkę.
      • kropkacom Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:57
        Przecież to na bank troll.
        • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:00
          E tam troll jakas swieta smile wiedza w temacie na poziomie fanatyka katolicyzmu.
          • kropkacom Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:04
            Gdyby była "fanatykiem" to nie ufałaby jakimś aplikacjom.
            • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:08
              Wiara nie zabrania ufac apkom. Troll nie troll jakie to ma znaczenie, wazny temat.
              • kota_marcowa Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:33
                Było tu kilka, które głosiły jaka to wspaniała i niezawodna metoda. Akurat w tym przypadku jednorazowy nick mnie nie dziwi he he tongue_out Nie podejrzewałabym od razu o trolling, debili naprawdę nie brakuje.
            • nangaparbat3 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 21:27
              Przyznałabym Ci rację, ale miałam dzisiaj jakieś obserwacje korzystania z apek i jestem gotowa we wszystko uwierzyć.
      • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:06
        "(monitorującą wykres temp.i śluzu"

rozumiesz - obserwacja śluzu + mierzenie temperatury i te dane wbija się w apkę.
        • nangaparbat3 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 21:31
          Ale po co?
          Przez kilkanaście lat skutecznie używalam metody obserwacji śluzu, trzeba patrzeć i liczyć do siedmiu, te działania w zupełności wystarczą. Ale bez nich kicha.
          No i trzeba oczywiście wiedzieć, że w momencie pojawienia sie śluzu płodnego możesz zajść w ciążę. Nawet uprawiając seks kilka dni przed owulacją.
          W Twoim wypadku powinna się pojawić córeczka.
    • kandyzowana3x Re: czy jest możliwa 10.08.18, 18:59
      Tak, jest to jak najbardziej plodny okres. Plemniki swobodnie przezyja w organizmie kobiety 3dni. Na takie sytuacje jest tabletka po, ktorej glowne dzialanie olega na opoznieniu owulacji ( btw wiele badan wykazuje, ze jedyne). Pociesze Cie tylko, ze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze nawet w dniu owulacji nie przekracza 30% wiec wieksze as szanse, ze w ciaze nie zaszlas. A jesli potrzebujesz wiekszej pewnosci pozostaje miedziana sirala na cito.
      • aerra Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:44
        Myślisz, że ktoś, to naturalne metody planowania rodziny i stosunek przerywany stosuje zamiast antykoncepcji, zdecyduje się na spiralę? wink
        • hosta_73 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 20:04
          Jak jej stres da w kość to sie zdecyduje 😊
          Ja polecam 😊
    • werdipurke Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:10
      tak, moja kolezanka zaszla w ciaze 9go dnia cyklu a jajeczkowanie miala 13 dnia cyklu
      i po co pisac ze nick jednorazowy?
      • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 10.08.18, 19:15
        bo jest jednorazowy? jak się nie zaznacza z góry, że jednorazowy to od razu nagonka, że troll, bo nie ma historii wpisów
        • bazia8 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 20:09
          Skoro stosujesz takie "metody" to zakładam, że bierzecie pod uwagę poczęcie. Nie rozważacie aborcji. Po co zatem takie pytanie? Poczekaj parę dni, zrób test i przyjmij co zdecydował Bóg/ los/ natura.
        • jola-kotka Re: czy jest możliwa 10.08.18, 22:12
          Nic to nie znaczy , kazdy moze napisac ze jednorazowy. Tez nie masz historii bedac pod innym nikiem. Dla mnie cos takiego to tchorzostwo i uwazam ze robia tak wlasnie trolle ktore kreuja sie na idealy a jak cos nie tak to uciekaja pod inny nik zeby wizerunku idealu nie zniszczyc sobie. Zaklamanie totalne.
    • boo-boo Re: czy jest możliwa 10.08.18, 20:08
      Jak najbardziej.
    • lady-z-gaga Re: czy jest możliwa 10.08.18, 20:10
      >chciałabym dowiedzieć się na dziś, czy któraś z was zaszła w ciążę w podobnej sytuacji.

taka sonda to bardzo dobra metoda badawcza, akurat na poziomie stosowanej antykoncepcji
    • kachaa17 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 21:22
      Trochę mnie dziwi, że stosujesz te metode a dopiero teraz pytasz. Może to przez appkę? Niby ułatwiają sprawę a zwalniają z myślenia. To jest jak najbardziej możliwe -zajść w ciążę jeśli odbyło się stosunek 3 dni przed owulacją. Nie masz co pytać czy któraś tak zaszła bo to jest oczywiste.
    • mamalgosia Re: czy jest możliwa 10.08.18, 21:30
      Oczywiscie - między innymi po to jest śluz - zeby w nim mogły przetrwać plemniki do owulacji
    • bisiek10 Re: czy jest możliwa 10.08.18, 22:14
      Tak.Ja zaszlam.Ciaza planowana z obserwacja cykli NPR.
      • yadrall Re: czy jest możliwa 10.08.18, 22:29
        Ciaza mozliwa jaknajbardziej. Raz,ze plemniki moga spokojnie przezyc te 3 dni,a dwa,ze dzien owulacji jest jednak wyznaczany z dokladnoscia do tych 24-48h-przyjmujemy,ze wiemy kiedy jest owulacja,ale nie ma pewnosci,ze nie nastapila dzien-dwa wczesniej (pozniej raczej nie,bo skok temp jest zwiazany z wydzielaniem progesteronu,a tu jest niezbedna owulacja. Ale juz nie ma gwarancji,ze skok progesteronu nastapi zaraz po owulacji). Dlatego przed owulacja jest czas nieplodnosci wzglednej.

Ps. Mam siostre poczeta na 7 dni przed skokiem temperatury-mama przez cale zycie uzywala metody objawowo-termicznej (bez stosunku przerywanego,ale ze wstrzemiezliwosciom) i ja bylam planowana (zaraz po slubie),a siostra to jedyna wpadka 7 lat pozniej.
        • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:39
          > dzien owulacji jest jednak wyznaczany z dokladnoscia do tych 24-48h-przyjmujemy,ze wiemy kiedy jest owulacja,ale nie ma pewnosci,ze nie nastapila dzien-dwa wczesniej

hymm? przecież wiadomo jest, że owulacja była ostatniego dnia niskich temperatur (oczywiście potem muszą wystąpić co najmniej 3 dni z wyższą temp., a nie jednorazowy skok)
          • yadrall Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:57
            Nie. Tego nie wiadomo. Tak sie przyjmuje,ale owulacja moze byc wczesniej,a skok temperatury jest zwiazany z wyrzutem progesteronu-nie zawsze on wystapi zaraz po owulacji-czasem moze to byc dopiero po 24-48h. Dlatego przed owu jest nieplodnosc wzgledna-owulacja u ludzi jest ukryta i nie ma zadnego narzedzia (poza usg robionym codziennie),zeby ustalic dokladny moment jej wystapienia.
            Owszem po 3 dniach wyzszej temp mozemy zakladac (po wykluczeniu innych przyczyn skoku-infekcja, stres, zmiany rytmu dnia itp), ze owulacja byla,ale kiedy to nie ma pewnosci.
            Zeby uniknac ciazy przed owulacja to sie zaklada 7 dni bez seksu przed potencjalna owulacja plus obserwacje sluzu (jakikolwiek sluz wygladajacy na plodny oznacza wstrzemiezliwosc/prezerwatywe).
          • me-lissa Re: czy jest możliwa 11.08.18, 23:25
            Nope. U mnie skok temp występuje ok 24h po owulacji. Potwierdzone (kilka razy) monitoringiem usg
            • me-lissa Re: czy jest możliwa 11.08.18, 23:31
              A jeszcze dodam że w dniu owulacji i czasem następnego dnia mam dość spory spadek temperatury w stosunku do pierwszej fazy
    • szarsz Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:24
      Ja mam dziecko z ciąży, w którą zaszłam 4 dni przed owulacją. Ciąża była jak najbardziej chciana i planowana, cykl monitorowany na usg.
      • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:33
        w ciągu tych 4 dni przed owulacją nie współżyliście już więcej? Dziwne to planowanie dziecka w takim razie, skoro zaprzestaliście starania na 4 dni przed.
        Jak ja starałam się o dziecko to współżyłam 4 dni przed codziennie, w dzień owulacji i jeden dzień po, dla pewności (i zaszłam, ale nie wiem z którego stosunku)
        • szarsz Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:43
          > Dziwne to planowanie dziecka w takim razie,

No nie dziwne. Po prostu pęcherzyk pękł dzień wcześniej niż to wynikało z planów smile Ale i tak się udało.
        • muchy_w_nosie Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:47
          Może celowali w dziewczynkę smile
          • yadrall Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:58
            A moze akurat w tym cyklu nie mieli mozliwosci na seks blizej owulacji?
    • muchy_w_nosie Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:45
      Też mam apkę i ona pokazuje na 6 dni przed, że szanse są średnie, a na 3 dni to duże.
      Mam bo zapisuje cylke i długosci i mam wykresy i tak już od 5 lat.
      • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 11.08.18, 17:05
        właśnie widzisz, u mnie okienko 6 dni wyznaczone było na od poniedziałku, bo wg apki miałam mieć owu w 17 dc (tak jej wyszło ze statystyki), zwykle to sprawdzam i zakładam, że może pojawić się wcześniej ale tym razem całkiem mnie zaćmiło uncertain No i jak po tym weekendzie w środę rano zauważyłam skok temp to się lekko zdziwiłam.
    • black_magic_women Re: czy jest możliwa 11.08.18, 10:46
      Jest, moja niespełna dwuletnia córeczka tak się poczęła. W dodatku była to pierwsza owulacja po bardzo długim czasie bezowulacyjnym związanym z kp.
    • lilicziczi Re: czy jest możliwa 11.08.18, 22:22
      Ja co prawda nie zaszłam w ciążę, ale zdarzyło się, że z powodu stresu dostałam miesiączkę dwa tygodnie po poprzedniej. Nie zawsze jajniki działają w sposób zsynchronizowany.
    • 18lipcowa3 Re: czy jest możliwa 11.08.18, 23:48
      Jest możliwa jeśli masz nieregularne cykle.
      Reszty zarzutów nie słuchaj o te zabezpieczenia itp. Same madre się znalazly...
      Pigulki to najgorsze zlo choćby sie zarzekaly. Guma ok.
      Ja stosuje przerwany od 10 do 16 dnia cyklu od 20 lat czyli odkad wspolzyje (byla jakas przerwa na tabletki i gumy moze lacznie 3 - 4lata plus ciąże wiadomo) i zachodzilam am tylko 14 - 15dnia cyklu(dokładnie 4 razy) . Ale ja mam regularne i dość wyczuwalne dowody fizyczne na owulacje.
      Wez tabletke po jeśli nie planujesz dzieci bo z aborcja za duzo zachodu
      • jola-kotka Re: czy jest możliwa 12.08.18, 02:39
        Haha nastepna madra.
      • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 13.08.18, 10:37
        moje cykle są dość regularne, tzn na tyle, że owu występuję między 14 a 17 dc, a potem mam 11-12 dni fazy lutealnej.
        Tym razem miałam b.szybko płodny śluz, cholera.
        Na tabletkę było za późno juz, kiedy się zorientowałam, że popełniłam błąd, bo minęły 72h..No nic, muszę poczekać na okres anbo wynik testu.
        Dzięki Lipcowa, jesteś nieliczną z normalnych tutaj, walisz prosto z mostu i szczerze.
    • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 13.08.18, 10:33
      a jak myślicie, kiedy zrobić test? Po tygodniu od owu, czyli jutro? Czy poczekać do terminu spodziewanego okresu?
      • alpepe Re: czy jest możliwa 13.08.18, 10:52
        poczekać do terminu oczekiwanej miesiączki.
        Ja bez testu miałam nagle ochotę na pory, które są źródłem kwasu foliowego, jak wiadomo, więc możesz wiedzieć sama z siebie już wcześniej.
        • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 13.08.18, 10:55
          tak od razu? wink w sobotę naszło mnie na makrelę w pomidorach, nie jadłam tego kilka lat. Zjadłam 2 puszki. Ale to chyba zbyt wcześnie co?
      • werdipurke Re: czy jest możliwa 13.08.18, 19:34
        zrob beta hcg z krwi
    • zraz_na_raz Re: czy jest możliwa 16.08.18, 10:16
      no więc zrobiłam betę w tydzień po owulacji, czyli w miniony wtorek, wyszła 0,5, więc negatywny wynik. Ale potem poczytałam, że hcg wzrasta w krwi od 8 dnia po zapłodnieniu, czyli jakby pospieszyłam się z tym badaniem. I co teraz? czuję się dziwacznie, ale nie wiem czy to nie psychosomatyczne...
      Korci mnie, żeby zrobić jeszcze zwykly test z moczu, ale kiedy? Przewidywany termin okresu mam sobota-niedziela, jakbym zrobiła test jutro to nie będzie za wcześnie?
      • leyre2 Re: czy jest możliwa 16.08.18, 10:45
        Po co robisz jakas bete? Poczekaj do terminu miesiaczki i zrob test ciazowy, pokaze czy jestes w ciazy, 1-2 tydzien juz w terminie spodziewanej miesiaczki.
      • yadrall Re: czy jest możliwa 16.08.18, 11:55
        Do implantacji dochodzi w okolicach 7-10 dnia po owulacji,wiec wtedy zaczyna sie pojawiac hcg we krwi. Najwczesniej na bete mozna isc w 8-11 dpo,bo wczesniej to wywalony pieniadz. Test ciazowy zrob tak 12 dnia wyzszych temp. Powinien byc wiarygodny.
        • yadrall Re: czy jest możliwa 16.08.18, 11:56
          Aaaa! Tego sikanego to zrob z porannego moczu smile
        • sanrio Re: czy jest możliwa 16.08.18, 13:42
          12 dnia wyższych licząc po skoku tak? To w niedzielę będzie. Nie doczekam się, dżizas...
          dzięki wielkie za miłą pomoc bez wyjadowiania się smile
          • mamaaik Re: czy jest możliwa 16.08.18, 13:57
            Zrób test owulacyjny, pozytywny wynik oznacza ciążę smile
          • hummorek Re: czy jest możliwa 16.08.18, 14:02
            Tamto to nie wiem, ale wpadka z nickiem pewnauncertain
          • yadrall Re: czy jest możliwa 16.08.18, 14:50
            Wiesz, test mozesz robic codziennie i zgadywac ile kresek widzisz smile Oczywiscie testy moga wczesniej pokazac II,ale nie musza. Tak jak juz pisalam-zalezy od czasu implantacji,a ta moze byc w 7 jak i w 11 dpo. A dopiero po implantacji dochodzi do produkcji hcg-czyli tego hormonu,ktory badaja testy.
          • baba_za_kolkiem Re: czy jest możliwa 16.08.18, 16:14
            No i sie wysypalas...
          • kota_marcowa Re: czy jest możliwa 16.08.18, 16:16
            Ulalala big_grin Kolejna big_grin
          • werdipurke Re: czy jest możliwa 16.08.18, 16:21
            sanrio napisała:

> 12 dnia wyższych licząc po skoku tak? To w niedzielę będzie. Nie doczekam się,
            > dżizas...
            > dzięki wielkie za miłą pomoc bez wyjadowiania się smile

no i mamy wsyp hahaha 😂😂😂
            • werdipurke Re: czy jest możliwa 17.08.18, 12:42
              no i jak tam wątkodajko? bylas u lekarza? sprawdzil czys w ciąży i czy nie popuszczasz?
              czekamy na ciąg dalszy!
      • kandyzowana3x Re: czy jest możliwa 16.08.18, 14:05
        Najczulsze testy powinny juz jutro rano zadzialac.
    • jolie Re: czy jest możliwa 16.08.18, 10:39
      Bardzo możliwa. Ja 2. syna (planowanego) mam z 5. dnia cyklu, przy cyklach średnio 28-31 dniowych. U mnie przed owulacją raczej nie istnieją bezpieczne dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka