arthwen Re: prezenty na święta 06.11.22, 21:20 Na święta to wcale, ale na najbliższą okazję zażyczyłam sobie płaszczyk, taki raczej fikuśny i już mi przyszedł, bo akurat była promocja w sklepie Mąż stwierdził, że nie ma sensu, żeby leżał te dwa miesiące w szafie, skoro mogę nosić, więc dostałam od razu, a konto okazji I tak ogólnie to dość często kupuję prezenty na zapas - bo akurat coś, co do kogoś pasuje wpadnie w oko, bo promocja na taką rzecz, bo cośtam. I zawsze mam jakiś prezent dla dziecka/męża w zapasie Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: prezenty na święta 06.11.22, 21:34 Też tak mam co roku. W ogóle jeszcze nie doszłam do siebie po ostatnich świętach a tu jeż kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: prezenty na święta 06.11.22, 22:41 Nie gromadzimy, gdyż ponieważ ich sobie nie dajemy (z wyjątkiem młodej). Decyzja podjęta zgodnie lata temu, od razu połowa stresów mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: prezenty na święta 07.11.22, 06:24 Wcześniej. Już we wrześniu kupiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: prezenty na święta 07.11.22, 06:46 Jako osoba z nadwrażliwością sensoryczną, która nie jest w stanie wytrzymać w centrum handlowym oraz którą przytłacza hałaśliwa "magia świąt" z głośników, prezenty kupuję od lata do jesieni. W tej chwili zapakowne leżą już w szafie. Dzięki temu nie tylko oszczędzam nerwy ale i mnóstwo kasy, bo zamawiam na promocjach. Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: prezenty na święta 07.11.22, 09:56 Na ostatnią, podświadomie chyba kombinuję, że mnie jakoś ominie to wydanie kasy, z końcem świata wśród czynników sprawczych Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: prezenty na święta 07.11.22, 23:04 U nas co roku losujemy po jednej osobie z rodziny. Wśród 11 osób.i zawsze robimy to 1 listopada, bo wtedy spotykamy się w tym gronie. Więc zazwyczaj kupuje na ostatnią chwilę Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: prezenty na święta 21.11.22, 15:07 Nie gromadzę wcześniej, chyba że dla męża i córeczki. Ja najczęściej dopiero w grudniu jestem pewna z kim spędzimy święta, więc trudno kupić prezenty na zapas, bo przecież dopasowuje do osoby Odpowiedz Link Zgłoś
hannah_weaver Re: prezenty na święta 21.11.22, 15:37 Już mam większą część zakupioną w tym roku. Staram się od połowy listopada co roku realizować listy do M. Odpowiedz Link Zgłoś