Dodaj do ulubionych

A Zelnik się zmęczył

22.10.18, 08:55
opinie.wp.pl/holland-janda-zelnik-ludzie-filmu-i-teatru-o-wyborach-samorzadowych-6308397911873665a
Nie ujawnię mojego wyboru. Ja już nie jestem na barykadach PiS, na pierwszej linii. Kocham Polskę, ale kiedyś trzeba sobie zrobić urlop. Ja teraz nie walczę politycznie, ale artystycznie: przedstawienie o Janie Pawle II, o Janie Karskim, o Zbigniewie Herbercie, Teatr Telewizji.Ja się od PiS nie odcinam, nie uciekam, nawet jednego znajomego kandydata z PiS na prowincji poparłem w jego kampanii, ale nie jestem już twarzą tej walki. Mam 73 lata i pracuję więcej, niż kiedykolwiek wcześniej. Nie będę deklarował na kogo głosowałem, ale zawsze biorę kartkę i włączam sumienie, i głosuję zgodnie z nim.

Naprawdę ciekawa jestem, co ma na myśli ten facet, mówiąc o sumieniu. Biedny, naprawdę, ma całe życie pod górę. Najpierw jego "drugie ja" zmuszało go do zdrad i namawiania żony do aborcji. Teraz jakieś wyższe siły popchnęły go do popierania dobrej zmiany, która obecnie wychodzi mu bokiem. Żal pl.
Obserwuj wątek
    • woman_in_love to śmierdzący koniunkturalista i chyba poczuł 22.10.18, 10:30
      zmianę wiatru historii.
    • aqua48 Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 10:54
      Urlop od miłości do ojczyzny? No cóż...cokolwiek on powie na tematy poza artystyczne nie brzmi ani dobrze, ani przekonująco?
    • jola-kotka Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 10:59
      Ta aborcja to chyba jego prywatna sprawa pomijajac reszte to wyciaganie jej jest chamstwem.
      • jowita771 Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 11:01
        Jak pan próbuje wpływać na prawo innych do decyzji w tej sprawie, to sam się prosi, żeby mu wypomnieć. Jakoś mi go nie żal.
        • jola-kotka Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 11:09
          Dla mnie to miotajacy sie bardzo smutny czlowiek i tak zal mi go bo on juz sie dawno pogubil.
          • maslova Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 11:20
            Cosbyego ci żal, Zelnika ci żal. Jakoś kobiet - ofiar tych mizoginów ci nie żal.
            • taki-sobie-nick Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 00:02
              Jakoś kobiet - ofiar tych mizoginów ci nie żal

Kogoś Zelnik molestował?

• milva24 Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 08:00
                Żonę nakłonił do aborcji podobno. Jeśli bardzo nakłaniał to ona jest jego ofiarą.
                • rosapulchra-0 Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 08:09
                  Podobno. Masz dowody czy ploty rozsiewasz?
                  • maaria33 Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 08:15
                    Zelnik sam się do tego publcznie przyznał i tłuamczył że głupi był i młody
                • taki-sobie-nick Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 20:41
                  milva24 napisała:

> Żonę nakłonił do aborcji podobno. Jeśli bardzo nakłaniał to ona jest jego ofiar
                  > ą.

Aha, czyli PODOBNO nakłaniał (nakłaniał albo nie).

Jeśli nakłaniał, to nakłaniał silnie lub słabo.

Jeśli nakładał silnie, to ona jest jego ofiarą.
                  • taki-sobie-nick Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 20:43
                    taki-sobie-nick napisała:

> milva24 napisała:
                    >
                    > > Żonę nakłonił do aborcji podobno. Jeśli bardzo nakłaniał to ona jest jego
                    > ofiar
                    > > ą.
                    >
                    Sprawdziłam i poprawiam się sama. Nakłaniał. Nie wiemy, czy bardzo.
      • alicia033 Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 11:04
        jola-kotka napisała:

> Ta aborcja to chyba jego prywatna sprawa

taaaa i dlatego o niej sam publicznie mówił.

A jeśli chodzi o chamstwo, to idź i się w lustrze przejrzyj, jolciu.
        • jola-kotka Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 11:08
          Ty tez smile
      • woman_in_love nie, nie jest jego prywatną sprawą 22.10.18, 11:12
        i należy mu ją wyciągać zawsze i wszędzie.
      • maslova Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 11:15
        Chamskie i bezczelne były słowa Zelnika nt uczestniczek Czarnego Marszu:

"Zastanawiam się, gdzie te kobiety mają rozum i serce, jeżeli tego nie rozumieją - zastanawia się 71-letni Zelnik. Tu można chyba mówić o jakimś odczłowieczeniu tych kobiet"
      • maslova Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 11:18
        Cała Jola - jak zwykle broni męskich szowinistów, zwłaszcza podstarzałych.
      • aqua48 Re: A Zelnik się zmęczył 22.10.18, 11:21
        jola-kotka napisała:

> Ta aborcja to chyba jego prywatna sprawa pomijajac reszte to wyciaganie jej jes
        > t chamstwem.

Byłaby jak najbardziej prywatną sprawą gdyby publicznie nie wypowiadał się na ten temat w zupełnie innym tonie.
      • sumire Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 08:05
        Sam ją wyciągnął.
        Kto jak kto, ale akurat ty, jolciu, powinnaś doskonale rozumieć, że trzeba uważać na to, co się o sobie głośno mówi.
    • lauren6 Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 08:06
      Zakłamany dziadyga. Niech lepiej milczy.
    • aankaa Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 21:25
      czekam na oświadczenie zmęczonego wink Pietrzaka big_grin big_grin big_grin
    • daisy Re: A Zelnik się zmęczył 23.10.18, 21:44
      Sorki za off-top, ale młody Zelnik ze "Skorpiona, panny i łucznika", Boże, jaki to był zachwycający, piękny mężczyzna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka