Dodaj do ulubionych

Komu rozdaje medale Duda

25.08.18, 12:28
Zobaczcie, komu w naszym imieniu przyznawane są najwyższe odznaczenia państwowe. Czy tam w kancelarii już na serio nikt nie pracuje czy może celowo nadziewają Dudę na takie miny?

Wróg „KODziarzy, feministek i innego pedalstwa” odznaczony przez Dudę Krzyżem Kawalerskim
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Komu rozdaje medale Duda 25.08.18, 12:33
      No ale o co chodzi, wszak medal dostał dobry patriota..?
      Komu ma Adrian honorować, lewactwo?!
      • lodomeria Re: Komu rozdaje medale Duda 25.08.18, 12:42
        Lewactwo, to nawet do tej salki parafialnej, gdzie odbywała się ceremonia nie miało szans wejść...

Ale nie wierzę, że tam nie było na tyle niekontrowersyjnych nauczycielek polskiego, biznesmenów import-eksport albo choreografów uczących kolejne pokolenia Aussies krakowiaków i że musieli aż po taki garnitur zasłużonych sięgać.

O tym, że tacy jak ten pan Polacy biją Polaków, sorry, lewaków i żydokomunę, nawet w Australii to aż się czytać nie chce. I to na nich spływają splendory, to oni rozdają karty, to oni uczą dzieci Polaków urodzone za granicą.
        • anika772 Re: Komu rozdaje medale Duda 25.08.18, 12:45
          Nie umiem napisać niczego pocieszającego.
          • lodomeria Re: Komu rozdaje medale Duda 25.08.18, 13:11
            To chociaż zaszeruj artykuł, gdzie się da smile

Tylu mamy wspaniałych ludzi za granicami, z sukcesami i osiągnięciami wykraczającymi poza zramolałe szkółki i salki parafialne, którzy nie jęczą, że by wrócili do Polski ale coś tam, tylko naprawdę działają na korzyść kraju pochodzenia ( a nie tylko swoją i kolegów ze świelicy przyparafialnej, niech wiedzą, że się o nich upominamy.
    • iwles Re: Komu rozdaje medale Duda 25.08.18, 12:50

... bo nikt inny nie przyjąłby od niego medalu.

• alicia033 Re: Komu rozdaje medale Duda 25.08.18, 12:50
        iwles napisała:

>
        > ... bo nikt inny nie przyjąłby od niego medalu.

dokładnie.
        • lodomeria Re: Komu rozdaje medale Duda 25.08.18, 13:22
          Aczkolwiek zakładając ten wątek liczyłam trochę na to, że przyjdzie jakaś elka czy kto tam jeszcze i mi pomoże odkryć, dlaczego to właśnie taki pan Witek powinien dostać medal. Że był jakiś inny powód poza łapanką pośród trzeciego garnituru "najbardziej zasłużonych".

I jeszcze mi się marzy zrozumieć, co robiły z tym panem na tej samej scenie np. siostry zakonne, harcerki, dlaczego rodziny prawie stuletnich kombatantów pozwalają wciągać swoich seniorów w to bagno?
    • mamma_2012 Re: Komu rozdaje medale Duda 25.08.18, 16:46
      Komu rozdaje? Tym co zgodzą się przyjąć, a ze elity nie chcą, to daje komu popadniewink
    • lellapolella Re: Komu rozdaje medale Duda 25.08.18, 16:59
      Przede wszystkim, te odznaczenia nie są przyznawane w naszym imieniu, skąd ci to przyszło do głowy? Przyznaje je "ja jako prezydent", takie zdradzieckie mordy jak my nie mają z tym nic wspólnego. Po drugie, nagradzają swoich, za istotne dla siebie zasługi i każda miernota bez kręgosłupa dostaje sygnał, co należy robić, by dostać medal z rąk. Po trzecie, przy okazji plują w twarz dawnym elitom i tak ma być, bo tu się tworzy (w pełnym sensie tego słowa) z niczego kolejne elity. Czytam teraz Klemperera i wszystko dzieje się zgodnie ze sztuką, żadnej pomyłki nie ma.
      • lodomeria Re: Komu rozdaje medale Duda 26.08.18, 00:03
        A możesz coś więcej o tym Klempererze? Żebyśmy się tak na ematcie ciągle uczyli, w każdym wątku uczyli wink
        • lellapolella Re: Komu rozdaje medale Duda 26.08.18, 00:29
          Klemperer też z ematki, któraś z dziewczyn o nim pisała jakiś czas temu, wydaje mi się, że madziksmile Victor Klemperer "Dziennik 1933-1945". To kronika nazizmu od samych narodzin, efekt mrówczej pracy, która stała się misją i sensem życia niemieckiego humanisty żydowskiego pochodzenia, będącego jednocześnie świadkiem i ofiarą.
          Popisy Agaty widziałam, uważam, że są wyjątkowo dobranym małżeństwemwink
          • lodomeria Re: Komu rozdaje medale Duda 26.08.18, 00:33
            Dzięki!
    • lodomeria Re: Komu rozdaje medale Duda 26.08.18, 00:07
      A gdzie się podziali wszyscy piewcy pis? Gdzie te wszystkie "w końcu będziemy mieć pierwszą damę, której nie trzeba się wstydzić" (swoją drogą, widziałyście popisy Agaty w Australii?)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka