08.09.18, 17:04
Mam konto, ale cholera wie po co. Nic nie zamieszczam. Na Facebooku jestem w fajnych grupach, tajnych smile
No a na tym instagramie ktoś mnie obserwuje. Facet, Polak. Ma kilka zdjęć, jedno z dzieckiem, jakaś piaskownica, trampolina. Nie znam faceta, nie znam dziecka. Czy mogę go jakoś usunąć z obserwowania mnie? Bo nie znam się kompletnie. Czemu on mnie obserwuje? Nie jestem piękna i młoda, mam tam zwykłe dwa własne zdjęcia.
Obserwuj wątek
    • ironia-losu11 Re: Instagram 08.09.18, 19:35
      Bo przypadkiem kliknął? I tak rzadko sam wchodzi na insta, że pewnie nawet sam nie wie, że kogoś obserwuje..
      • chocolate-cakes Re: Instagram 08.09.18, 23:52
        Może faktycznie.
        • allatatevi1 Re: Instagram 12.09.18, 22:34
          Pewnie rzeczywiście przypadkiem kliknął.
          Ja na facebooku kliknęłam "wezmę udział" w koncercie Enrique Iglesiasa.
          Nawet nie wiem jak to się stało a wstyd przed znajomymi jak cholera.
          • cauliflowerpl Re: Instagram 13.09.18, 09:52
            Hahahaha big_grin
          • jak_matrioszka Re: Instagram 13.09.18, 10:56
            FB ma "sprytne" rozwiazania strony, ja co rusz przewijajac (bo czegoś szukam na dole) "polubiam" jakieś badziewie. Zanim sie nauczyłam to cofać, to miałam portfolio jak ta lala, firme energetyczna, jakieś sklepy, a muzycznie to nawet gorzej od E.I. wink
    • cauliflowerpl Re: Instagram 08.09.18, 19:37
      Mozesz go zablokowac.
      Obserwuje Cie najprawdopodobniej dlatego, ze szuka fanow, a doswiadczenie pokazuje, ze na 3 obserwowanych jeden zacznie obserwowac Ciebie.
      Mnie ostatnio zaczela, zapewne z tego samego pwodu, obserwowac mistrzyni Hiszpanii w MTB, i gdybym nie wiedziala o co chodzi to bym sie posikala z emocji (a bylo to w łóżku gdzie ze wzgledu na koty mam nieprzemakalne przescieradlo, wiec pal sześć).
      • luvyana Re: Instagram 08.09.18, 20:54
        O tak. Mnie zaobserwował Oświęcimski (ten od Vegi). Po tygodniu (nie zrobiłam mu wzajemności) przestal mnie obserwować smile
        • cauliflowerpl Re: Instagram 08.09.18, 21:05
          big_grin
          Prowadzę klubowo-sklepowego insta i przyznam bez bicia, że robiłam tak samo big_grin
        • juuuu7 Re: Instagram 09.09.18, 19:15
          To nie on Cie obserwowal tylko bot.
          • luvyana Re: Instagram 09.09.18, 19:21
            no przecież wiem. o tym jest ten wątek. czytałam ostatnio artykuł i zrozumiałam dlaczego moja koleżanka z dnia na dzień zaczęła mieć kilkaset polubień przy najdurniejszej focie, a taka echtom ma raptem kilkanaście / kilkadziesiąt.
            • cauliflowerpl Re: Instagram 09.09.18, 21:34
              Dzis doznalam kolejnego instagramowego olsnienia-szoku.
              Zobaczylam filmik z jedna laska, ktora wiecznie selfiki wkleja i w ogole och i ach. Filmik w zblizeniu na twarz, wypowiadala sie tam o czyms ze swojej dziedziny.
              Zaprawde powiadam Wam, wielkie mozliwosci maja programy retuszujace, te wszystkie opcje beautyface i inne snapchaty, oj, wieeeelką. Gdybym nie wiedziala, ze ta babka na filmiku to ona to bym serio nie poznala.
              • luvyana Re: Instagram 09.09.18, 21:46
                To też jest niezwykle budujące 😁 przyznaje
            • echtom Re: Instagram 12.09.18, 20:12
              Jest postęp, już mam po 200, ale selfiarzy i samozwańczych influencerów i tak nie prześcignę smile
              • luvyana Re: Instagram 13.09.18, 08:46
                Widziałam smile ja z moimi 24 moge pomarzyć o takim fejmie 😉
        • 35wcieniu Re: Instagram 12.09.18, 20:27
          On jest Oświeciński, a nie Oświęcimski.
          • luvyana Re: Instagram 13.09.18, 08:47
            Jakkolwiek - nie jestem jego idolką 😉 (taki dżołk)
      • folivora Re: Instagram 08.09.18, 21:43
        O to to. I jeszcze, jeśli się używa hashtagów, to dużo ludzi lajkuje i zaczyna obserwować bez zawracania sobie głowy zaznajomienia się z całością profilu.
        • cauliflowerpl Re: Instagram 08.09.18, 21:49
          Też, a masa profili używa jakichś aplikacji, które po wykryciu hashtaga zaczynają Cię automatycznie śledzić albo nawet komentują.
          Mój facet zrobił eksperyment, zamieścił obrazek - czarne tło, nic poza tym. Wrzucił parę chwytliwych hashtagów, z których niektórych sam nie czaił ich znaczenia. "Wow, what a great picture" i inne komentarze tego typu pojawiły się pod zdjęciem. Co ciekawe, robią to nie firmy (bo chęć przyciągnięcia potencjalnych klientów rozumiem) ale prywatne osoby o całkiem przeciętnych profilach.
          • folivora Re: Instagram 08.09.18, 22:22
            O tak, what a great picture na zmianę z interesting profile to prawdziwa plaga. Zastanawiam się, czy ktoś się serio na to nabiera?
    • majenkir Re: Instagram 08.09.18, 20:06
      Ale kiedys przeciez mu pozwolilas. Jezeli Twoje konto jest prywatne, to inni musza miec Twoja zgode na sledzenie wink.
      • chocolate-cakes Re: Instagram 08.09.18, 23:55
        Hm, nie wiem. Po prostu mam informację, że Zdzisław mnie obserwuje a nie prosi o możliwość obserwacji. Ja mam tam zdjęcie profilowe i jeszcze jedno. Koniec. Nic więcej.
        No dobra, zaraz tam zajrzę.
        • majenkir Re: Instagram 09.09.18, 01:21
          chocolate-cakes napisała:
          > mam informację, że Zdzisław mnie obserwuje a nie prosi
          > o możliwość obserwacji.

To moze masz konto publiczne? Wiesz, ze wtedy kazdy moze widziec Twoje foty bez "obserwowania"?
          • chocolate-cakes Re: Instagram 12.09.18, 20:17
            Pewnie tak. Mam dwa zdjęcia i tyle.
            Już dziada zablokowałam smile
    • luvyana Re: Instagram 08.09.18, 20:14
      Zrób sobie konto prywatne
    • jaulfa Re: Instagram 09.09.18, 01:20
      10 min po założeniu instagrama pokazało mi się, że trzy osoby obserwują konto... lekko spanikowałam po czym znalazłam ustawienia. Jak zmieniłam konto na prywatne to nikt mnie nie obserwuje. Pojawiają się prośby o obserwowanie ale je kasuję.
    • beneficia Re: Instagram 09.09.18, 21:17
      Znalazł Cię no_easy_way_out. Uciekaj.
      • zasiedziala Re: Instagram 09.09.18, 21:44
        Teraz już za późno, screeny siedzą już pewnie w odpowiednim folderze big_grin <przepraszam, nie mogłam się powstrzymać>
        • chocolate-cakes Re: Instagram 12.09.18, 20:18
          smile smile smile
    • echtom Re: Instagram 12.09.18, 20:17
      Rozłączność zbiorów "obserwujący" i "obserwowani" to jedna z rzeczy, które na Insta wkurzają mnie najbardziej, Facebook lepiej to ogarnia. Też mam wśród obserwujących grupę dziwnych facetów, ale się nimi nie przejmuję, bo wydają mi się nieszkodliwi, a poza tym i tak zwykle przestają z czasem obserwować albo usuwają konto.
      • cauliflowerpl Re: Instagram 12.09.18, 20:30
        A mnie się właśnie podoba. Chce ktoś to sobie mnie obserwuje, za to ja jego nie muszę.
    • aankaa Re: Instagram 12.09.18, 20:45
      Mam konto, ale cholera wie po co. Nic nie zamieszczam... mam tam zwykłe dwa własne zdjęcia
      ===
      to je zlikwiduj
      • chocolate-cakes Re: Instagram 12.09.18, 22:18
        Nie mam potrzeby, bo w ten sposób mam kontakt z kilkoma znajomymi osobami.
        • aankaa Re: Instagram 12.09.18, 22:46
          Mam konto, ale cholera wie po co ... w ten sposób mam kontakt z kilkoma znajomymi osobami.
          ===
          maile sobie wysyłajcie to nie będzie Cię Zdzisław obserwował tongue_out
    • kafana Re: Instagram 12.09.18, 22:27
      Przeciez insta to rodzaj bloga. Jeśli masz publiczne konto/ twoje treści sa publiczne i każdy ma prawo to obserwować. Może być milion powodów dlaczego ten Pan Cię obserwuje od przypadku do tego, ze mu się spodobało któreś Twoje zdjęcie i miał prawo przypuszczać ze będziesz publikować więcej. Nie musi być wzajemności.
      Jeśli nie chcesz obcych na swoim profilu ustawiasz konto prywatne lub poszczególne zdjecia udostępniasz tylko wybranym znajomym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka