Dodaj do ulubionych

Czerwona sukienka

02.11.18, 04:19
Idę na dość huczną imprezę rodzinną.Szwagierka kończy 50 lat i mąż jej wyprawia przyjęcie na 60 osób.Mamy liczną rodzinę ,ona też pochodzi z dość dużej rodziny,oboje mają też dużo znajomych i te 60 osób to tak lekką ręką wypada zaprosić.Ale do rzeczy.I teraz drogie panie mam zgryz jak każda baba w co się ubrać.Kupiłam sobie sukienkę.Zaszalałam i kupiłam czerwoną.Nigdy w takim kolorze nie miałam sukni.Ale ta, tak mi się spodobała jak ją ubrałam i tam dobrze się w niej czułam,że stwierdziłam,że skoro dotychczas ubierałam się na tego typu imprezy w sukienki w kolorach czarny,granat,szary,to raz chciałam mieć coś innego.No ale problem mam teraz bo podczas spędu rodzinnego na Wszystkich Świętych babki się zgadały kto w czym idzie na tą 50-tkę i większość idzie w czerwonych sukniach.No i teraz nie wiem co zrobić iść w tej czerwonej czy bezpiecznie wybrać jak zwykle jakąś czarną lub granatową.Czy to będzie bardzo nie halo jak przyjdę np.siódma w czerwonej sukni?Fason i krój sukni na pewno się nie powtórzy,ale ten kolor.....
Obserwuj wątek
    • tairo Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 04:32
      Mam wrażenie, że czerwony raczej modny w tym sezonie, więc co najwyżej wyjdziesz na nadążającą za trendami, jak połowa imprezy smile
    • jola-kotka Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 04:39
      Ale ze w czarnych i szarych to juz zadna nie przyjdzie?
      • k1234561 Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 04:54
        Pewnie przyjdą....Ale generalnie jakoś przy stole,podczas tej rozmowy odniosłam wrażenie,że panie jakieś zmieszane były,bo nie spodziewały się ,że w czerwieniach aż tyle będzie.I dlatego juz teraz sama nie wiem,czy to wtopa iść w kolorze sukni w której będzie dajmy na to co trzecia babka.Z drugiej strony inne kolory też mogą się powtórzyć.....Ech,faceci mają łatwiej.
        • ykke Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 08:11
          k1234561 napisała:

> Pewnie przyjdą....Ale generalnie jakoś przy stole,podczas tej rozmowy odniosłam
          > wrażenie,że panie jakieś zmieszane były,bo nie spodziewały się ,że w czerwieni
          > ach aż tyle będzie.I dlatego juz teraz sama nie wiem,czy to wtopa iść w kolorze
          > sukni w której będzie dajmy na to co trzecia babka.Z drugiej strony inne kolor
          > y też mogą się powtórzyć.....Ech,faceci mają łatwiej.
          >
          Żadna to wtopa. Po prostu nie będziesz się czuła wyjątkowa.
          • jola-kotka Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 15:43
            No wlasnie dlatego ja nigdy nie stawiam na kolory tzw. popularne na imprezy.
    • grazbed Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 06:14
      Skoro wiesz, że sporo pań postawiło na ten kolor i już teraz się stresujesz, to na przyjęciu tym bardziej będzie niehalo Jak szare i granatowe już opatrzone to kup np. szmaragdową. Też kolor modny a jednocześnie elegancki.

• chocolatemonster Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 06:39
      Jesli sie w niej super czujesz to idz i nie marudz i dobrze sie baw!
      • alina460 Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 06:56
        Załóż tę, którą specjalnie kupiłaś i nie oglądaj się na inne kobiety smile
    • wolveryana Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 07:10
      Kupiłaś tę sukienkę po to żeby w niej pójść na imprezę, no to tak zrób. Możesz "zapomnieć" o rozmowie na spędzie rodzinnym i już. Gdyby nie ta rozmowa, nie rozmyślałabyś teraz o sukience, uznaj, że rozmowy nie było, wkładaj sukienkę i baw się dobrze big_grin
      • k1234561 Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 07:54
        Dzięki Dziewczyny ,podniosłyscie mnie na duchu 😀
        • mamtrzykoty Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 10:14
          A poza tym, jak była taka rozmowa, to może one się rozmyslą i nie przyjdą jednak wszystkie w tych czerwonych?
    • same-old_mona Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 08:04
      Teraz wszystkie się tak zastanawiają, połowa zrezygnuje, więc w czerwieni będą najwyżej trzy :p idz w czerwonej i się nie zastanawiaj smile
      • aqua48 Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 09:06
        Jeśli chcesz wyróżnić się kolorystycznie spośród siedmiu tak samo ubranych, to włóż do czerwonej sukienki fioletowe rajstopy i żółte buty, weź pomarańczową torebkę, a na szyję załóż szmaragdową apaszkę. O to chodziło?
    • ewcia1980 Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 09:26
      Ale że w czym jest problem?
      Bycie 7 w czerwonej sukience jest "nie halo" bo ???

Podczas ostatniej wigilię ja, moja córka, siostra i szwagierka miałyśmy czerwone sukienki.
      Nie przyszło mi do głowy że to jakiś problem.
      Tym bardziej że fajnie się to komponuje kolorystycznie na zdjęciach.
    • muchy_w_nosie Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 09:28
      Czerwony to jednak mocny kolor, jakbym dowiedzała się że sporo babek idziecw takim to bym ubrała inną, bordową czy zieloną ..
    • tryggia Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 09:36
      Idź w czerwonej! Po pierwszych śmiechach będzie na sali ładnie, a nie buro. Chciałabym być na takiej imprezie!
    • jak_matrioszka Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 09:48
      Problem to by był, gdyby kilka pań kupiło dokładnie ta sama sukienke, bo możecie jak klony wygladać wink Odcieni czerwonego jest wiecej niż czerni, a watpie żeby te planuje mała czarna miały obawy, że ktoś w tym samym kolorze przyjdzie big_grin
      Jak nie na te urodziny, to gdzie w sukience pójdziesz? Idź w niej smile
    • 35wcieniu Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 09:50
      Nie widze problemu. Zawsze tak jest ze jak kolor modny to na imprezach eksploatowany. Pare lat temu co drugs byla na fioletowo, pozniej na mietowo, nic takiego. Idz i nie szukaj problemu gdzie go nie ma.
    • scarlett74 Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 12:18
      Ubierz się w czerwień, będziesz się dobrze czuła. Jak wybierzesz smętny szary/czarny wyjdzie tak jakoś myszowato. Czerwień dodaje pewności siebie, ja jakoś lepiej się czuję na imprezach w tym kolorze (nie mówię tu o żadnych mini z dekoltem do pępka i gołymi plecami...smile)
    • mae224 Re: Czerwona sukienka 02.11.18, 15:09
      pójść w czerwonej i się dobrze bawić smile a na jaką inną okazję czekasz z czerwienią? wg mnie ta jest idealna. smile ps. jestem wielbicielką czerwonych dodatków, szpilek, szminek, korali i kolczyków smile czerwone sukienki też noszę jesienią i zimą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka