Dodaj do ulubionych

Konto dla nastolatka

27.09.18, 13:36
Czy ktoś ostatnio przerabial temat i podowie w którym banku najkorzystniej. Panna ma lat 14.
Obserwuj wątek
    • kolpik124 Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:41
      może w Pekao? dzieciak dostaje konto z własnym numerem, dostępem do bankowości internetowej i kartą, podłączone do konta rodzica, który ma wgląd w stan i operacje
      ale musisz mieć własne konto w Pekao
    • slonko1335 Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:42
      Podpinam się. Takie bez konieczności zakładania konta rodzica w tym banku. Istnieje takie?
      • szeptucha.z.malucha Re: Konto dla nastolatka 28.09.18, 05:58
        Ja założyłam 13- Latkowi w pko Bp bez posiadania tam swojego konta. Wybrałam, bo wupłaty z bankomdtów za darmo na całym świecie a był przed wyjazdem na wymianę.
    • feliz_madre Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:45
      Mbank. Żadnych opłat, rowniez kolejne wyrobienie karty, wszystkie bankomaty za free, również za granicą. Jeśli sama masz konto, to możesz podpiąć i masz podgląd.
      • feliz_madre Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:46
        Ale sama nie mi się, mieć konta, żeby dziecku założyć.
        • feliz_madre Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:47
          *Ale sama nie musisz mieć konta...
    • joanna_poz Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 13:52
      zakładalam synowi rok temu w mBanku, bo oboje tam mamy (wiec korzysc tez taka, ze moge mu zrobic przelew a on ma kase na koncie w 2 sekundy).
      bez żadnych opłat.
      nie ma warunku, żeby rodzic mial tez tam konto.
      musi być jedynie pełnomocnikiem, poki dziecko nieletnie.
    • matacznik Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 14:20
      mhanutka napisała:

> w którym banku najkorzystniej.
      >
      Prawdopodobnie w Twoim.
      Oczywiście jeśli Twój bank nie oferuje kont dla osób niepełnoletnich, to nie, ale różnice między bankami (w kwestii kont młodzieżowych) są znikome, a korzyści wynikające z natychmiastowych przelewów czy wglądu w operacje z poziomu własnego logowania są duże.
    • maja0026 Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 17:00
      PKO bp konto pierwsze od 13 do 18 roku zycia
      • maja0026 Re: Konto dla nastolatka 27.09.18, 17:00
        Rodzic nie musi mieć konta
      • szeptucha.z.malucha Re: Konto dla nastolatka 28.09.18, 06:00
        Syn to ma i poza możliwością mojego wglądu, wszystkim może zarządzać sam.
    • huexido Re: Konto dla nastolatka 28.09.18, 06:46
      Podpowiem tylko z praktycznego punktu - syn ma konto w tym samym banku co my, ani lepsze ani gorsze - warunki standardowo dobre jak wszędzie, jest karta, są darmowe bankomaty, przelewy i dobra aplikacja na telefon. Natomiast wiele razy doceniłam, że mogę natychmiast przesuwać mu środki i takie rozwiązanie polecam.
      • slonko1335 Re: Konto dla nastolatka 28.09.18, 08:18
        tak to najprostsze rozwiązanie, niestety mój bank nie ma oferty dla nastolatków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka