Dodaj do ulubionych

Ematki się starzeją

12.09.18, 00:10
Są jakieś takie... mało zmysłowe. Nie lubią dotyku. Nie lubią flirtować. Nie lubią mężczyzn poza własnym mężem.
Kiedyś na forum było więcej wątków o dzieciach i już to świadczyło, że emama to bardziej stateczna matrona niż dziewczyna.
Ale to co jest obecnie to dramat! Najwięcej wpisów mają wątki o chorobach - cukrzyca, tarczyca - to tematy nr 1! Ta niedomaga, ta ma problemy z kręgosłupem. Niedługo tu będzie prawdziwe sanatorium, ja wam to mówię!
Obserwuj wątek
    • milamala Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 00:17
      He he he, to prawda, nie ma co kryc, e matka sie starzeje.
    • milva24 Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 00:17
      Mówisz, że w stronę ebabci zmierzamy?
      • milamala Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 00:17
        milva24 napisała:

> Mówisz, że w stronę ebabci zmierzamy?

Ha ha ha, faktycznie , trzeba powoli zmierzac ku nowej nazwie.
      • volta2 Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 11:50
        zanim babcia to jeszcze przejdziemy przez forumłę eteściowa. to będzie wysyp wątków!
        • znowu.to.samo Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 19:49
          Ciekawe jakimi e-teściowymi będą jematki 😂
          • chicarica Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 19:51
            Jest parę nicków, co do których bardzo czekam aż dziubdziusie zaczną przyprowadzać partnerki do domu wink
    • taki-sobie-nick Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 00:28
      https://pp.userapi.com/c10855/u55233826/137240130/x_9f2ed179.jpg
      • conena Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 12:12
        posty "druga od prawej ma niezłe buty, skąd?" za 3...2...
      • amsterdama Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 17:04
        Ta najbardziej po prawej to ja.
        • memphis90 Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 18:00
          Że niby najmłodsza...? "Ematka wygląda tak młodo, że w kółko pytają ją gdzie pracuje, zamiast (słusznie) zakładać, że już od 25 lat emeryturę pobiera..." Tak będzie....
          • amsterdama Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 10:17
            smile
    • jola-kotka Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 00:31
      Jestesmy tu juz troche lat smile. To i potrzeby sie zmieniaja smile. Teraz o chorobach za lat x o domach starcow smile i geriatrii.
    • kkalipso Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 00:40
      Celne! Się uśmiałam! Ale ja myślę że bardziej chodzi o ochronę prywatności życia rodzinnego/dzieci itd. mało to się niejednej z nas dostało jak tylko o tym wspomnimytongue_out w sensie negatywnym. Szkoda trochę bo faktycznie brakuje takiej normalności ....
    • ewa_mama_jasia Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 00:53
      Kącik geriatryczny - jak to określiła pewna dwudziestoparolatka podejmując pracę w pokoju, gdzie były trzy inne kobiety po czterdziestce.
      • jola-kotka Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 00:58
        Ale siesz ze jak ja mialam lat 20 i widzialam taka 40 a te 20 lat temu to jednak cztardziestka czesto nie wygladala jak teraz,to tez wydawalo mi sie ze stara smile.
      • thea19 Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 09:24
        wczoraj poruszylam temat wieku z klientem. mowie: wie pan, ze lata 90 to prawie 30lat temu byly? a wydaje sie jakby wczoraj. wspomnial tez, ze byl na 40 kolegi i tak sie zadumal, ze 40latek to mu sie stary wydawal a tu sam ma 40lat. moja siostra zmienila teraz prace i steka, ze srednia wieku 40lat i jest najmlodsza w firmie, nawet pytali czy mature juz zrobila (ma 24)
        • znowu.to.samo Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 19:44
          Ja bym jej dała "kącik geriatryczny" 😬
        • taki-sobie-nick Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 23:19
          steka, ze srednia wieku 40lat i jest najmlodsza
          > w firmie, nawet pytali czy mature juz zrobila (ma 24)

Niech się cieszy, że młodo wygląda. tongue_out
    • mandziola Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 00:58
      No cóż.. zrób zmianę pokoleniową.. My mniej więcej w tym samym czasie rodziłyśmy dzieci i je wychowywałyśmy - teraz się starzejemy - dopadają nas choróbska itp.
    • minerallna Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 03:41
      Ematka wzięła się z bardzo dawnego i raczej kameralnego forum. I chyba z 18-20 (?) lat minęło od tamtych czasów. Miało kto miał internet, cuda się tam działy smile
      Potem GW przejęło, a ludzi na forach przybyło...
      Nic dziwnego że ematka już swoje lata ma big_grin
      Ale skoro na forum są osoby bezdzietne to w czym problem?
      Matka zawsze będzie matką, nawet jak zostanie babcią czy prababcią smile
      • yenna_m Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 17:25
        Prawie 18.
        Pierwszy post napisalam pod koniec maja 2001 roku. Ematka powstała na poczatku 2001 roku, jako forum zwiazane z miesiecznikiem Dziecko, wydawanym wowczas przez Prószynskiego i spółkę.
        W 2003 lub 2004 (musiałabym przeszukać archiwum) cała platforma (teraz Rodzice) jako integralna część miesiecznika Dziecko, wraz z czasopismem zostały wykupione przez Agorę a forum przeniesione na forim Gazety.
        Część matek przeniosła sie na forum maluchy . pl, a część została tutaj.
        Pierwszy post po przeniesieniu tutaj napisała mika_p. Mój post był drugi wink

Ematka ma prawo być nieco stetryczała wink
        • mika_p Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 19:58
          > Pierwszy post po przeniesieniu tutaj napisała mika_p.

Naprawdę? Nawet nie pamiętam smile Takie zasługi historyczne, a nigdy nawet nie moderowalam ematki big_grin
          • yenna_m Re: Ematki się starzeją 14.09.18, 00:08
            Naprawdę smile Ty napisałaś pierwszy post. Pamiętam takie łyse puste forum z jednym postem miki big_grin
            Potem pod tym postem dziewczyny zaczęły sie dopisywać smile (te, ktore odwazyly się przejść, bo niezła awanturka była i wręcz oskarżanie tych, co przeszły o zdradę ematki) big_grin
            Mnie salonu szkoda. Na starym edziecku to bylo fajne podforum (utworzone z myslą o niepokornym KvM, ktorego bardzo lubiłam). Na gazecie zdechło. Za to ematka rozkwitła. Jest wredna, ale i na Proszynskim też była wink

Ale naprawdę mikuś smile
            A tenbit pamietasz? Tam też było fajnie smile
            • mika_p Re: Ematki się starzeją 15.09.18, 20:03
              > A tenbit pamietasz?

Pamiętam.
              Nawet mam email w tenbitowej domenie, przenioosłam sobie jak onet likwidował pocztę, ot tak z sentymentu
    • minerallna Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 03:44
      21mada napisał(a):
      Są jakieś takie... mało zmysłowe. Nie lubią dotyku. Nie lubią flirtować. Nie lubią mężczyzn poza własnym mężem. (...)

Hmm, bo może tylko tak piszą?
    • czekoladazkremem Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 06:10
      Życie jest przerażająco krótkie. Osobiście bardzo mnie to przygnębia ostatnio, zwłaszcza po śmierci bardzo młodej osoby z mojej rodziny.
    • grrru Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 08:35
      Daj spokój, ja się właśnie na emamie dowiedziałam, że moi kumple wcale się ze mną nie kumplują tylko chcą mnie zaliczyć smile A myślałam, że jako stateczna matrona mam takie rzeczy dawno za sobą.
      • cauliflowerpl Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 09:45
        Nie znasz dnia ani godziny. Znaczy się godzinę znasz, kawę się zwykle rano pije. A zaproszenie na kawę przez kolegę z pracy to - już wiesz co.
        Jutro wracam do pracy po urlopie, raz-dwa odmłodnieję koło 8:30 big_grin
        • grrru Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 10:34
          Kawa to jeszcze jeszcze. Ale ja dostałam wiadomość od kolegi, że mi przywiózł jakieś super piwo bezalkoholowe dla matki Polki ciężarówki smile I teraz nie wiem, co o tym myśleć. To fetyszysta i leci na ciążę? Pedofil, bo nie ma nic przeciwko spotkaniom z udziałem mojej córki? Ale tak czy inaczej muszę skorzystać, bo jak się dowiedziałam też na forum, jestem cwana pijawą, która utrzymuje kontakt z ludźmi, żeby ich za darmo wykorzystywać, więc prawnikowi nie odmówię smile
    • pani-noc Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 08:46
      Niesamowite odkrycie. Podpowiem: ty też się starzejesz.
      • 21mada Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 16:04
        Nie o to chodzi, ze wszyscy się starzejemy. Chodzi o to, ze ematki już odłożyły TE SPRAWY na półkę. Już się tym nie interesują. Zrobiły się bezpłciowe. Czy to nie smutne?
        • grrru Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 16:13
          Ale mamy tutaj flirtować? Z kim? Czy pisać o seksie? Tak ze szczegółami czy jak?
        • jola-kotka Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 16:57
          To ze otym nie mowia na forum nie znaczy, ze odlozyly na polke 20 lat temu tez nie opowiadalam o tych sprawach publicznie malo tego ja o tym nie rozmawiam nawet z najlepsza przyjaciolka. Nie bo nie taka mam zasade.
    • kk345 Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 10:52
      >mało zmysłowe. Nie lubią dotyku. Nie lubią flirtować. Nie lubią mężczyzn poza własnym mężem.

Hmmm...a to nie ty facetowi szampon wyliczałaś i z niesmakiem kwitowałaś jego zwierzęce instynkty, pogardliwie wyrażając sie przy okazji na temat emateczek, lubiących seks? Czy się z kimś może mylę?
      • pade Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 11:15
        Niee, szampon to Ada wyliczała.
        Swoją drogą, mogłaby się odezwać, bo ostatnie wątki na forum bardziej mnie zniesmaczają niż śmieszą.
        • kk345 Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 12:13
          A, to zwracam madzie honorbig_grin
      • luvyana Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 17:33
        Szampon Ada, a życie seksualne ta od dziecka w IB 😉
    • escott Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 12:07
      Owszem, ematki są starsze niż kiedyś, bo forum głównie zostało przy starszym składzie, formuła gazetowego forum jest raczej dla pokolenia 30++, ale poza tym to etam. "Zbadaj tarczycę" to przecież jeden z klasycznych tekstów. To jest forum emama, do rozmów o dzieciach i teściowych, wątki o związkach i flirtach zawsze były rzadkie i kończyły się fatalnymi flejmami, od tego były fora typu "kobieta" itp.
    • yuka12 Re: Ematki się starzeją 12.09.18, 23:59
      W dobie smartfonów u każdego wiwisekcja nie jest wskazana- a nuż dziecko lub partner przeczyta osobiste wywody? Przy jako takim obyciu informatycznym hasła czy blokady nie są problemem. Poza tym po kilku czy - nastu latach na forum doskonale się można zorientować, których tematów nie należy poruszać i na które pytania nie powinno się odpowiadać. Pociąg seksualny i podryw to przykład takich tematów. Ostatnio nawet problemy okołodziecięce stają się problematyczne 😋.
      No i jednak sporo dyskusji się powtarza, więc po co kolejny raz pisać to samo. Wystarczy poczytać. Zwłaszcza że dzieci rosną i na parę spraw się inaczej patrzy. Więc zamiast "starzenie" wolałabym określenia dojrzałość i doświadczenie.
      • jola-kotka Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 10:26
        To jestes tu dla siebie czy dla innych ze masz sie dostosowac do tego jakich tematow nie nalezy poruszac bo sa problematyczne? Niech sobie beda problmatyczne. Jesli ktos ma problem z danym tematem to jest jego sprawa nie osoby ktora temat porusza.
    • amsterdama Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 10:23
      No właśnie! Córka, wypowiadając się ostatnio o mediach społecznościowych, powiedziała mi coś takiego:"Mamo, to wszystko przebrzmi, jak ta twoja ematka. Zostaną starzy, przywiązani, a świat znajdzie sobie coś nowego." Choć poczułam się trochę dotknięta, musiałam jej przyznać rację.
      • nenia1 Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 10:45
        amsterdama napisała:

> Zosta
        > ną starzy, przywiązani, a świat znajdzie sobie coś nowego." Choć poczułam się t
        > rochę dotknięta, musiałam jej przyznać rację.

Problem nie w tym, że wszystko przemija, tylko w tym, że starzenie się uważamy za coś wstydliwego, coś co trzeba ukrywać przed innymi. Mało to razy czytałam na forum jak jedna forumka pisała do drugiej w formie epitetu "jesteś stara"?

Tak starzejemy się, od momentu narodzin, kolejny etap życia, ludzi starych będzie coraz więcej i może zamiast zacząć się wstydzić starości należy w końcu zacząć ją doceniać, chociażby dlatego, że się jej dożyło.
        • amsterdama Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 11:06
          Popieram.
    • mary_lu Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 10:28
      No młodnieć to raczej się nie da... chociaż poczekaj, taka Rozenkowa... może za kilka lat pójdziemy w tę stronę.

Krowa, która dużo ryczy... przecież wątki o seksie są zdominowane przez naszych forumowych pryszczatych koniobijców i tetryków, normalna ematka z jakimś życiem seksualnym nie jest w stanie tam się udzielać.
      • jola-kotka Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 10:50
        Co to znaczy za kilka lat pojdziemy w jej strone? Juz idziemy od wielu lat i super. Zobacz jak wygladaly panie 50 lat kiedys te np. 20 lat temu a jak wygladaja teraz. Dzisiaj w dobie medycyny estetycznej ciezko jest okreslic prawidlowo wiek kobiety, kiedys patrzylas i wiedzialas.
        • grrru Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 12:31
          Nie mam nic przeciwko temu, żeby ludzie na mnie patrzyli i wiedzieli, ile mam lat.
          • jola-kotka Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 19:46
            Ale to nie o tobie mowa a ogolnie o kobietach, ktore coraz czesciej " oszukuja" starosc.
            • mary_lu Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 19:51
              Jolka, jak byśmy się nie ostrzyknęły, to i tak bliźej nam do problemu wypadającej macicy niż leku przed bolesną defloracją big_grin
              • jola-kotka Re: Ematki się starzeją 14.09.18, 01:46
                A to prawda smile
    • bebi_nowa Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 11:03
      Ja przeżywam drugą młodość 40+ i niektórzy panowie podobają mi się bardziej niż mąż i to więcej niż jeden…naprawdę szajba mi odbija ale nie napiszę o tym na ematce bo bym została wyzwana od k… a w najlepszym wypadku otrzymała wyrazy współczucia, że po 20 latach pożycia mąż nie jest powodem do motylków w brzuchu, bo przecież wzorowa ematka tak ma…
      • jola-kotka Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 11:59
        Dopadl cie kryzys wieku sredniego smile czesciej dotyka facetow no ale coz smile.
    • dziennik-niecodziennik Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 11:13
      Trudno zeby mlodnialy big_grin
    • znowu.to.samo Re: Ematki się starzeją 13.09.18, 19:39
      Co ty mówisz, ematke zawsze pytają o dowód w monopolowym 😂
      • jola-kotka Re: Ematki się starzeją 14.09.18, 01:50
        Bardzo bym jednak nie chciala zeby mnie pytali i na szczescie nie pytaja. Te laski co pisza ze je pytaja, zawsze mam przed oczami jako te w tenisowkach, sportowych ciuchach, bez makijazu niskie. Nie wiem czemu ale jakos tak mi wyobraznia podpowiada. No a to nie moja bajka, nie chcialabym byc taka kobieta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka