Dodaj do ulubionych

mój syn się ,,zakochał''

10.08.18, 20:44
słowo zakochał oczywiście w przenośni, bardziej zauroczył i nie byłoby w tym nic złego ale on ma 12 lat, pierwszy moment niesamowita przemiana kompletnie przestał interesować go komputer, wcześniej ciągłe walki o granie... koledzy poszli w odstawkę, ulubiony sport, powiedzcie czy powinnam się martwić? oni piszą do siebie teksty typu tęsknię za tobą, chciałabym Cię przytulić, całe dnie spędzają razem...tak, czytam jego wiadomości... chcę mieć pod kontrolą tą znajomość, tym bardziej że dziewczyna jest rok starsza i chyba dużo bardziej rozbudzona seksualnie niż mój syn, pisze do niego że chciałaby mu usiąść na kolanach, że jak go przytuliła to ciepło jej się zrobiło...nie wiem może panikuję, może to normalne ale u mnie takie zachowania pojawiły się w wieku 14-15 lat, wiem inne czasy dzisiejsze dzieciaki szybciej dojrzewają...
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:08
      Panikujecie. Daj mu żyć i przestań czytać wiadomości (Twoja mama czytała Twje listy/pamiętnik?). Od tesknienia i przytulania jest bardzo daleko do inicjacji i bycia babcią. wink
      • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 09:11
        Zwłaszcza, jak panna chce, żeby potajemnie z nią spał big_grin
        • berdebul Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 10:07
          Od spania do seksu wciąż daleka droga.
          • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 11:08
            Mimo wszystko jakoś bym nie chciała, żeby moja 12-latka spała w 1 łóżku z 13-letnim kolegą big_grin.
            • berdebul Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 11:29
              Nigdy z nikim nie spałaś? Nieseksualnie? Z przyjaciółką, bratem, kolegą?
              • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 13:17
                W wieku 12 lat nie spałam z chłopakiem, tym bardziej z kolegą, który też ma swoje hormony juz. Razem spać to bym kilkulatki osobnej płci położyła, ale nie dojrzewająca młodzież. Z koleżanką mogę spać w każdej chwili, to nic krepujacego
                • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 13:18
                  I zresztą nie o braciach, kuzynach tu mowa...
                • berdebul Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 19:55
                  Nigdy nie zostałaś na imprezie do rana i nie padłaś ze znajomymi na jedno łóżko/materac? Nie spałaś w namiocie?
                  Sypialam z kolegami na jednym łożku, lub kilku złączonych. W tym na wycieczce szkolnej, kiedy moje łóżko okazało się zajęte. big_grin Do niczego nie doszło. Łóżko nie jest niezbędne do seksu, a nocne pogaduszki, trzymanie się za ręce, czy podziwianie gwiazd jest po prostu miłe.
                  • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 20:59
                    Owszem zostalam, ale na pewno nie w wieku 12 lat. Tu jest zupełnie inny kontekst, który celowo pomijasz. Czyli bardzo młody wiek, bardzo rozbudzona dziewczynka i wreszcie to jest jednak sam na sam, to co innego niż np. zbiorowe spanie gromady przyjaciół w 1 sali.
    • nangaparbat3 Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:12
      Czytasz jego wiadomości i wiesz, że nie mogl sie zakochać, tylko co najwyżej zauroczyć. Oj, kobieto.
      A uświadomiony chociaż?
      W razie czego - pogadałby z ojcem? gdyby chciał o coś spytać?
      Bo matka niekoniecznie od tych rzeczy.
      Przeczytalam wlasnie w calkiem poważnym wydawnictwie (Instytutu Psychatrii i Neurlogii) przeczytałam wlasnie, że "badania wykazały, że nastoletni chłopcy zaczynają odczuwać wstręt zarowno do ciała, jak i zapachu matki (Savic, "Processing odorous signals in humans", brain research Bulletin, 5 (3)/2001, s. 307-312 - podaje tak dokładnie, bo sama informacja może się wydac bulwersująca, ale w końcu jest biologicznie/ewolucyjnie zrozumiala). W tej sytuacj bylabym bardzo ostrożna z wtrącaniem sie w jego zycie uczuciowe.
    • liliawodna222 Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:13
      Czytasz jego smsy? Pierwszy krok do tego, by przestał Ci ufać.
    • vinca Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:28
      Przestań grzebać mu w wiadomościach.
      • maria220 Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:43
        Tak wiem że to nieetyczne i źle się z tym czuję, wczoraj pierwszy raz przeczytałam jego Messengera już tego nie zrobię przynajmniej będę spać spokojnie
    • semihora Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:41
      Histeryczka big_grin Mamuni ktoś synusia odbiera, mój Boże. I w dodatku to dziewczyna jest seksualnie rozbudzona, syneczek za to niewinny jak lelija.
    • tanebo2.0 Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:44
      Onanizuje się już? Poznasz po zajętej toalecie...
      • semihora Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:47
        I teraz kobita nie da dziecku kupy zrobić, tylko się będzie do drzwi dobijała tongue_out
      • maria220 Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:48
        Raczej tak, mam już pogadać z nim o antykoncepcji???
        • maria220 Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 21:53
          Mój mąż też twierdzi że przesadzam ale ta koleżanka namawia go żeby nocował u niej a mi ma powiedzieć że u kolegi bedzie spał
          • biala_ladecka Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 22:07
            Nie badz smieszna. Masz wrazenie, ze rodzice tej dziewczyny nie zauwaza paletajacego im sie w nocy po chacie obcego dzieciaka?
            • tanebo2.0 Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 22:42
              Poza tym to nie Rocco Siffredi.
              • zuleyka.z.talgaru Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 12:45
                Skąd wiesz tongue_out
            • hosta_73 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 01:03
              Dziewczyna powie, ze nocuje u koleżanki i wylądują u kumpla na chacie 😉
              • biala_ladecka Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 11:05
                U jakiego kumpla? To sa 12-13 latki! Ematke jak zwykle wyobraznia poponosi. Nie znam rodzicow, ktorzy zostawiaja dzieci same na noc lub pozwalaja na nocowanie kolegow bez wczesniejszych ustalen pomiedzy doroslymi. A ze sobie dzieciaki roja romantyczne uniesienia przy blasku ksiezyca? Ich prawo. Ja w wieku 14 lat bylam przekonana, ze wyjde za Roberta Planta wink
                • hosta_73 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 11:38
                  No przeciez to żart byl...
                • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 13:19
                  A spałas z nim w łóżku? tongue_out
    • jola-kotka Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 22:00
      Czytasz wiadomosci? Jezu. Fajnie to sa wazne przezycia a potem super wspomnienia.
    • jola-kotka Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 22:02
      A dlaczego zakochal w przenosni?
      • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 13:29
        Bo jest w takim wieku zn że to są po prostu pierwsze zauroczenia i fascynacje, a nie miłość przez wielkie M. Przechodzi to po pewnym czasie jak choroby wieku dziecięcego.
        • zuleyka.z.talgaru Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 19:27
          Nawet nie wiesz jak bardzo ważne są te pierwsze zauroczenia i fascynacje. Straszno, że ktoś to w ogóle wyśmiewa.
          • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 21:02
            Nic nie wysmiewam, uważam, że uczucia dzieci należy traktować z taktem i szacunkiem, ale też mieć lekki dystans i świadomość, ze żadne poważne związki to naprawdę się są. I nie ma powodu, żeby traktować zauroczenia malolatow jak miłość dorosłych, bo to zupełnie co innego.
            • zuleyka.z.talgaru Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 21:43
              Owszem, co innego. Ale uważam,że te pierwsze doświadczenia są naprawdę bardzo ważne i nie należy ich bagatelizować. Zresztą, już abstrahując od sytuacji z wątku. Czasem poważniejsze związki tworzą nastolatki niż dorośli ludzie...
    • maria220 Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 22:19
      Ok to podsumowując jestem histeryczna przewrażliwiona mamuśką której na drodze stanęła rywalka i nie mam prawa do niepokoju, dzięki za kubeł zimnej wody potrzebowałam tego
      • hosta_73 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 01:01
        Ja tez byłabym zaniepokojona, tym bardziej, że dziewczyna namawia go by wam skłamał. To normalny lęk o dziecko, by z tych pierwszych miłosnych zawirowań nie wyszło zbyt poharatane 😊
        A o antykoncepcji to chyba wie? Tak na wszelki wypadek 😉
    • bellatri.x.lestrange Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 22:33
      Tak mi się skojarzyło. 26 lat temu, miałam 13 lat, Kuba miał 12smile Byliśmy bardzo zakochani, dumnie chodziliśmy trzymając się za ręce, patrzylismy sobie w oczy i świata poza sobą nie widzieliśmy. Koledzy, z którymi grał w piłkę i koleżanki od grania w gumę poszli w odstawkę, nic sie nie liczyło, tylko my. Dla nas to było najwazniejsze, jedyne, trwało 6 miesięcy, do zimy smile
      • beverlyja90210 Re: mój syn się ,,zakochał'' 10.08.18, 23:59
        Podobno teraz 13 latki rozpoczynają współżycie także tego.Ja tez byłabym zaniepokojona
    • ania-z-lasu Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 08:00
      Stać cię na kolejne dziecko? To przestań się martwić big_grin
    • kachaa17 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 09:45
      Kurde, dziewczyny pytają Cię czy syn ma wiedzę na temat antykoncepcji. Jestem zszokowana. Tzn nie tym, że miałby mieć taką wiedzę ale takie pytania sugerują, że Twój syn miałby współżyć. 12-latek? Dziecko? Tak jakby to załatwiało sprawę. To nie jest czas na takie rzeczy.
      • hosta_73 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 09:57
        Dziecko w tym wieku raczej miało lekcje WDŻ, wie skąd "biorą sie dzieci" wiec dlaczego ma nie wiedzieć jak zapobiegać ciąży? Świadomość tego, ze pewne zachowania sa potencjalnie ryzykowne jest bardzo wazna. Byl przypadek, ze ojcem został chyba 13 latek, no nie? Dzieciaki wciąż mysla, ze pierwszy seks nie prowadzi do ciąży a po stosunku wystarczy poskakać 😊
        • kachaa17 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 10:11
          Napisałam, że nie chodzi mi o to, że ma nie wiedzieć jak się zapobiega ciąży, tylko takie pytania sugerują, że on w tym wieku miałby współżyć. 12-leni chłopiec. Będzie miał jeszcze na to czas.
          • hosta_73 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 10:21
            Pewnie, ze ma czas ale zdarza sie, że nawet takie dzieci podejmują już próby współżycia. I stad te pytania (pół żartem pół serio 😊).
          • gem.stone Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 10:32
            Zgadzam sie z kachaa17. Mam dwunastoletnia corke i widze, ze w wielu aspektach jest bardzo dziecinna, a jej koledzy z klasy sa jeszcze bardziej infantylni. Rozpoczynanie wspolzycia w tym wieku nie miesci mi sie w glowie. Przypadki, o ktorych sie slyszy, wczesnych nastolatkow, ktorzy zostali rodzicami sa raczej odosobnione. Ilu takich znacie osobiscie lub z dalszego otoczenia?
            • gem.stone Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 10:34
              Dodam, ze tez bylabym zaniepokojona, gdybym znalazla takie wiadomosci u corki.
            • hosta_73 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 10:45
              Tez mam 12 latkę i też sobie tego nie wyobrażam, ale to nie zmienia faktu, ze w tym wieku niektórzy przechodzą inicjację seksualną. Syn autorki zakochał się w dziewczynce starszej o rok, dziewczyny wczesniej dojrzewają, nie wiadomo co jej po glowie chodzi z tym nocowaniem 😊
              • gem.stone Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 11:05
                Zdaje sobie z tego sprawe i dlatego , jak autorka watku, zrobilabym sie czujna w tej sytuacji.
              • princy-mincy Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 12:28
                O mamo, o co ten hałas. Ja spałam w jednym łóżku z chłopakiem gdy miałam 14 lat. Poprzytualismy się, całowaliśmy, nawet pettingu nie było a gdzie mowa o seksie.
              • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 13:21
                To niech nie nocuje i problem z głowy. Szczerze, to bym uznała, że rodzice jakiegoś kolegi córki na głowy upadli, gdyby zaprosili moja wczesną nastolatke na nocowanie u chłopaka...
                • berdebul Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 19:56
                  Ale do koleżanki byś puściła? A jeżeli koleżanka jest lesbijką? suspicious
                  • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 21:05
                    Znam koleżanki corki i nie są smile. Wspólne nocowanie mlodziakow tej samej płci to zupełnie co innego i nie udawajmy, że nie ma różnicy. Rozumiem, że Tobie wszystko jedno, w czyim łóżku i z kim śpi Twoje 1 2-letnie dziecko, no mnie jednak nie.
    • grrru Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 10:33
      W zakochanym 12-latku najgorsze jest to, że łazienka wymaga długiego wietrzenia, żeby chmura dezodorantu i perfum wyszła smile
    • konsta-is-me Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 12:08
      Oczywiscie ze powinnas sie martwić - 13-letnia podstepna i rozbudzona seksualnie wampirzyca zabiera ci twoje niewinne jak biala lilija 12-letnie dzieciatko😁😁
      Powinnas zalozyc podsluch w telefonie, a jak wychodzi sledzic go po krzakach.
      Co za histeryczka... 😂😂😂
      • zuleyka.z.talgaru Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 12:46
        big_grin
        • 3fanta Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 13:03
          Ja w tym wieku na koloniach miałam już chłopaka.Oczywiście tylko do chodzenia i do tańczenia z nim na dyskotekach kolonijnych.Siedzieliśmy razem w autokarze na wycieczkach,siedzieliśmy razem na stołówce przy stole i chodziliśmy trzymając się za ręce.No i tyle.Przy końcu kolonii polało się trochę łez a potem była pisanina aż do zimowiska i postanowienie,że te jedziemy na to samo zimowisko a potem na następne kolonie za rok.Związek trwał przez zimowisko i jeszcze jedne kolonie.Rozstanie bez rozpaczy po potem każde z nas miało nową miłość.
      • grrru Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 13:08
        Może chce go złapać na dziecko smile
        • azja001 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 13:57
          A wiesz coś o rodzinie tej dziewczyny? Ma taką sytuację rodzinną która umożliwiałaby realizację fantazji małolaty?Ja nie bagatelizowałabym tych propozycji spania u niej, no jest to trochę chore żeby w takim wieku składać tego typu propozycje.
          • lily_evans11 Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 21:05
            Z lektury wątku wynika, że normalne, hmmm...
        • konsta-is-me Re: mój syn się ,,zakochał'' 11.08.18, 14:14
          😁😁😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka