tanebo2.0 26.09.18, 21:20 Moja mama będzie miała wszczepiony implant kolana. Czy taka operacja niesie zagrożenie życia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickbezznaczenia Re: Implant kolana 26.09.18, 21:26 Każda w sumie niesie,ale nie obawiaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
strasznymruk Re: Implant kolana 26.09.18, 21:44 tanebo2.0 napisał: > Jakieś późniejsze problemy? > Można klęczeć godzinami w kościele, zamiast zająć się domem. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Implant kolana 26.09.18, 21:45 Tanebo. Nie miałam nigdy operacji tego typu, więc pojęcia nie mam. Natomiast znam sporo osób z implantami biodrowymi i kolanowymi i radzą sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Implant kolana 26.09.18, 21:47 Chodzi o endoprotezę? Powikłań może być wiele, ale po co z góry zakładać najgorsze? Bedzie dobrze, w przeważającej większości przypadków wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Implant kolana 26.09.18, 22:19 moja teściowa miała i implant kolana i implanty bioder i nadal, z tego, co wiem, chodzi. A kolano już dobrze po 70 miła operowane, panewki też. Odpowiedz Link Zgłoś
lilicziczi Re: Implant kolana 26.09.18, 22:25 Raczej nie - zwłaszcza, że nie jest to zazwyczaj pełna narkoza, operacje takie są dość powszechnie wykonywane i w razie, gdyby nie wszystko poszło na 100% reoperacja nie jest wielkim problemem. Znam wiele osób z endoprotezami i u wszystkich po operacji jest lepiej niż przed operacją. Pamiętaj też, że fachowa rehabilitacja po operacji jest równie ważna, co operacja. Odpowiedz Link Zgłoś