Dodaj do ulubionych

BB- Skin 79- do stosujących

14.09.18, 16:49
Wiem,że już sporo było o kremach BB. Na podstawie jednego z wątków kupiłam koreańskii Skin 79. Używa się go bardzo przyjemnie. Dobrze kryje jak na BB. Niestety- po ok. 2 miesiącach stosowania mam nawrót trądziku. Obserwowałyście takie problemy u siebie?T Może to przypadek. Był to mój najlepszy BB, więc odkładam z wielkim żalem.
Obserwuj wątek
    • frey.a86 Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 17:13
      Ja używam od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Nawet cera mi się poprawiła, trądziku nie mam. Ale może tobie akurat nie służy.
    • black-cat Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 17:18
      Kup sobie żel do zmywania kremów bb. Idealny jest Ginvera Marvel White Zero Blackhead. Najpierw zmywasz micelem, później tym żelem, spłukujesz wodą, później delikatny tonik albo hydrolat i żaden pryszcz nie ma prawa Ci wyskoczyćsmile
      • amsterdama Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 17:26
        Przeczytałam,że to jest żel- piling. Można to stosować na codzień? Mam bardzo wrażliwą, naczynkową cerę- rzadko stosuję pilingi.
        • black-cat Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 17:34
          Jst bardzo delikatny. Nie ma drobinek. Ja stosuję codziennie przy suchej cerze i jest super. Kiedy kilka lat temu zaczynałam stosować azjatyckie BB też pojawił się problem wyprysków (nigdy wcześniej ich nie miałam). Wtedy odkryłam Ginverę i od tamtej pory skóra jest bezproblemowa.
        • black-cat Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 18:25
          Jest bardzo wydajny. Na jedno mycie zużywasz kuleczkę wielkości groszku. 1 opakowanie wystarcza mi na ok 3 miesiące
    • snakelilith Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 19:51
      A sprawdzasz w ogóle składy, czy jest ci to obojętne? Bo o ile wiem, to ten kosmetyk, jak większość azjatyckich BB kremów, jes na bazie silikonów (np. Dimethicone, Cyclomethicone), wtedy nie dziwota, że na dłuższą metę może powodować zapychanie skóry i trądzik. Poza tym, w jednym blogu jakaś dziewczyna pisała, że Skin 79 zawiera Triclosan, a to jest rakotwórcza substanacja antybakteryjna, które jest zabroniona w europejskich i amerykańskich kosmetykach i może zaburzać też florę bakteryjną skóry. Do tego wybielającą arbutynę, także bardzo problematyczną substnację podjerzaną o działanie mutagenne oraz szkodzące wątrobie. Co jest pewne, stosowana dłużej powoduje, że skóra robi się cieńsza. Nie wiem co kobiety widzą w tych azjatyckich kosmetykach, to są chemiczne bomby z składnikami, których u nas od dawna ze względu na szkodliwość już nie ma.
      • snakelilith Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 20:01
        Acha, Skin 79 zawiera jeszcze aluminium, to jest to, co w antytranspirntach powoduje zwężenie kanałów potowych i tym samym ilość potu. Na twarzy może bardzo podrażniać i powodować zaskórniki. Oraz BHT mocno alergizujący środek konserwujący. Skład tego kremu to jakiś koszmar rodem z lat 70-tych, kiedy dozwolone było w kosmetyce jeszcze wszystko i nikt nie przejmował się eklogią, a nowtotory były dopustem bożym.
        • frey.a86 Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 20:18
          Świetnie, jedyny krem i podkład, który naprawdę mi służył i po którym moja cera wygląda promiennie jak nigdy, a tu takie coś. Zaraz poszukam tego bloga. sad
          • snakelilith Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 21:00
            Tego bloga pewnie nie znajdziesz, bo to po niemiecku, ale zawsze możesz wrzucić w google składniki tego kremu i sprawdzić je na działanie.
            Ja często korzystam ze strony codecheck.info w języki niemieckim i tam na przykład wszystko co na czerwono w składzie zaliczane jest jako budzące obawy albo szkodliwe. W Skin79 Super Beblesh Balm jest więcej takich substacji:
            www.codecheck.info/kosmetik_koerperpflege/dekorative_kosmetik/make_up_teint/ean_8809223661010/id_826612/Skin79_Super_Beblesh_Balm.pro
            • frey.a86 Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 21:03
              Dzięki smile
            • tyggrysio Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 08:37
              Bardzo jestem wdzieczna za informacje o tej stronie! Na skladach kosmetykow sie nie znam, bo niewiele kupuje, a na tej stronie udalo mi sie znalezc japonski plyn do twarzy, ktory chcialam kupic smile
        • ma-ura Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 09:07
          A co znasz, co ma dobry sklad z kremow bb i podkladow?
          • black-cat Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 11:38
            Bio essence platinum bb cream ma niezły skład.
      • black-cat Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 20:22
        Triclosan jest w większości past do zębów popularnych marek. Poczytaj składy. Arbutyna jest w niektórych z kremów BB, żeby zaszkodziła wątrobie,należałoby zjadać codziennie tubkę kremu. Aluminium i konserwanty występują w wielu europejskich kosmetykach z tzw. górnej półki.
        • snakelilith Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 20:50
          black-cat napisała:

> Triclosan jest w większości past do zębów popularnych marek. Poczytaj składy.

Niczego nie muszę czytać, bo u mnie na rynku jest mnóstwo past do zębów bez triclosanu. To zresztą jedyna kosmetyczna kategoria, w której ta substnacja jest jeszcze dozwolona. Jako środek antabaktryjny, który się wpluwa razem z resztą pasty, a nie nakłada na twarz.

> Arbutyna jest w niektórych z kremów BB, żeby zaszkodziła wątrobie,należałoby zja
          > dać codziennie tubkę kremu.

Wolałabym nie próbować. Poza tym nawet jako odpuścisz sobie rakotwórczość, to pozostaje wybielanie, na jasnych europejskich cerach całkowite nieporozumienie. Po co? Nie tylko powoduje, że skóra robi się z czasem cieńsza, ale podnosi wrażliwość skóry na UV.

>Aluminium i konserwanty występują w wielu europejsk
          > ich kosmetykach z tzw. górnej półki.

I dlatego ich unikam. Osobiście stosuję wyłącznie kremy ekologiczne, czyli te z założenia kontrolujące swoje składy. Ale nawet gdybym tego nie robiła, to miałbym wybór całkiem znośnych konwencjonalnych produktów ze średniej półki bez substancji z najgorszego czasu kosmetyki. Nie musisz się tym oczywiście przejmować, ale mnie osobiście drażni mit azjatyckich kremów i nazywanie ich do tego BB, podczas gdy z prawdziwym Blemish Balm nie ma to nic wspólnego, to zwykły klajster szpachtlujący pory, tyle tyllko, że na bazie silkonów, by klientka miał poczucie gładkości i lekkości.
    • naggina Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 20:53
      nie, nie zaobserwowałam. ale dla mnie używa sie go przeciętnie, kolor i konsystencja mi nie odpowiada sad
      • barbibarbi Re: BB- Skin 79- do stosujących 14.09.18, 23:25
        Ja też nie jestem fanką, jakoś się świecę po nim, odcień może mam nietrafiony, wyglądam sino-perłowo. Miałam jeszcze inny BB, misha czy jakoś tak, ten to dopiero tragedia, jakby mnie ktoś szarym rozświetlaczem po całej twarzy przejechał, wszyscy pytali czy nie jestem chora, bo tak kiepsko wyglądam big_grin Nie ma jak Revlon colorstay.
        • inka40plus Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 08:17
          Kurcze...A wydawało mi się że fajny tani podkład znalazłam....
          Kryje dobrze i miał być na zimę.
          Ehh
          • naggina Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 08:59
            jakoś porażająco tani to on nie był- ze stówke kosztowaŁ
            • inka40plus Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 09:33
              Na promocji duży 70 zl z wysyłką
          • black-cat Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 11:44
            Każdemu służy coś innego. Kremy BB zawierają silikony (to one nadają skórze gładkość i znajdują się w większości kremów drogeryjnych, tylko w mniejszych ilościach). Dlatego należy pamiętać o dobrym oczyszczaniu skóry, bo silikony zapychają. Ja bardzo lubię bb, nie muszę stosować dodatkowych filtrów (które też zapychają), nie stosuję podkładów i podoba mi się delikatny efekt glow.
            • snakelilith Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 21:10
              Efekt glow uzyskuje się też przez podkłady w typie nude effect, albo przez dodanie do zwykłego podkładu kropelki fluidu rozjaśniającego albo nawet tylko oleju. Ja mam taki fluid ekologicznej marki Lavera Illuminating Effect Fluid (w kolorze sheer silver). Bez silikonów. Do tego mogę regulować ilość tego glow. Ok, także bez filtra, ale ten jest moim osobistym zdaniem prze większość część roku w naszej szerokości geograficznej zbędny.
        • naggina Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 08:58
          "wyglądam sino-perłowo"
          o ja też. a dodam, że wypróbowałam wielu...
          • snakelilith Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 20:59
            Sino-perłowo, albo jak piszę inne dziewczyny szaro. To dlatego, że odcienie dostosowane są do azjatyckiej cery i lekko fioletowe pigmenty mają neutralizować i rozjaśniać żółtość. Na eruopejskiej twarzy wychodzą sino, albo szarawo.
    • phantomka Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 11:07
      Ja nie mam wypryskow, ale tez uzywam do twarzy czarnego mydla na codzien. On dobrze zmywa kremy bb.
    • amsterdama Re: BB- Skin 79- do stosujących 15.09.18, 15:45
      Dziękuję wszystkim. Składu faktycznie nie przeczytałam- na opakowaniu wszystko po koreańsku. Chyba jednak poszukam czegoś innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka