mhanutka 27.09.18, 13:36 Czy ktoś ostatnio przerabial temat i podowie w którym banku najkorzystniej. Panna ma lat 14. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolpik124 Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:41 może w Pekao? dzieciak dostaje konto z własnym numerem, dostępem do bankowości internetowej i kartą, podłączone do konta rodzica, który ma wgląd w stan i operacje ale musisz mieć własne konto w Pekao Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:42 Podpinam się. Takie bez konieczności zakładania konta rodzica w tym banku. Istnieje takie? Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Konto dla nastolatka 28.09.18, 05:58 Ja założyłam 13- Latkowi w pko Bp bez posiadania tam swojego konta. Wybrałam, bo wupłaty z bankomdtów za darmo na całym świecie a był przed wyjazdem na wymianę. Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:45 Mbank. Żadnych opłat, rowniez kolejne wyrobienie karty, wszystkie bankomaty za free, również za granicą. Jeśli sama masz konto, to możesz podpiąć i masz podgląd. Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:46 Ale sama nie mi się, mieć konta, żeby dziecku założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:47 *Ale sama nie musisz mieć konta... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:52 zakładalam synowi rok temu w mBanku, bo oboje tam mamy (wiec korzysc tez taka, ze moge mu zrobic przelew a on ma kase na koncie w 2 sekundy). bez żadnych opłat. nie ma warunku, żeby rodzic mial tez tam konto. musi być jedynie pełnomocnikiem, poki dziecko nieletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 14:20 mhanutka napisała: > w którym banku najkorzystniej. > Prawdopodobnie w Twoim. Oczywiście jeśli Twój bank nie oferuje kont dla osób niepełnoletnich, to nie, ale różnice między bankami (w kwestii kont młodzieżowych) są znikome, a korzyści wynikające z natychmiastowych przelewów czy wglądu w operacje z poziomu własnego logowania są duże. Odpowiedz Link Zgłoś
maja0026 Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 17:00 PKO bp konto pierwsze od 13 do 18 roku zycia Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Konto dla nastolatka 28.09.18, 06:00 Syn to ma i poza możliwością mojego wglądu, wszystkim może zarządzać sam. Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: Konto dla nastolatka 28.09.18, 06:46 Podpowiem tylko z praktycznego punktu - syn ma konto w tym samym banku co my, ani lepsze ani gorsze - warunki standardowo dobre jak wszędzie, jest karta, są darmowe bankomaty, przelewy i dobra aplikacja na telefon. Natomiast wiele razy doceniłam, że mogę natychmiast przesuwać mu środki i takie rozwiązanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Konto dla nastolatka 28.09.18, 08:18 tak to najprostsze rozwiązanie, niestety mój bank nie ma oferty dla nastolatków Odpowiedz Link Zgłoś