Dodaj do ulubionych

Krem na dzień

03.11.18, 15:49
Poszukiwany krem na dzień, nawilżający (może być też odżywczy, przeciwzmarszczkowy, itd.), dla cery normalnej. Dla kobiety ok. 30 lat.
Wymagania:
- ma być fabrycznie zamknięty, żeby nikt nie maczał w nim paluchów. (Zafoliowane pudełko lub jakieś inne zabezpieczenie producenta)
- jasno oznaczona na opakowaniu data ważności.

Może być dostępny online, może być stacjonarnie (apteki, Douglas, Sephora, Rossmann, itd.). Najlepiej do 100 zł.
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Krem na dzień 03.11.18, 16:04
      Nie bardzo rozumiem co ten krem ma robić jakimi problemami zmaga się potencjalna użytkowniczka (suchość, zmarszczki, przetłuszczanie) i dlaczego obawiasz się, że nie będzie fabrycznie zamknięty? Prawie wszystkie kremy są zabezpieczone folią, pudelkiem kartonowym i pod wieczkiem jeszcze metalową cieniutką warstwą folii. Każdy musi mieć datę ważności i ile czasu może stać otwarty. Ja mogę polecić kremy Dermiki, oraz l'Oreal.
      • snakelilith Re: Krem na dzień 03.11.18, 16:13
        Nieprawda. Wiele kremów nie ma daty ważności. Co najwyżej jest informacja, że jest przydatny ileś tam miesięcy do użycia po otwarciu. To nie jest data ważności. Do tego cała masa kremów nie ma zabezpieczenia folią, po odkręceniu wieczka można powąchać, czy nawet w nim pogrzebać.
        • aqua48 Re: Krem na dzień 03.11.18, 16:31
          snakelilith napisała:

> Nieprawda. Wiele kremów nie ma daty ważności. Co najwyżej jest informacja, że j
          > est przydatny ileś tam miesięcy do użycia po otwarciu.

"Termin ważności to data, do której fabrycznie zapakowany preparat zachowuje w pełni swoje właściwości, jeśli jest przechowywany we wskazanych przez producenta warunkach. Przez ten czas można trzymać kosmetyk bez odkręcania nakrętki czy zrywania folii ochronnej. Producent nie musi umieszczać tej daty, jeśli termin trwałości jest dłuższy niż 30 miesięcy. Ale wtedy na opakowaniu powinien pojawić się znak przedstawiający otwarte pudełko oraz odpowiedni symbol, np. 6M. Oznacza to, że kosmetyk może być używany bez stwarzania zagrożenia dla zdrowia przez sześć miesięcy od otwarcia opakowania"
          • snakelilith Re: Krem na dzień 03.11.18, 19:07
            aqua48 napisała:
            Producent nie musi umieszczać tej daty, jeśli termin
            > trwałości jest dłuższy niż 30 miesięcy
            . Ale wtedy na opakowaniu powinien pojaw
            > ić się znak przedstawiający otwarte pudełko oraz odpowiedni symbol, np. 6M. Ozn
            > acza to, że kosmetyk może być używany bez stwarzania zagrożenia dla zdrowia prz
            > ez sześć miesięcy od otwarcia opakowania"

Kupując produkt bez wyraźnej daty nie wiesz jednak kiedy ten krem został wyprodukowany. Wiesz tylko, że masz do czynienia z konwencjonalnym produktem, którego trwałość wynosi znacznie dłużej niż 30 miesięcy, bo producenci się zabezpieczają na wypadek dłuższego magazynowania, a to oznacza, że krem musi być odpowiednio konserwowany. Autorka wątku pytała jednak o coś innego.

• aqua48 Re: Krem na dzień 04.11.18, 10:50
              snakelilith napisała:

> Producent nie musi umieszczać tej daty, jeśli termin
              > > trwałości jest dłuższy niż 30 miesięcy
              .

> Kupując produkt bez wyraźnej daty nie wiesz jednak kiedy ten krem został wyprod
              > ukowany. Wiesz tylko, że masz do czynienia z konwencjonalnym produktem, którego
              > trwałość wynosi znacznie dłużej niż 30 miesięcy,

No to jeśli się boisz wystarczy NIE KUPOWAĆ takiego kremu bo i tak na bank będzie pełen konserwantów. Podobnie jak nie kupować kremów w samym słoiczku - bez porządnego opakowania w kartonik i zafoliowanych.
              Producenci kosmetyków nie mogą sobie pozwolić na sprzedawanie przestarzałych produktów i często zmieniają i składy i opakowania, wprowadzają nowości, nie znam też żadnego producenta, nie tylko kosmetyków, któremu opłacałoby się magazynować jakiś wyrób 30 miesięcy. Przecież to hamuje obrót, a wszystko w handlu od niego zależy.
              • alicia033 Re: Krem na dzień 04.11.18, 12:40
                aqua48 napisała:

> Podobnie jak nie kupować kremów w samym słoiczku - bez porządnego opakowania w kartonik i zafoliowanych.

a hałdy śmieci lawinowo rosnąsad
        • hanusinamama Re: Krem na dzień 04.11.18, 20:12
          BO nie ma takiej potrzeby. Na kosmetykach musi byc okres przydatnosci od otwarcia *taki otwarty słoiczek i podane ile miesiecy". To jest zwiazane z tym, ze zamkniety krem sie nie psuje, dopiero po otwarciu ulega utlenieniu...
      • princesswhitewolf Re: Krem na dzień 04.11.18, 09:47
        Krem bez daty ważności to jakiś żart, który omijalabym wielkim kołem.Nie kupować tego
    • snakelilith Re: Krem na dzień 03.11.18, 16:09
      Lavera Basis sensitiv przeciwzmarszczkowy krem nawilżający, cena około 47 zł za 50ml. Zawartość słoiczka zabezpieczona jest folią aluminiową, plus data przydatności na pudełku, plus ekologiczna jakość bez parafiny itd, dla cery wrażliwej, więc małe prawdopodobieństwo uczulania. Ja używam go do cery raczej suchej, ale krem jest stosunkowo lekki, doskonały pod makijaż.
      www.ecco-verde.pl/lavera/basis-sensitiv-przeciwzmarszczkowy-krem-nawilzajacy

Jeżeli higiena jest dla ciebie bardzo ważna, to możesz wybrać tej samej marki Lavera Ujędrniająca pielęgnacja na dzień z białą organiczną herbatą & olejem karanja. 50ml, 62 zł. Ten krem jest w higieniczym opakowaniu z pompką. Plus jak wyżej, czyli termin przydatności do użycia na opakowaniu. Oba dobre dla kobiety po 30-stce z cerą normalną w kierunku suchej. W żadnym wypadku nie są tłuściochami.
      www.ecco-verde.pl/lavera/ujedrniajaca-pielagnacja-dzienna-z-biala-herbata-olejem
      • czarnaryba78 Re: Krem na dzień 03.11.18, 16:17
        Dzięki!
      • czarnaryba78 Re: Krem na dzień 04.11.18, 16:33
        A wiesz może jakie fabryczne zabezpieczenia mają produkty Lavery w opakowaniach z pompką albo np. ten olejek?
        www.ecco-verde.pl/lavera/regenerujacy-olejek-do-twarzy?gclid=CjwKCAjwsfreBRB9EiwAikSUHb_73TZwDW2gu305guS7Ov9CDxh2rJ90Yn8Vbab5vuVBC-IOq4BEVBoC-I8QAvD_BwE

smile
        • snakelilith Re: Krem na dzień 04.11.18, 17:06
          Tego oleju nie miałam, ale wygląda na to, że jest tak samo jak przy innych pompkach tej marki. Opakowania są w kartonowych pudełkach (bez przezroczystej folii) ale pomki nie mają żadnego korka, tylko nakrętkę. Czy produkt był używany jednak widać, bo za pierwszym razem musisz przycisnąć 2-3 razy, by coś wyszło, dzióbek jest też absolutnie czysty. Krem jest w opakowaniu bez powietrza, co znaczenie podwyższa higienę. Nie da się włożyć placów do kremu. Zamów online w sklepie sprzedającym wyłącznie ekologiczne kosmetyki (nie od prywatnych ludzi), dostaniesz gwarantowanie kremy bez śladów użycia. Rozumiem, że chcesz czyste produkty z wyraźną datą użycia, ale czego się konkretnie obawiasz?
    • lot_w_kosmos Re: Krem na dzień 03.11.18, 16:17
      Nie ma u ciebie drogerii?
      Nie prościej pójść i kupić?
      Albo do apteki jeszcze lepiej.
      Spełnią twoje wszystkie wymagania.
      Zwłaszcza, że głównie skupiasz się na opakowaniu, a nie szczególnych potrzebach cery. Łatwo dobierzesz.
    • ginger.ale Re: Krem na dzień 03.11.18, 16:34
      Vichy Idealia
      • katja.katja Re: Krem na dzień 03.11.18, 18:47
        Zapycha pory.
      • jola-kotka Re: Krem na dzień 03.11.18, 19:40
        Dla 30 latki przeciez to sa ciezkie kremy nie tylko nawilzajace.
    • jola-kotka Re: Krem na dzień 03.11.18, 18:41
      Cena wyzsza ale naprawde super -Dramatically Different Hydrating Jelly ( clinique)-z tym, ze konsystecja zelu.
      • ruckola Re: Krem na dzień 04.11.18, 06:57
        Jest okropny. Ani nie nawilża, ani nie trzyma się na tym makijaż.
        • princesswhitewolf Re: Krem na dzień 04.11.18, 09:45
          Pod podkład kładzie się bazę ruckola. Żaden krem nawilizajacy nie służy do utrzymywania makijażu w miejscu
          • ruckola Re: Krem na dzień 04.11.18, 12:24
            Ależ oczywiście, ze są takie kremy pod podkład. Bazę to ja mogę użyć na wielkie wyjście. Bazy to głównie silikony. Unikam.
            Cethapil pięknie mi trzyma podkład i świetnie nawilża. I ten cięższy i ten lekki.
            • katja.katja Re: Krem na dzień 04.11.18, 14:36
              Który Cethapil? Nie zapycha?
            • princesswhitewolf Re: Krem na dzień 04.11.18, 16:42
              Cethaphil to tu lekarze przepisuja dla ludzi z egzema. Nie jest to zadna baza tylko bardzo prosty krem do twarzy i wersja jest tez do ciala.

Bazy to wcale niekoniecznie silikony. Masz bazy silikonowe i niesilikonowe

LORAC AQUAPRIME OIL & Silicon FREE MAKEUP PRIMER dla tlustej skory
              Inika Certified Organic Pure Primer
              Skindinavia Makeup Primer Spray dla skory sklonnej do zaczerwienienia
              HOURGLASS Veil Mineral Primer Spf15

pelno jest

• snakelilith Re: Krem na dzień 04.11.18, 17:09
                A można po prostu nie chcieć używać bazy, która jest dla większości ludzi całkowicie zbędna.
                • ruckola Re: Krem na dzień 04.11.18, 18:38
                  Dokładnie. Krem, baza, podkład - dla mnie za dużo na codzień.
                  • 35wcieniu Re: Krem na dzień 04.11.18, 19:11
                    Zawsze jak czytam o bazie pod podkład to kminię czy pod bazę pod podkład też trzeba coś jeszcze użyć. Np. grunt pod bazę pod podkład big_grin
          • ruckola Re: Krem na dzień 04.11.18, 12:25
            A co do tego clinique - jest lepki, pozostawia uczucie niewchlonietego i nie jest fajny.
    • klaramara33 Re: Krem na dzień 04.11.18, 13:57
      Dużo nawilżenia daje serum z kwasem hialuronowym, dla mnie dobre jest serum fimy L'Orea,l a na to kładę krem Tołpy nawilżający migdałowy.
    • joanna266 Re: Krem na dzień 04.11.18, 17:22
      Ostatnio zakupiłam vichy mineral 89.Jest bardzo dobry.Lekki bardzo szybko wchłaniający się żel. Skóra po nim jest rozświetlona i napięta.No i na promocji za 50 ml zapłaciłam 60 zł wink
    • karotka_plus Re: Krem na dzień 04.11.18, 20:09
      Ja używam Dermedic Hydrain w formie żelu, ultra nawilżający. Wg mnie ma fajną konsystencję i co najważniejsze - nie zostawia tłustego filtru.
    • hanusinamama Re: Krem na dzień 04.11.18, 20:14
      NIe bedzie oznaczonej daty waznosci bo nie ma takiego wymogu prawnego. Pracuje w tym temacie i powiem ze wiekszosc kremów zamknietych szczelnie sie nie psuje do czasu az sie je otworzy. Dlatego na kosmetykach jest onzaczenia słoiczka otwartego i cyfrą podane ile miesiecy mozna uzywać od otwarcia. Bo dopiero jak otworzysz (i otwierasz codziennie zeby uzyc) krem zaczyna sie utleniac i mzoe zmieniac swoje własciwosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka