Dodaj do ulubionych

Smartfon bez smartfona :-P

19.08.18, 23:57
Tytuł jest celowy, ja jestem trzeźwa, a moja psychofanka oczywiście może produkować swoje komentarze, jeżeli musi.

Czy jest telefon BEZ DOSTĘPU DO INTERNETU, ale wyglądający jak smarfon? Dodam, że dostępny w Polsce, bo jeden model, owszem, pojawił się na rynku koreańskim, ale aż tam się nie wybieram. tongue_out
Obserwuj wątek
    • milka_milka Re: Smartfon bez smartfona :-P 19.08.18, 23:58
      Przecież w każdym smartfonie można zablokować dostęp do internetu i odinstalować przeglądarkę.
      • taki-sobie-nick Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 00:00
        milka_milka napisała:

> Przecież w każdym smartfonie można zablokować dostęp do internetu i odinstalowa
        > ć przeglądarkę.

Ale wtedy mam pokusę ponownego jej zainstalowania.

Dlatego właśnie chcę telefon BEZ INTERNETU.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Smartfon bez smartfona :-P 31.10.20, 21:21
          To zablokuj u operatora.
          Swoją drogą Internet czasem ratuje życie. Ostatnio mój mąż zgubił się w lesie, po 2h w końcu znalazł zasięg i musiał "dymać" 10 km do samochodu 👍.
    • mmoni Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 00:20
      Jest apka Freedom, ale jak na razie tylko na iOS. Kupowanie iPhona, nawet starszego modelu, tylko po to, aby zablokować w nim Internet, to jednak dosyć perwersyjny pomysł.
      Alternatywą są różne programy kontroli rodzicielskiej, np. Norton Family Premier.
      • taki-sobie-nick Ale ja nie chcę blokować! 20.08.18, 00:24
        Szukam telefonu, który

WYGLĄDA JAK SMARTFON

ale

DOSTĘPU DO INTERNETU NIE MA NA STAŁE.

Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem!
        • silencia.furiosa Re: Ale ja nie chcę blokować! 20.08.18, 01:04
          Odpowiem jak ematka: a czy ty na pewno nie chcesz internetu? 😈
          Bo wiesz, możesz potrzebować sprawdzić mapę czy rozkład autobusu itd wink
          A tak serio, to w Polsce raczej nie znajdziesz. Wszystko musi byc na jedno kopyto, ma mieć co najmniej 6 cali, 5 aparatów itd.
          • taki-sobie-nick Re: Ale ja nie chcę blokować! 20.08.18, 01:17

> Bo wiesz, możesz potrzebować sprawdzić mapę czy rozkład autobusu itd wink

E tam, ja realizuję projekt "slow life jak za czasów kamienia łupanego" i rozkład sprawdzam przed wyjściem na stronie ztm. tongue_out
            • silencia.furiosa Re: Ale ja nie chcę blokować! 20.08.18, 01:30
              Ja czekam na light phone 2. Może kiedyś wyprodukują, moze kiedyś nie będzie miał ceny z kosmosu. Myślę, że się nie doczekam.
              • taki-sobie-nick Re: Ale ja nie chcę blokować! 20.08.18, 01:36
                Straszne maciupstwo.
                • silencia.furiosa Re: Ale ja nie chcę blokować! 20.08.18, 01:51
                  No właśnie, ja jestem w tym segmencie rynkowym, z którym nikt się nie liczy, bo liczy pewnie kilka osób w skali kraju -dla mnie smartfony są teraz za duże.
            • snakelilith Re: Ale ja nie chcę blokować! 20.08.18, 01:31
              taki-sobie-nick napisała:

> E tam, ja realizuję projekt "slow life jak za czasów kamienia łupanego" i rozkł
              > ad sprawdzam przed wyjściem na stronie ztm. tongue_out

Slow life, to praktykuję ja. Mój smartfon ma opcję internetu, ale ma ją od początku wyłączoną i nie używam. Jeżeli jednak ty nie potrafisz się kontrolować i chcesz włączać wyłączone, instalować nie zainstalowane, to to nie jest żaden slow life wynikający z wewnętrznej potrzeby, a walka z ciężkim uzależnieniem. Może wyjściem jest po prostu zostawianie telefonu w szufladzie? Zdarza mi się często i świat się nie zawalił, i przysięgam, że u ciebie też się nie zawali. Więcej odwagi! wink

• bywalec.hoteli Re: Ale ja nie chcę blokować! 21.08.18, 00:16
                pochwalam smile
        • wieczorny-motyl Re: Ale ja nie chcę blokować! 21.08.18, 15:50
          taki-sobie-nick napisała:

> Szukam telefonu, który
          >
          > WYGLĄDA JAK SMARTFON
          >
          > ale
          >

> DOSTĘPU DO INTERNETU NIE MA NA STAŁE.
          >
          > Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem!
          samsung galaxy j2 pro

mozesz kupic online, o ile jestes przekonana do tej formy robienia zakupow.
          www.eglobalcentral.pl/samsung-galaxy-j2-pro-j250-4g-16gb-dual-sim-bez-simlocka-czarny.html?gclid=CjwKCAjw8O7bBRB0EiwAfbrTh5EmlxfIj1QUlhxyRdjIdBR89v1uZvxHzgmZpvLcrvUP_ifIWFuQXhoCXuEQAvD_BwE

opinie na opineo www.opineo.pl/opinie/eglobalcentral-pl

mozesz (znasz zapewne angielski na tym poziomie) sama sobie sciagnac z zagranicy.

www.ebay.co.uk/b/Samsung-Galaxy-J2-Unlocked-Android-Mobile-Phones/9355/bn_82453759
          jest jeszcze the light phone.
      • taki-sobie-nick Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 01:18

> Alternatywą są różne programy kontroli rodzicielskiej

To urządzenie ma być dla mnie. tongue_out
        • mmoni Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 19:25
          No to sobie sama ustawisz blokadę albo jeżeli sobie nie ufasz (nie wiem dokładnie, jak one działają, czy są na jakieś hasło), to poproś kogoś z rodziny albo przyjaciół, aby Ci zablokowali przy pomocy tej apki internet i nie zdradzali hasła, choćbyś ich po nogach całowała.
    • bywalec.hoteli Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 00:23
      możesz używać telefonu starego typu - chyba w Biedronce można takie kupić smile
    • fragile_f Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 00:35
      Zablokuj sobie net u operatora i używaj zwykłego smartfona smile a jesli i tak będzie Cie korcic, to chyba tylko lecznie odwykowe...
    • al_sahra Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 00:37
      Galaxy J2 Pro

W USA Samsung go in sprzedaje, ale można kupić na Amazonie. Nie wiem jak w Europie.
    • dziennik-niecodziennik Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 20:03
      Wylacz sobie darmowy internet z abonamentu. Po pierwszym rachunku odechce Ci sie korzystac z neta przez telefon...
    • katriel Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 20:49
      Ale po co ma wyglądać jak smartfon, skoro nie chcesz używać neta? Do samego dzwonienia wygląd chyba nieistotny?
    • grrru Re: Smartfon bez smartfona :-P 20.08.18, 22:21
      Tak z ciekawości - po co ma wyglądać jak smartfon?
      • dziennik-niecodziennik Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 11:09
        Zeby wygladal. Przeciez sie nie bedzie ze starą niemodna Nokia wozic smile
        • chatgris01 Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 14:22
          Mam stara niemodna Nokie bez netu, kocham ja miloscia wielka i mam w nosie, jak wyglada tongue_out
          W dodatku jest praktyczniejsza, bo moge ja wlozyc bez problemu do kazdej, nawet malej, kieszeni.
        • taki-sobie-nick Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 19:53
          Zeby wygladal. Przeciez sie nie bedzie ze starą niemodna Nokia wozic

W dziesiątkę.
          • mmoni Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 20:03
            Pomysł z gatunku lewą ręką za prawe ucho jak dla mnie, ale co kto lubi. Dumbphones teraz są modne i vintage i nawet Rihannę z takim widziano. Weź se kup Nokię 3310 (oryginalną albo nową) i nie cuduj.
    • minerallna Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 05:31
      Chyba Cie rozumiem...
      I cóż- polecam zakupy przez net, nawet w Korei. Nie widzę problemu.
      Wielokrotne czasem drogie zakupy z Azji-, no nie przez alii tylko przez stronę sklepu- zawsze ok.
    • mikams75 Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 14:39
      wylacz internet u operatora, kup najtanszego z mozliwych smartfona z jak najgorszymi parametrami, bo na takim i tak szybko sie traci checi, zeby korzystac z netu. Do dzwonienia wystarczy.
    • kk345 Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 14:39
      Jeśli rynek na taki produkt będzie liczył więcej, niż jednego klienta, to na pewno ktoś zacznie to sprzedawać.
    • pani-noc Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 16:36
      Allegro -> Telefony -> Smartfony -> Uszkodzone i szukasz z niedziałającym netem.
      • wieczorny-motyl Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 16:45
        pani-noc napisał(a):

> Allegro -> Telefony -> Smartfony -> Uszkodzone i szukasz z niedział
        > ającym netem.
        predzej znajdzie niedzialajacy w ogole, z zepsutym bluuetooth (zestawy handsfree sie przydaja), etc, etc
    • piataziuta Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 19:56
      ale dlaczego jesteś trzeźwa???
      • taki-sobie-nick Re: Smartfon bez smartfona :-P 21.08.18, 20:06
        piataziuta napisała:

> ale dlaczego jesteś trzeźwa???

A nie powinnam? tongue_out

Uprzedzałam w ten sposób ewentualne komentarze typu "co piłaś?"
    • konsta-is-me Re: Smartfon bez smartfona :-P 22.08.18, 01:36
      Nie ma.
      I w ogole co to znaczy "wygladajacy jak"?
      Byly telefony dotykowe przed era smartfonow, sama taki mialam, LG jakis tam.
      Ale dostep do netu byl.
      • konsta-is-me Re: Smartfon bez smartfona :-P 22.08.18, 01:38
        I skoro nie mozna zainstalowac zadnej aplikacji to wlasciwie jak wyglada ten z Korei?
        Sa smsy tylko i klawiatura dotykowa?
        • wieczorny-motyl Re: Smartfon bez smartfona :-P 22.08.18, 13:09
          tak jak wiekszosc s galaxy wyglada, najbardziej "basic" aplikacje na pulpicie (smsy, kalendarz, telefon-tak, dzwonienie to tez aplikacja pod androida), z tyłu aparat foto. aktualizacja systemu chyba tylko po podlaczeniu do kompa
          • bywalec.hoteli Re: Smartfon bez smartfona :-P 23.08.18, 10:31
            Ja też jestem fanem tzw. dumbphone'a smile Przede wszystkim bateria starcza na prawie tydzień i internet nie zajmuje uwagi.
            • wieczorny-motyl Re: Smartfon bez smartfona :-P 23.08.18, 14:03
              nawet przy takim wielgasnym dotykowym ekranie jak w samsungach galaxy? tym nowym j2 pro, really? nie sądzę. te ekrany są pradozerne, zwlaszcza ze tel mozna uzywac jako aparatu/notatnika, etc

przy tych starych z monochromatycznym ekranikiem trzymalo 10 dni i dluzej.
    • jola-kotka Re: Smartfon bez smartfona :-P 22.08.18, 03:14
      Ale czemu masz nie korzystac z neta w telefonie?
      • wieczorny-motyl Re: Smartfon bez smartfona :-P 22.08.18, 12:48
        np ryzyko uzaleznienia behawioralnego?
    • bywalec.hoteli Re: Smartfon bez smartfona :-P 31.10.20, 21:03
      Taki sobie nicku, i kupiłaś jakiś ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka