Dodaj do ulubionych

Szukam książki

14.09.18, 11:33
Mam ochotę na kawał dobrze napisanej historii, coś w stylu "Swing Time" albo "Muzy". Czytałam ostatnio "Opowiadania bizarne", więc ciężko mnie będzie zadowolić, ale mogę nieco obniżyć poprzeczkę wink Interesuje mnie "Genialna przyjaciółka" - czytała któraś? Albo możecie polecić coś w tym stylu? Wiem, że wątków o książkach było multum, ale tam zazwyczaj polecane są od Sasa do lasa smile
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Szukam książki 14.09.18, 11:40
      Genialną przyjaciółkę czytałam, ale żeby to było specjalnie wysokich lotów, to nie powiem. W dodatku nudnawe, poza pierwszą częścią. Choć może to, że nudnawe jest właśnie wyznacznikiem wysokiego poziomu?

Ósme życie czytałaś? Chyba lepsze od Ferrante.
      • ira_08 Re: Szukam książki 14.09.18, 11:53
        Nie czytałam - brzmi dobrze. Nudnawej nie chcę, nudnawość nie jest dla mnie wyznacznikiem poziomu.
        • curry1 Re: Szukam książki 14.09.18, 12:04
          Czytałam Genialną przyjaciółkę i pozostałe części, ale niekoniecznie mnie porwała i nie umieściłabym jej na półce "wysoki poziom" smile Mogę polecić Ósme życie (dwa tomy) Nino Haratischwili. Teraz czytam Terror Dana Simmonsa i ledwo mogę usiedzieć w pracy, bo jestem przy końcówce smile Dla fanów s-f polecam cykl The expanse - Przebudzenie Lewiatana, Wojna Kalibana (wg mnie lepsze jest wydanie MAG-a)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka