Dodaj do ulubionych

Pierwsze buty na zimę

16.09.18, 09:45
Jakie mialyscie buty dla waszych dzieciaków na ich pierwszą przechodzą zimę?? Córa na rok i stawia pierwsze kroki. Na teraz mam dla niej attipasy. Na zimę potrzebujemy czegoś ciepłego i wygodnego. Zastastanawiam się nad butami firmy stonz ( www.google.pl/search?q=stonz+booties&client=ms-android-huawei&prmd=sivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj41fSug7_dAhUIwAIHHd-UD10Q_AUIEigC&biw=360&bih=524). Nie są to typowe buty, więc mam wątpliwości jak się sprawdzą. Doradzcie smile
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 10:52
      te buty to sa wg mnie dla dziecka jeszcze nie chodzacego - do posiedzenia w wozku czy na sankach i do podreptania kilku krokow za rece.
      Jesli teraz twoja corka stawia pierwsze kroki, to w zime bedzie juz chodzic i przydadza sie normalne buty. Nie kupuj za wczesnie, bo jak dziecko zaczyna stawiac porzadne kroki to stopa zmienia ksztalt i sie wydluza tak ze dwa rozmiary nagle. Upatrz sobie ze 2-3 modele i kup jak juz naprawde beda potrzebne, inaczej nie trafisz z rozmiarem.
      • tola1992 Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 14:47
        Wg producenta te buty są do 3go roku życia.
        • mikams75 Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 23:40
          nie jestem pewna, czy dobrze trzymaja stope, czy sa wygodne, czy ta podeszwa sie zgina w odpowiednim miejscu. Patrzac na zdjecie nie spelniaja tych kryteriow. Plus, ze latwo zalozyc i wygladaja na cieple. Akurat dla dziecka jeszcze nie bardzo chodzacego.
          • mikams75 Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 23:48
            ok, doczytalam na jakiejs stronce i sie przyjrzalam - one nie maja nawet normalnej podeszwy jak w butach i w opisie jest, ze to dla dziecka zaczynajacego chodzic. Na dodatek sa tak szerokie, ze dziecko bedzie sie w nich potykac o wlasne nogi. Tylko pierwszy miesiac chodzenia dziecko chodzi troche rozkraczone, pozniej juz normalnie.
            I w opisie jest, ze nie chlona wody. Ale to nie oznacza, ze sa faktyczne szczelne. Beda przepuszczac na szwach jak ci dziecko w kaluze wejdzie. A bedzie wchodzic w kazda wink
    • kaka-llina Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 15:14
      Mam pod nosem outlet clarksa i moje dzieci tylko w tych butach chodzą odkąd zaczęły chodzić, ale wiem ze normalne (a tym bardziej w Polsce) ceny są masakryczne.
      ps. weszłam na pierwsza lepsza stronę clarks pl....... W Polsce nie ma dzieciecych clarksów?
      • kaka-llina Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 15:17
        o sorry znalazłam coś, nie jest tak źle jak myślałam ale i tak drogo i to z reguły przez jakieś inne sklepy internetowe, ja lubię clarksa za to, ze za każdą wizytą ktoś dokładnie zmierzy dziecku stopy i dobierze odpowiednie buty (nie tylko długość ale i szerokość)
    • beataj1 Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 15:21
      Myślę, że dobrze kombinujesz, choc tych konkretnych butow nie znam. Buty muszą się pezedewszystkim dobrze zakładać. Córka miała cos kolo roku jak jej na zimę kupiłam jakieś super wybajerzone z wszystkimi membranami i innymi cudami buty Ecco. Co z tego skoro założenie ich wymagało umiejętności ekwilibrystycznych. No rzesz strasznie ciężko wchodziły a i tak były o rozmiar za duże. Jak juz się udało to zwykle bylam spocona i wściekła i nigdzie mi się nie chciało wychodzić. Skończyło się tak ze kupiłam jej buty z Lidla na wypadek nieprzewidzianych okoliczności i to w nich przechodziła zimę.
      Nie popełnij mojego błędu. Szukaj takich które bez problemu wchodzą.
    • kota_marcowa Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 15:21
      Mam wątpliwości, czy chodzącemu (zwłaszcza, że słabo jeszcze) dziecku będzie w tym czymś wygodnie. Ja kupiłam normalne buty.
      • mallgosia76 Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 15:41
        Polecam primigi, Naturino , ecco itp na LIMANGO
        Tylko tam- masa firmowych, megawygodnych butów w baaaardzo przystępnej cenie. Tamsą kampanie odzieży, butów zabawek i innych rzeczy w wielkich przecenach. Odkąd to znalazłam tylko tam ubieram całą moją rodzinę - a buty dla dziecka tylko tam!!!!
        • mallgosia76 Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 15:43
          A te zalinkowane przez ciebie to dla niemowlaków w wózkach
    • edelstein Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 16:07
      Wygladaja jak kopyta.Moj syn mial buty Befado.
      • sandrasj Re: Pierwsze buty na zimę 13.11.19, 20:29
        Mnie przypominają świńskie raciczki.
        Kup dziecku normalne buty, śniegowce czy trzewiki Geoxa, Ecco, Primigi, Falcotto. I najlepiej na ostatnią chwilę bo inaczej zanim dobrze się zacznie zima one będą już za małe.
    • fil.lo Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 18:26
      Ważne, żeby podeszwa zginała się w 1/3 i żeby zapiętek był elastyczny. No i żeby but dobrze trzymał nogę. Ja miałam bartki. To były pierwsze buty no i pierwsze zimowe. Dobrze się sprawdziły. Na te zalinkowane nie zdecydowałabym się, wydają się nie trzymać nogi, nie wiem też jak z elastycznością podeszwy.
    • berdebul Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 19:19
      Spójrz na buty Gucio. Mają miękką, giętką podeszwę i zakłada się je w prosty sposób.
    • me-lissa Re: Pierwsze buty na zimę 16.09.18, 23:52
      Moja nosiła przez dwa czy trzy pierwsze lata Bartki. Są ok a w „naszym” sklepie panie zawsze starannie dobierały odpowiedni model. Zimowe są naprawdę ciepłe. Potem umiała już mówić i stwierdziła że są „chłopackie”smile
    • mikawi Re: Pierwsze buty na zimę 17.09.18, 18:02
      Dla maluchów zdecydowanie polecam buty firmy Emel. Byłam im wierna do czasu aż młody wyrósł z ich rozmiarowki ktora była dostępna w sklepie, który miał Emele. I z żalem przerzucilam się na Ecco. Emele są bardzo dobrej jakości i mają fajne wzornictwo.
    • aaa-aaa-pl Re: Pierwsze buty na zimę 17.09.18, 19:23
      Kup normalne buty, a nie jakieś cudaki.
      • stara-a-naiwna Re: Pierwsze buty na zimę 13.11.19, 14:56
        podobnie myślę

w deichmanie są elefanteny albo bearenschuen (chyba tak to sie pisze)
        moje dzieci miały i jedne i drugie
        bardzo wygodne

i to co napisał ktoś powyże
        w początkach chodzenia stopa bardzo się zmienia i szybko rośnie
        więc ile Ci się uda nie kupiwać tak dugo zwlekaj
    • relaxmed8866 [...] 13.11.19, 14:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • szmytka1 Re: Pierwsze buty na zimę 13.11.19, 14:31
      Dla niechodzącego takie botli a la zamsz z korzyszkiem, ale to sztuczne były materialy z h&m, dla chodzacego elefanten na pierwszą zimę, na drugą zresztą też, na trzecią będą primigi, dziś własnie przyszły buty na sezon na za rok smile Przy starszym nie pamiętam, też niechodki z h&m a potem czesto zimowe ecco nim przeszłam na primigi a potem przez wiele lat primigi, w tym roku ostatni raz, bo skończyła się już ich rozmiarówka.
      • szmytka1 Re: Pierwsze buty na zimę 13.11.19, 14:32
        i dopeiro się spostrzegłam, że wątek wyciągnięty dla celów reklamowych, a tyle się naprodukowałam uncertain
    • izabelka55 Re: Pierwsze buty na zimę 13.11.19, 18:44
      Emelki są super.
    • jehanette Re: Pierwsze buty na zimę 14.11.19, 09:04
      Z Deichmanna, mają fajne buty dla maluchów, potem kupowałam zawsze w Decathlonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka